LOL! Derderangs DENK-hiphopper doet mislukte poging Zwarte Piet aan gort te rappen

Nou, als de roetveegpiet het van muzikanten van dit kaliber moeten hebben, dan kan hij wel inpakken. Hoe dan ook: een DENK-raadslid uit Amersfoort heeft hier het slechtste stukje muziek dat u in tijden gehoord heeft, en moet u overtuigen van de noodzaak om Zwarte Piet af te schaffen. Juist ja!

Die rappers die Zwarte Piet de nek willen omdraaien, het is een ware rage. Had je al Akwasi en Ronnie Flex, nu komt ook Tahsin Bülbül daar nog eens bij. Wie? Nou ja, Bülbül is geen rapper. Ook geen Pokémon, trouwens, al geeft z’n naam wellicht aanleiding hem daarvan te verdenken.

Wat hij wel is? Een DENK-raadslid uit Amersfoort, en hij gaf onlangs een ‘optreden’ waarin hij zijn rapkunsten ten gehore bracht. Veel soeps was het niet, met een snelheid waarbij getalenteerde mede-muzikanten allang in slaap waren gevallen.

In z’n liedje liet Bülbül blijken over het woordje ‘zwart’ te hebben nagedacht. Want je hebt zwartrijden, zwart geld en zwart werk. En dat is allemaal heel slecht en dat proberen we daarom ook uit te bannen. Dus waarom dan niet Zwarte Piet, zo ‘rapte’ de lokale DENK’er er lustig op los. In de tekst die hij van een blaadje moest lezen ging hij verder over dat hij GroenLinks Lijst Molenkamp om zich heen heeft, en: “Iedereen komt met verhalen, maar de mijne is simpeler.”

Een tenenkrommend raplied, en ook niet iets dat we vermoedelijk gaan terugzien in de Top 40 – en gelukkig ook maar. Eén schrale troest voor de net niet-Pokémon: de afgetreden partijleider Tunahan Kuzu was als enige wél fan. Op Facebook kreeg de Gelderse lokale politicus van z’n voormalige baas één lachende emoticon, en één flexende arm toebedeeld.

Het is een begin, hè? En nu op naar die Edison Award met z’n “catchy” anti-Zwarte Piet-oeuvre!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ritter

  Afshin Ellian: ‘Alleen witte mensen zondebok in media’

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/07/afshin-ellian-alleen-witte-mensen-zondebok-in-media/

  1. Original NL

   De “witte media” ..van deze groep potentiële
   – weg met ons – nsb’ers moeten we het niet hebben…met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.
   Media die de verraders van de eigen bevolking zijn geworden..wie had dat 20 jr geleden kunnen voorspellen…Hans Janmaat krijgt gelijk…Pim Fortuyn had gelijk.

 2. Heras

  Allemaal mede mogelijk gemaakt door dit bananenkabinet.

  En ja, veel lichtgetinte en donkere mensen willen dit soort geweld niet eens.
  Maar de Vn en consorten wel

 3. Original NL

  Ach..wat een schattig rijmpje..doet het vast goed in de moskee.

 4. NoDoubt

  Zullen we eens een liedje rappen over Mohammed met zijn 6 jarig meisje? Kijken of DENK het nog steeds zo leuk vindt? Of valt dat niet onder kunst?

  1. Original NL

   Goed idee NoDoubt! Krijg je van Iran een prijs!

  2. LifeBuddy

   nodoudt, Als je zo een liedje maakt , hebben de ultra sLinkse de hele woestijn in maroc. nodig om de sLinkse Koppe in te duwen. Geweldig idee van jouw,om een sLinks liedje te maken.

  3. Original NL

   Iran houdt wel van een beetje satire!

  4. AS210854

   Noboubt, en wat tedenken van het ontkennen van de Turken genocide op de Armeniërs. Laat hem daar ook maareens een rap van schrijven.

 5. Yoyo

  Triest denkwerk…

 6. evil knievel

  & in Maart 2021 ontpoppen wij de KURKEN want dan stemt de meerderheid rechts n zijn we hplk af van al die criminele TURKEN met hun gekke JURKEN!
  YO!😎

 7. JB from O

  Akwasi rapper??? Crapper zul je bedoelen.

  1. Duidelijk

   Enkeltje thuisland!

 8. A-BBa

  Niet gehinderd door enig talent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.