Macron megablij dat “niet de Franse belastingbetaler” het coronaherstelfonds betaalt. Driemaal raden welke wel…!

Zou het soms de Nederlandse belastingbetaler zijn. Wat denk je?

Terwijl Nederland de wonden likt – opnieuw moet ons land de portemonnee trekken voor de transferambities van Zuid-Europa. Terwijl hier een bezuiniging van €4000 per huishouden dreigt, gaan in Frankrijk de tricolores uit. Want daar kan nu flink worden geïnvesteerd in allerlei prestigeprojecten die Macron aan z’n herverkiezing moeten helpen. En ja, van ons geld.

Dat is niet alleen een populistisch credo, dat wordt ook bijna letterlijk zo gezegd door Macron. Hij jubelt dat “niet de Franse belastingbetaler” opdraait voor de honderden miljarden die onder het mom van het coronaherstelfonds worden gepropt in een fonds om Zuid-Europa te spekken.

Maar voordat het fonds gevuld wordt, kan Macron alvast een ererondje in de Franse pers maken. Daar spreekt hij over allerlei plannen om – met geld van de ‘zuinige vier’ – Frankrijk eens even een make-over te geven. Hij zegt:

“Het Franse herstelplan, dat op 24 augustus wordt gepresenteerd, zal worden gebruikt om “de werkgelegenheid van jongeren te financieren”, “onze kleine en middelgrote ondernemingen, onze ambachtslieden, onze handelaars”, “toerisme maar ook de thermische renovatie van gebouwen”, ‘Waterstof, elektrische batterijen … alles waarmee we banen kunnen creëren’, zei hij.

Het staatshoofd bevestigde dat “het niet de Franse belastingbetaler” is die het herstelplan “zal betalen,” “omdat we ons inzetten om nieuwe eigen middelen te creëren.”

“Eigen middelen” zijn trouwens een eufemisme voor Europese belastingen. En het zal vermoedelijk niemand verbazen als die op de één of andere manier alleen geheven gaan worden in de gulle Noord-Europese landen, en niet in het potverterende zuiden.

Want zo gaan die dingen nu eenmaal, hè, in de Europese Unie. Wij verdienen het geld – en zij geven het uit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Cootje

  Corona heeft nog een tweede beslissende piek , en die gaat MACRON totaal monddood maken , 2021 is in Frankrijk 30/40% werkeloos , en dan gaan die paar centen niet helpen. Dan de Fransen kennende breken ze de boel af , het einde van Europa komt er echt wel . En de Engelse lachen zich te pletter

  1. willemvink29@gmail.com

   Jammer dat we hier nog zo ontzettend veel maffe politici en burgers hebben die in de EU willen blijven. Wat zullen de Britten blij zijn dat zij niet hoeven meebetalen aan deze luiwammesen in het zuiden, want lui zijn ze daar ontzettend.
   Wij brengen daar ieder jaar al miljarden als we op vakantie zijn, dus denken zij daar….. Haaaaa primetime voor ons, ook wij zullen de rest van het jaar genieten.
   Wanneer is NEXIT???

 2. Bullshit10

  Het is een schande die landverrader rutte heeft ons land al lang verkocht onze boeren en vissers mkb zzp’ers verzorgers leraren leraressen brandweer mkbers alles laat die klootzak naar de verdoemenis gaan en wij kunnen doorwerken tot dat wij er dood bij neervallen
  Maar nee hoor Rutte doet het toch goed ik ben hellemaal klaar met deze maloot wie volgt
  Stem fvd of PVV ……uit de eu

  1. combat le pellicule

   Ze zouden die Rutte tegen de muur moeten zetten.

   1. combat le pelicule

    Even goed op de naam letten graag, deze combat is een smerige rat die denkt namens mij te moeten spreken.

    Heeft deze smerige rat ook bij bullsh*t10 gedaan.

    dus als de naam met 2 ellen is geschreven is het een vieze rat die voor mij denkt te moeten spreken

    1. EvertB

     “dus als de naam met 2 ellen is geschreven is het een vieze rat die voor mij denkt te moeten spreken”

     “pelicule” is met 2 ellen geschreven, hoor

  2. EvertB

   De hele wereld is een toneelstuk, @bullshit, met de doortrapte Gats, Sores, Fauci, Macroon, Merkel en Rutte als hoofdrolspelers.
   Zij willen een nieuwe digitale tijdperk totstandbrengen. In die wereld is de mens een robot. Geen vrije wil, geen vrije gedachten. Geïnjecteerd met chips van Israëlische makelij en vaccins van Gats die op ieder willekeurig moment geactiveerd kunnen worden in de gewenste modus. Maar zo ver hoeft het niet te komen als de Amerikanen in november massaal op Trump stemmen. En de Nederlanders in maart 2021 op de parlementerriers Baudet en Wilders. Laatste kans.

 3. Cootje

  Frankrijk , Italië , Spanje , Griekenland , Portugal , Cyprus zijn failliet , en de tweede piek Corona gaat ze laten omvallen , het gestalde monopolie geld bij ,de ECB wordt niets meer waard als de financiële wereld het niet meer daar kan stallen , en daarvoor hoef je niet op school te hebben gezeten dat dat gaat gebeuren , en als de dominosteentjes eenmaal rollen , dan willen ze met ze alle naar de nooduitgang . Gaat allemaal gebeuren in 2021 .

  1. Bullshit10

   Cootje
   Ik help het je hopen maar als deze hufter rutte blijft zitten dan heb ik er een hard hoofd en daarom stem massaal op fvd of pvv
   Als dat nog kan wand deze zogenaamde corona virus willen ze ook gebruiken om de verkiezingen uit te stellen let maar op
   Stwm fvd of PVV…. uit de eu het

 4. Pierre Tombale

  Kunnen we niet snel net zo arm worden als Zwitserland of Noorwegen?
  Nederland wordt verschrikkelijk in het pak genaaid door Frankrijk en Duitsland.
  Liever arm en vrij, dan straatarm en gebonden.
  Groot-Brittannië wees de weg.

  1. Bullshit10

   Piere
   Zwitserland en Noorwegen zijn rijker dan Nederland dat komt door die landverraders kabinet en Rutte die geven ons geld weg

 5. plakband

  Macron megablij dat “niet de Franse belastingbetaler” het coronaherstelfonds betaalt.y

  Macron zegt feitelijk: Merkel en Rutte zijn sukkels.

 6. Filthje

  En terecht want Nederland betaald toch wel, want de Nederlander kan alleen maar janken om bij de volgende verkiezingen gewoon weer hetzelfde te stemmen als afgelopen keren

 7. ReneR

  Rutte zei toch.. Met groot bravoure, we betalen geen cent meer. Gelukkig liegt Rutte altijd en heeft hij wederom de Nederlandse burger verraden en belogen. What else is new. Je kunt je bijna niet voorstellen dat er nog Nederlanders zijn die zo fucking dom zijn om niet door die leugenaar heen te zien en nog steeds op spineless Rutte stemmen.

  Dit volk vraagt om de slacht bank….

 8. andergeluid

  Toch gek dat je helemaal niets meer hoort over Marine Le Pen het lijkt wel of ze van de aardbodem verdwenen is.
  En Macron wist natuurlijk dan Rutte een knie val ging maken dus wij kunnen onze portemonnee weer trekken en belasting op belasting en nog veel meer belasting over belasting betalen en straks ook de nieuwe EU belasting er boven op.
  Gaat lekker dan mag je van je 100% 75 % inleveren en dan bijna allemaal standaard naar de voedselbank misschien dat we dan eindelijk eens anders gaan stemmen op de Fvd en PVV

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.