Maurice de Hond laconiek over coronatoename: ‘Blijf alles in perspectief zien, begin juni meer positief getesten!’

Maurice de Hond is tweede golf-scepticus van het eerste uur en blijft ook nu, nu de cijfers omtrent de besmettingen weer oplopen, pleiten tegen het laten rinkelen van alle alarmbellen. De Hond sleept er cijfers van begin juni bij en doet een omroep om ‘alles in perspectief te blijven zien.’

Al een ruime week loopt het aantal coronabesmettingen weer zorgwekkend op. Artsen, bestuurders en virologen dringen er bij de mensen op aan dat ze alle voorzorgsmaatregelen tegen het virus – afstand houden, handen veelvuldig wassen, thuisblijven zelfs bij milde klachten – goed moeten opvolgen. Maar één man ziet het allemaal nog niet zo’n vaart lopen: Maurice de Hond.

De Hond is al maanden stellig dat zo’n tweede coronagolf er helemaal niet gaat komen, althans, niet in de zomer. En dus ziet hij ook niet direct reden tot zorg nu er de afgelopen week een verdubbeling van besmettingen werd vastgesteld. De opiniepeiler toont wat cijfers:

“Om alles in perspectief te blijven zien:
begin juni: 48812 getest- 986 besmet = 2,0% positief
afgelopen week: 81269 getest – 817 besmet = 1,0% positief.”

Ook wil De Hond dat het coronabeleid weer wordt versoepeld. In de buitenlucht vinden immers nauwelijks besmettingen plaats, stelt hij. Dus moet in de open lucht alles weer mogen, om mensen maar zoveel mogelijk de binnenruimtes – met gebrekkige of zelfs volledig afwezige ventilatiesystemen – uit te jagen. Het zou “veel verstandiger” zijn als de overheid dat zou zeggen, meent hij.

De suggesties van de sociale geograaf worden nog niet overgenomen door bestuurders of virologen – maar dat is iets waar hij inmiddels gewend aan zal zijn geraakt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. combat le pellicule

  Corona is niks meer dan een onschuldige wintergriep. We worden allemaal belazert.

  1. Pauline Kummer

   Bedonderd, dat niemand dat nog verwondert.

   1. Carstens van Schagen

    Pauline Kummer?

  2. Potsdam

   Een groot woord past niet aan een dwaas, hoeveel te minder leugentaal aan een edele.

  3. DubbelZout

   Ja joh, dat de IC”s helemaal vol lagen is fake news
   Gebeurt elk jaar met de wintergriep ook maar daar hoor je niemand over
   Zoiets ?

 2. Maurits Dekker

  Tot nu toe heeft Maurice de Hond gelijk gehad. En we weten dat de cijfers van het RIVM nooit juist zijn. Het werkelijke aantal corona-doden ligt 2 tot 2,5 x hoger dan wat de regering ons wil doen laten geloven.

  1. Antihedo

   Maurice de Hond is sociaal geograaf. Hij vind correlaties maar hij gaat er te snel vanuit dat er een direct verband is. Daar heeft hij de kennis ook niet voor. Tevens houdt hij geen rekening met neveneffecten. Mensen mogen best in de buitenlucht wat doen maar als ze massaal met het openbaar vervoer naar een evenement gaan, kan dat weer tot meer besmettingen leiden. Het is prima dat Maurice de Hond correlaties aan stipt maar alleen het vakgebied van sociale geografie toepassen is te weinig om echt directe verbanden aan te tonen.

 3. Piet51

  Maurice de Hond levert, ongewild neem ik aan, een belangrijke bijdrage aan de verslapping van de naleving van de maatregelen en daarmee aan de opleving van het virus. Door voortdurend te hameren op die situaties waarin het virus moeilijk overspringt, lijkt het alsof iemand met autoriteit zegt, dat het allemaal wel meevalt. Deskundigen bestrijden zijn visie op die situaties (vooral de buitenlucht) nauwelijks, ze zijn hoogstens iets voorzichtiger en genuanceerder. Maar omdat die positieve houding geprojecteerd wordt door sommige, vooral jongere mensen, verspreidt het virus zich vervolgens weer. Nu lopen diezelfde jongeren toenemende kans om niet op vakantie te kunnen, bars weer gesloten worden, festivals nog langer uitblijven, etc., etc. Ze doen daarmee niet alleen kwetsbaren te kort, maar zeker ook zichzelf.

  Wat zou De Hond dan kunnen doen? Zijn mond houden zou al helpen. Maar veel genuaceerder ideeën te uiten, deskundigen niet wegzetten als nitwits, maar hun deskundigheid meenemen in het formuleren van een eigen visie zou nog veel beter zijn. De Hond heeft autoriteit, maar hij gebruikt het zo verdomd zwak. Dat is jammer.

