Johan Derksen pakt “gehersenspoelde” Arie Boomsma, Sunny Bergman en Wilfred Genee allemaal aan: ‘Ethische politie!’

Veronica Inside-presentator Johan Derksen laat in De Telegraaf nog maar weer eens van zich horen. Hij meldt dat er wat hem betreft “geen mooier moment” is om te stoppen met het veelbesproken tv-programma dat hij samen met Wilfred Genee en René van der Gijp maakte. Maar de voetbalcommentator gaat niet uit als een nachtkaars: hij geeft een aantal “ethische politie-agenten” nog een aardig laatste verbaal pak slaag.

Er zal vermoedelijk de hele zomer over gediscussieerd worden: komt er straks wel of niet een nieuw seizoen van Veronica Inside? Nog altijd is Johan Derksen ernstig teleurgesteld in zijn voormalige mede-kompaan Wilfred Genee. Hij noemt hem in een ingezonden artikel in De Telegraaf gisteravond “gehersenspoeld door de zelfbenoemde goeroe Eus.” Alleen hijzelf en Van der Gijp durven nog voor hun mening uit te komen, merkt ‘de Snor’ op.

Maar ook andere criticasters die Derksen de afgelopen weken op de korrel hebben genomen krijgen een tik. Arie Boomsma riep adverteerders op het Veronica-programma te boycotten. De EO’er is een “pseudo-BN’er” en “geen NSB’er, maar wel de engste man van dit land.” Derksen: “Ik zal me nooit verlagen tot een publiekelijke oproep om zijn sportschool te mijden.”

Ook Sunny Bergman krijgt de hoon over zich heen. “Arme Sunny,” zo veinst Derksen zijn medelijden: “De kleine meid.” De documentairemaakster had namelijk de oproep “we hebben een app” aangehoord voor “we hebben een aap”, en dat zou racisme geweest zijn.

“Nederland is hypergevoelig geworden,” concludeert de voormalige hoofdredacteur na een rondgang langs de kritische BN’ers die tezamen de “ethische politie” van de samenleving vormen. Johan Derksen zal er niet aan meedoen, nu of ooit: “Ik ben geenszins van plan me door die betuttelende meute de mond te laten snoeren.” Of dat betekent dat hij in september weer aanschuift in Veronica Inside? We gaan het meemaken…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. plakband

  Arie Boomsma, Sunny Bergman en Wilfred Genee : ‘Ethische politie!’
  Deze zg fatsoensrakkers hebben zich het verbale geweldsmonopolie toegeeigend.
  Met ethiek heeft dat niets te maken.
  Blinde machtswellust en een kijkcijfer syndroom. Bah.

  1. B. Pascal

   Gewetensvorming dat heeft wel degelijk met ethiek te maken! Wie dat niet ziet, begrijpt de discussie in de kern niet.

   1. CLoVis

    @B. Pascal

    Maar ethiek is natuurlijk wel iets ander
    dan ziekelijk moralisme.

    1. CLoVis

     – anders als –

     1. Vanzelf

      – anders dan –

      😉

   2. plakband

    B. Pacal – academisch gezwets.

   3. Gerda2

    En wie bepaalt wat “etisch” goed zou zijn?
    Voor velen is dit iets wat van hogerhand wordt opgelegd of aangedragen, zonder dat ze er zelf over na hebben gedacht. Een afwijkende mening wordt vaak niet geaccepteerd.
    Ga je er van uit dat de meerderheid van de mensen mag bepalen wat etisch goed zou zijn? Je ziet namelijk dat momenteel bijna alles langs de etische maatlat wordt gelegd.

    1. CLoVis

     @gerda2

     Een oude grap hierover:

     Een klant heeft bij ons in de zaak 100 euro teveel betaald.

     En nu begint de ethiek:
     moet ik dit extraatje nu delen met mijn collega?

     1. Gerda2

      CloVis
      Ik weet het antwoord.

   4. ego mirantibus

    ” Gewetensvorming dat heeft wel degelijk met ethiek te maken! Wie dat niet ziet, begrijpt de discussie in de kern niet “.

    Ethiek is moraalwetenschap. Zedenleer. Feitelijk is het gewoon een synoniem voor moralisme. En je kunt heel goed een geweten hebben zonder moralist te zijn en vice versa. Moralisme is een subjectief begrip omdat de normen en waarden van de één niet die van een ander behoeven te zijn. Dus is is de bewering gewetensvorming iets met ethiek te maken zou hebben op zijn minst arbitrair. Je hebt het bovendien over ” de discussie “, terwijl het feitelijk over twee discussies gaat. Die over Artikel 1 (Het Recht op Gelijke Behandeling) en Artikel 7 (Vrijheid van Meningsuiting) van de Grondwet. Wat er aan de hand is, is dat de moraalpolitie of de ethische politie zoals Derksen het noemt, eist dat Artikel 1 wordt nageleefd, terwijl ze tegelijkertijd mensen het Recht op de Vrijheid van meningsuiting onthouden door hen de mond te snoeren. Dat lijkt me nu niet bepaald ethisch te noemen en je zou van iemand die in het bezit is van een normaal functionerend geweten, niet verwachten dat hij zich daar aan bezondigt.

