Links walhalla Amsterdam steeds homofober: huis van homo’s met eieren bekogeld wegens regenboogvlag

Het is in Amsterdam, zogenaamd de tolerante ‘gay capital of the world‘, steeds ingewikkelder toeven voor homoseksuelen en lesbiennes. Wie tegenwoordig de regenboogvlag aan z’n pui hangt, krijgt te maken met een stortvloed aan rotte eieren. Dat ondervonden Tommy en Lennaert deze week.

Hoofdstad Amsterdam gaat al tientallen jaren prat op het feit dat inwoners van de stad de vleesgeworden tolerantie zijn. Onder leiding van achtereenvolgens PvdA, D66 en GroenLinks werd plechtig verklaard dat iedereen welkom is, ongeacht kleur, religie of seksuele geaardheid. Maar in die vlaag van gastvrijheid heeft het zeer linkse Amsterdam één ding verzaakt: om intolerant te zijn tegenover de intoleranten. Met als gevolg dat homofobie anno 2020 een diep ingesleten trekje geworden is van de stad die ooit gold als meest pro-LHBTI-gemeente ter wereld.

Hoe diep 020 gezonken is, merkten de homoseksuele Tommy en Lennaert toen ze een regenboogvlag aan hun huis in Amsterdam-Oost bevestigden:

“Het is in drie dagen tijd al twee keer raak, vertellen Tommy en Lennaert in hun stijlvol ingerichte appartement in winkelcentrum Oostpoort.

Afgelopen weekend besluiten de heren vanwege Amsterdam Pride de regenboogvlag te hijsen. „Op zaterdagochtend werden we wakker. En zeiden: hoezo liggen er eierschillen op het balkon? Verder niet over nagedacht”, vertelt Lennaert. „Pas maandagochtend zag ik het weer liggen, terwijl ik de schillen had opgeruimd. Toen legden we de link met de vlag.””

Linkse politici, zoals PvdA-stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter buitelen over elkaar heen om hun afschuw voor de inmiddels permanente homofobe treitercampagne kenbaar te maken. Maar ingrijpen gebeurt niet of nauwelijks. Het Openbaar Ministerie legde onlangs nog een motie van FVD naast zich neer om homofoben op te sporen middels lokhomo’s. Dat zou onuitvoerbaar zijn, was het verweer.

En zo verandert Amsterdam langzaam in een intolerant, vervelend en achterhaald provinciestadje. Gefeliciteerd, hoor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Steiner

  Volgens het lulletje van DDS zijn Tommy en Lennaert natuurlijk rellerige oproerkraaiers.

 2. andergeluid

  ik ben hetero ik heb toch ook geen vlag aan de gevel hangen en vele met mij toch ook niet moeten we dan zoals het tegenwoordig heet voor elke gender een vlag aan de geven gaan hangen ????
  ik heb helemaal niets tegen wie iemand is wat voor naam ze er ook aanhangen wat voor kleur iemand ook heeft.
  maar leef gewoon je leven en overdrijf niet zoals ook dat hele toen nog gay parade nu mag dat niet meer omdat ze allemaal een naam hebben gekregen en wie weet wat voor namen er nog allemaal bedacht gaan worden.
  Maar om op een boot te gaan staan in wat voor kleding dan ook om te laten zien wie en wat je bent dat is alleen commercieel want het slaat echt werkelijk nergens op

  1. Dirk Derksen

   “vlag aan de gevel hangen”

   Tja, volgens onze linkse reaguurders hebben de desbetreffende bewoners dit zelf over zich afgeroepen. Dit is een zogenaamde vorm van uitlokking. Je gaat toch ook niet met een Feyenoord vlag in een Ajax vak staan…. toch?

   1. Steiner

    Precies,net zoals je niet op de Dam met b.v een Israëlische vlag gaat staan als allerlei vreedzame pro-Palestijnse demonstranten zich daar aan storen ga je ook niet in Amsterdam-Oost zo’n regenboogvlag op je balkon hangen.Het is nu wachten op een brief van onze krachtdadige Burgemeester Femke Halsema waarin erop gewezen zal worden dat het beide heren verboden wordt om nog langer o.a hun vreedzame islamitische medeburgers onnodig te provoceren.

 3. andergeluid

  Gevel moet het zijn 🙂

 4. Peter Loosduinen

  Misschien hielden deze homo’s van eieren ……………..
  PS Geweld valt natuurlijk nooit goed te praten.

 5. Peter Loosduinen

  aanvulling :
  Ik zal nooit een regenboogvlag uitsteken omdat ik GEEN homo ben.
  Ik keur geweld en discriminatie af jegens de homofile medemens, maar ik hoef ook geen vreugdedansje te maken bij het zien van de homocultuur.
  Ook word ik niet vrolijk van zoenende mannen en blijf ik dit vies vinden en niet normaal.