  En verder zouden mensen die corona nog steeds een wintergriep noemen de mond gesnoerd moeten worden. Zij zijn echt een bedreiging van onze samenleving, vergelijkbaar met dat handjevol terroristen dat onze beschaving probeert te bedreigen, maar gelukkig zonder veel succes. De aantallen doden zullen nog veel verder oplopen en die a.g.v. een wintergriep, ondanks de wereldwijde uiterst strenge maatregelen, ver overstijgen.

  1. Bullshit10

   Ach pietje 51
   Dat zie jij het liefst he mensen met een andere mening de bek snoeren nou dat gaat je niet lukken jonge mensen worden meer en meer wakker
   Ga jij maar luisteren naar die dierenarts nep viroloog ab Oosterhuis of van dissel of tedros of bill gats het xijn allemaal leugenaars
   Mensen met gezond verstand kijken liever
   Café weltschmers
   Blue tiger studio
   COMMONSENSE tv
   Oorlog reeds verloren
   Daar hoor je de echte viroloogen maar die hoor en zie je niet bij die mainstream media
   De mainstream media blijven ons maar angst en smetvrees aanpraten
   STEM FVD OF PVV ……UIT DE EU

 4. Xander XXL

  Wanneer je de berichtgeving op een objectieve manier bekijkt krijgt de Hond en vele andere steeds meer gelijk.
  Dat afstand houden is ene grote leugen.
  Lees de toedracht in Hillegom.
  Er zijn besmette mensen binnen gekomen,dat is iets wat niet te voorkomen is.
  Voor de rest voldeden de eigenaren aan alle opgelegde regels. Zelfs nog een veel breder pakket aan maatregelen. Afstand was prioriteit nummer één.
  Later bij testen bleek dat er geen besmettingen hadden plaats gevonden voor 11 uur toen alle deuren en ramen op stonden. Na 11 uur zijn alle besmettingen ontstaan toen alles hermetisch dicht moest vanwege geluidsoverlast.
  Ook toen werd die zelfde afstand nog steeds bewaard. Rara hoe is dat mogelijk.
  Maar ze willen en zullen het nooit en te nimmer toegeven die zogenaamde deskundigen. En zo zijn er nog voldoende voorbeelden.
  Mensen haal die schil eens voor je ogen weg en neem een pilletje tegen de angst, dan kunnen we weer normaal gaan leven.

  1. Piet51

   @Xander XXL
   Ik ben wel nieuwsgierig hoe je kunt vaststellen hoe laat op de avond iemand besmet is geraakt. Dat is volgens mij alleen aannemelijk te maken, dat is niet hetzelfde als bewijzen, als ALLE besmettingen alleen ontdekt zijn bij mensen die na 23 uur in het café gearriveerd zijn of hun contacten.
   Verder gaat het om een klein aantal besmettingen en dan gaat toeval ook een rol spelen.

   1. Xander XXL

    Dat wordt door diezelfde wetenschappers waar iedereen al maanden achteraan hobbelt beweert zonder dat ze beseffen dat mensen daar conclusies uit gaan treffen wat ze eigenlijk niet willen zo dom zijn ze dan ook nog in hun drang naar aanzien.
    Waarom ze maanden blind geloven en volgen en nu wanneer het misschien niet helemaal in het straatje past ze in twijfel trekken?

    1. Piet51

     @Xander XXL
     Diezelfde wetenschappers die je met andere uitspraken niet gelooft???

 5. Heras

  Mensen die nuchter nadenken, krijgen nooit gelijk. Ookal kom je met cijfers en bewijzen. Want de overheid heeft het plan opgevat om iedereen de mond te snoeren. Dus, Maurice zal nooit gehoord worden; ze zullen nooit naar hem luisteren.
  Het enige dat nog helpt, zijn de verkiezingen maar ook daarmee zal de overheid een of ander foefje uit te halen, door winnende partijen weg te moffelen.

  1. Carstens van Schagen

   0,008% van het aantal mensen op aarde is gestorven of zou gestorven zijn als gevolg van het virus. Dat laatste zeg ik omdat je op drie punten onderscheid moet maken, dit wordt dus niet gedaan.

  2. Robin Hoed

   Als verkiezingen verandering teweeg brachten, waren ze allang afgeschaft, net als het referendum.
   Media, in dienst van de overheid, kunnen het volk alles laten geloven wat ze willen, en die zullen zodanig stemmen.
   Kijk maar om je heen, op straat, in het nieuws.
   Het volk is als het vee, dat stemt voor muziek in de slachthuizen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.