Onvermoeibare corona-strijder Maurice de Hond ziet zijn gelijk bewezen: Harvard en WHO willen betere ventilatie

Het kosten hem maanden van zijn leven, maar eindelijk begint de corona-guerillastrijd die Maurice de Hond voerde tegen de gezondheidsinstanties vruchten af te werpen: langzaamaan gaan gerenommeerde gezondheidswetenschappers en zelfs het WHO bedrijven aanraden om hun airco’s goed in degaten te houden.

De coronapandemie heeft van Maurice de Hond een onversaagde feitenstrijder gemaakt die gewapend met tabellen, grafieken en allerhanden onderzoeksgegevens constant politiek en RIVM bestookte met alternatieve visies. Er werd lang niet altijd naar hem geluisterd, en hij werd bij NPO-rubriek Op1 zelfs lange tijd geweerd.

Maar eindelijk begint de opiniepeiler resultaten te boeken. Want was één van de belangrijkste redenen dat het zuiden van Amerika weer zo ontzettend te kampen heeft met een uitbraak van het coronavirus, is vanwege de air conditioning. Dat zegt inmiddels niet meer alleen Maurice de Hond, maar ook een gerenommeerde Harvard-academicus. De Hond: “Ook Harvard professor concludeert dat het de airco’s zijn in de Zuidelijke Amerikaanse staten.”

Toch kan de sociale geograaf het niet laten om nog even een sneer uit te delen naar de ‘aerosol-ontkenners’: “Maar dan moeten het wel de aerosoles zijn, dus wordt het genegeerd door WHO/RIVM.” Maar zie ook daar: even later kondigt het WHO een grote koerswijziging aan: “De WHO zal voortaan naar verwachting aanraden binnenruimtes goed te ventileren.” De Hond retweet het instemmend.

Begint de ratio dan eindelijk door te breken in de coronabestrijding? We kunnen het alleen maar hopen. Eén ding staat vast: Maurice de Hond heeft laten zien een ware pionier te zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Henk van Doorn

  De rol van aerosolen in de verspreiding van het Corona-virus blijft wetenschappelijk omstreden. Het enige waar men het over eens is dat die rol van geringe betekenis is.

  De 1,5 m-maatregel betreft het échte besmettingsgevaar en die staat gelukkig recht overeind.

  1. Xander XXL

   De meest onzinnige maatregel is juist die1.5 meter afstand. Ik neem aan dat je niet blind bent en een redelijk goed geheugen heb. Kijk naar buiten en constateer dat overal die afstand met voeten getreden wordt en dat is al vanaf het begin. Als die afstand dan zo belangrijk zou zijn had iedereen al corona gehad. Iedereen zelfs de meest paranoia angsthaas komt in aanraking met andere binnen 1.5 meter of ze het nou leuk vinden of niet. En dan woekerd het lekker verder door geknuffeld en gewone omgang van stellen en gezinnen onderling. Hier is helemaal geen wetenschappelijk bewijs voor nodig om de conclusie te trekken dat die regel een gedachtenspinsel is van zich belangrijk voelende zogenaamde specialisten.

  2. Bolland

   @Henk serieus?of heeft u een biertje op

   1. Xander XXL

    Dat is dus een reactie van zo’n paranoia angsthaas. Likkend achter onze redders in nood aan zonder ook maar even na te denken waaraan ze zich blootstellen en overgeven.
    Maar als je niet de moed hebt om hierover serieus na te denken blijf dan lekker in je opgesloten wereldje zitten.

  3. Aborifa

   Ben het met je eens Henk.
   1,5 m is een paardenmiddel. Maar baat het niet dan schaadt het niet. Alle airco’s ombouwen kost veel geld en het duurt wel even.

   1. M. Brandenburg

    Alle aircos ombouwen is een goedkopere oplossingen dan de economie verwoestende en niets toevoegende maatregelen van de overheid. De economie kan en kon namelijk gewoon doordraaien door problemen in de basis aan te pakken in plaat van met olifanten op muggen te schieten.

   2. Maurits Dekker

    Ben het met je oneens Henk.
    1,5 m is een onzin middel. Maar baat het niet dan schaadt het wel. Alle airco’s ombouwen kost veel geld en is bitter noodzakelijk..

  4. M. Brandenburg

   Henk van Doorn weet wederom niet feiten van fantasie te onderscheiden. Nee het blijft niet wetenschappelijk omstreden, acceptatie blijft wetenschappelijk omstreden, de versrpeding door aeroisolen niet. Immers in het onderzoek door het RIVM gebruikt om de anderhalve meter te onderbouwen, komt onomstotelijk naar voren dat verspreiding van en virus via aerosolen 55x besmettelijker is dan via de grote druppels die volgens dat onderzoek na een meter neerslaan, bacterien zijn 27x besmettelijker via aerosolen dan via grote druppels, in het onderzoek kwam naar voren dat blootgesteld aan de aerosolen voor langere tijd heel veel besmettelijker was dan via grote druppels die van dichtbij in het gezicht werden gespoten.

