Rutte dan eindelijk door de pomp: €360 miljard gratis geld voor Zuid-Europa, €100 miljard erbij op EU-begroting

Duur geintje, zo’n compromis over de meerjarenbegroting van de EU. Premier Rutte heeft enkele concessies van de andere binnengehaald, maar de hoofdmoot blijft nog altijd: er gaat méér geld naar Europa, en Zuid-Europa gaat méér profiteren van subsidies.

Na een ultieme marathonsessie zijn de Europese leiders er dan eindelijk uit: er ligt een akkoord over de meerjarenbegroting van de EU, waar ook premier Rutte z’n handtekening onder gezet heeft. Maar van de Nederlandse eisen is echt maar een fractie omgezet in concrete stappen.

Want de Nederlandse wens dat Brussel niet voor Sinterklaas gaat spelen heeft het niet gehaald. Maar liefst €750 miljard gaat er vergeven worden via Brussel. Pakweg de helft daarvan zullen giften zijn, het overige deel leningen. Het enige dat Rutte voor elkaar heeft gekregen is dat er een soort controlesysteem op zal plaatsvinden. U weet wel: al net zo’n “fantastisch” controlesysteem dat zo’n twee decennia lang al in de gaten houdt dat landen hun begrotingstekort niet boven de 3% laat oplopen – ahem.

De gehele meerjarenbegroting van de EU stijgt ook – en fors. Vorige keer was dat nog €960 miljard, en nu zal dat tot 2027 zo’n €1050 miljard zijn.

Verder zijn Nederland wat kruimels toegeworpen. De teruggaven aan ons land worden ietsje hoger, en ook een fractie van de douane-inkomsten die de haven van Rotterdam genereert, mogen doorvloeien naar de staatskas in Den Haag.

Maar premier Rutte is er natuurlijk uiterst tevreden mee. Het zou volgens ‘onze’ regeringsleider een “historisch akkoord” zijn. Dat zal best: maar wel eentje waarbij Nederland – en daardoor uiteindelijk de belastingbetaler alhier, u en ik dus – nog altijd de rekeningen betaalt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. plakband

  De EU-nivellering is weer een stapje verder.
  De sombere voorspellingen zijn uitgekomen.
  Nederland wordt nog meer uitgeknepen.

  Stemzeweg.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

  1. hans-e-pans

   Wie iets heel anders had verwacht mag het zeggen?

   Mark R. speculeert er gewoon op dat de kiesgerechtigden het bij de verkiezingen in maart 2021 allemaal al weer vergeten zijn. Tenminste de VVD stemmers.

 2. Nexit218

  Nou lel

  1. Nexit218

   Nou lekker dan! Staatshoofd of staatsmongool! Serieus!!! We streven af op een crisis en die lul gaat nog meer geld weggooien!!! Stem PVV of FVD! En fuck de e.u!

 3. Waldorf_en_Statler

  Ik denk dat Rutte het goed gedaan heef.
  Maar al had hij 90% van zijn eisen binnengehaald, had DDS alleen maar de 10% niet binnengehaalde resultaten zien.

  1. combat le pelicule

   waldorfje en charles komen bijna klaar als ze dit lezen, in een hoekje al gniffelend in hun knuistjes…vergetende al die vele faillissementen, mensen die hun huis kwijt zijn, hele sectoren op hun gat, we kunnen natuurlijk wel zien met wat voor mongolen we hier te maken hebben die vinden dat de EU en leugenclown Rutte het goed hebben gedaan.
   Ze hebben de Nederlander wederom in hun hemd gezet..

  2. NEXIT.

   Misschien de eisen nog even duidelijk uitleggen voor de slecht lezenden onder ons,

   1 geen verhoging van de jaarlijkse bijdrage
   2 geen fonds
   3 geen giften
   4 geen collectieve leningen
   5 geen verhoging van de EU begroting

   Op alle punten hebben we ingeleverd.
   Stem sociaal , stem PVV

  3. Sando

   Jij hebt veel geleerd waldorf geweldig wat een brein heb jij als je dit nog niet begrijpt dat er nog zulke mensen leven!!

 4. Charles Bingley

  Historisch akkoord. De EU is hier sterker uitgekomen.

  De Britten kijken pips toe.

