Kijk dan: hypocriete Geert Wilders pakt graaiend Italië aan, maar laat zich fêteren door Hongaarse graaier Orbàn

PVV-leider Geert Wilders heeft vanochtend een audiëntie gehad bij de Hongaarse premier Viktor Orbán, die superlatieven tekort kwam om de Nederlandse oppositieleider de hemel in te prijzen. Orbán loste zelfs nog een schimpschot op premier Rutte.

Het was een wonderlijke vertoning, eerder deze maand. Geert Wilders die eerder deze maand met borden stond te zwaaienGeen cent naar Italië!’ Een politicus als actievoerder. Het kan en mag, maar wellicht ziet het er een beetje gek uit. Maar een kniesoor die daar op let.

Maar wat er wél pas gek uitziet, is dat Geert Wilders het onverteerbaar vindt dat Nederlands belastinggeld over de balk wordt gesmeten in Italië. Maar dat precies hetzelfde in Hongarije gebeurt, dat laat hem dan kennelijk weer ijskoud. Want één van de redenen dat Nederland zoveel aan de EU betaalt is dat Zuid-Europa aan de subsidiekraan is gehangen. Maar de andere, net zo evidente, reden is dat Oost-Europa lekker staat te profiteren van het Westen.

Daar hoor je zo’n Wilders dan weer niet over. Wel Griekenland en Italië aanpakken, maar z’n autoritaire vriendjes in Polen en Hongarije laat hij met rust. Nee, sterker nog: hij pakte vandaag lekker z’n propagandamomentje met de Hongaarse premier Orbán, die er om bekendstaat in Brussel iedere mogelijke subsidiepot te willen aanboren voor Hongaarse prestigeprojecten. Op social media bedrijven ze bijkans de liefde met elkaar. De Hongaar noemt Wilders “A nice Dutch guy,” een verwijzing naar een eerdere aanval die Orbán plaatste op Rutte tijdens een EU-top. En Wilders lebbert de sloper van de Hongaarse rechtsstaat af met de woorden “Geweldige politicus.” Lekker kleffen met een kleptocraat: Wilders kan het, mensen.

En ja, Sophie in ’t Veld (D66-europarlementariër) mag dan wel een draak van een politica zijn. Maar ze heeft toch wel een punt als ze haar irritatie over de Orbán/Wilders-bromance van zich afschrijft met een flink sarcastische parodie op de PVV-leider: “Dus vertel me hoe je het hebt gedaan, Viktor: de media monddood maken, critici en tegenstanders het zwijgen opleggen, de rechterlijke macht kapen en ook nog steeds karrevrachten EU-geld krijgen? Ik ben bijzonder nieuwsgierig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

109 reacties

 1. Blondie

  Ik ben benieuwd hoe deze vrouw in ‘t Veld, over Rutte denkt.

  1. Fortiori

   Het artikel gaat over Wilders selectieve geblaas. Bij Orban is het net als in het Kremlin, Wilders is gemakkelijk te bespelen. Ze nemen hem met een korrel zout.

   1. Robert75

    Is natuurlijk gewoon gezwets van de bovenste plank. Het een heeft namelijk niets met het ander te maken. Dus omdat ook Hongarije geld heeft gekregen van Nederland mag een Nederlands politicus niet op bezoek naar de Hongaarse premier?

    Mag die dan geen bewondering tonen voor deze man ? Dat is zo ongeveer de strekking van het verhaal. Hongarije krijgt geld van Nederland en dus mag je geen bewondering voor Orban hebben.

    Maar de enige die Nederlands geld over de balk heeft gesmeten is Rutte en die moet je daar dan ook op bekritiseren en niet de premier van Hongarije omdat die geld heeft gekregen

    1. Vanduinen

     Was het maar zo dat hetgeen Orbán kreeg gebruikt werd waarvoor het bedoeld is. Het is opgegaan in de stichting Orbán, de familieclan, die ver weg staat van de bevolking. En die hebben andere belangen. De protestacties in Hongarije zijn geen steunbetuigingen.0

     1. Robert75

      Heb je bewijzen voor je claims dat het geld naar zijn familie gaat ?