   Het wetenschappelijk bewijs is er al negentig jaar, echter door het gedeelte te verzwijgen van de aerosolen en enkel de neerslag van een meter bij druppels uit het onderzoek aan te halen dansen de alarmisten netjes om de feiten heen. Mensen als Henk Van Doorn die niet bekend staan om ooit ook maar enigzins zelf na te denken en daadwerkelijk iets te lezen gaan daar vervolgens in mee.

   1. Vanzelf

    Henk van Doorn x 20 x etc

  5. Jannes-46

   Het is of ik de RIVM-spreekpop Pinokkio hoor. Maurice de Hond heeft wel degelijk een punt met de aerosolen, maar velen weigeren de RIVM-bubbel te verlaten en klampen zich vast aan de cijfertjes, diagrammen en statistiekjes van het RIVM omdat die zaligmakend zijn volgens de spreekpop.

  6. Maurits Dekker

   De rol van aerosolen in de verspreiding van het Corona-virus blijft wetenschappelijk omstreden. Het enige waar men het over eens is dat die rol van geringe betekenis is.

   Bovenstaande bewering is pertinent onjuist.
   In een open brief aan Wereldgezondheidsorganisatie WHO stellen 239 wetenschappers uit 32 landen dat het coronavirus zich niet alleen verspreidt via grotere druppels, maar ook via heel kleine druppels, de zogenaamde aerosolen.

 2. Charles Bingley

  De populariteit van de Hond op dit blog is gebaseerd op het feit dat deze autistische dwarsligger tegen het RIVM ingaat. Iedereen die dat doet krijgt overigens dezelfde lof toegezwaaid.

  1. Hardline

   De grootste autist op DDS braakt weer onzin uit.

   Moeilijk om te erkennen dat U, buiten wikipedia, geen enkel verstand heeft van de onderwerpen op DDS. Ook nu weer zelfs de, door U, in de hemel geprezen WHO begint haar mening te herzien. Grote paniek dus bij Maris, dit kan de , overduidelijke , autist niet aan.

   Zoek hulp

   1. Charles Bingley

    Jammer dat u niet in staat lijkt te zijn tot het leveren van inhoudelijke bijdragen.

    Mogelijk kunt u beter een meer fysieke sport gaan beoefenen waar u de gelegenheid wordt geboden medemensen in elkaar te slaan.

    1. Vanzelf

     Nee

    2. Maurits Dekker

     Jammer dat u niet in staat lijkt te zijn tot het leveren van inhoudelijke bijdragen.

     Mogelijk kunt u beter een meer fysieke sport gaan ………………………
     Ach hou op, ik denk dat u, wegens fyfieke onbekwaamheid nooit een sport heeft beoefend.

     1. Maurits Dekker

      help, ik ga er van slissen

      fyfieke = fysieke

  2. Roelof Rechts

   Charles Bingley,

   RIVM: Hahahahahaha
   Oh wacht ,ik was nog niet klaar……
   WHO : Hahahahahaha
   VN: Hahahahahaha
   EU: Hahahahaha
   Kabinet Rutte & co: Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  3. Bolland

   @Charles Als ik u zo lees is autisme volksziekte nr 1 < Omtzigt, de Hond neem aan dat ook Wilders, Derksen, Jan Roos, Jensen, Baudet, Hiddema, Henk Westbroek, van der Gijp,Bullshit aan deze ziekte lijden?

  4. Aborifa

   U doet De Hond wat tekort. Het is geen autist en hij heeft wat betreft de potentiële rol van aerosoles gelijk gekregen van WHO. Of het een oplossing van het probleem is blijft de vraag.

  5. Maurits Dekker

   De impopulariteit van Bingley op dit blog is gebaseerd op het feit dat deze autistische dwarsligger tegen alle rede ingaat. Iedereen die dat doet krijgt overigens dezelfde middelvinger toegezwaaid.

  6. gedacht

   de huissukkel heeft het weer extreem moeilijk met de feiten , tar rel

 3. Bolland

  Petje af voor Maurice knap gedaan

 4. Roelof Rechts

  Ik kan niet anders bedenken dan: RIVM Hahahahahahaha

 5. fanof43

  Dat heb ik ook steeds gezegd, toen de boel in het zuiden van de VS fout liep. Hitte -> airco’s -> corona.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.