  1. Grasmaaier

   De EU hangt nog met pleisters en elastiekjes aan elkaar, van enig vertrouwen is geen sprake meer – het is een bak vol vechtende lemmingen die noodgedwongen tot elkaar veroordeeld zijn.

  2. werikke

   als jij je uitkering maar krijgt dan is er geen probleem.toch?

  3. NEXIT.

   Je bedoelt , de britten lachen zich slap en denken dat is precies op tijd weg uit die slangelkuil

  4. Maurits Dekker

   Hysterisch akkoord. De EU kruipt naar zijn einde.

   De Britten kijken schaterlachend toe.

  5. Maurits Dekker

   De eisen van Rutte waren:
   1) geen verhoging van de jaarlijkse bijdrage
   2) geen fonds
   3) geen giften
   4) geen collectieve leningen
   5) geen verhoging van de EU begroting

   Rutte heeft op al deze punten verloren.

   1. Original NL

    Q lulhannes….Rutte speelt het spel hard en dat kan hij doen omdat hij een sterke reputatie heeft opgebouwd in Europa.
    Voor Nederland is dat een groot voordeel……..
    Gelul!!!!!!

 5. Heras

  Een echte leider zou zij veto uitgesproken hebben. Want iedereen heeft een crisis doorgemaakt.

  Dus; namens de rijken in Italie en Frankrijk; hartelijk dank Nederlanders. Succes verder.

 6. RPML

  Rutte is bezweken onder de druk van de machthebbers binnen de EU; had hij een keuze? Neen. Een veto had Nederland in een isolement gebracht, vasthouden aan de eisen ook. Is het rechtvaardig? Absoluut niet. Nederland en de Nederlanders als melkkoe van de knoflooklanden. Is er een oplossing? Een complete hervorming van de EU en de Euro. Gaat dat gebeuren? Neen. Kortom, deal with it. Zoek een baan in de asielindustrie, de klimaatgekte of gewoon als ambtenaar. Laat je vorstelijk betalen voor de waanzin waar de Nederlanders voor gekozen hebben. Het zit zo diep in het systeem en vervlochten in alle lagen van de bureaucratie dat er geen ontkomen aan is.

  1. Charles Bingley

   “had hij een keuze? Neen. Een veto had Nederland in een isolement gebracht”

   Dat lijkt me juist gezien. De toekomst van Nederland ligt in de EU.

   1. NEXIT.

    Wat is een isolement binnen de EU ?

    Nederland heeft geen toekomst of bestaansrecht in de EU met zijn 29 zetels van dat giga verhuis parlement met 705 zetels.

    NEXIT aub, stem sociaal , stem PVV

   2. Maurits Dekker

    “had hij een keuze? Neen. Een veto had Nederland in een isolement gebracht”
    Dat lijkt me juist gezien. De toekomst van Nederland ligt in de EU.

    “had hij een keuze? Ja. Een veto had Nederland sterker gemaakt”
    Dat lijkt me juist gezien. De toekomst van Nederland ligt buiten de EU.

  2. combat le pelicule

   Leugenclown Rutte is vel voorstander van de EU dus zal die veto nooit gebruiken, wat leugenclown Rutte wel doet is z’n reet afvegen met de Nederlandse burger en dat vindt hij fijn, Nederlanders opzadelen met nog meer belastingen, btw verhogingen naast de accijnsverhogingen..

   1. RPML

    Socialisme werkt net zolang totdat het geld van de ander op is; de EU gaat net zolang door totdat het geld op is; de ontvangende partijen zijn in de meerderheid, de opbrengende partijen in de minderheid. Het is wachten op een implosie of een explosie. De implosie verwacht ik niet, enig zelfinzicht van het nutteloos andermans geld uitgeven is niet te verwachten bij de bureaucraten die er zelf wel bij varen.

    1. Carstens van Schagen

     @RPML: Ik verwacht toch een kentering bij de volgende verkiezingen. Ik hoop van harte dat FVD zal zegevieren, dan is er toch een kans dat het tij gaat keren. Baudet heeft immers gezegd dat hij een Nexit wil voorleggen aan het volk middels een referendum.

