Ongelooflijk – OMT concludeert dat mondkapjes nog steeds onnodig zijn, en gaat lekker op vakantie tot eind augustus

Nederland blijft de gekke Henkie van de wereld als het aankomt op het dragen van mondkapjes. Alleen in het openbaar vervoer moet het, verder helemaal nergens. Het OMT heeft er gisteravond nog een keer naar gekeken, en geconcludeerd dat dat ook voorlopig zo blijft, ondanks dat het bewijs zich echt tégen de mondkapjes-gerelateerde stellingen van de RIVM en consorten aan het keren is. Daarna zijn de OMT-leden begonnen met hun vakanties.

Het is echt ongelooflijk: terwijl de coronabesmettingen in Nederland hand over hand toenemen, heeft het Outbreak Management zichzelf eerst een lekker maandje vakantie gegund. Pas eind augustus komt de groepering, die het Nederlandse antwoord op de coronacrisis moet formuleren, weer eens bij elkaar voor een vergadering. Tot die tijd kunnen ze de stranden, terrassen en meubelboulevards op.

Maar voordat ze gaan genieten van een lange onderbreking, hebben ze eerst nog een laatste oekaze gedaan: nee, mondkapjes worden in Nederland niet algemeen verplicht gesteld. In winkels, cafés en andere openbare gelegenheden mogen nog steeds tientallen mensen met een blote toet rondlopen. Niets aan de hand, aldus het OMT:

“Het RIVM ziet geen reden om het dragen van een mondkapje buiten het openbaar vervoer verplicht te stellen. Er zijn aanwijzingen dat niet-medische mondneusmaskers virusdeeltjes kunnen tegenhouden, maar volgens het instituut is er nog altijd geen hard bewijs dat gebruik in de openbare ruimte besmettingen voorkomt.

Een RIVM-woordvoerder laat weten dat nieuw onderzoek continu wordt geëvalueerd. “Zo werkt wetenschap. Tot op heden is er geen aanleiding om het advies aan te passen.”

Een nogal – op z’n zachtst gezegd – controversiële uitspraak, want het bewijs voor het nut van mondkapjes groeit met de dag. De “stemming rond mondkapjes slaat om,” concludeerde De Telegraaf dan ook gisteren. Maar het OMT denkt dat het hun tijd wel zal duren en neemt een paar weken de benen. Echt, wat is dit voor gepruts?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. NEXIT.

  QUOTE Het is echt ongelooflijk: terwijl de coronabesmettingen in Nederland hand over hand toenemen, END

  Wederom zo een suggestieve aanname

  1. Robin Hoed

   Omdat ze de narrative in een bepaalde richting willen pushen, zoals alle media.
   Als je daar tegen bent, ben je een wappie, een gekkie, en een gevaar voor iedereen.
   Terwijl de overheid zelf tegenstrijdige berichten uitzendt, en regels instelt.
   Corona is de nieuwe klimaathysterie.
   Maar als het niet iedere dag in het nieuws zou zijn, en we er niet constant aan herinnerd zouden worden, zou het uitgaan als een nachtkaars.

 2. Xander XXL

  Wat een gezeik over mondkapjes. Een ieder die zo’n ding wil dragen doet dat toch lekker. Het is toch niet verboden.

  1. NEXIT.

   precies

 3. Arbeider65

  Niet aangetoond dat het helpt en maar drammen hier over. In landen war het wel plicht is, stijgen de besmettingen. Hoe kan dat nou? En ze dragen ook zo lekker in de zomer. Angst, angst, angst. Hou gewoon afstand.

 4. Carstens van Schagen

  Ik ga natuurlijk niet in tegen de conclusie van de zeer gewaardeerde DDS-redactie, maar de meningen en feiten over dit mondkapjesonderwerp verschillen nogal. Verder beperk ik mij tot de cijfers; 0,008% (22-7-2020) van het aantal mensen op aarde is gestorven als gevolg van het virus.