     2. palko

      @Vanduinen, bij mijn weten heeft Viktor Orban’s Fidesz partij maar liefst drie (!) achtereenvolgende parlementsverkiezingen met meer dan de helft van het aantal te behalen stemmen gewonnen. Alleen in de hoofdstad Boedapest behaalde Fidesz wat minder stemmen dan in de rest van het hardwerkende en hoogontwikkelde land. Tsja, in Boedapest wonen nu eenmaal nog te veel ambtenaren van communistische en socialistische signatuur. Die gewend waren veel te veel geld te verdienen met niets of bijna niets doen. Tsja, die loosers worden nu eindelijk door de Fidesz partij aangepakt. En terecht. In Hongarije doet eindelijk ook het begrip ‘Loon naar werken’ opgeld. Veel te lang hebben honderdduizenden pseudo-ambtenaren hun zakken uitpuntend gevuld met het bespelen van de Flierefluit. Wat mij betreft: Petje af voor Viktor Orban. En heel veel respect ook voor de wijze waarop zijn partij steun verleend aan de Hongaarse gebieden die na de 1e Wereldoorlog dankzij het criminele en misdadige optreden van met name de Franse regering maar liefst 3/4e deel van hun grondgebied zijn kwijtgeraakt aan andere landen. Simpelweg omdat het louche Frankrijk het destijds nodig vond de beschaafde en ontwikkelde Hongaarse gebieden aan het onderontwikkelde deel van Roemenië cadeau te geven. Want daar wordt immers een taal gesproken die tot de Gallo -Romaanse taalgroep behoort.

    2. Logica

     Precies Robert, goed gezegd.

 2. Morgan4321

  De noodwetten die Orban heeft ingevoerd zijn een stuk minder extreem dan de coronawet die De Jonge hier wilde invoeren. Dus wel erg hypocriet om daar over te zeuren.

  1. Pauline Kummer

   Die noodwetten zijn ter bescherming van hemzelf en zijn vriendenclub. Orbán is toegetreden tot de club van welgestelden en dat wil hij zo houden.

   1. palko

    @pauline, wat u vindt is totaal niet interessant en boeiend. Het gaat er vooral om wat de eigen (Hongaarse) bevolking van zijn wijze van politiek bedrijven vindt. En als de partij van Viktor Orban (Fidesz) bij de laatste drie parlementsverkiezingen steeds als veruit grootste uit de stembus komt, kunnen de alom aanwezige Nederlandse beterweters beter een toontje lager zingen.

 3. Gebande3

  2 Alleenheersers, dat schept een band.

  1. NEXIT.

   Was het maar waar ! zou een hele verbetering zijn.

   1. hans-e-pans

    Je mag nog steeds zelf je vrienden kiezen, je hoeft nog steeds niet te doen wat anderen willen. God zij dank.

  2. Stormwatcher

   Grappig hoe DDS steeds meer afzakt naar alweer een linkse onverdraagzame spreekbuis. Wat zijn dat voor wannabee koekwaus “journalisten” ?? Dit soort bijna haatzaaiende riooljournalistiek hoort hier niet thuis maar bij de NPO etc. Ik dacht tot voor kort dat er hier een relativerend rechts geluid te horen zou zijn (dat staat nota bene als leus erbij) maar ik ga dit DDS maar eens uit mijn linkjes en favorieten verwijderen …

 4. NEXIT.

  hahahahahaha , iemand die de journalist wil spelen brengt nieuws zonder persoonlijke mening gebaseerd op feiten. Objectief berichten heet dat.

  “kijk dan de hypocriete Geert Wilders “de mening van de journalist interesseert geen mens dus als de objectieve feiten ontbreken is het artikel waardeloos.

  stem sociaal , stem PVV

  1. Bloemkust

   “dus als de objectieve feiten ontbreken..”

   ‘Zij zijn ziende blind geworden en horende doof.’

   1. NEXIT.

    enz

    1. Bloemkust

     etc

   2. combat le pelicule

    wesley?

    1. Bloemkust

     Viezefisi?

     1. Rene van der Grijp

      Cock?