    1. Gerda2

     ego mirantibus
     Ethiek is moraalwetenschap. Zedenleer. Feitelijk is het gewoon een synoniem voor moralisme.

     Van het Ethiekblog: (beknopt)
     Moraal is het geheel aan normen en waarden. Je moraal zijn alle normen en waarden die voor jou belangrijk zijn. Met je moraal bepaal je of je iets goed of fout vindt.

     Ethiek is het (kritisch) nadenken over de moraal. Waarom vind je dat iets wel of niet bij jouw normen en waarden past?
     “Je ethisch gedragen” betekent dus dat je nadenkt over hoe je moet handelen. “Je moreel gedragen” betekent dat je handelt volgens je eigen moraal. Handelen volgens je eigen moraal is iets dat je eigenlijk zonder nadenken moet kunnen.

     1. ego mirantibus

      Een heel verhaal waarin je feitelijk hetzelfde zegt als ondergetekende.

      De uitspraken ” Je ethisch gedragen betekent dus dat je nadenkt over hoe je moet handelen ” en ” Handelen volgens je eigen moraal is iets dat je eigenlijk zonder nadenken moet kunnen ” zijn overigens in tegenspraak tot elkaar. In de eerste uitspraak zeg je dat je moet nadenken over je moet handelen en in de tweede uitspraak concludeer je vervolgens dat dat feitelijk niet nodig zou moeten zijn.

     2. Gerda2

      ego mirantibus
      Sommige mensen handelen ethisch op een wijze die door de meerderheid als goed wordt geaccepteerd, terwijl ze zelf soms een afwijkende mening hebben maar er niet voor uit durven te komen.
      Ik denk dat dit best wel geregeld voorkomt.
      Bij moreel gedrag ga je uit van je eigen normen en waarden, dit kan natuurlijk ook ethisch gedrag zijn.

    2. Drekie het Toiletmonster

     Als iemand die ook daadwerkelijk ethiek op academisch niveau heeft gestudeerd, kan ik aangeven dat wat jij zegt totale onzin is. En eerlijk gezegd een belediging voor de volwassen die het vakgebied serieus nemen.

     Desalniettemin, mijn esthetische benadering is dat Johan Derksen baalt dat de racistische elementen in zijn communicatie waar hij zich al jaren vertrouwd mee voelt niet meer kan uiten zonder tegenstand te ervaren. En daarom geeft hij de schuld aan anderen van zijn eigen problemen, enkel omdat het makkelijker is en hij als bonus ook bevestiging krijgt van anderen die hetzelfde probleem hebben.

     1. combat le pelicule

      racistische elementen? my ass! jij vindt dat dus racistisch! de rest van normaal denkend Nederland vindt dat namelijk niet omdat dit ook niet zo is, maar tegenwoordig zijn de teentjes zo lang en hypocriet, een Marokkaan als Ali.B mag Marokkanen affikken maar owee als een Nederlander dit doet…hè
      akwasi roept op om geweld te gebruiken naar mensen die zich verkleden als zwarte piet, het zal je oom maar zijn die in elkaar getrapt wordt..

     2. gedacht

      quote Desalniettemin, mijn esthetische benadering is dat Johan Derksen baalt dat de racistische elementen in zijn communicatie waar hij zich al jaren vertrouwd mee voelt niet meer kan uiten zonder tegenstand te ervaren. end

      Welke racistische elementen ?

     3. Gerda2

      Drekie
      Desalniettemin, mijn esthetische benadering is dat Johan Derksen baalt dat de racistische elementen in zijn….

      Waar heb je het in vredesnaam over?
      Over esthetiek wordt helemaal niet gerept.

 2. bandini

  Zou “hypocrietiepolitie” geen thema voor een nieuw programma van Derksen en Gijp kunnen zijn. Zou volgens mij best wel belangstelling voor zijn.

 3. combat le pelicule

  Derksen heeft gelijk

  1. Enz-etc

   Etcetera.

  2. Yoyo

   Derksen heeft (bijna) altijd gelijk.
   En als hij een keer geen gelijk heeft, wil hij dat ruiterlijk toegeven.

