Maurice de Hond grilt aersol-ontkennende WHO, RIVM, OMT, ministers, burgemeesters en media: ‘Verplichte literatuur!’

Het wordt tijd dat het Nederlandse establishment kennis gaat nemen van de huidige stand van zaken wat betreft het verspreiden van het coronavirus via zogeheten aerosols. Maurice de Hond heeft wel een idee hoe: ze moeten allemaal een heldergeschreven artikel van een scheikundeprofessor uit Colorado lezen. De Hond is er zo tevreden over, dat het zou moeten dienen als “verplichte literatuur,” zo meent hij.

Nog altijd blijven Nederlandse gezondheidsinstanties die zich bezighouden met het coronavirus er van uitgaan dat de verspreiding van het virus zich voornamelijk doet via grotere druppels. Maar dat microdruppels – zogeheten aerosols – een grote rol spelen, is een stelling die opiniepeiler Maurice de Hond nu al maanden aan de man probeert te krijgen, maar daar slechts ten dele in slaagt.

Maar de sociale geograaf heeft een nieuwe bondgenoot gevonden om een nieuwe poging te maken: de in Colorado werkzame scheikundeprofessor Jose-Luis Jimenez publiceerde gisteren een artikel op de medische nieuwssite MedScape over dat de aerosolverspreiding één van de meest voorkomende besmettingsmogelijkheden van COVID-19 is. De Hond is zo erg te spreken over het artikel, dat hij het omschrijft als “verplichte literatuur” voor iedereen die wat met corona te maken heeft:

“Dit is het ultieme artikel over aerosols dat verplichte literatuur zou dienen te zijn voor WHO, RIVM, OMT, ministers, burgemeesters en de sleutelfiguren in de media.”

De Hond dankt Jimenez uitvoerig. Laatstgenoemde schrijft dat de medische wetenschap bevooroordeeld is ten opzichte van grote druppels: “It appears that absence of (complete) evidence is being taken as evidence of absence, but only for aerosols. This century-old bias is rooted in the history of the field of medical infectious diseases, and in fact we are working with historians to document it.” In het artikel vergelijkt Jimenez het uitademen van corona-aerosols met roken, en legt hij uit hoe besmette microdruppels zich door een ruimte kunnen verspreiden.

Precies wat de gevestigde orde nú moet horen, aldus Maurice de Hond, die het collectief van ambtenaren, politici en gezondheidsbestuurders tezamen “de aerosolen-ontkenners” noemt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Gebande3

  Iedereen is gek en snapt het niet.
  Behalve Maurice de Hond en de hier vertoevende reagerende medestanders.

  1. JochemX

   Gebande3 dat is helaas meer in de geschiedenis voorgekomen. Sterrenkundigen die verbrand werden en artsen die hardnekkig bleven aderlaten. De theorieën van de Hond worden bij de exacte wetenschappers breed gedragen. Maar medici zijn in wezen geen wetenschappers.

   1. Bloemkust

    Weliswaar is de hond sociaal-geograaf, fysisch-geograaf/fysicus waar jij hem lange tijd voor gehouden hebt. Voor de volledigheid.

    1. Bloemkust

     .., niet ..

  2. Logica

   Niet iedereen is gek maar met de bewijzen die de Hond aanreikt wordt niets gedaan. Is dat dom of is hier sprake van een te groot ego bij het RIVM?

 2. NEXIT.

  Tja , het is zo dood simpel . 1 keer niezen en de ruimte is geheel gevuld met jouw uitgeademde lucht en het bijbehorende vocht. Zet er een airco bij voor 100% garantie op 100% vulling. Die testen zijn allemaal al uitgevoerd met kleurstoffen.

  Je moet wel volledig krankzinnig zijn om niet te willen erkennen dat een virus op deze manier verspreidt terwijl het onomstotelijk al meermaals is aangetoond

  1. DubbelZout

   Ja dat klinkt zeker logisch, maar het gaat erom hoeveel virusdeeltjes (if any) deze aerosolen bevatten om daadwerkelijk besmettelijk te kunnen zijn
   Dat laatste is m.i. een aanname, althans ik heb nog nergens onderzoek gelezen waarin dat keihard is aangetoond

   1. combat le pelicule

    Het is angsthazerij op de vierkante nanometer

 3. DubbelZout

  Aerosolen…
  Volgens mij is het probleem van Corona halve zolen nog veel groter

  1. JochemX

   Interessante opmerking, ga ik eens diep over nadenken. Alleen wie bepaalt wie een halve zool is?

 4. Ploppert

  Geen idee wat aerosols zijn?
  Is te vergelijken met:
  Je loopt in een drukke winkelstraat, en de geur van parfum komt je verwelkomen.
  Blijkt na weinig speurwerk dat er een vrouw 10 meter VOOR je loopt die de oorzaak is.
  Geurtje kan erg prettig zijn, maar geeft gelijk aan dat kleine deeltjes alcohol gedragen partikelen zo je neus in kunnen komen.

  1. combat le pelicule

   aerosolen is de nieuwe coronareligie

   1. Bloemkust

    Weer die nepper,

 5. JFU

  We hebben een RIVM dat z.g.n ‘ deskundig is…..maar sinds jaar en dag volledig de weg kwijt is, en achter de feiten aanholt.
  Dit samen met een kabinet dat tunnel visie heeft, en niet verder kijkt dan de RIVM, en de ramp is compleet.

  1. DubbelZout

   Bij een nieuw virus loop je altijd achter de feiten aan, dat is een feit
   Sterker nog, voor veel virussen zoals bijv. Aids is nog steeds geen vaccin voorhanden en dat terwijl deze ziekte al 40 jaar bekend is
   Maar als u het weet mag u het zeggen hoor

   1. JochemX

    Dat is inderdaad zo, maar het RIVM weet het ook niet. Laat ze dat dan gewoon toegeven! De meeste maatregelen zijn dus gebaseerd op natte vingerwerk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.