     1. RPML

      Ja, ik hoop het van ganser harte. De rol van de media zal daarin cruciaal zijn; in hoeverre is zij voldoende kritisch, belicht beide kanten en hoe groot is het bereik? Als je alleen maar naar de NPO kijkt en deze blijft hoofdzakelijk eenzijdige berichtgeving verkondigen dan blijkt ‘het volk’ immuun voor andere berichtgeving. Als de deal van Rutte pas tot je doordringt tegen de tijd (zo rond je 68e…) dat je verdampte spaarcenten of pensioen aan de beurt zijn dan is het toch echt te laat. Want zelfs de grootste deugers schieten in een kramp zodra het door hen verkondigde beleid henzelf treft.

      Rutte kan gezien de gegevenheden niet anders. Nederland is een klein landje en heeft niets in de melk te brokkelen. Pas als de Duitse of Franse bevolking in opstand komt gaan zaken veranderen. Een NExit zie ik als een ultieme vluchtpoging om onder het juk van de EU uit te komen, maar als dat -en dat lijkt waarschijnlijk- zal leiden tot (handel)blokkades bij andere landen (‘ze horen niet bij ons’) dan gaat de welvaart nog sneller onderuit.

      Nederland is het rijkeluiszoontje in een klas vol kindertjes uit achterstandswijken. Hij mag meepraten zolang het een voordeel is voor de rest, maar zodra hij opstandig wordt dan dreigt verbanning.

 7. Bullshit10

  Het is geen verrassing mensen met gezond verstand hadden dit al voorspeld mab man ik hoop dat hem dit duur komt re staan en dar er niet meer op kartel partijen word gestemd weg met deze landverraders weg met deze dictatuur sten FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Waldorf_en_Statler

   Het is geen verrassing, mensen met gezond verstand hadden dit al voorspeld.

   Dat is correct.

   1. werikke

    zit je nou alleen maar op te naaien hier. rot toch op . jammer dat anoniem is hier

    1. Carstens van Schagen

     “zit je nou alleen maar op te naaien hier.”

     Klopt, deze zure dood66 bejaarde heeft nauwe banden met Pia Doodstra, het heeft dus geen zin meer voor deze openlijke zuigert.

   2. Maurits Dekker

    idiot

 8. Meriadoc Brandebok

  Er zijn positieve en negatieve aspecten voor Nederland in dit akkoord:

  De positieve aspecten:
  – Douane-inkomsten voor Nederland stijgen van 20% naar de 25%, dat levert, omgerekend, ongeeer 100 miljoen euro extra op, is zeven jaar 100 miljoen euro extra voor de Rijksbegroting.
  – Korting op de EU-afdracht stijgt naar 1,92 miljard euro. Daardoor bespaart Nederland fors en dat was een harde voorwaarde.
  – Noodremprocedure: een veto voor Nederland om elke cent tegen te houden die naar het Zuiden r*lt, zonder economische hervormingen aldaar. Wie betaalt, die bepaalt dus ook.
  – Subsidies dalen van 500 miljard euro naar 390 miljard euro, 360 miljard euro leningen.

  De negatieve aspecten
  – Toch 390 mijard euro subsidie, iets waar Nederland aanvankelijk tegen was. Die 390 miljard hoeft niet te worden terugbetaald.
  – De begroting van de EU stijgt, ook daar was Nederland tegen.
  – Ongelijke verdeling van het coronafonds.
  – Bezuinigingen op klimaat en innovatie.

  Het is eem compromis dat je moet maken. Nederland heeft goed onderhandeld, dat staat buiten de kijf. Een fonds dat aanvankelijk veel ruimhartiger voor de spilzuchtigen zou uitpakken, is fors hervormd naar Nederlandse wensen. Dat regeringsleiders het hele weekend op Rutte hebben ingehakt, en hem voor alles en nog wat hebben uitgemaakt, vormde hierin geen beletsel. Het is ook een precedent voir volgende onderhandelingen: nu is Nederland een fact*r van belang.

  1. Bullshit10

   Meri
   Al vaker tegen je gezegd droom lekker verder
   Je betaalt een sigaar uit eigen doos snap je dat niet en nog durven zeggen dat die klootviool goed heeft gehandeld

   1. Waldorf_en_Statler

    Geen taalfouten?
    Dan is stierenstront emotioneel geraakt.

    1. Xander XXL

     Krijg je weer geen respons dat je maar blijft melken?
     De meesten gaan je door krijgen.