  3. Ernest Spiegel

   Enz

   1. combat le pelicule

    ernst quispel ped*seksueeltje

 4. Bullshit10

  Johan Derksen heeft gelijk daar moeten we veel meer van hebben dan die betuttelende politiek correcte idioten die zich heel wat verbeelden maar en werkelijkheid niks waard zijn
  Arie Boomsma moet zich diep schamen ja hij is een NSB er en ja ieder weldenkend mens zou zijn sportschool moeten boycotten dat zal deze schlemielen wel afleren om een ander de maat te lezen wat een ander mag zeggen
  Arie Boomsma je bent een walgelijk mannetje en dat mag gezegd worden
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Hanneke Schaap

   “afleren om een ander de maat te lezen”

   Grappig.

   1. Oepsie

    Dt-fetisjist, grammar nazi of hoe je jezelf ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter. Dat staat althans in een onderzoek van de Universiteit van Michigan.
    Volgens onderzoekers is er een duidelijke relatie tussen taal en persoonlijkheid. Hoe je gebruik maakt van taal zegt namelijk iets over je karakter.

   2. Vanzelf

    Etc komt met steeds meer nicks tegelijk, binnenkort gaat de bezem er weer doorheen.

    1. gedacht

     laten we het hopen , blijft zeer irritant om te reageren met 50 nick’s .

     Overigens is het bekakte , politiek correcte gebral zeer makkelijk herkenbaar

    2. Original NL

     Idd vpn stelt steeds meer DDS vervuilers in staat hun onwelriekende linkse uitwerpselen te deponeren…misschien kan er eens een moderator de diarree van alle bekende vervuilers direkt wissen opdat er normaal van gedachten gewisseld kan gaan worden.
     Met de deugnazi’s valt toch niet te praten…hun linksrot maakt logisch denken onmogelijk….dus die komen hier alleen om anders denkenden af te zeiken.

   3. Original NL

    Bèèèè..( past ook beter bij je nick)!

   4. Jannes-46

    Heet dat niet een contaminatie? Maar het kan ook als creatief parafraseren worden gekwalificeerd omdat er een bepaalde bedoeling achter zou kunnen zitten.

 5. Brenda Welsh

  Wat doet een mening van een voetbal analyticus er toe als het niet over sport gaat. Er wordt te veel kabaal over gemaakt. Dat is de kwestie. Bij een kookprogramma praat je ook niet over maatschappelijke issues. Als Johan en Renee zich bij de bal houden is het oké

  1. Bullshit10

   Brenda
   Daarom mag hij zijn mening wel geven toch

   1. Brenda Welsh

    Het wordt teveel uitvergroot. Natuurlijk mag hij een mening hebben maar het zegt mij net zoveel als een mening over een perenboom. Het gaat allemaal ten koste van het programma.

    1. gedacht

     enz

    2. Vanzelf

     etc

     1. Ernest Spiegel

      et muy mas.

     2. gedacht

      enz

     3. Ernest Spiegel

      usw

    3. evil knievel

     & wat vond je van de kick zp in t gelaat mening van AshantiAkwasi & SupadupaFlex!?🤨😏

  2. Ben-NIET-Groen-L

   Brenda Welsh,

   Allereerst, het is heerlijk weer op IJsland momenteel. Nog 3 uurtjes werken en ik ga weer naar mijn mooie stekkie in de ongerepte natuur rond Selfoss waar ik al een tijdje heerlijk rustig woon.

   Maar to the point….kookprogramma’s, compleet met de bijbehorende zakkenvullers die deze presenteren, daar heeft de Nederlandse tv er meer dan genoeg van net als reclames die 9 van de 10 x openen met kleurlingen alsof in Nederland alleen maar kleurlingen wonen (en niet werken) …moet ik er helaas bij vermelden.

   Ik heb vanuit IJsland de programma’s gevolgd van VI en vond het een hilarisch goed, en eerlijk programma. Jammer van die NSB’er Genee, nu de 2 hoofdpersonen er geen zin meer in hebben…wat begrijpelijk is.

   Geen VI voor mij meer dus zonder van der Gijp en Derksen.
   Hey, niet één moslim of ander gekleurd volk te bekennen hier…alleen maar blonde IJslanders en één Nederlander, ik dus. LOL

  3. evil knievel

   Jouw n al die andere sLinkse slimmeriken waarvan gene weet waar de tepel hangt terwijl ze de melk wel horen klotsen hun mening interesseert hier ook niemand gene ene moer maar jullie blijven toch ook maar pruttelen!?🤨
   Bedenk de komma’s r maar zelf by,ben ik te dom voor!😁
   Geldt trwns niet voor Johannes,die weet echt wel waar de tepel hangt hoor,ook als t niet over voetbal gaat!😜

 6. 56RdK

  @Clovis, inderdaad ziekelijk moralisme wat ook nu in dit land overheerst! Héél ziekelijk!!