  1. Bloemkust

   En zoenende vrouwen?

   1. NEXIT.

    enz

    1. Bloemkust

     Rood/Carstens/Fisi/Combat/Gedacht/ enz

     1. combat le pelicule

      wesleyannaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver

     2. Bloemkust

      Nee.

   2. Peter Loosduinen

    Dat dan weer wel !

  2. Peter Loosduinen

   Wie tegenwoordig de regenboogvlag aan z’n pui hangt, krijgt te maken met een stortvloed aan rotte eieren……………………

   Hang voor de grap eens een Israëlische vlag op op je balkon en loop eens door die buurt met een keppeltje op.
   Moet je zien wat er dan gebeurt…………….

   1. combat le pelicule

    Zeker, er bestaat ook een heterovlag icm een Nederlandse vlag, is dat wat?

  3. combat le pelicule

   Inderdaad elke gezonde man vindt het smerig, sterker nog, het is absoluut tegennatuurlijk, ook 2 vrouwen…dus Peter het zou dan hypocriet zijn dat je het ene wel en het andere niet pruimt

   1. Beukman

    Jij bent ook tegennatuurlijk bezig, pedicure. Op een stukkie plastic lettertjes tikken die de wereld worden rondgepompt, totaal tegennatuurlijk.

    1. NEXIT.

     enz

 6. CLoVis

   
  Natuurlijk, 020-oost:
  ‘Het stadsdeel werd de afgelopen maanden meerdere keren opgeschrikt door homohaat. Een homostel werd dit voorjaar bij de Lidl aan de Insulindeweg ernstig bedreigd. Allochtone jongeren namen een van de slachtoffers later wederom te grazen.
  Zoveelste incident.’

  Maar natuurlijk reageert 020 zeer adequaat:
  “Zoveelste incident. Verschrikkelijk dit”, schrijft stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter maandag op Twitter over de bekogeling. Hij roept alle inwoners van Oost op om woensdag de regenboogvlag uit te hangen.

  Kijk,
  dat zet zoden aan de dijk…

 7. Appelstroop

  Zolang men niet durft te benoemen uit welke hoek deze haat vandaan komt en waarom ze iets tegen homo’s hebben, zal dit gewoon blijven doorgaan. Als linkse politici hun afschuw uitspreken, geeft dit een nogal dubbel gevoel. Je bent geen racist/xenofoob/whatever als je problemen benoemd binnen een bepaalde bevolkingsgroep/ideologie, en dan is het ook nog eens een betrekkelijk klein percentage die dan ook daadwerkelijk homo’s lastig valt.

 8. ervi

  Het fascistische stadsbestuur van Amsterdam heeft eigenlijk niks met LHBT en Joden. Levert geen deugpunten op. En geen stemmen.
  Vallen te halen bij moslims en BLM wokies. Dus die kruip je dan in de kont.

  1. Pauline Kummer

   Per definitie en niet meer dan dat is DDS met haar reaguurders matig enthousiast over de homo scene. Of het nu de Gay Pride, Rob Jetten, Arnold Grunberg betreft, posiviteit staat op een laag pitje. De Jood Asscher, de Marokkaan Aboutaleb weten zich besproken.

   1. Rood

    Nee!

    1. Bloemkust

     Fisifisi

     1. NEXIT.

      grafkist

 9. Vrijedenkert

  Amsterdam onder links communistisch wanbestuur een van de meest racistische steden van ons land en in Europa, homo’s en Joden zijn daar absoluut niet veilig!

 10. Pierre Tombale

  Amsterdam, links Amsterdam bevindt zich in een spagaat.
  Het moet een keuze maken tussen tolerantie voor homo’s of islamo’s.
  De islamo’s sluiten de homo’s uit, omgekeerd is het niet het geval, dus Amsterdam doe je plicht, noblesse oblige.

 11. ko vadis

  Het is ook niet verstandig om spijkers op laag water te zoeken! Amsterdam Oost! Eigenlijk is stenigen de methode, dus met eieren komen de mannen nog goed weg!

  1. ko vadis

   Sarcasme!

   1. Bloemkust

    Che weer.

 12. A-BBa

  En wie gooien die eieren? Meestal fervente aanhangertjes (met bonkraag) van BLM.

 13. combat le pelicule

  Héél veel mensen identificeren zich niet met een regenboogvlag!!!

 14. Beukman

  Het is lullig, maar zo’n vlag werkt als een rode lap op homofobe types, waarvan er overigens ook een heleboel rondlopen op DDS.
  Je kan in Amsterdam-Oost ook een Feijenoordvlag aan je balkon proberen te hangen. Dan blijft het niet bij eierschillen. Heel veel zegt het verder niet: er hoeft maar 1 debiel langs te komen en hup.

  1. NEXIT.

   enz

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.