Ongelooflijk: ‘honderden’ asielzoekers in azc Budel slaan en steken elkaar compleet aan gort

Vannacht is het goed misgegaan in het Brabantse Budel, waar een asielzoekerscentrum staat. Honderden asielzoekers wisten daar vannacht slaags te raken en elkaar daarbij flink te verwonden. Vier mensen werden verwond met messen.

Update: Hoewel er eerst werd gesproken van ‘honderden’ vechtende asielzoekers, bleek het later om 15 bewoners van het azc te gaan.

Het is toch eigenlijk ook ongelooflijk hoe ontzettend ondankbaar het allemaal is. Nederland opent de grenzen voor zelfverklaarde vluchtelingen uit het buitenland. Of iedereen ook daadwerkelijk vluchteling is wordt uitgezocht, maar tot dat gebeurd is mag iedereen op kosten van de overheid blijven wonen in asielzoekerscentra. Allemaal heel gul. Maar vervolgens wordt met die gastvrijheid dus zó omgesprongen:

“De politie is dinsdagochtend met meerdere eenheden uitgerukt voor een grote vechtpartij in het asielzoekerscentrum in het Noord-Brabantse Budel waarbij meer dan honderd mensen slaags raakten. Vier bewoners liepen lichte snijwonden op tijdens de ongeregeldheden.

Om een nog onbekende reden ontstond rond 4.00 uur een vechtpartij in het azc. Daarbij zou ook een beveiliger zijn bedreigd. Volgens de politie zijn vier mensen gewond geraakt, doordat er bij de vechtpartij gebruik zou zijn gemaakt van messen.”

Het politie-optreden tegen deze massale vechtpartij is ronduit mager te noemen: slechts één arrestatie werd verricht, en er is totaal geen zicht op dat mensen hun status als asielzoeker verliezen – de juridische basis voor hun verblijf in Nederland.

Het is daarbij zeker niet voor het eerst dat het volledig fout loopt bij het azc in Budel. In oktober wist een asielzoeker de oogkas van een andere azc’er te breken door hem keihard te kopschoppen. Ook moest twee jaar geleden besloten worden om christelijke en islamitische asielzoekers apart van elkaar te laten wonen. Een broodnodige voorzorgsmaatregel om ongeregeldheden te voorkomen, vond men toen. En al in 2014 vonden er halve stammenoorlogen plaats tussen de Eritrese en Syrische asielzoekers in het Brabantse opvangscentrum.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Gebande3

  Honderden asielzoekers in azc Budel slaan en steken elkaar compleet aan gort.
  Volgens de politie zijn vier mensen gewond geraakt,

  Slechte kwaliteit messen in die AZC.

  1. Charles Bingley

   De boodschap dat asielzoekers niet deugen moet natuurlijk wel over komen.

   1. evil knievel

    Elk “NORMAAL” mens ligt op dinsdagmorgen 04:00 op n oor!😜

 2. Aborifa

  Op teletekst staat: vechtpartij in Budel. Ik dacht zullen we weer dronken Brabanders zijn. Lees ik op DDS dat het om een AZC gaat.
  Dat is de objectiviteit van Gelauff.

  1. Charles Bingley

   Meestal gaat het inderdaad om dronken Brabanders.

 3. ikweetwatikwil

  Nu nog in asielcentra. Over een paar jaar wordt er in heel Nederland stammen oorlogen uitgevochten. Schiet lekker op.

  1. Vraagtekentje

   Daarom halen ze die lui hier in massa’s binnen, om ons tegen elkaar op te zetten en chaos te creëren, en ondertussen voert de NWO hun duistere plannen achter de schermen uit.

 4. Pimpernel

  Nou mooi,dat ruimt lekker op.

  1. Dirk Derksen

   Helaas geeft het een bloederige bende met hoge ziekenhuis kosten, politie inzet en nog meer psychologische hulp… En wie betaalt dit?

 5. Adriaen

  Ach, deze mensen geven gewoon uiting aan hun blijdschap dat zij in Nederland gratis levenslang onderkomst hebben gevonden.

 6. Maurits Dekker

  Deze mensen houden hun eigen cultuur in ere!
  Daarvoor moeten wij respect hebben.
  Althans, dat vinden GL’ers en D66 aanhangers.

  1. Original NL

   De voorbereidingen voor het offerfeest zijn blijkbaar in volle gang…straks worden de keeltjes van lammetjes doorgesneden..wat een feest.

  2. Vraagtekentje

   Nou niet alleen GL en D666 hoor, want als CU CDA en VVD dit niet zouden willen zou het niet gebeuren. Segers heeft er de meeste moeite mee, die heeft al wat meloenen doorgeslikt om dit genocidekabinet in het zadel te houden.