  En ja, Johan Derksen heeft volkomen gelijk, moeten meer mensen gaan inzien! Dan zal bij velen het gezond verstand weer terugkeren, als ze dat nog hebben.

 7. Response

  Derksen heeft gelijk. Een van de weinig overgebleven BN-ers die een eigen onderbouwde mening heeft en geeft. De deugindustrie is de weg volledig kwijt. Hypocriete BN-ers die hun naamsbekendheid in stand willen houden doen hier graag aan mee. Hun credo; Hoe er over je geluld wordt maakt niet uit, als er maar over je geluld wordt. Hypocrisie is verworden tot een verdien- en vernietigmodel.

  1. Yoyo

   +++++++++++++

 8. Adriaen Beyer

  “Ik zou mij nooit verlagen tot een publiekelijke oproep om zijn sportschool te mijden.”
  Aldus Johan Derksen.
  En hij toont hiermee exact het verschil aan tussen fatsoen en onfatsoen, tussen recht en krom, tussen dapper en laf, tussen Derksen en Boomsma, tussen goed en fout.
  Ethiek in een notendop: wees geen Boomsma!

 9. Vrijedenkert

  Johan Derksen en ook van der Gijp, van de zeer weinige Nederlanders/BN’ers zijn het die twee die wel zeer zeker een standbeeld verdienen!
  Derksen en van der Gijp zijn in het hedendaagse politiek-correcte deugmedia en televisielandschap zo ongeveer de laatste der Mohikanen.

 10. gedacht

  hij heeft volmondig gelijk , de wereld op dit moment bestuurd door een handje vol ethische politie-agenten.

  Door de ruimte die gegeven wordt aan de zogenaamde demonstranten zal dit zwarte geweld exploderen in ons gezicht. De linkse deugmenschen krijgen van zelf de rekening (net zoals iedereen overigens ) en zijn dan vervolgens weer verbaasd en geschokt.

 11. Yoyo

  De linksrotte appel valt nooit ver van de Boom(sma).

  Ook de spreekwoorden moeten maar op de schop
  …LOL

 12. Bolland

  Hoop dat Derksen de strijd niet opgeeft, en door gaat, vindt hem vaak ergerlijk en onbeschoft maar altijd spraakmakend en boeiend

  Veronica Inside krijgt na al deze ophef na de zomer kijkcijfers die door het plafond gaan, neem van mij aan dat het geen enkele moeite kost om bedrijven te vinden die zelfs tegen een hoger tarief willen adverteren

  John de Mol heeft z n zoveelste goudmijn

  1. Rene van der Grijp

   Als VI in dezelfde samenstelling terugkomt gaan Derksen en Van der Gijp af als een gieter. Dat zie ik niet gebeuren.

   Het programma kan door, maar dan zonder Genee. Hij was sowieso the weakest link en kan gemakkelijk vervangen worden door iemand die beter is.

 13. ReneR

  Die deugkneuzen moeten een keer een flink pak slaag van een uit de kluiten gegroeide Surinamer krijgen, die dat gezeikstraal over rascisme ook kots beu is. Misschien kunnen weer dan weer normaal doen. Het valt toch wel op dat het altijd de minkukels uit de samenleving, met het laagste iq of de zwakste ruggengraat zijn die lopen te janken over racisme. Stelletje rand debielen, Nederland is het meest tolerante en diverse rassiale land ter wereld en jullie lopen oa te janken over een kinderfeest, sinterklaas en zwarte piet. Zingt haar je niet? Rit dan lekker op naar een ander land. Keuze zat. Kijken of ze je gezeur daar ook accepteren. Zieke zeikerds.

 14. Bes Tolen

  Bij Wilfred Genee is het probleem dat hij meent ”de veranderingen” te moeten volgen. Een dergelijke aanpassing is uiteraard ongewenst want dan krijgen de valse minderheden het voor het zeggen en moeten de anderen hun mond houden en zich aanpassen. Voor leugens, valsheid en wat dies meer zij mag geen plaats zijn en juist daarom moet de beperktheid van Genee’s standpunt bestreden worden. Al zeker bestreden worden als die leugens e.d. met dwang worden opgelegd. Die ontwikkeling is al langer ingezet en kwam in de internationale politiek van het westen al sterk tot uiting in de negentiger jaren.

 15. evil knievel

  Helaas n uitstervend ras,dit soort ECHTE NEDERLANDERS!!😔
  RESPECT JOHAN!!!👊🏼🇾🇪

 16. ManusR

  Sunny kan beter haar naam veranderen in Cloudy, ze heeft een zonnesteek opgelopen, arm kind

 17. Caesar Lion Cachet

  LS…
  Laat iedereen nu eens nadenken wie er baat heeft bij al deze onrust ?
  Het zijn altijd dezelfde die zich de besneden toef uit de broek lachen om zoveel onbenul…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.