     1. Carstens van Schagen

      Wat wil je dan Xander? Het is een zure D66-bejaarde die getuige is van de aftakeling van dat clubje doodgravers. Daar komt uiteraard geen zinnig woord uit.

    2. Maurits Dekker

     Geen taalfouten?
     Dan is stierenstront emotioneel geraakt.

     Wat een stompzinnige opmerking!
     Hoewel, het is goed dat u hem maakt en niet iemand die nog wèl zijn verstand heeft.

  2. Stanly2000

   Guus,
   Douane inkomsten 700 miljoen, korting 2 miljard, maar hoeveel miljard staat er tegenover? 30 miljard?

   – Noodremprocedure: een veto voor Nederland om elke cent tegen te houden die naar het Zuiden r*lt, zonder economische hervormingen aldaar. Wie betaalt, die bepaalt dus ook.
   Onderstaand citaat uit een Hongaarse krant:
   “Hoewel de uitkering van EU-middelen in de toekomst zal worden gekoppeld aan de naleving van de rechtsstaat, moet eerst een nieuw beschermingsmechanisme worden ontwikkeld. Gezien de meerderheid die vereist is voor sancties, is het uiterst onwaarschijnlijk dat het beschermingsmechanisme ooit effectief zal worden gebruikt.”
   Verder uw citaat “nu is Nederland een fact*r van belang.” Een lachertje!
   Wat blijft er over om trots op te zijn?

   1. Meriadoc Brandebok

    @stanley2000

    Je vergeet in de eerste rekensom de 6 á 7 miljard uit het herstelfonds. Aannemende dat de douane-voordelen oplopen tot enkele miljarden komt daar de korting op de EU-contributie van 2 miljard bij. Dat Italië moet worden opgelapt is tamelijk onvermijdelijk, tenzij men uiteindelijk meegesleurd wil worden in de malaise van het Zuiden.

    Met betrekking tot de noodremprocedure kan elk land de betalingen stopzetten door de betalingen door te verwijzen naar de Europese Raad en daar een veto uit te spreken. Zie hier de volledige tekst: h**ps://mobile.twitter.com/fonslambie/status/1285437920443277312 en een korte uitleg. Daarmee omzeil je enerzijds de Europese Commissie (een vooruitgeschoven pion van Frankrijk en diens sattelietstaat Duitsland) en anderzijds hou je de zeggenschap in handen. “Sancties opleggen” lijkt veeleer toegespitst op Oost-Europa, als die de rechtsstaat weer de nek aan het omdraaien is. Het beschermingsmechanisme om betalingen te blokkeren staat al overeind.

    Wat blijft erover om trots op te zijn? Wel, men heeft een aantal cruciale zaken binnengehaald. Nederland was een stevige onderhandelaar. Zulks is wel iets om trots op te zijn.

    1. Carstens van Schagen

     “Zulks is wel iets om trots op te zijn.”

     Zo glad als een paling in een emmer snot!

    2. Stanly2000

     Guus, in de tekst kom ik het woordje “Veto” niet tegen.
     EU-begroting + Herstelfonds = 1800 miljard euro.
     Nederland staat voor 6% aan de lat én garant.
     Dat is 108 miljard euro!
     Ik ben dan ook reuze trots dat ik hieraan kan bijdragen, maar niet heus!

     1. Meriadoc Brandebok

      @stanly2000

      Ik zeg niet dat we er trots op moeten zijn dat we het geld moeten bijdragen. Ik vind het ook een pestdeal: volgende week staan de pizza-eters toch weer op de stoep als ze dit bedrag eenmaal hebben verbrast. Maar wel de beste deal die we nu kunnen hebben. En dat we derhalve trots op de Nederlandse delegatie mogen zijn die dit voor elkaar heeft gekregen.

      Maar het klopt dat de tekst veto er niet letterlijk in staat. Die kan echter wel worden ingezet.

     2. Beukman

      volgende week staan de pizza-eters toch weer op de stoep als ze dit bedrag eenmaal hebben verbrast.

      Dat is nog maar de vraag, @Meriadoc. De EU kan Italië dwingen om vaart te zetten achter de broodnodige hervormingen. Zo’n stok achter de deur kan een heel goede stimulans zijn. Deze lichte vorm van dwang maakt het voor de Italianen ook iets makkelijker om intern veranderingen door te voeren.