  1. NEXIT.

   Klopt , cijfers staan nu nagenoeg gelijk aan de laatste influenza uitbraak ! (wereldwijd)

 5. Arjan7

  Prima van het RIVM. Mondkapjes is niets meer dan een symbolische maatregel die enkel maar tot nut heeft om te wijzen op het bestaan van het virus. In China dragen de mensen al vele jaren die dingen en waar is virus ontstaan? Welke landen in Europa hebben de meeste Corona? De “mondkapjes landen” Italië, Spanje, Frankrijk, België. Conclusie: mondkapjes werken zelfs averechts en zijn een gevaar voor gezondheid. Bovendien adem je de eigen uitgeademde lucht steeds gedeeltelijk weer terug in, kan nooit goed zijn. Als de regering er al iets mee wil doen moeten ze die onzin verbieden. Maar beter nog, laat een ieder die zichzelf hiermee wil treiteren dit vooral doen en leg mij dit niet op.

 6. RPML

  De virologen schreeuwen dat er binnen 3 dagen actie moet worden ondernomen en het OMT met de ‘experts’ gaat een maand op vakantie… het wordt wel allemaal een beetje verwarrend zo

  1. Waldorf_en_Statler

   de ‘experts’ gaat een maand op vakantie…

   Arme RPML neemt DDS serieus als informatiebron.
   U begint natuurlijk direct te steigeren als de komende tijd een RIVM/OMT medewerker in de publiciteit treedt.
   Dat mag/kan niet want DDS heeft gezegd dat…

  2. Carstens van Schagen

   @RPML: Er circuleren dan ook meer dan voldoende foto’s met machthebbers die zelf ook geen mondkappen op hebben, de arroganten van de macht hebben schijt aan het plebs en voeren hun eigen agenda.

  3. Carstens van Schagen

   @RPML: Fijn te lezen dat jij je niet uit je tent laat lokken door de zure dood66-bejaarde!

 7. Bullshit10

  Doutzen kroes steld kritische vragen ze word weggezet als complotdenker deze kritische vragen zouden die nep journalisten moéten vragen deze heele circus van de overheid en het rivm is een groot leugenmaschine

  1. RPML

   Week X: getest 100, aantal besmettingen 10
   Week Y: getest 1000, aantal besmetting 100

   MSM: HELP! Een tweede golf in week Y!!!!!

   1. Waldorf_en_Statler

    Zijn dat 90 besmettingen meer of niet?
    Cijfers liegen niet, weet u nog?

    1. RPML

     Het is appels met peren vergelijken; procentueel zijn het dezelfde aantallen, iets met populatie en statistiek… geeft niet, dat krijg je pas op 2 HAVO..

     1. Carstens van Schagen

      Patatbakkers snappen dat inderdaad niet @RPML

    2. Gerda2

     Waldorf@Cijfers liegen niet

     Waar haal je die wijsheid vandaan?
     Cijfers liegen als je ze niet goed gebruikt.
     Wat dus heel veel gebeurt.

    3. combat le pelicule

     even voor kansloze waldorfje 987 mensen dat is 0,005% van de Nederlandse bevolking heeft een virusbesmetting, dus niets geen 10%

   2. Carstens van Schagen

    @RPML: En vergeet vooral niet dat er geen vragen worden beantwoord, hierdoor weet je dat je in de zeik wordt genomen.

    1. RPML

     Ik beweer niet anders sinds het begin. Rutte had aanvankelijk baat bij mistige cijfers terwijl de testfaciliteiten er wel waren. Hij kan altijd roepen ‘wir haben is nicht gewusst’

     1. Carstens van Schagen

      @RPML: Dat doet hij ook, ik heb een video waarin hij dat ook roept: “Het ligt niet aan mij… het ligt aan het virus.”

  2. Any How

   👉 😛

 8. Waldorf_en_Statler

  Gezien Tim zijn houding tegenover Corona kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat de ziekte in zijn directe omgeving geconstateerd is.

  1. NEXIT.

   bij jou nog niet ? j…..

  2. Morgan4321

   Welnee, hij heeft gewoon aandelen van die mondkapjes fabrikant die hier vaak in advertorials zit.

 9. Rieks

  Dat corona iets anders is dan een griep is nog steeds onbewezen. Een griep ontstaan, laten we daarvan uitgaan, in Wuhan verspreidt zich over de gehele aardbol, binnen korte tijd. Is dat aannemelijk, zou denken van niet. En als de griep afneemt claimen politici onmiddellijk dat het komt door die belachelijke 1,5 meter. Er is dus niks aan de hand, een griep die wel weer overwaait. Wat oudere mensen sterven zoals altijd gebeurt bij een griep, de ene keer wat meer dan de andere keer. Te simpel om te geloven en daarom gelooft de goegemeente het maar niet.

