Maffia-organisatie Belastingdienst haalt doodleuk 9000 toeslagenaffaire-dossiers door de shredder

Helemaal “per ongeluk” heeft de Belastingdienst duizenden dossiers van ouders die gedupeerd zijn in de toeslagenaffaire vernietigd. Zogenaamd heeft men per abuis de verkeerde archiveringsduur aangehouden, waardoor de waarheid in ontelbare zaken nu nooit meer aan het licht zal kunnen komen.

Het wordt steeds erger bij ’s lands meest malafide overheidsorganisatie – de Belastingdienst. Want nadat bijna tienduizend ouders al de armoede, depressie, scheiding, en faillisement zijn ingeduwd door volledig willekeurig te zijn bestempeld tot ‘fraudeur’, is deze welhaast staatscriminele toko ook nog eens belangrijke dossiers aan het vernietigen waarin zeer waarschijnlijk belastend bewijs tegen de blauwebrievenfanaten te vinden is.

De jokers van de Belastingdienst noemen dit zelf zonder blikken of blozen een ‘foutje’. Juist ja:

“Duizenden dossiers in het archief van de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst zijn per ongeluk jaren te vroeg vernietigd.

Het gaat om 9000 dossiers van mensen die in beroep zijn gegaan tegen besluiten van de afdeling Toeslagen, meldt staatssecretaris Alexandra van Huffelen aan de Tweede Kamer.”

CDA-Kamerlid en -lijsttrekkerskandidaat Pieter Omtzigt, die samen met SP’er Renske Leijten de toeslagenaffaire blootlegde, spreekt schande van deze nieuwste ontwikkeling:

“Dit betekent dat de stukken van de ouders die in 2009-2012 tegen de belastingdienst geprocedeerd hebben over toeslagen allemaal ontrecht vernietigd zijn.
Het archief van de belastingdienst deugt hier totaal niet

Helaas is er wel een patroon van documenten die zoek en vernietigd zijn in de toeslagenaffaire.”

Omtzigt somt op: behalve de bijna tienduizend dossiers zijn ook verslagen kwijt van teams die over fraudebestrijding en ministeriële ondersteuning gaan. Documentatie over waarom zoveel ouders zijn aangemerkt als fraudeur is ook al niet te vinden.

De christendemocraat ziet er zijn opdracht in de politiek nog maar eens mee herbevestigd: “Liever draag ik bij aan het oplossen van problemen zoals bij de belastingdienst in de kinderopvangtoeslagaffaire”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. ET007

  De overheid moet echt een extern bureau inschakelen die de belasting gaat verschonen en samen met de overheid gaat werken aan een eenvoudiger systeem.

  1. Ernest Stern

   De Belastingdienst is niet toegerust om een complex toeslagenstelsel te beheren. Die taak had men daar nooit moeten neerleggen.

   1. halo1

    Ja.. en wie heeft de schuld weer: links! Die zieligheids-“cultuur” is fnuikend op de duur..

   2. gedacht

    enz !

 2. gedacht

  QUOTE Helemaal “per ongeluk” END

  Moet je als burger proberen. Sorry alle stukken voor de aangifte zijn per ongeluk door de shredder gegaan. Ik verzoek u een aanslag nihil op te leggen

 3. RPML

  Ik roep het al jaren: een nieuw belastingsysteem opzetten zonder toeslagencircus en met een vlaktax, in het geniep een nieuwe Belastingdienst opzetten met een nieuw automatiseringssysteem (in plaats van de grootste Excel-sheet ter wereld die onbeheersbaar is geworden), op 1 januari 202x in één klap omschakelen en alle medewerkers naar het UWV, onbesmette medewerkers mogen terugkeren in de nieuwe organisatie bij bewezen geschiktheid; deze organisatie is door-en-door verrot, het zijn hyena’s die ‘klanten’ (ja, zo heet de burger daar intern) en bedrijven rücksichtlos de nek omdraaien, zonder scrupules. En wee de gebeente als je zo’n ambtenaar wilt aanpakken als hij onterecht beslag legt op je bedrijfsvermogen, dan staan er nog 10 hyena’s klaar om je privé of zakelijk te slachten…

  1. Lugor

   als hij onterecht beslag legt op je bedrijfsvermogen

   Dat verklaart een hoop

   1. gedacht

    Nee , het verklaart niets maar geeft een hoop ellende bedrijfs technisch.

    Als die flapdrollen het beslag weer moeten opheffen omdat het oneigenlijk was is het kwaad meestal al geschied.

    belastingdienst is een criminele organisatie die zelfs gesteund wordt door de methodiek van omgekeerde bewijslast. Probeer jij het beweerde van de belastingdienst maar te ontkrachten

    korea aan de noordzee

    1. RPML

     Klopt, en voor je het weet ben je een vermogen kwijt aan accountants, kosten die je ook nog eens niet mag verhalen op de Belastingdienst, ook als je gelijk hebt.

   2. CLoVis

    @lamlul

    Twee dingen waar jij geen enkele notie van hebt;
    ‘bedrijf’ en ‘vermogen’.

   3. Hardline

    Weer een nietszeggende opmerking.
    Waarschijnlijk klinken uw bijdragen, in de bescherming van uw gedachtenwereld, spitsvondig. Helaas is dit heel vaak niet het geval

    1. Lugor

     Ik kan mij voorstellen dat het op u als nietszeggend overkomt.

 4. combat le pelicule

  Zo hebben ze een excuus om nog meer informatie op te vragen en nog langer te doen over zaken..

  1. gedacht

   het tarief van de maffia is milder dan dat van de Nederlandse belastingdienst

 5. Bolland

  Houdt dit in dat men alle rechten op eventuele terugbetaling ook kwijt is? Kan ik me niet voorstellen

  1. CLoVis

   @Bolland

   Jij niet?
   Ik maar al te goed.

 6. Bes Tolen

  Weer vergeefs geschreven. Elfde keer dit jaar waarvan drie deze week.

  1. gedacht

   maak copie voor verzenden.

   de woordenbrij aan censuur is een volledig raadsel zo is h- o- e- r- a een verboden woord omdat h- o- e- r op de banlijst staat.

 7. Maurits Dekker

  Kunnen we de belastingdienst niet inruilen tegen een minder kwaadaardige criminele organisatie?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.