     3. Meriadoc Brandebok

      Ik hoop het, maar ik heb er een hard hoofd in. In de voorgaande jaren heeft het land alle regels aan de laars gelapt, ondanks de waarschuwingen van de Europese Commissie om de zaken eindelijk op orde te brengen. Bij de verkiezingen komt er weer een partij aan de macht die als primaire belofte heeft de hervormingen van de vorige regering stop te zetten en dan ga je weer.

     4. Stanly2000

      Verder wil ik opmerken dat we ook in de val getrapt zijn van EU-belastingen en de EU gaat zelf geld lenen op de kapitaalmarkt (eurobonds). We staan er alleen maar garant voor staan. Rutte is overstag gegaan en dat was uiteraard te verwachten.
      Gefeliciteerd.

   2. Aardvark blues

    Trots, nog even en dan zetten we de wave in voor die ruggengraat loze leugenaar…..

   3. combat le pelicule

    ZE noemen het herstelfonds wij merken daar helemaal niets van behalve belastingverhogingen na de verkiezingen

 9. Cootje

  Gelukkig gaat Corona nog zijn werk doen , die sloopt het Europese zooitje , einde van het jaar hier in Nederland 10% werkeloosheid , maar in zuid Europa 30% de Fransen gaan hun eigen land afbreken, harde brexit en Erdogan opent zijn grenzen . Dan is het beloofde geld kattenpis , let op 2021

 10. Meriadoc Brandebok

  De Euro en de EU moeten worden hervormd, maar dat gaat niet gebeuren als Duitsland halsstarrig blijft vasthouden aan haar eurofederalistische politiek en zich stelselmtig blijft gedragen als satteliet van Frankrijk. Er moet een cultuuromslag in Berlijn plaatsvinden en dan beweegt Brussel mee. Zolang dat niet gebeurt, blijven de Eurozone en de EU doorstrompelen op deze doodlopende weg.

  Een EU onder aanvoering van Nederland en Groot-Brittannië zou nooit tot de invoering van een gezamenlijke munteenheid zijn gekomen.

  1. plakband

   Merkel is heel bang voor Rusland.
   Dar verstoort haar rationele denken.
   En het wordt steeds erger naarmate ze ouder wordt.
   Een steeds grotere EU-puinhoop is het gevolg.
   In stand gehouden door bewuste verdeel-en-heers politiek.

  2. Maurits Dekker

   U heeft gelijk.
   Echter er is één weg terug.
   NEXIT

 11. AS210854

  Rutte je bloedgeld van de Nederlandse belastingbetaler en mensen die overleden zijn zonder goede HULP in corona tijd enz enz. uitbetaald aan landen die alle Europese regels aan hun laars hebben gelapt. Deze landen zullen ook nu weer de regels aan hun laars lappen en de Europese unie zal ook nu weer weg kijken. De Nederlandse belastingbetaler heeft u nog verder de grond in gestampt.

 12. Xander XXL

  Dagen heeft die leugenaar een grote bek, terwijl iedereen al wist dat hij door de mand zou vallen. De vuilak.
  Zou hij nou echt nog met opgeheven hoofd en een gemeen lachje op z’n sm… De grens over durven komen.

 13. plakband

  Griekenland wordt bewust buiten de schijnwerpers gehouden.
  Dit is feitelijk een nog ergere deal.
  Er wordt zelfs niet gesproken over terugbetaling.
  De zoveelste wrakke overeenkomst die is gesloten.

  En Rutte maar lachen.
  Stemhetweg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

 14. Toverkol

  Nou, dat wordt weer dertig jaar bezuinigen… Rutte bedankt !
  Alleen aan het VK verdienen we al meer dan aan de spaghetti en knoflook vreters.
  Mogen we nu nog langer werken voor de franse pensioenen ?
  Gewoon een veto had volstaan….

 15. Lex

  Ongelooflijk hé en wij hebben hier totaal geen inspraak over, het referendum hebben ze afgeschaft waardoor ze moeiteloos er alles doorheen kunnen drukken.

  Zodat ze alles door onze strot kunnen duwen.

  De ultieme natte droom van D66 en andere eurofielen in Nederland is een groot Europese-rijk hoe groter hoe beter.

  Steeds meer en meer nederlanders vragen zich af of ze nog wel deel uit willen maken van dat Europese rijk en overwegen als dit zich voortzet te vertrekken.