 10. 56RdK

  Gepruts? Totale zwakzinnigheid dat men zich blijft vasthouden aan dat OMT en RIVM!
  Zoals die Van Dissel, staat nota bene op een zwarte lijst van artsen (foute artsen dus), faalt continue met zijn advisering, advisering dat alleen al tot duizenden doden heeft geleid.

  In de landen om ons heen en daarbuiten mondkapjes, omdat die in ieder geval iets tegenhouden, maar hier moet het eerst wetenschappelijk worden bewezen! Alsof die duizenden doden en talloze verminkten geen bewijs is.

  Oh, ik hoop zo op strafvervolging van al die idioten die ons verkeerd, onjuist hebben geadviseerd én van degenen die hun beleid hierop afstemden en afstemmen.
  En de ultime wraak in 2021 vanuit de stemhokjes!

  1. Marija

   90% van de bevolking schijnt dom tot zeer dom te zijn.
   Dus uw ultieme wraakwens wordt niet gehonoreerd in 2021.
   Spijtig voor de 10% die wel kunnen denken.

   1. Mart

    Dom en super eigenwijs…..maar dat weet ik vele jaren.Hier in Brasil zijn ze toch slimmer,maar die mengen ook niet met supper stomme islamieten en ander ongeregeld.

 11. rexm

  Het spreekwoord van een jager zegt: Niet geschoten is altijd mis.
  Baad het niet, schaad het niet, dus mondkapje op.
  Er zijn toch figuren van het RIVM, die rijp zijn voor een tribunaaltje.!!!

  1. Arjan7

   Goed spreekwoord, alleen ben ik ervan overtuigd dat op een enkele uitzondering zoals ziekenhuizen na, mondkapjes wel schadelijk zijn. Dus mondkapjes af.

 12. Paardenmiddel

  Mondkapjes zijn dikke onzin.

  1. Mart

   Een verstandig mens doet;1 zijn veiligheidriem om in de auto.2 Laat die telefoon liggen onder het rijden.3 Gebruikt een voorbehoedsmiddel als hij vreemd gaat.3 Gaat niet zonder mondmaskertje in een vermoedelijk besmette omgeving rond struinen.

 13. Paardenmiddel

  ” O HANS, JE MAG NIET NAAR BUITEN HOOR. IS VEEL TE GEVAARLIJK, HANS”..

  1. combat le pelicule

   En Hans mag ook niet met z’n blote voetjes op de koude tegeltjes daar krijgt hij reuma van

 14. Morgan4321

  Iedereen kan natuurlijk al zien aankomen wat er bij een mondkapjes plicht gaat gebeuren: die dingen zijn duur als je ze op de officiele manier gebruikt, dan ben je 100 euro per maand aan mondkapjes kwijt. Dus worden ze hergebruikt tot ze stuk zijn, en werken ze nog minder dan volgens de testen.

 15. combat le pelicule

  Even uitgerekend 0,005% dat is dus 0,0

 16. andergeluid

  Slim al die roeptoeters gaan eerst zelf lekker op vakantie.
  en jawel als ze zich eerst vol gevreten en gezopen hebben en dan terug komen.
  Ja dan ja dan gaan ze zeggen dat mondkapjes wel moeten.
  Zijn zij nu zo slim of zijn wij nu zo dom.
  Maar Halsema wil zo graag een mondkapje op doen nou begin maar vast zet dat ding op je toet roeptoeter!!!!

 17. andergeluid

  Gewoon een stuk WC papier met twee elastieken werkt net zo slecht als die goedkope troep kapjes die tegen woeker prijzen verkocht worden.
  en stoffen kapjes slaat helemaal nergens op kan je net zo goed een T shirt voor je mond houden.
  en Halsema moet helemaal haar mond houden die feministe die had nooit Burgemeester mogen worden met haar verdeel en heers zaaien.

 18. JFU

  Die 1.5 meter is heilig bij de RIVM omdat het virus weet dat dit de grens is waar het binnen moet blijven…zo simpel is dat…toch? Vandaar geen mondkapjes nodig.

 19. SubTec

  OMT weet ook wel dat Corona ongevaarlijk is.
  Daar willen ze vakantie niet aan opofferen….. en gelijk hebben ze !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.