      De muppet is gereïncarneerd als Bloemkust.

     2. Bloemkust

      Je begint nu dingen door elkaar te halen, Gijp.
      Dat zijn we van jou niet gewend.

     3. Rene van der Grijp

      Dus toch Sarko.

     4. Bloemkust

      Die ken ik niet. Ik loop hier nog maar 3 maanden mee.

  2. Oepsie

   Google, ‘de journalist’ meer eens. Dan wordt het wat duidelijker.

   1. Oepsie

    ‘Meer’ moet maar zijn. Sorry voor de taalnazi’s. Ik zag het zelf!

 5. Aardvark blues

  En Sophie in ’t Veld (D66-europarlementariër) moet helemaal haar gore bek dicht houden met haar gegraai!

 6. Response

  “Dus vertel me hoe je het hebt gedaan, Viktor: de media monddood maken, critici en tegenstanders het zwijgen opleggen, de rechterlijke macht kapen en ook nog steeds karrevrachten EU-geld krijgen? Ik ben bijzonder nieuwsgierig.“

  Zegt ook iets over hoe EU met geld om gaat.

 7. rexm

  In Nederland heeft men natuurlijk geen graaiers !!, als men maar met de vinger kan wijzen dan is het goed.
  Wijs dan ook eens naar Rutte, die geeft de zuidelijke landen de kans om te graaien.
  Het is weer bananas.
  Nexit a.u.b.

 8. PG

  Orban heeft wat zaken fout, maar ook heel veel goed!! Nederland kan nog wel wat leren van Hongarije en Polen ( muv de gekende onzin zoals Homo-haat)

  1. DubbelZout

   Ja, Hitler bouwde ook snelwegen waarvan wij nu nog steeds profiteren, zoiets ?
   Sommige zaken zijn zo ontzettend fout dat geen enkele goede daar tegenop kan wegen
   Dan ben je gewoon af, punt uit

   1. combat le pelicule

    Maar wat vind dz er nou van dat Italiaanse burgers 3 x zo rijk zijn en dat Nederland, via de EU, vrachten met geld daar naar toe brengt?

 9. HD

  Beste Tim,
  Niet zeiken, Geert heeft gelijk als hij zegt geen geld naar die opvreters.

 10. AS210854

  Hahahaha het is anders Rutte geweest die de vorige week Hongarije 14 miljard van de belastingbetaler heeft geschonken. Dus wie feteert wie.

  1. Oepsie

   En de afspraak van Macron over de pensioenleeftijd? Dat ligt al weer in de vuilnisbak! 52 jaar is en blijft het.

   1. Oepsie

    52 jaar? Moet zijn 62 jaar. Die verdomde mitella ook!

  2. Bloemkust

   Met Wilders aan het roer zou dat ongetwijfeld nog veel meer geweesT zijn.

   1. AS210854

    Bloempot, inteelt maakt meer kapot dan je lief.

    1. Bloemkust

     Je bent in de war met drank, Zware jongen.

 11. Response

  “Dus vertel me hoe je het hebt gedaan, Rutte: de media naar je hand zetten, critici en tegenstanders het zwijgen opleggen (Wildersproces), de rechterlijke macht kapen (OM+Wildersproces) en ook nog steeds karrevrachten NL-geld weggeven? Ik ben bijzonder nieuwsgierig.“

 12. Pierre Tombale

  Ja kijk, Wilders wordt, in tegenstelling tot Rutte, door prominente Europese regerings-
  leiders wèl serieus genomen.
  En wat Orbán betreft, de man heeft één onschatbare verdienste, hij weigert consequent
  zijn land uit te leveren aan de 2 i’s, aan immigratie en aan de islam.
  Hij trotseert daarmee mumie Merkel en komt ermee weg.
  Dát zijn pas politieke resultaten!

  1. DubbelZout

   En daar gaat het dus fout
   Als je maar een immigratiebeleid hebt zoals Victor dat heeft waarbij moslims in het algemeen als een stel gevaarlijke gekken wordt neergezet waarvoor je 3 kleuren stront moet schijten, worden alle andere foute beslissingen door de vingers
   De man heeft hiermee een vrijbrief om te doen wat hij wil, no matter what
   Een dictatuur in wording

   1. Maurits Dekker

    Dubbelzout: “Een dictatuur in wording”

    Ik denk dat u het over Nederland heeft?

