LOL! Vliegtuigverslaafde D66’er Rob EasyJetten gebruikt Keti Koti om exotische bestemming aan te prijzen

Hij kan het toch niet laten, hè? Die afzwaaiende D66-leider Rob Jetten. Eigenlijk was het zijn bedoeling om de nazaten van slaven een hart onder de riem te steken in verband met Keti Koti – de jaarlijkse viering van de afschaffing van de slavernij. Maar de reislustige Rob kan het toch niet laten, en maakt er een virtuele rondleiding over het exotische eiland Sint Eustasius van. Inclusief feitjes die niets met slavernij te maken hebben.

1 juli is een belangrijke dag voor de afstammelingen van voormalige slaven: dan viert Nederland namelijk Keti Koti, het einde van de slavernij in ons land. Ook Rob Jetten viert uit solidariteit de feestdag mee. Hij maakte zelfs een video om zijn steun te betuigen voor de nazaten van tot slaaf gemaakten. Fideel:

Maar zoals het Jetten betaamt kan hij het toch niet laten om zijn eigen hobby ook te verwerken in het verhaal: reizen. Alhoewel zijn partij D66 constant hamert op belastingverhogingen voor vliegvakanties, en vindt dat je ook net zo goed de trein kan pakken, reist de sociaal-liberaal er lustig op los.

En zo vervalt Jettens Keti Koti-video ook al snel in een digitale tour over het Antilliaanse eiland Sint Eustasius. Want wist je dat dit eiland vroeger de Golden Rock werd genoemd? En wist je ook dat vanaf Fort Oranje op dit eiland Nederland de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten erkende? De West-Indische Compagnie beheerde het eiland, en er was ook ooit een opstand die werd neergeslagen.

Als Sigrid Kaag over enige tijd de D66-leider wordt, heeft Rob “EasyJetten” zijn volgende baan dus al in het vizier: hij wordt gewoon gids die toeristen rondleidt op mooie, zonnige bestemmingen! Dan kan Jetten het slavernijherdenkingsjaar 2023 gewoon vanaf het strand op een tropische locatie observeren, met een margherita in zijn hand.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Maris Coppolse

  “Vliegtuigverslaafde D66’er Rob EasyJetten”

  Een goede zaak dat DDS bijdraagt aan de vliegschaamte.

  1. 1010

   enz !

  2. Duidelijk

   etc

 2. NoDoubt

  Mond vol over de herdenking maar hij was er gisteren niet bij. Hij liet het afweten maar willen scoren over de ruggen van de Surinamers. Net als de ‘asielzoekers’ waarvan hij er geen een in huis heeft genomen of biomassa door de strot duwen zonder onderzoek. Voor klimaatbeheersing en ipv eigen land dan toch maar met het vliegtuig. Hij had ook zijn vakantie kunnen besteden aan het helpen bij de voedselbank.

  1. Maris Coppolse

   No Doubt breekt op DDS een lans voor het bestrijden van de slavernij, biomassa, opvang van asielzoekers, klimaatbeheersing en meer geld voor de voedselbank.

   Hulde!

   1. Hardline

    Beetje zielig, No Doubt beweert dat niet.

  2. FJ

   Als je zoveel onkunde koppelt aan zo’n salaris, dan is vliegtuigverslaving met vliegschaamte een utopie.

 3. P.Sisterons

  Goed idee van Jetten. Als hij nu in zijn kielzog alle lui die thuishoren in die landen – maar nu hier in NL in de bajes zitten – meeneemt en daar blijven, dan kunnen Nederlanders eens een keertje opgelucht adem halen. Opgeruimd staat netjes. Wel daar blijven hè en niet stiekem terugkomen.

  1. Maris Coppolse

   Lig je zo wakker van die Jetten, Sisterons?

   Er zijn toch nog wel meer mooie jongens?

   1. Duidelijk

    etc

   2. Duidelijk

    “Er zijn toch nog wel meer mooie jongens?”

    De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
    ~ etc ~

 4. Braboworstenbroodje

  Rob jetten kleine geile twink

  1. Maris Coppolse

   Ook Brabo ligt te hunkeren.

   Leuk.

   1. Hardline

    Dit begint te lijken dat U heimelijk die gevoelens voor Jetten koestert.
    Dat mag uiteraard, maar het lijkt wel of U jaloers bent.

    “Ook Brabo ligt te hunkeren”

   2. Duidelijk

    enz

 5. Yoyo

  Rob Jetten, de personificatie van een slapjanus.
  Een doorgeslagen deugkneus.
  Daar ga je de oorlog niet mee winnen.

  1. Gerda2

   Yoyo
   Daar ga je de oorlog niet mee winnen.

   Als de oorlog begint is vogel Jetten gevlogen.

 6. Adriaen

  Banale clichés, platitudes en open deuren.
  Meer komt er niet uit.
  Uit onze Rob.
  En nu moet hij nog plaats maken ook voor mevrouw Qaq.
  Arme jongen, ik heb met hem te doen.

  1. Original NL

   Jetten en zijn volgers staan zover van de werkelijkheid, als suriname van hun eerste maanmissie…
   Naïeve dromers…je zou er bijna medelijden mee krijgen ware het niet zo gevaarlijk.

 7. Kretoloog

  Verander LOL in LUL en je hebt de perfecte kop boven dit artikel.

 8. Cootje

  Welke slavernij , of bedoelen ze de VOC tijd , we hebben nog excuus te goed van de Spanjaarden die het 80 jaar hebben geprobeerd , we hebben van de Fransen te goed met hun held napoleon , de Duitsers hebben de oorlog gewonnen en hebben ons veel welvaart gebracht , nu hebben we een iedereen gehad waar nog oud zeer zat , de rest kan onder het koppie cultuur veranderingen. Je kan volgens mij geen excuus eisen van mensen die niets fout gedaan hebben , en doden kunnen we niet terug halen , wat geweest is is geweest , lekker verder met je leven

 9. P.Sisterons

  @Maris Coppolse. niet echt, het liefst neemt hij Qaq ook mee om te palliwippen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.