Peiling! Draagvlak voor ‘onrealistische’ anderhalvemetersamenleving kachelt steeds verder achteruit

Nederlanders worden steeds pessimistischer over het nut van de regel anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. Deze maand denkt voor het eerst minder dan éénderde dat die maatregel van premier Rutte, het RIVM en het OMT ook echt gaat werken. Dat peilde onderzoeksbureau I&O Research deze week.

Het draagvlak voor de door premier Rutte en het OMT zo bejubelde anderhalvemetersamenleving neemt steeds verder af, zo blijkt uit een nieuwe peiling van onderzoeksbureau I&O Research.

Was in mei nog 37% van alle Nederlanders overtuigd van de zin van een hele maatschappij die 150 cm afstand tot elkaar houdt, zo daalde dat vorige maand naar 34%. Deze maand komt de score weer lager uit – op 31%. Voor het eerst is dus minder dan eenderde van Nederlanders optimistisch dat de draconische maatregel ook daadwerkelijk zin heeft en de samenleving niet teveel ontwricht.

De peiling is een forse klap voor Mark Rutte, die gisteren nog in het Jeugdjournaal verkondigde dat het toch echt wel noodzakelijk is om het beleid voorlopig vast te houden – wellicht zelfs totdat er een vaccin is. Daarop is nog geen enkel zicht.

Toch is er onder Nederlanders weinig steun voor protesten tegen de verregaande maatregelen van het kabinet, zo achterhaalde I&O ook. In totaal staat 70% van alle Nederlanders negatief tegenover protesten zoals die van Viruswaanzin. Alleen kiezers van PVV (27%) en FVD (44%) vinden ze (enigszins) een goede zaak.

Verder verwachten Nederlanders dat ze in 2020 ongeveer hetzelfde zullen verdienen als in voorgaande jaren en neemt het aantal zich eenzaam voelende mensen langzaam weer af nu de meeste restricties zijn versoepeld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. gedacht

  tja , dagelijks slinkt het draagvlak voor de onzin van het RIVM.

  Gelukkig komen steeds meer mensen op voor hun rechten en voorkomen we hopelijk een korea aan de noordzee met absolute wetgeving.

  1. Charles Bingewatch

   Te laat. Het is hier al Korea.

   1. gedacht

    enz

    1. Charles Bingewatch

     usw

   2. combat le pelicule

    charles bingewatch kan zijn woede maar niet onderdrukken…

    1. Bloemkist

     De pot verwijt de ketel.

 2. RPML

  “Verder verwachten Nederlanders dat ze in 2020 ongeveer hetzelfde zullen verdienen als in voorgaande jaren”

  Totdat ze onderaan de streep de rekening krijgen van de 1.5 meter samenleving… 100 miljard in Den Haag en op gemeentelijk niveau de missende toeristenbelasting, parkeergelden etc etc. De overheid die dit wanbeleid over de bevolking heeft afgeroepen gaat natuurlijk niet bezuinigen, ze schroeven gewoon de belastingen op.

 3. Xander XXL

  Dat Nederlanders niet bereid zijn om hiertegen te demonstreren verbaast me niks. Nederlanders staan nou eenmaal niet bekent als een demonstratie minded volkje.
  Zelfs tegen een leugenaar als Rutte klinken al jaren geen protesten laat staan demonstraties.

 4. Charles Bingley

  Het virus houdt zich even koest en dan neemt de bewustwording en de discipline van het volk vanzelfsprekend af.

  Het is wachten op de volgende uitbraak na al te frivool gedrag van jongeren, demonstranten of kerkgangers en dan zijn we weer bij de les.

  1. gedacht

   enz

   1. Charles Bingewatch

    Nee.

    1. gedacht

     usw

     1. Charles Bingewatch

      nee

     2. gedacht

      doch

  2. combat le pelicule

   aldus angstvogeltje charles

 5. Ooggetuige

  Tsja. De anderhalve meter is, samen met de andere maatregelen die genomen zijn, een verklaring voor de relatieve rust die er nu in Nederland rond het coronavirus is.