    1. Bloemkust

     Ha ha!

   2. Morgan4321

    Och, als je pro-EU bent kun uje veel doen onder het motto “binnenlandse aangelegenheid”. Vraag het de Catalanen maar.

    1. Maurits Dekker

     EU = Ellende Unie

   3. Adriaen

    De grote verdienste van Orban is dat hij die`gevaarlijke gekken`zoals u hen terecht noemt buiten de landsgrenzen houdt.
    Dat heeft niets met dictatuur te maken maar alles met vaderlandsliefde.
    Liefde voor land en volk is een wezenskenmerk van een stabiele, evenwichtige,
    veilige en solidaire samenleving.
    Het multiculturele drama waar wij in West-Europa getuige van zijn vertegenwoordigt precies het tegenovergestelde.
    Ik geef de voorkeur aan een politicus als Orban boven een visieloze windvaan als Rutte en consorten.

   4. Mart

    Moslims zijn brave niet vijandig gezinde naar anderen imigranten die bekend staan om hun werklust……Zo is het toch DubbelZout??

 13. Bullshit10

  Wat een gelul baudet heult met putin Wilders heult met orban wat een gezeik als er zo geluld word trap die heele bende dan naar huis wand dan is er niemand meer die nog deugt

 14. werikke

  ik ga zelf met mensen om die ook soms hypocriet zijn maar omdat ik dat zelf ook ben heb ik er geen problemen mee. diegene die zegt niet hypocriet te zijn wil ik uitdagen voor een gesprek. ik denk trouwens dat Italie rijker is dan hongarije dat was nm ook probleem van Wilders . Dus ik snap hem wel. komt ook omdat ik PVV er ben in hart en nieren. groet

 15. Chalres Bingley

  Tim slaat de plank weer eens volledig mis.
  Italië staatsschuld 140%
  Hongarije staatsschuld 70%
  En Sophie in t veld is niet een draak maar een demoon en heeft ook helemaal geen gelijk.
  Ooit is er wel EU geld over de balk gesmeten in Hongarije, maar dat gebeurt in mijn gemeente in Nederland ook waar RVS ‘kunstwerken’ worden neergeplempt waar tonnen aan word besteed waar niemand om gevraagd heeft bijna niemand mooi vind en wil ,en toch aan mee moet betalen via gemeentelijke belastingen waarvan de pot al diep in het rood staat ,lijkt Italië wel.

  1. Oepsie

   Jippie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Je medicijnen werken! En zie je wel, je weet het wel! Komt het toch nog helemaal goed!

   1. Chalres Bingley

    Dankje maar heb geen medicijnen nodig…
    Mijn zieke naamgenoot die 1 letter heeft veranderd aan mijn mooie naam wel.

   2. Gebande3

    Chalres Bingley

    Jippie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
    Je bril werkt!
    En zie je wel, je leest het wel!
    Komt het toch nog helemaal goed!

    1. Chalres Bingley

     Dank u ,u bent een goede lezer en reaguurder

     1. combat le pelicules

      Mensen die namen veranderen zijn walgelijk.

     2. Chalres Bingley

      @combat mee eens ,daarom heb ik ook een hekel aan die debielen van de grauwe eeuw koz en de huistr@l die mijn 1letter aan mijn naam heeft veranderd

     3. combat le pelicule

      “Mensen die namen veranderen zijn walgelijk.”

      Aldus het uitstekende zelfbeeld van chalres/pelicules/pellicule

 16. Maurits Dekker

  Orban verdedigt altijd de belangen van zijn volk.
  Ik zou willen dat Mark Rutte dat ook eens een keer deed.

