Kaag geeft toe: Nederlands belastinggeld werd overgemaakt aan Palestijnse terroristen die 17-jarig meisje doodden

Er is Nederlandse subsidie verdwenen in de zakken van twee Palestijnse terroristen die vorig jaar een Israëlisch meisje van 17 om het leven brachten. Dat heeft minister Kaag (D66) moeten toegeven in antwoorden op Kamervragen van PVV, ChristenUnie en SGP.

Terwijl D66-minister Sigrid Kaag zich warmloopt voor het lijsttrekkerschap van de partij wordt haar kandidatuur ineens mogelijk op losse schroeven gezet door een nieuw schandaal. Nederland geeft namelijk geld aan diverse Palestijnse organisaties, in de hoop dat er ooit vrede én een levensvatbare Palestijnse staat ontstaan. Eén van die clubs is UAWC, en twee medewekers daarvan – die hun salaris dus gedeeltelijk door Nederland betaald hebben gekregen – pleegden afgelopen zomer een dodelijke aanslag op een Israëlisch meisje van 17, die hierbij overleed.

Minister Kaag ging pas tot actie over nadat er indringende Kamervragen over werden gesteld door de PVV, de SGP en de ChristenUnie naar aanleiding van uitgebreide research van NGO Monitor. Pas nu worden de uitbetalingen van subsidies aan UAWC tot nader order opgeschort:

“Het tweetal was niet betrokken bij door Nederland gesubsidieerde projecten van de Palestijnse organisatie UAWC. Maar uit nader onderzoek blijkt dat het duo salaris ontving dat deels is betaald met Nederlands geld. Kaag laat na Kamervragen van PVV, CU en SGP weten dat ze het ’betreurt’ dat dit niet eerder duidelijk is geworden.

De D66-bewindsvrouw heeft de geldkraan aan UAWC tijdelijk dichtgedraaid. Er komt nu een extern onderzoek naar eventuele banden met de terreurorganisatie.”

Desalniettemin doet de D66-dame haar best om de boel te sussen, en beweert dat er – ondanks dat het onderzoek nog moet plaatsvinden – geen bewijs is dat UAWC banden onderhoudt met de PFLP – de club namens wie de gesubsidieerde medewerkers het tienermeisje vermoordden.

Het CIDI, dat Israëlische aangelegenheden in Nederland over het voetlicht brengt, vindt dat de knieval van Kaag rijkelijk laat komt: “De ambtenaren van Buitenlandse Zaken worden hier al zó lang op gewezen,” zegt medewerker Elkan van der Raaf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. combat le pelicule

  Goh en er wordt ook lekker luchtig over gedaan, waarom wordt zij niet per direct en wel onmiddellijk ontslagen?

  1. Toverkol

   Ontslagen ?
   Vast zetten ten minste vijf jaar, wegens wanbeleid met dood tot gevolg !

  2. Nexit218

   Omdat ze links is natuurlijk!!!

  3. Waldorf_en_Statler

   Ontslagen door wie?
   Het is hier geen Polen of Hongarije.

   1. Logica

    Zeg eens hoe jij hier in staat. Iets inhoudelijks.

   2. combat le pelicule

    waldorfje rechtvaardigt wat kaag doet en verdedigd dit met hand en tand zoals steeds maar duidelijk wordt dat waldorfje geen hart heeft voor Nederland

  4. Xander XXL

   Omdat dat een vorm van discriminatie is dan wordt dat gelijk in verband gebracht met die Palestijnse tandarts.
   En die zal hier toch wel helemaal buiten staan?

 2. NEXIT.

  Wat geweldig toch. Je verwacht het niet toch ?

 3. Che

  Indirect betaalt de Nederlandse belastingbetaler het salaris van de militair die een ongewapende verstandelijke beperkte Palestijn doodschoot.
  Kijk naar- subsidie aan Israel.

  1. Maurits Dekker

   Indirect betaalt de Nederlandse belastingbetaler het salaris van de militair die een ongewapende verstandelijke beperkte Palestijn doodschoot.
   Kijk naar- subsidie aan Israel.

   FAKENEWS

   1. Che

    Israel ontvangt subsidie van de EU.
    Kijk naar- verdeling EU subsidie.

    1. NEXIT.

     FAKE NEWS , FAKE ACCOUNT

     Palestijnen schieten dagelijks tientallen raketten af op israel en zijn derhalve niet onbewapend.

     1 ding is correct , alle Palestijnen zijn verstandelijk beperkt dus daar zit je wel goed

    2. Maurits Dekker

     Israël is géén terroristische organisatie.

  2. LifeBuddy

   chechecheche,Direct betaalt de [neder]landse belastingbetaler het salaris van de zuidelijke maffia. Er zijn meer dan 200.000 kindjes die 15 uur lang kinderarbeid moeten volbrengen van che, want jij stemt voor! En israel is Nooit van de palestijnen geweest. Zorg jij eerst maar eens dat de helft van belgie terug naar [neder]land komt ,dat is Wel van ons geweest. Roeptoeter!!!

  3. combat le pelicule

   Nee che, kaag geeft belastinggeld aan palestijnse terroristen, sterker nog, ze is getrouwd met een terrorist, handlanger van arafat die leider was van een terroristische organisatie..

 4. AidemediA

  Deze mevrouw wil leider worden van d66 en daarna wil ze minister president van Nederland worden. Zij aanhangster van de Palestijnse terreur organisatie PLO. Dat gaat leuk worden. Anders dan rutte, maar nog gekker en gevaarlijker. Gelukkig staat d66 er niet zo goed voor in de peilingen. Ik hoop dat het met d66 nog slechter gaat bij de a.s. verkiezingen. Ophoepelen met deze arrogante tante.