  Als eerste de boeren, als die belachelijk milieuplannen door gaan.

  Het enigste wat Nederland kan redden is door massaal op de PVV en FVD te gaan stemmen.

  Ik denk dat veel boeren de verkiezingen nog even afwachten, of de wind de koers gaat draaien.

 16. rexm

  De EU en Rutte realiseren zich niet waar ze mee bezig zijn, spring in de put lidstaten, we gaan naar de vaantjes, maar dan ook iedereen.
  De lachende derde is Engeland en de Nederlandse belasting betaler is de klos.
  Ja hoor, het gaat uitstekend in ons bananen land, houwen zo.

 17. George D

  Nou mooi is dit. Weer is onze opper eikel er in geslaagd om nog meer geld in de bodemloze put, die eu heet te storten. Rutte heeft eens gelezen en/of gehoord dat nederlanders goede zakenlui zijn. Die handel drijven over de hele wereld. En daar best aardig wat mee verdienen. Hij vindt nu kennelijk ook dat hij goede zaken heeft gedaan. Net als die Luns toentertijd, die ons aardgas voor een prikkie verkocht aan Rusland. Wat een farce. Denk je echt dat Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, om er maar een paar te noemen de afspraken om te hervormen, na gaan komen. Die vegen hun reet af met deze idiote deal. Waarom heeft pinokkio niet afgedwongen dat de maandelijkse verhuizing van Brussel en Straatsburg eindelijk stopt. En bijvoorbeeld, terug draaien dat de fransen, onze puls-visserij naar de klote hebben laten gaan. Wij betalen betalen en maar betalen. En de graailanden, halen halen en ‘NU’ nog meer halen. Lang leve de EU, maar dan het liefst zonder Nederland.

 18. nexit2021

  Hopelijk is dit nu voldoende om te ontwaken en voor een NEXIT te stemmen. Er is 1 mogelijkheid in het politieke landschap om een einde te maken aan deze waanzin.

  stem sociaal , stem PVV

 19. Robert Leiden

  Iets wat je in de professionele pers wel leest maar hier uiteraard niet:

  De korting voor Nederland stijgt van 1,6 miljard naar 1,9 miljard euro per jaar.
  Rutte kreeg ook voor elkaar dat de EU-landen een groter deel van de douaneheffingen die ze voor de EU heffen, zelf mogen houden.
  Dit scheelt Nederland enkele honderden miljoenen euro’s per jaar.
  Samen met de hogere korting is een dreigende tegenvaller op de EU-betalingen van 600 miljoen euro per jaar van de baan.
  Nederland krijgt 5- à 6 miljard euro uit het herstelfonds.

  1. Maurits Dekker

   “Iets wat je in de professionele pers wel leest maar hier uiteraard niet:

   De korting voor Nederland stijgt van 1,6 miljard naar 1,9 miljard euro per jaar.
   Rutte kreeg ook voor elkaar dat de EU-landen een groter deel van de douaneheffingen die ze voor de EU heffen, zelf mogen houden.
   Dit scheelt Nederland enkele honderden miljoenen euro’s per jaar.
   Samen met de hogere korting is een dreigende tegenvaller op de EU-betalingen van 600 miljoen euro per jaar van de baan.
   Nederland krijgt 5- à 6 miljard euro uit het herstelfonds.”

   Wat een volslagen onzin.
   Waar het op neer komt is dat onze schuldenlast torenhoog wordt.
   We zijn weer een heel stuk armer geworden dankzij Rutte’s slappe knieën.

  2. Stanly2000

   U heeft gelijk. Nederland ontvangt een schijntje (miljoenen), maar betaalt miljarden aan de EU en het “Coronanoodfonds”. Tel uit je winst!

 20. Bolland

  Bedankt Mark kroon op je werk, na 10 jaar uitbenen nu dit er nog ff bij

 21. Maurits Dekker

  Historisch akkoord?
  Mm, volgens mij is het meer een hysterisch akkoord.

 22. Bes Tolen

  George D. U bedoelt waarschijnlijk: Luns voor een prikkie verkocht aan Italië.
  Er worden in de westerse wereld heel wat vergoedingen, bijdragen, boetes en wat dies meer zij afgedwongen van heel wat landen waar we geen of weinig weet van hebben. Wel dat het om miljarden euro’s per jaar gaat. En het wordt er de laatste tientallen jaren niet beter op.

