NPO-viezerik Sander Schimmelpenninck kijkt kwijlend naar minderjarig prinsesje: ‘Alexia is de lekkerste!’

In zijn nieuwste podcast heeft NPO-presentator Sander Schimmelpenninck verteld dat hij de vijftienjarige prinses Alexia de “lekkerste” prinses van Nederland vindt. Hoe ongepast die opmerking over het minderjarige meisje is, heeft hij kennelijk niet in de gaten.

Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van Quote en presentator van NPO-programma’s Op1 en Dragon’s Den ziet de minderjarige dochters van Koning Willem-Alexander als lustobjecten, zo valt op te maken uit een fragment van z’n nieuwste podcast ‘Zelfspodcast‘ die hij samen met Jaap Reesema maakt. Reesema en Schimmelpenninck komen op het onderwerp koninklijk huis, en de NPO’er laat ongevraagd weten dat de vijftienjarige Alexia z’n favoriete prinses is. Niet vanwege bepaalde innerlijke kwaliteiten, maar omdat de tiener “de lekkerste” van het stel is.

Schimmelpenninck:

“Alexia? “De lekkerste. Ja, daar kunnen we niet omheen draaien. Ze schijnt wel arrogant te zijn. In Wassenaar wordt gezegd dat ze al wel buiten haar prinsenmuiltjes loopt.”

De Op1-host is zelf dubbel zo oud, en vierde vorige maand zijn 36e verjaardag. Dat je op zo’n leeftijd echt niet meer achter middelbare scholieren kan aanzitten, is iets wat hij desondanks niet wil of kan begrijpen.

Verder maakt Schimmelpenninck er in z’n podcast melding van dat hij nooit mensen beledigt. Een uitermate geestige opmerking, aangezien hij de redactie van dit medium onlangs nog uitschold voor “zolderkamerdebieltjes“. Niet dat wij ermee zitten als zo’n subsidiekoekwaus ons zo meent te moeten noemen, trouwens. Maar het geeft wel aan met wat voor amoreel, quasi-kinderlokkend heerschap we hier te maken hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Rene van der Grijp

  Ach, beledigde deze arrogante meeloper in de linkse kudde ook de ondertekenaars van de open brief van Raisa Blommestein niet?

  “Late to the party, want zwemmen in de Adriatische Zee, maar wat een hilarische lijst van marginale domrechtse ‘prominenten’ dit.
  Benieuwd ook waar de Leidse schildmaagdenfabriek staat; ze blijven maar vd band rollen daar.”

  ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/07/sander-schimmelpenninck-doet-liever-sneu-dan-het-vrije-woord-beschermen/

 2. Meriadoc Brandebok

  Wees maar niet geschokt. Dit soort platvloerse en moreel verrotte uitlatingen zijn gewoon in de totaal verloederde samenleving waar we leven.

  1. PG

   amen

   1. fanof43

    Inderdaad een héél naar mannetje. Overigens ben ik van mening dat de monarchie moet worden afgeschaft.

 3. Gebande3

  Vergeleken met de opbouwende kritische opmerkingen welke op dit blog de revue passeren is de opmerking van heer Schimmelpenninck duidelijk zwaar over de “schreef”

  1. Forlan

   Hé gadverdamme! Dat het een topper in wording is ziet iedereen maar zeg dàt dan. Vrouwen van z’n eigen leeftijd die walsen over die dwerg heen natuurlijk…

 4. Charles Bingley

  Dat ‘kwijlen’ heeft Tim er bij verzonnen, kennelijk met het oogmerk pédofiele gevoelens bij Sander te suggereren.

  Ik word hier niet zo blij van.

  1. dosjenpeceta

   Nee charles vindt niet fijn als ped*filie in een kwaad daglicht wordt gesteld

  2. Cycle25

   O ja ? Dan zou Mr. Politiek Correct er een knappe prinses van moeten maken, z’n “lekkere” fantasieën zijn opmerkelijk en gevaarlijk.

  3. PG

   Die toevoeging is idd dat overdreven…..maar de uitlatingen blijven ongepast – daar doet een toevoeging van ‘kwijlen’ niet aan af.

 5. Bullshit10

  Dit soord uitspraken past precies bij deze mainstream media het zijn toch allemaal viezerikken
  Alles wat niet deugt brauwen ze wel zo dat het wel deugt
  Trouwens welke normaal mens kijkt en luistert nog naar deze kwakzalvers negeer deze mainstream media dan is het zo afgelopen

  1. Bloemkust

   Dus iedereen die met de mainstream media te maken heeft is een viezerik.

   Nu valt alles op zijn plaats.

   1. Bullshit10

    Bloemkust
    Ze werken er aan mee dus ja zijn ze medeplichtig

 6. ervi

  Dit is wel een komkommertijd stukje.
  Ik proef trouwens wat redactionele rancune. Get over it.

 7. Beukman

  Fraai staaltje neo-politieke correctheid, je er druk over maken dat iemand een meid van vijftien “lekker” noemt.

 8. Winfrida

  Alexia lijkt veel op Beatrix.

 9. 3wiem

  Heb ook zijn commentaar gezien op Raisa Blommestijn. Schandelijk, geen inhoud maar 100% op uiterlijk en puur suggestief. Vreemd dat zo iemand bij NPO gewoon gehandhaafd wordt. Als je vergelijkbaar over bv. gekleurde Nederlanders had geschreven was je met pek en veren door NPO aangepakt. Maar nu het over blond en rechts gaat is dat geen probleem, kennelijk. Hoezo is NPO neutraal?

 10. NEXIT.

  links politiek correcte elite kent geen schaamte wel schaamteloos anderen veroordelen

  Stem sociaal , stem PVV

  1. Cycle25

   h*tps://twitter.com/Techno_Fog/status/1289016133052518401

   Epsteins n*ukpaleis gaat ontrafelt worden, met Clinton als hoofdgast, je weet wel…dé grote vriend van de Bilderberg, koppen gaan rollen.

 11. Adriaen

  Vies, vulgair vunzig ventje.
  Typische representant van `slim`links.

 12. P.Sisterons

  Er zal binnenkort ook nog wel een actieclubje voor “verticaal uitgedaagden” opgericht gaan worden. En wat subsidie voor inclusiviteit geïncasseerd worden. Die Schimmelmans voorop.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.