 5. Adriaen van Bergen

  De Gazastrook en de West-Bank zijn terroristennesten. Daar zou geen cent meer heen moeten gaan.
  Heeft men in 40 jaar tijd nog steeds niets geleerd?
  Israël staat in bloei, ook na 40 jaar.
  Met de miljarden subsidie aan De Gazastrook en de West-Bank had dat daar ook makkelijk gekund.
  Hopelijk wordt de Gazastrook snel weer Samaria en de West-Bank snel weer Judea.
  Hoe eerder hoe beter.
  Verdrijf de ZwerfArabieren maar lekker naar Jordanië. Dat land was voor hun bedoeld.
  Niet zeggen dat dat illegaal is of niet kan. Kijk maar wat er met de Duitsers en de Polen is gebeurd na de 2e wereldoorlog. Daar ging het om veel meer mensen.

 6. Carstens van Schagen

  Ze heet ook geen Kaag, ze heet al-Qaq en is getrouwd met een voormalig diplomaat, Palestijn en vertrouweling van wijlen terroristenleider Yasser Arafat.

  Het is ten hemel schrijdend dat Den Haag dit überhaupt pikt en accepteert!

  1. NoDoubt

   Als je bij de overheid komt te werken voor bijvoorbeeld de inlichtingendienst, word je grondig gescreend. Maar niet als je Kaag heet en miljarden aan de terroristenbeweging van de Palestijnen overmaakt, dan word je niet gestraft. Daarom leven we inmiddels in een banananrepubliek.

  2. Vanduinen

   Ten hemel schrijdend…wordt een heel lange wandeling. Ik pas.

 7. Pierre Tombale

  Zo’n keurige mevrouw.
  Zo’n net en beschaafd type dat zo helemaal D66 representeert.
  En ook zo héééél anders zo’n schreeuwende tokkieleider als Geert Wilders.
  Die keurige mevrouw Qaq (what’s in a name?) geeft namens de Nederlandse regering de erfgenamen van de Holocaust een trap in het gezicht.
  (Het schijnt besmettelijk te zijn.)
  Exit mevrouw Qaq, doorspoelen, dankuwelalstublieft.

 8. Maurits Dekker

  Dus Kaag is mede-verantwoordelijk voor moorden door Palestijnen gepleegd.
  Waarom verrast ons dit niet?

 9. Vrijedenkert

  Het weggeef-departement van al-Qaq-Kaag heeft net een flinke injectie gehad van 350 miljoen extra op het bestaande budget!
  Waar gaat men dit extra geld allemaal aan verspillen vraag ik me af?

  1. Carstens van Schagen

   Anti-joden faciliteren.

 10. Heras

  En het rare mens gaat na de verkiezingen vrolijk door met geld over de balk gooien

 11. Kees Kroket

  Mevrouw Kaag, over de knie, maar bij wie ?

  1. Willem Bever

   Over de kling!!

 12. Flach

  Onvoorstelbaar. Deze ‘dame’ hoort in het gevang!
  Parlementaire enquête en opzouten met deze Palestijnse terroristen lover. De zoveelste keer dat ze ernstig over de schreef is gegaan. Haar man zal wel trots op haar zijn 🙁

 13. Bes Tolen

  Uiteindelijk worden de problemen veroorzaakt door oude verhalen waarvan het waarheidsgehalte diffuus is maar tot de bagage behoren van de godsdiensten. Daarover kan zo is de ervaring de grootste ellende ontstaan. Wie ook nog twijfelt over hoe het heel, heel lang geleden echt was, krijgt ook al zou hij of zij de beste argumenten hebben niemand mee. Niet om vrolijk over te zijn. Erger is, dat geen oplossing voorhanden is om aan schrijnende toestanden een fatsoenlijk einde te maken.

 14. Red52

  Een schande.
  Zo’n mens met zo’n antisemitische afwijking met alleen voorkeur voor Arabieren wil voor D66 onze nieuwe premier worden. Een natte scheet die uit haar slipje vliegt net als binnen haar partij.
  Zij verdient de benaming minister niet. Ze is gewoon net zo corrupt als de Arabische omgeving waarin ze verkeert.
  Deze partij behoort 0 zetels te krijgen.

 15. Lefty

  Er vertrekken behoorlijk veel Israëlische Joden naar Duitsland omdat ze het beleid van Israel jegens de Palestijnen onverteerbaar vinden. Hamas is kut, maar dat komt Israel met steun van Amerika allang goed uit. Anders zouden ze zich wel anders gedragen.

  1. combat le pelicule

   Je lult maar wat in de ruimte

   1. Lefty

    Dacht het niet.

    1. combat le pelicule

     Jawel, het feit blijft dat Nederlands belastinggeld werd overgemaakt aan Palestijnse terroristen die 17-jarig meisje doodden, en nou kan jij het allemaal wel omdraaien en liegen, dat doen antisemieten nou éénmaal, maar het feit blijft..

     1. Lefty

      Je behoort tot het leger der dommen die het verschil niet zien tussen de politiek van de staat Israel en Jodendom. ik ben geen antisemiet.

 16. P.Sisterons

  Ze moeten dat wijf met het pipo de clown’s smoelwerk met pek en veren het land uitlazeren.

 17. joost2

  Mevrouw Al-Qaq-Kaag, ooit bevriend met moordenaar Yasser Arafat en haar man meneer Al-Qaq zat zelfs in zijn Palestijnse regering, is een hoogmoedig, zeer arrogant mens.
  Een nep baantje bij de VN en heel kort lid van D66 ( de anti Nederland partij) om minister te kunnen worden bestuurd thans mede ons land.
  Veel succes ermee!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.