  1. Piet51

   @Maurits Dekker
   Als Rutte net als Orbán de belangen van ZIJN volk zou verdedigen, zou jij waarschijnlijk buiten de boot vallen. ZIJN volk is in de ogen van Orbán een zorgvuldig geselecteerd gedeelte van de Hongaren, vooral zij die zijn politiek aanhangen en op hem gestemd hebben, ongeveer de helft. Het andere deel wordt nauwelijks gezien, gepest, gevangen gezet of het werken en meedoen onmogelijk gemaakt. Dat Wilders zich op deze manier met zo iemand inlaat is wanstaltig. Wilders haat de EU, Orbán zou in zijn ogen één van de grotere profiteurs moeten zijn.

 17. Kretoloog

  Over hypocriet gesproken: veel schijnheiliger dan de DDS-redactie, en hoofdredacteur Tim E. in het bijzonder, zul je moeilijk aantreffen.

  Want: Alles voor de clicks. Dat is de hoofddoelstelling.

  1. Oepsie

   De reden ook, dat ik geen lid van de DDS wordt. Geen goede journalist, meer een Narcist.

 18. Charles Bingley

  Fascisten weten elkaar altijd te vinden: soort zoekt soort.

  1. Oepsie

   Zo snel een terugval speklapje? En wat betreft fascisme? Daar weet u alles van af. U bent ermee groot gebracht. Is jammer genoeg, vaak het geval, met lieden, die zich zo opstellen. Net als een boef die op de vraag ‘bent u een boef?’ Altijd antwoord ”natuurlijk niet”. Maar wij weten wel beter. Speklapje, blablablaat veel maar heeft geen wol!

   1. combat le pelicules

    Ik houd wel van speklapjes.

    1. Bloemkust

     Terug naar Den Dolder, Balkenbrij.

 19. Meriadoc Brandebok

  Zo is het precies, Tim. Wilders is zwaar hypocriet. Orban hakte, tezamen met de pizza-eters, zo op Rutte in om gratis geld te geven. Orban draait de vrije pers de nek om en helpt de democratie om zeep. En Wilders kan het maar wat graag met hem vinden.

  Ik zie het er nog van komen dat Geert de democratie hier zal afbreken.

  1. Gebande3

   Ik zie het er nog van komen dat Geert zijn vakantiehuisje voor na zijn pensionering voor een vriendenprijsje geregeld heeft.
   Een penthouse aan het Balaton meer of zoiets..

   1. Meriadoc Brandebok

    Met al die muggen? 😂🤣

    1. Gebande3

     Muggen, miezerige beesten.

    2. Stanly2000

     Guus, volgens de EU zijn dit milieuvriendelijke insecten en mogen niet meer bespoten worden. dit is een van de voordelen van het EU-parlement. Volgens de EU zijn dit milieuvriendelijke insecten en mogen niet meer bespoten worden en in Brussel hebben we er minder last van.

  2. Kretoloog

   Het is je kennelijk ontgaan Guus dat de democratie in Mederland al is afgebroken. Niet door Wilders, maar door het kabinet Rutte 3, in samenwerking met de 25 voorzitters (burgemeesters) van de Veiligheidsregio. De afgelopen 4 maanden is de ene na de andere dwaze vrijheidsberovingen mastregel van kracht geworden. De burgers hadden hierbij geen enkele inbreng, laat staan dat ze gehoord werden of stemrecht hadden.

   En het gaat maar door. Nu weer een mondkapsjesplicht in straten van Amsterdam en Rotterdam. En andere steden en dorpen zullen volgen, daar kun je op wachten. Wat in NL gebeurt, dat kan Orban niet overtreffen. Kabinet en bestuurders gebruiken hier te lande de angst van een zogenaamde coronacrisis om via noodmaatregelen de bevolking onder de knoet te houden!

   1. Oepsie

    Je kan ‘ons Guusje’ niet uit zijn doen halen, want het is weekend! Guusjes verwen weekend!

 20. Fortiori

  Pikant; Dank zij een beurs van Soros kon Oban studeren aan de universiteit van Oxford. Inmiddels is hij geschrapt van de lijst “famous oxonians”

  1. Bolkestein

   Gecanceld?

 21. Beukman

  Overigens is Baudet ook een groot fan van de Hongaarse profiteur en vrijheid van het vrije woord.

