Kaag-gate wordt nóg erger: Nederlandse ambtenaren gingen zelfs op de foto met Palestijnse terroristen

Minister Kaag heeft heel wat uit te leggen. Niet alleen omdat zij Nederlands belastinggeld overmaakte naar een de UAWC – een organisatie die banden heeft met de Palestijnse terreurbeweging PFLP – maar ook duikt er nu een foto op waarop te zien is hoe Nederlandse ambtenaren samen poseren met veroordeelde Palestijnse terroristen.

Een foto die Nederlandse diplomatieke missie in de Palestijnse hoofdstad Ramallah in 2017 op het sociale medium Facebook plaatste, is vandaag onder vuur gekomen. In het bijschrift staat dat Nederlandse ambtenaren verheugd zijn dat ze een landbouwovereenkomst ter waarde van $11 miljoen hebben kunnen sluiten met de UAWC, een Palestijnse organisatie die verdacht wordt van nauwe betrekkingen met de Palestijnse marxistische terreurbeweging PFLP.

Op de plaat die drie jaar terug werd geschoten ter gelegenheid van een agrarische deal zijn echter geen boeren te zien. Twee van de gefotografeerden, rechts op de foto, zijn veroordeeld voor terroristische activiteiten. De man aan de uiterst rechtse kant van de foto is Ubai Aboudi, en hij rekruteerde strijders voor de PFLP. Links van hem staat Abdul Razeq Farraj, die veroordeeld is wegens betrokkenheid bij de moord op de 17-jarige Israëlische tiener Rina Shnerb. Beide mannen zitten momenteel in de gevangenis voor hun misdaden.

CDA-Kamerleden Pieter Omtzigt en Martijn van Helvert hebben vandaag nieuwe Kamervragen gesteld over de kwestie. Omtzigt wil weten waarom de informatie over de banden van UAWC met de PFLP pas zo laat resulteerden in het opschorten van Nederlandse subsidies: “Wanneer was de informatie nu bekend bij de Nederlandsregering? En waarom zo’n late reactie?”

GeenStijl reageert sarcastisch op de nieuwste onthullingen: “Wij zijn benieuwd of minister Kaag deze foto als bijlage stuurt in haar antwoord op nieuwe Kamervragen over de kwestie. Wordt vervolgd!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. NEXIT.

  tja , links kent geen schaamte dat wisten we al. Excuus voor gemaakt beleid is ook nooit een optie en verstoppen achter “met de kennis van nu ………………..”

  Dank zij het pikmeer arrest kan je dan lamsralen ook niet hoofdelijk verantwoordelijk houden

 2. Xander XXL

  Wat maakt het uit de ene schurken natie helpt de andere. Daar mag je trots op zijn.

  1. Bloemkist

   Korea is er Zwitserland bij.

   1. combat le pelicule

    bloemkist bagatelliseert de boel gewoon en stopt z’n dikke vette islamharses weer terug in het zand…

    1. Bloemkist

     Dat maak jij er weer van. Verzin eens een reactie zonder te schelden.

     1. combat le pelicule

      Ik heb gelijk, je bagatelliseert de boel en dat doe je om te zuigen. (PUNT)

     2. NEXIT.

      grafkist wil een serieuze reactie op zijn getr0l ! 🙂 🙂 🙂

     3. Bloemkist

      Nederland zonder blikken Of blozen een schurkenstaat eerste klas noemen, dát is pas zuigen. Maar ja, als je dat ook maar éven aanstipt word word je op dit podium rechtstreeks uitgemaakt voor alles waar zelfs de honden geen brood van lusten.

      Het nieuwe rechts heeft echter blijkbaar andere normen en waarden ontwikkeld. Het zal wel bij de nieuwe tijdgeest horen.

     4. Xander XXL

      Je bent een schurkenstaat als je je eigen bevolking verkoopt aan andere naties.
      Als je als overheid regeert met leugen en bedrog.
      Zelfs Mussert was in de oorlog minder geliefd in Duitsland dan Rutte nu.
      Dat zegt genoeg dacht ik.

     5. Charles Bingley

      “Zelfs Mussert was in de oorlog minder geliefd in Duitsland dan Rutte nu.”

      Ben benieuwd naar de bron maar vermoed dat het een verzinsel is.

     6. Charles Bingley

      Het nieuwe rechts is het oude rechts maar dan met een toetsenbord. Het gros is zeer laag opgeleid en vastgelopen in het leven. Dan krijg je dit soort bagger.