  Het is voorspelbaar dat het enthousiasme voor die maatregelen afneemt als er minder mensen ziek worden, net zo voorspelbaar als dat wanneer het virus weer oplaait iedereen klaar staat om elkaar verwijten te maken over passiviteit en een gebrek aan preventieve maatregelen.

  1. Roelof Rechts

   Rust voor de tweede storm!

 6. Bullshit10

  Die rutte en de jonge moeten ze opsluiten voor moord. Ze doen niks anders dan dom lullen over die vaccin.over mijn lijk geen polonaise aan mijn lijf laten ze die naald maar eerst en hun eigen reet stoppen dan zien we over een jaar wel wel weer of ze het overleefd hebben
  Mensen word alsjeblieft waker kijk blue tiger studio op YouTube wat onze landverraders willen met onze kinderen het word geen noord Korea het is noord Korea
  Stem wijs stem fvd of PVV …uit de eu

  1. Charles Bingley

   Ik vind het een goed idee van Bullshit om het vaccin straks te weigeren.

   Dit is toch geen leven?

   1. Hardline

    Weer bevestigt Charles het feit : “staat het niet op wiki” komt hij niet verder dan hatelijke, zeer domme opmerkingen.

    Zoek hulp, ergens in Nederland is iemand die kan helpen

   2. gedacht

    enz

    1. combat le pelicule

     charles dé kansloze

   3. Brenda Welsh

    Veronderstel dat hij ervan opknapt…

    1. gedacht

     enz

    2. combat le pelicule

     brendawatcherklaver dé kansloze

  2. Marija

   Zie mijn bericht over vaccin Corona, artikel in AD

 7. Roelof Rechts

  Ach we zien het wel, als er weer een golf covid is losgelaten door leeker elkaar te knuffelen.
  Het voorbeeld zie je in een verzorgingstehuis ergens in Maassluis waar afgelopen 2 weken 6 doden waren te betreuren en 36 besmettingen zijn geconstateerd.
  Covid weg? Dacht het toch van niet!

  1. gedacht

   tja een slecht geventileerd verzorgingstehuis met opgehokte ouderen die tot risico groep behoren geeft een combinatie van factoren die ideaal zijn voor dodelijke slachtoffes.

   Het wanbeleid gaat maar door

   1. NEXIT.

    yep , zelfs luisteren naar argumentatie is teveel in narcistenland.

    vasthouden aan dogma’s gaat ze uitstekend af

 8. Mar155

  Naturlijk denken de meeste mensen hetzelfde te verdienen. Ze zijn ambtenaar, zitten in het leger of bij de politie, zitten in het onderwijs, hebben een uitkering, hebben AOW met pensioen. De ondernemers in de horeca en de boeren zijn niet gevraagd om aan de peiling mee te doen.
  Die 1,5 meter samenleving is totaal van de zotte. Er zijn nu nog ca 1000 mensen in ons land besmet met het virus. Reken uit hoe groot de kans is dat je iemand op strsat tegenkomt die besmet is.

 9. Marija

  Min of meer off:
  In Afrika zijn met testen van vaccins tegen Corona, vreselijke dingen gebeurd.
  De mensen daar worden als proefkonijnen gebruikt.
  Zie AD.

  1. Original NL

   BLDM…beter dan konijnen martelen.

 10. Racerfirst

  Tja, als je logisch nadenkt kan het virus niet alleen dmv geen 1,5 meter zo exploderen in dichte ruimtes! Ik heb nog geen een massale besmetting gehoord in buitenlucht! Zeker deze periode niet! En het verspreid zich als griep dwz pas in het najaar komt het terug!
  Met de enkele corona gevallen op dit moment gedeelt op 17 miljoen nederlanders is de kans dat je nu corona krijgt minder dan dat je de hoofsprijs wint!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.