 22. Rene van der Grijp

  “Dus vertel me hoe je het hebt gedaan, Viktor: de media monddood maken, critici en tegenstanders het zwijgen opleggen, de rechterlijke macht kapen en ook nog steeds karrevrachten EU-geld krijgen? Ik ben bijzonder nieuwsgierig.”

  Dus vertel me hoe jullie het hebben gedaan, Sophie: de media tot spreekbuis van het kartel maken, critici en tegenstanders zodanig intimideren dat ze zich nauwelijks nog durven te uiten, de rechterlijke macht infilteren en ook nog karrevrachten EU-geld frauduleus declareren?

  In tegenstelling tot Sophie ben ik niet nieuwsgierig, want ik weet precies hoe links dat kunstje heeft kunnen flikken.

  Opdat we nooit vergeten, Tom Staal trekt rioolput EU open: ht*ps://www.youtube.com/watch?v=3TAIHRW4ET4

  1. Piet51

   @Rene van der Grijp
   Tom Staal trekt de rioolput EU via Daniel van der Stoep open. Maar Daniel van der Stoep heeft zelf veel weg van een rioolput door die affaire met die minderjarige meisjes. Ik zou iemand anders interviewen en niet iemand die tot de Hoge Raad veroordeeld is voor misbruik.

   1. Rene van der Grijp

    Waarschijnlijk waren er weinig Euro-parlementariërs bereid om een kritische journalist als Tom Staal de gelegenheid te geven deze reportage te maken, Piet.

    De achtergronden van Van der Stoep zijn verder niet relevant, het gaat om de reportage. Heb je daar inhoudelijk nog iets op aan te merken?

    Kijk ook naar deel 2. Daar gaat de beerput nog veel verder open:

    ht*ps://www.youtube.com/watch?v=MPbNF1q_6tg

    1. Piet51

     @Rene van de Grijp
     Ik hecht verder geen enkele waarde aan de oordelen van Van der Stoep. Het is een veroordeelde crimineel die anderen de maat neemt.

     1. Stanly2000

      Pietje, heeft dus inhoudelijk niets op te merken over de beerput die het EU-parlement schijnbaar is?

     2. Piet51

      @Stanly2000
      Ik hecht geen waarde aan de oordelen van Van der Stoep. De daden waarvoor hij is veroordeeld stammen uit zijn tijd als parlementariër. Het heeft er alle schijn van, dat hij vrolijk meedeed aan die activiteiten waarvan hij nu zijn ex-collega’s beschuldigt. Dan zou ik ook feiten van anderen willen horen. Er zal best wat fout zitten daar, net als in andere organisaties en dat moet dan veroordeeld worden. Maar Van der Stoep moet nu niet de deugridder spelen, want dat imago heeft hij niet.

     3. Stanly2000

      Piet,
      Zeer zwak argument, omdat iemand die laat zien waaraan hij mee heeft gedaan en de misstanden duidelijk toont aan een verslaggever en dus aan de kijkers, wordt de hele reportage als onzinnig weggezet.

     4. Rene van der Grijp

      Piet51 meent dat de reportage de oordelen van Van der Stoep weergeeft. Niets is minder waar, Van der Stoep geeft Tom Staal slechts de gelegenheid om “in het hol van de leeuw” te filmen. En voor zover Van der Stoep aan het woord komt betreft het informatie die contr*oleerbaar is.

      Het resultaat is een reportage die ieder weldenkend en fatsoenlijk mens zal schokken. Zo niet Piet51. Hij weigert de waarheid onder ogen te zien.

      We kunnen slechts gissen naar de reden daarvan.

  2. Freba

   Hoewasteookalweer? “De Gelegenheid maakt de Dief”. Je doet net voorkomen of hij het Europese parlement is binnengedrongen met een mitrailleur en om geld vroeg. Orban moet niets anders dan de Russische invloedsfeer tegenhouden. Creëer een niet bestaande vijand en je kunt je zakken vullen. Moet je toch echt bij de dames in de politiek zijn zoals mevrouw Kaag. Ook zon handige zet om vrouwen op een hoge post te zetten. Zij eten n.l. graag uit de handjes van de heren op de achtergrond. De echte machthebbers.

