Maurice de Hond vindt WHO “slak die extra langzaam loopt” om coronabeleid: “Om tranen van in je ogen te krijgen!”

Opiniepeiler Maurice de Hond blijft uitermate teleurgesteld in de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie. Alhoewel er steeds meer wetenschappelijk bewijs komt dat aerosols een cruciale rol spelen in de verspreiding van corona, wordt het medische advies van de organisatie slechts mondjesmaat aangepast. De Hond krijgt er ‘tranen van in z’n ogen.’

Eén ding is duidelijk, de koude oorlog van Maurice de Hond tegen de WHO en het RIVM is nog lang niet voorbij. Vanochtend liet de sociale geograaf op Twitter weer eens weten teleurgesteld te zijn in het werk van de wereldwijde organisatie om de menselijke gezondheid te beschermen. Aanleiding voor de hernieuwde ergernis is een gisteren op de website gepubliceerde vraag-en-antwoordsessie over hoe het coronavirus zich verspreidt.

De Hond ziet dat de WHO daarin maar een millimeter is opgeschoven ten opzichte van het eerdere standpunt dat aerosols – hele kleine druppeltjes – daarin geen enkele rol spelen:

“Als je een slak extra langzaam wilt zien lopen dan moet je naar deze nieuwe Q&A van de WHO kijken over aerosoles.

Om tranen van in je ogen te krijgen.”

De WHO schrijft namelijk dat de rol van aerosols “niet uitgesloten kan worden,” maar vermeldt daar achteraan meteen dat er meer wetenschappelijk onderzoek nodig is om deze verspreidingsmethode beter te onderzoeken. Volgens De Hond is dat lariekoek, omdat die rol wat hem betreft allang onomstotelijk bewezen is. Het leidt in zijn optiek tot verkeerde maatregelen om COVID-19 te bestrijden – zoals het in zijn ogen onnodige anderhalve meter afstand houden in de buitenlucht. Ook wordt er zo niet goed genoeg ingezet op het moderniseren van ventilatiesystemen.

Dat autoriteiten nog altijd niet goed de gevaren van het coronavirus onderkennen, irriteert de peiler mateloos. Op Twitter meldt De Hond regelmatig weer een paar instappers naar zijn kijkbuis gegooid te hebben. Zo kostte een persconferentie van de Veiligheidsregio’s over de pandemie hem dinsdag nog “twee schoenen en een televisie.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Kretoloog

  Maurice de Hond heeft wel gelijk met zijn aerosolentheorie. Maar hij wil niet inzien dat een organisatie als WHO een soort van mammoettanker is. Die kun je nu eenmaal niet in 1 keer 180 graden laten draaien.

  1. NoDoubt

   Op de eerste plaats zat het WHO er al naast met hun voorspelling van 3,4% sterftecijfer waarbij vele miljoenen zouden sterven. Gebleken is dat het een synthetische virus is en ontsnapt uit het lab. Het betreft een luchtweginfectie. Ondertussen hebben alle landen hun land op slot gedaan (uitzondering daargelaten) wat de burger honderden miljarden kost en heel veel persoonlijk leed. Ze zaten er voortdurend naast en ieder die een andere mening had/heeft wordt gebagatelliseerd. Maar vervolgens moeten ze hun ongelijk toegeven. Het is een private organisatie met Gates. Het sterftecijfer is hetzelfde als een griep 0,4/0,2 UIt grafieken blijkt dat de lockdown nagenoeg geen effect heeft. Je dacht toch niet dat ze De Hond gelijk gaan geven want dan komen er schadeclaims van 100den miljarden. Zij gaan niet keren. Zij wachten op het vaccin. De definitie pandemie hebben ze in 2014 heel ver naar beneden bijgesteld maar geven er geen verklaring voor af. Misschien komt het bij u op dat WHO niet objectief is maar heel anderen belangen hebben. Mede gezien wie de corrupte voorzitter is en het gedachtegoed van Gates, hebben ze de schijn wel heel erg tegen.

 2. Waldorf_en_Statler

  Ongeacht wat er gebeurt, opiniepeiler Maurice de Hond en DDS zien er een bevestiging van zijn visie in.
  Net als mijn opa zaliger.
  Die zei ook op alles: Zie je wel, ik heb het altijd al gezegd.

 3. Xander XXL

  Altijd dat eeuwige gezeik over wetenschappelijk bewijs. Wordt er nou nooit eens bij stil gestaan dat die gewezen studenten elkaar voor de rest van hun leven steunen door dit als enig bewijs te erkennen. Het gezonde verstand wordt niet meer gezien als een middel om bepaalde dingen te verklaren daar zijn weer onderzoeken voor nodig. Ene grote club van opvreters die door goedgelovigheid en angst van de massa een gouden bestaan leiden. En wij maar weer dik betalen voor die peperdure research.

  1. Waldorf_en_Statler

   Precies, gewoon boerenverstand.
   Zoals boer Koekoek ooit slim opmerkte: Als we het land een halve meter ophogen, hoeven de boeren niet meer zo diep te bukken.

   1. Xander XXL

    En dat kunnen ze dan mooi die rel Marokkanen laten doen.

    1. Waldorf_en_Statler

     U lijkt mij een wijs man.

     1. Xander XXL

      Als u dat ziet behoort u ook wel tot de echte intellectuelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.