     7. Aardvark blues

      Nee jij trekt volle zalen met je LOI cursus soosjologie strontlijn figuur

     8. Reinoud van Gelre

      Charles:

      “…Ben benieuwd naar de bron maar vermoed dat het een verzinsel is…”

      HitIer had geen hoge pet op van Mussert. Mussert dacht namelijk anders over zijn Groß Deutsches Reich. HitIer was meer fan van Rost van Tonningen. Maar toch schoof hij uiteindelijk Seyss-Inquart naar voren.
      Dat is een feit.

     9. evil knievel

      Tieft toch ns n eindje op man,doodskist!😁😘

    2. Original NL

     Aarsmade Charles is een groot fan van kaag…buiten jeuk veroorzaken is het ook een antisemiet dat moge duidelijk zijn.

     1. Beukman

      Waar komt jouw fascinatie met deze kleine diertjes toch vandaan, Original? Heb je in het verleden een drankprobleem gehad?

     2. Original NL

      Een aarsmade is nooit alleen hè beukmans.

     3. Beukman

      Jij kan het weten, Original.

     4. NEXIT.

      jij weet niets verneukmannetje dat blijkt wederom

     5. Original NL

      Was het een beetje gezellig samen met charles in ruttes endeldarm beuk.??.

     6. Beukman

      Vreemde fantasieën heb jij, Original. Hoe zou ik in een endeldarm moeten passen, en…. denk je werkelijk dat ik de heer Rutte ken, en zoja, dat hij daar geen bezwaar tegen zou maken? Wat moet je trouwens in zo’n darm?
      Weet je zeker dat je geen drankprobleem hebt (gehad)?

      Als je me niet gelooft, probeer dan zelf eens in een endeldarm te kruipen. Van je moeder bijvoorbeeld. Wel eerst even vragen he.
      Laat me even weten of het gelukt is. Succes!

 3. Cycle25

  Boring, en wisten we al, Demagogie66 is een gevaarlijk clubje bedweters…Griekenland staat op de aftrap voor een oorlog met Turkije, toeristen zijn aan het vluchten, NAVO v.s NAVO, Griekenland kan met één klap van de kaart geveegd worden.

 4. Pierre Tombale

  Waarom is mevrouw Kaag nooit gescreend?
  Voor vrijwel elke noemenswaardige functie is in Nederland een antecedentenonderzoek vereist, maar voor een ministerschap komt Jan Rap en z’n maat in aanmerking?
  En met name D66 zet wat dat betreft de toon.
  BZ geïnfiltreert door een Arafat-adept.
  Had Geert Wilders wederom gelijk.

  1. Rene van der Grijp

   “Waarom is mevrouw Kaag nooit gescreend?”

   O, die is echt wel gescreend, hoor. Het punt is dat men geen bezwaar heeft tegen haar Palestijnse connecties. Zelfs niet als die herleid kunnen worden tot vriendschappelijke betrekkingen met terroristen (tot aan een huwelijk toe).

   Zó ver is politiek Den Haag al van het padje af geraakt.

   Straks is deze heks lijsttrekker van D66 en reken er maar op dat er weer genoeg idioten zijn die op die kutpartij stemmen.

   1. Xander XXL

    Jij vat het altijd netjes samen René. Geen speld tussen te krijgen.
    Het ergste vind ik dan nog dat er veel op haar gaan stemmen zonder ook maar enigszins politiek geïnteresseerd te zijn puur en alleen omdat ze vrouw is. Wel slim van D66 om leeghoofden op deze manier te strikken.

    1. Rene van der Grijp

     Bedankt voor het compliment, Xander.

     Veel studenten stemmen D66 of GL. Jongeren zijn zo beïnvloedbaar. Daarom willen degelijke partijen de kiesgerechtigde leeftijd ook verlagen, dan hebben ze nog meer stemvee.

     1. Rene van der Grijp

      Het moet uiteraard zijn: dergelijke partijen.

      Degelijk zijn die partijen juist niet.

   2. combat le pelicule

    “vriendschappelijke betrekkingen met terroristen”

   3. Original NL

    Q..rene…reken er maar op dat er weer genoeg idioten zijn die op die kutpartij stemmen…..
    Aarsmade charles zowiezo.

 5. Duckday

  Verrast verbaast ongeloof en weer kamer vragen. Wat zal het worden men wist er gewoon van. D66 Wie haal je binnen . Dit land is ziek en volledig onbestuurbaar De laatste 6 jaar is er geen touw aan te knopen iedereen doet waar hij zin in heeft .De subsidie vliegt alle kanten op de TOP heeft geen enkele aandacht voor de problemen

 6. Beukman

  Er lijkt me eerlijk gezegd niet zo gek veel aan de hand. Als je subsidie geeft aan een op zich keurig organisatie in dat wespennest, zal er allicht wel eens geld terechtkomen bij de verkeerde persoon. De betreffende organisatie heeft dat dan ook keurig gemeld toen ze achter de snit van de twee heren kwam.