 23. Bolkestein

  Tim moet weer eens zijn Wilders bash momentje hebben. Walgelijk. En handen af van Victot Orban, want Orban is een held.

 24. Logica

  Tim, ik ben het niet met je eens. Waarom leg ik je uit. Beide politici zijn tegen de EU. Orban zit er nog steeds in omdat hij er nog steeds financieel voordeel bij heeft. Als dat niet meer zo is dan stapt hij er direct uit. Daar ben ik echt van overtuigd. Hij houdt ook zijn poot stijf als het aan komt op de opvang van vluchtelingen. Kortom, net als Wilders een politicus die puur kijkt nasr het belang van zijn land. Die instelling die vindt beiden.

  Ik ben overigens helemaal niet blij met Hongarije binnen de EU. Maar dit geeft ook weer de zwakte aan van de EU. Als er geld verdeeld moet worden dan krijgt Hongarije altijd meer dan Nederland. De EU wil denk ik niet dat Hongarije eruit stapt en misschien wel onder de invloedssfeer van Rusland komt. Maar dat is gissen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Nederland zit ook in de EU vanwege de economische voordelen. Dus in jouw redernatie is de instelling van Geert niet het belang van Nederland, terwijl die dat van partijen als de VVD wel is.

   1. combat le pelicule

    Het zou economisch beter zijn als Nederland uit de EU stapt

    1. combat le pelicule

     De EU zuigt Nederland leeg en dat kan ook omdat ze in Den-Haag een dubbele agenda hebben en een leugenclownachtige rubberen rug

     1. Chalres Bingley

      Precies @combat Rutte heeft weer bij het kruisje getekend met een 4 daags clown festival daarvoor ,net of hij tegenstribbelen en van de gift een lening wou maken.
      De mainstream media heeft hem geholpen daarbij om dat beeld ook neer te zetten.
      231 miljard naar de Italianen terwijl ze zeer weinig belasting heffen en de economie voor een aardig deel op zwart geld draait.
      Bij ons in Nederland maximaal heffen door bijna alle digitale financieel verkeer zuinig zijn sparen investeren.
      En dan nog moeten we solidair zijn.
      Deze Chalres denkt er sterk over om te emigreren naar Polen ,goede economie en regering met kennis van de geschiedenis en een zeer gezond verstand

     2. Adriaanv

      Meriadoc orban is een voorbeeld hoe het wel moet in europa. Eigen cultuur bewaren maar wel handel drijven. Prachtig en betaalbaar land Hongarije.

     3. Meriadoc Brandebok

      Orban bewaakt inderdaad zijn cultuur van zelfverrijking en antidemocratie, Adriaanv, daar heb je voor de verandering toch gelijk in. Terug naar de situatie van het interbellum.

     4. Aardvark blues

      Orban bewaakt inderdaad zijn cultuur van zelfverrijking en antidemocratie.

      Het weren van moslim ongedierte en Aapfrikanen mag best een prijs hebben!

     5. Aardvark blues

      ‘Orban bewaakt inderdaad zijn cultuur van zelfverrijking en antidemocratie’

      Het weren van invasiërs mag zijn prijs hebben!

   2. Rene van der Grijp

    “Nederland zit ook in de EU vanwege de economische voordelen.”

    Correctie: vanwege de VERMEENDE economische voordelen ten tijde van de oprichting.

    En die waren er ook wel. Maar het was toen al te voorzien dat daar ook ernstige nadelen tegenover stonden. Zoals de zwakke euro en de transferunie. Inmiddels is klip en klaar dat met name Nederland en Duitsland, alsmede hun burgers, er enorm op ACHTERUIT zijn gegaan en als het ware met hun hoofd in een strop zitten want als ze de stekker eruit trekken wordt de schade nog veel groter.

    Nederland en Duitsland zaten economisch op rozen en politici die voor eigen roem gingen hebben dat volledig verkwanseld. Daar komt bij dat de gemoedelijke sfeer in de samenleving is veranderd in de hel van de multicul en de algehele verhuftering voortwoekert als een kwaadaardig gezwel.

