Maurice de Hond acht zijn aerosol-corona-theorie opnieuw bewezen, nu mensen boven de 1,80m vaker besmet raken

Uit onderzoek is gebleken dat personen van 1,80m en langer vaker besmet raken met het coronavirus. Alhoewel de oorzaak nog niet vaststaat, ziet Maurice de Hond zijn gelijk inzake de belangrijkste besmettingsbronnen voor corona voorzichtig bevestigd: grote druppels kunnen immers niet omhoog vallen.

Inmiddels duurt de coronacrisis bijna een half jaar, maar vindt er nog altijd wetenschappelijk gesteggel plaats over de vraag hoe het coronavirus precies mensen besmet. Uit nieuw onderzoek, uitgevoerd door Engelse, Amerikaanse en Noorse wetenschappers, blijkt dat lange mensen een grotere kans hebben om besmet te raken met het virus. Hoe dat komt, moet nader worden uitgezocht.

Maar Maurice de Hond, die in 2020 transformeerde van opiniepeiler tot corona-onderzoeker, ziet er een voorzichtig bewijs in dat zijn stelling over de besmettelijkheid van COVID-19 onderschrijft. De Hond verkondigt namelijk dat het niet de grote druppels zijn die de meeste mensen besmetten, maar de aerosolen – kleine, lichte virusdruppeltjes die veel langer in de lucht blijven hangen. De Hond noemt het “Onverwacht bewijs” en stelt:

“Personen boven 1,80 meter worden vaker besmet.
Zou bewijs zijn voor beperktere rol van grote druppels, die immers naar beneden vallen en grotere rol van aerosolen.”

Desalniettemin zijn instanties als het RIVM zeer terughoudend met het overnemen van de theorie over de aerosolen, en houdt men grotendeels vast aan de grote druppel theorie. De Hond is diverse malen in debat geweest met mensen van het RIVM en het OMT, maar heeft hen nog niet van zijn mening kunnen overtuigen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. JochemX

  Nee Tim, Maurice heeft zich, als geograaf, altijd al bezig gehouden met de verspreiding van infectie-ziektes. Op het gebied van verspreiden zijn medici (RIVM) nou eenmaal niet zo deskundig, maar dat geven ze natuurlijk nooit toe.

 2. Fortiori

  Mensen worden nu eenmaal langer, leven langer. Dankzij de uitstekende gezondheidszorg in ons land, betere levensomstandigen is die 1.80 m lengte geen uitzondering. Het nadeel naast besmettingsgevaar is dat je vaker je hoofd stoot.

 3. Bullshit10

  Kijk dan altijd al gezegt rutte heeft een toneelstuk gespeeld
  Kijk cryptocastNL met Arno welllens
  23 7 2020
  Er zijn 2 delen

  1. Che

   Ah twee delen, net als de bijbel, niet te geloven.

   1. Bloemkust

    Rustig nou Ché.

 4. Gebande3

  Met de Hondse methode is alles te verklaren, zelfs het slechte weer.

  1. Blitzkrieg

   Gebande3 : Die Hond moet covid19 maar eens statistisch gaan vergelijken met de griep.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Gebande3
    Zelfs het weer ?

 5. Maurits Dekker

  Het is zeer aannemelijk dat De Hond gelijk heeft met zijn theorie betreffende de aerosols. Via deze kleine deeltjes kan het virus zich over grotere afstanden verplaatsen. Mogelijk vindt op deze wijze ook besmetting van nertsenfokkerijen plaats.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.