  Dat het allemaal nogal opgeklopt is door de boze pers, blijkt ook uit de vragen van Omtzigt (“Welke signalen zijn niet goed opgepakt?”). Geen hysterische goedmenselijke vragen zoals we die van onze populistische partijen gewend zijn, maar gewoon zakelijke verzoeken om data. Een verademing, die Omtzigt.

  1. NEXIT.

   enz

  2. Aardvark blues

   Bukman lult er weer een punt aan, leg het eens uit aan de ouders van dat zeventienjarige Joodse meisje smerige kanker hond.

   1. Beukman

    Ik denk dat die familie het beter snapt dan jij, Aardvark.
    Doe het trouwens een beetje rustig aan. Dat achterlijke gescheld is nergens goed voor.

    1. Charles Bingley

     Ik denk dat ons aardvarkentje vandaag weer lekgestoken is door de muggen, Beukman. Ik snap wel dat je daar een beetje narrig van wordt.

     1. Beukman

      De situatie aan het Balatonmeer schijnt inderdaad schrijnend te zijn, Charles. Toch vind ik een doorwaakte nacht een belabberd excuus om iemand uit te schelden. Het toont een gebrek aan zelfbeheersing.

    2. Aardvark blues

     Ik maak zelf wel uit hoe ik jou adresseer smerige kanker hond, wel tranen met tuiten janken wanner jouw kinderen door je eigen tering schuld eens op de hak worden genomen en die mensen moeten niet zeuren want er kan nu wel eens geld verkeerd terecht komen, smerige kankerrat die je bent.

    3. Aardvark blues

     En sterf jij ook maar met een vleeshaak door je strot Bingley.

     1. Charles Bingley

      Ik zie dat je weer lekker in je vel zit, Aardvarkentje.

      😂

     2. Bloemkist

      En jij mag vervolgens door door je eigen moeder omgekeerd aan je ballen worden opgehangen en door je hond levend worden gecastreerd. Aids-lijer.

    4. combat le pelicule

     “ik denk”

     beukho*r en charles

   2. Reinoud van Gelre

    Als die ouders daar niet waren gaan wonen, beste Aardvark, hadden ze nu ook geen dooie dochter.
    ☝️😉👍

    1. Aardvark blues

     Daar hebben we nog zo’n anti-semitische smeerlap, krijg jij ook maar de rotkanker tezamen met je tyfusfamilie.

     1. Charles Bingley

      Aardvark is een gelukkig en tevreden mens, dat merk je aan alles.

     2. Reinoud van Gelre

      Zijn taalfout van eerder, zie ik na deze post door de vingers.
      Ik was even bang dat hij ‘rot kanker’ zou schrijven in plaats van ‘rotkanker’.
      Netjes, Aardvark!😉

  3. evil knievel

   🙈🥴

 7. Paardenmiddel

  De truttebol steunde ook de corrupte WHO.
  Tedros blij.
  Soort steunt soort…

 8. Maurits Dekker

  Als Kaag indertijd gescreend was dan had zij onmogelijk minister kunnen worden en zelfs geen kamerlid.

  Zelf ben ik vroeger als dienstplichtig militair zeer uitvoerig gescreend door 2 ambtenaren van het Ministerie van Defensie die zelfs de directie en schoolhoofden van al mijn opleidingen bezochten alsmede de burgemeester van mijn woonplaats en de dominee v d kerk waar ik al jaren niet meer kwam.
  Had men dit maar bij Kaag gedaan!

 9. Reinoud van Gelre

  Terroristen die elkaar beschuldigen van terrorisme…
  …je lacht je kapot.

 10. evil knievel

  Kaag is n vieze,vuile terroristenheor!🤢🤮
  En dat zit in ons kabinet!?!?🤨
  Ongelooflijk dat dit mogelijk is!😩
  Maar van mij mag ze wel die hele bende opblazen daar in Den Haag!😁😜

 11. Bolkestein

  Een nekschot, dat is wat zij verdienen.

 12. harte385

  Deze ambtenaren per direct de laan uit

 13. Carstens van Schagen

  Sigrid al-Qaq.

 14. Bolkestein

  Ten zeerste op allen van hen van toepassing: Zeg me wie uw vrienden zijn en ik weet wie u bent.

  Sigrid Kaag is een terroristenh**r.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.