    Als je alles bij elkaar optelt is er maar één conclusie mogelijk: de politiek (het politiek correcte kartel) heeft het voor elkaar gekregen om in luttele decennia het leefklimaat in Noordwest-Europa op allerlei terreinen te verzieken.

    Daar heeft de elite die hieraan schuldig is zelf geen last van. NOG NIET.

    1. Freba

     Alle grote voormalige landen onder de katholieke invloedssfeer zullen zich met hand en tand verzetten tegen een eenwording van Nederland en Duitsland. Hun rol is dan n.l. Helemaal uitgespeeld. Frankrijk is een vervend tegenstander. Al eeuwenlang. Bij volledige integratie zouden we samen met Duitsland de sterkste economische macht zijn in de EU. Vandaar dat het anti Duitse sentiment al vanaf 1945 welig tiert. De schoolboeken van het lager onderwijs staan er bol van…….

   3. Stanly2000

    Inderdaad Guus, om de EU te spekken zult u bedoelen!

 25. halo1

  Voor velen zal toch alleen gelden dat Urban intuitief aanvoelt dat “vluchtelingen””toelaten een enorme verzwakking/gevaar is voor een staat..daarom kan hij vele potjes breken. En bij ons is justitie ook niet allemaal botertje aan de boom…

 26. Adriaanv

  Orban is een leider die er voor zijn volk staat
  en cultuur. Niets mis mee dat Wilders met hem omgaat.

  1. Piet51

   @AdriaanV
   Wie beschouwt hij dan als zijn volk?

   1. A-BBa

    @Piet: De mensen die hem gekozen hebben

    1. Bolkestein

     Oftewel de meerderheid van de Hongaarse bevolking.

     1. Piet51

      Klopt, iets meer dan de helft, maar op uiterst dubieuze wijze gescoord. Maar al waren die verkiezingen eerlijk, dan nog zou een president zich ook moeten bekommeren over die andere helft van de bevolking en anderen die er wonen.

 27. Rene van de Grijp

  Het anti Wilders team draait overuren.

 28. A-BBa

  Ik dacht dat DagelijkseStandaard onafhankelijk was maar de titel van dit artikel doet anders vermoeden

 29. polleke67

  Wat een insinuerend links artikel. Absoluut geen objectieve journalistiek…….

 30. harte385

  De Nederlandse staat doet niet anders, hier wordt het volk ook monddood gemaakt!
  Leger inzetten tegen demonstraties??? afschaffen van referendum!!!!!

 31. Freba

  Ja ja die Hongaarse meneer toch! Die zorgt beter voor zijn eigen bevolking dan de rest van de Europese leiders. Laatstgenoemde geweldenaren “veroveren” de Oekraïne en het liefst Wit Rusland om daar de “democratie” te brengen. Goed in Duitsland opgeleide intriganten worden uitgezet in Wit-Rusland om de regering omver te werpen. Altijd lekker als Europeaan dat je straks de grondstoffen in die landen kunt roven zoals de grootste graanschuur, aardgas, enorme titanium voorraden etc.etc. Je hebt immers je knechtjes voldoende gepositioneerd. Vergat bijna nog de enorme NAVO oefening in en rond de Botnische golf. Uiteraard droeg NL een steentje bij. Wat moet je anders onze jongens en meisjes in het leger laten doen? Er is immers geen vijand. En dan een grote muil hebben over Anderen. Eens een kolonist, altijd een kolonist. Overigens worden de Griekse schulden afgelost door de enorme olievoorraden in de Egeïsche Zee. Elke geoloog weet al decennia lang dat daar enorme voorraden voorhanden zijn met uitlopers onder de Golanhoogten van Israël. Uiteraard komt daar bonje van tussen Israël, Turkije en Griekenland . Je ziet het pas als je Ze doorhebt. Zo “ leuk” dat er elke 100 jaar van die periodes zijn dat men elkaar niet kan uitstaan in Europa. Ga ff googelen en naar 1920 in Europa. Weinig verschil met Nu…….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.