 7. jhak

  Het is toch wel een enorme verrijking voor ons land dat stelletje onbeschofte en onbeschaafde uitvreters wat maar binnen gehaald wordt.

 8. yellow thread street

  Geef ze maar flink wat hakmessen en geweren en laat ze zichzelf onder toeziende ogen van de politie zelf maar uitroeien.
  Dit spul heeft niets in Nederland te zoeken, als je ze straks los laat in de maatschappij zullen ze alleen maar dood en verderf zaaien.

 9. Lex

  Het verbaast mij niet met dit boterzachte PVDA beleid wat nog steeds word gehandhaafd. Je kunt ook niets anders verwachten van een minister van immigratie Broekers Knol.

  Een boterzachte minister die nog geen deuk slaat in een pakje boter.

  Dit land word in de nabije toekomst overheerst door immigranten. De nederlanders die geld hebben zullen gaan emigreren naar betere oorden net als onze boeren die dan allang zijn vertrokken.

  Het enige dat ons land nog kan redden is anders te gaan stemmen.

  Inderdaad op FVD en de PVV.

 10. Bes Tolen

  Lex. De PvdA. Ik moet stellen, dat tot zo 1980 de PvdA leden, die zich met andersoortig links met dubieuze immigratie bezig hielden niet voor vol werden aangezien bij de PvdA. Het is een bittere fout gebleken. De eerste groepen valse immigratie kwam in belangrijke mate mee door lieden, die zaten bij organisaties als Kerk en Wereld in Driebergen hiervan waren er ook lid PvdA wat weer niet wil zeggen dat ieder PvdA lid bij Kerk en Wereld zich met dit onderwerp bezig hield. Er ligt nog altijd een probleem dat veel organisaties misbruikt worden voor dubieuze en criminele doeleinden. Lieden als Rutte, die ons Nederlanders rustigjes verraadt, interesseert het blijkbaar geen bal. En je zult waarschijnlijk zien, dat groepen die fout zitten als groep met ”de toeslagen” straks nog vrij uit gaan ook en dus er bij winnen.

 11. JFU

  Allemaal de schuld van Wilders, Baudet, Trump…toch?

  1. Michael M

   Het is al jaren de houding van “men doet maar beleid” binnen de kabinetten. Nu ruim langer als 25 jaar is hier géén steek veranderd. Het enige dat veranderd is, is de snelheid waarmee Nederland geconfronteerd wordt tot het falen door veel mensen welke in de afgelopen kabinetten plaats namen en welke er voor hunzelf zitten/zaten en niet voor dit landje!

 12. Bilderberg

  Het waren er geen honderden maar 15

 13. Michael M

  Wat een verrijking voor Nederland. Het wordt hier met de jaren veiliger. Het draait niet meer om het AZC, hier zit een compleet flink betaalde business achter. Zolang dat blijft doorstromen komt er veel geld binnen.

  1. SilverFox

   Zolang ze elkaar dáár kapot steken vind ik het prima.

 14. SilverFox

  Geef ze allemaal messen en zet er een hek omheen. Probleem lost zich vanzelf op. Diegene die overleeft dump je in een ander AZC en herhaalt het eerdergenoemd concept. Op een begeven moment zullen ze staan te springen om een enkele reis naar hun thuisland.

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Aanpakken dat tuig. Het zullen nooit modelburgers worden en we hebben al genoeg maatschappelijk teleurgestelde blanke paupers in Nederland.

  1. Broodnuchter

   Kennen ze onze regels niet?

   1. NEXIT.

    Jawel hoor , ze hebben schijt aan de regels. Ze weten inmiddels dat ze alles kunnen flikken en uiteindelijk via een generaal pardon toch kunnen blijven.

    Dankzij de linkse deugmensch zal een islamiet geen enkele regel respecteren

 15. 56RdK

  Scheiding van christenen en islamieten (vanwege de intolerante, dominante islam),
  stammenoorlogen etc.
  En dat worden dan op een x-moment je buren, worden levenslang gesubsidieerde inwoners van dit land.

  Haal het maar ongebreideld binnen hoor, terugsturen kan niet meer want we zijn zulke geweldige gutmenschen ….

  1. combat le pelicule

   De EU is het probleem

 16. Robin Hoed

  Ik ga messen verzamelen, en in dozen voor hun deur zetten.

 17. Sando

  Doorgaan doorgaan en maar doorgaan.

 18. Logica

  Ik heb zoveel gepraat dat mijn thee op is. Heeft iemand nog een paar bakkies?

 19. JFU

  Allemaal de schuld van Wilders, Baudet en Trump…….toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.