  1. George D

   “Bes Tolen” Klopt wat u zegt. “Italië kreeg van Nederland heel goedkoop, bijna gratis, gas geleverd. De reden daarachter was dat de Sovjet-Unie geen handelspartner mocht worden van een NAVO-land. Italië had gezegd te overwegen Russisch gas in te kopen. Nederland wilde dat vermijden.”
   Ik heb i.p.v. Italië, Rusland geschreven. Dank voor uw correctie.

 23. Vrijedenkert

  De EU krimpt fors en het budget gaat fors omhoog, wat vreemd toch dat steun onder de bevolking voor de EU smelt als sneeuw voor de zon…
  De EU is verworden tot een soort van elitaire vetgemeste plofkip en die gaan op een gegeven moment barsten!

  1. Carstens van Schagen

   Hoe eerder hoe beter. Brexit is niet onbegrijpelijk. Laten we hopen dat FVD de verkiezingswinst gaat pakken, dan hebben we in elk geval kans op een referendum voor een Nexit.

 24. Bes Tolen

  Het Vaticaan is er in geslaagd om in Italië en Frankrijk de oppositie uit te schakelen en dat heeft uiteraard gevolgen. Hele slechte. Maar de voortdurende indoctrinatie, die al eeuwen oud is, doet haar werk. Alles is gebaseerd op leugens. Dat weten velen al lang.
  Het is nog altijd de bron van veel persoonlijk ongeluk. Laten we dat haten.

 25. Logica

  Geweldig. Wat is onze MO Mark Rutte geweldig voor ons opgekomen. Onze belangen zijn zwaar verdedigd.

  Wat zegt u? Over 2 jaar moeten we weer solidariteit tonen? Tuurlijk, als dat nodig is dan trekken wij onze portemonnee wel tuurlijk hebben we er begrip voor dat er van de hervormingsmaatregelen niet veel kon komen. Weer een coronaatje he. Logisch dat de zuidelijke landen hun pensioenleeftijd niet hebben verhoogd, hun BTW verder hebben verlaagd en wat al niet meer. Dat heet investeren he.

  Even denken Mark. Ik denk graag met je mee. Hoe gaan we doe miljarden in onze begroting inplannen. Waar kunnen we op bezuinigen? Btw verhogen? Nou nee. Immigratie beperken? Doe maar niet want daar hangen heel veel banen aan vast en die willen we niet kwijt. Daarnaast willen we ook niet kwetsen. Ik denk dat er 2 mogelijkheden zijn. Of we verhogen de pensioenleeftijd. Of we laten de staatsschuld verder oplopen. Kies jij maar, jij bent onze MP. Ik heb het goed met mijn middeninkomen en lage hypotheek omdat ik het geluk had dat het huis van mijn ouders goed verkocht kon worden. Maak de rest van Nederland maar wijs dat we miljoenen banen verliezen als we hier niet in mee gaan. Angst is een goed werkend middel. We gaam net zolang door met solidariteit tonen totdat we allemaal even veel staatsschulden hebben. Laat de eurodrukkerij maar hard werken. Ik weet dat het jammer is dat er veel zwart geld blijft hangen maar jammer dan. Het volk moet zijn bek houden, gelukkig hebben we de media in onze macht.

  Mark, we houden van je. Groetjes aan Soros en onze andere vrienden.

 26. Madpo

  Ja, we mogen deze man toch wel weergaloos dankbaar zijn!! Wat een slapjanus!!

 27. Madpo

  Ja, Rotte heeft zijn EU maten weer een geweldig poepje laten ruiken, reken maar dat ze hem nu kennen. Beven en kwijlen als ze hem zien. Toch mogen ze hem wel in Zuid Europa want hij brengt altijd een dikke portefeuille mee in zijn achterzak en is na wat huppelen heen en weer toch wel bereid om die te legen ten koste van de Nederlandse bevolking. En “intellinkstueel” Nederland zal wel weer op deze kneus stemmen, hebben nog niet genoeg zien wegvloeien door het gat in de handen van dit fenomeen op twee benen die ons land naar de verdoemenis jaagt. Wat een dom volk hier in dit land.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.