Schaamteloze Blendle-CEO Klöpping steekt winst van ziek gesubsidieerde toko in eigen zak na verkoop aan buitenland

Opnieuw komt een Nederlands bedrijf in buitenlandse handen: het is de kranten- en tijdschriftenaggegrator Blendle. Opmerkelijk, want het bedrijf van vaste De wereld draait door-gast Alexander Klöpping heeft nog nooit winst gemaakt. Toch is de ondernemer razend enthousiast, want hij heeft z’n zakken flink kunnen spekken. Nadat z’n bedrijf overeind is gebleven door jaar in, jaar uit compleet misselijk te zijn gesubsidieerd.

Blendle, het bedrijf van Alexander Klöpping, komt in buitenlandse handen. Nederlanders helemaal niets aan het feit dat Cafeyn er nu de scepter zwaait, want een stel Fransozen mag vanaf nu dus uitmaken wat we nog kunnen lezen op het copypastemedium dat zo’n beetje iedere maand is aangeprezen in De wereld draait door. Maar DWDD is niet meer, dus met Blendle gaat het ook niet al te best. En dus is de boel maar verkocht, want de aasgieren cirkelden al naargeestig boven de burelen van Klöpping.

Voor de subsidie-CEO zelf is dat goed nieuws, want hij heeft zo toch nog een aardig zakje geld mogen toucheren voor een startup die nog geen dag winst heeft geboekt. Of zoals WOB-specialist Roger Vleugels het uitdrukt: “Inderdaad: Alexander Klöpping verkoopt ‘zijn’ met subsidie gebouwde verlieslijdende Blendle en steekt de winst in zijn eigen zakken…..” Ook crowfundingondernemer Ahmed Aarad is niet te spreken over de verkoop: “Iets wordt volledig met subsidiegeld opgetuigd, heeft nog nooit zwarte cijfers geschreven en wordt verkocht. Ik vind hier nogal wat van…”

FVD-statenlid Johan Almekinders vult aan: “Blendle kreeg 100.000,- subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Pers. Blijkbaar verwachtten ze een vernieuwing van de journalistieke infrastructuur.” Journalist Chris Aalberts vindt dat Klöpping in zijn gesubsidieerde handjes mag klappen: “Ze mogen blij zijn dat het niet failliet is verklaard.” Yup. Vooral dat laatste dus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Gebande3

  Hoeveel winst zou Tesla ooit gemaakt hebben?
  Of de welbekende Zalando?

  1. M. Brandenburg

   Zonder de jaarlijkse miljarden subsidie zou Tesla gewoon allang kapot zijn geweest, maar dat is met al die duurzame ideologische ideeen. Zonder subsidie is er niet een levensvatbaar.

 2. Rene van der Grijp

  Dat het bedrijf nog nooit winst heeft gemaakt maar toch waarde heeft is niet zo raar in die sector. Amazon had een beurswaarde van vele miljarden lang voordat ze winst begonnen te maken. Kennelijk ziet de koper er brood in, dat is het enige wat hier relevant is.

  Waar wel kritisch naar gekeken mag worden is het subsidie-gebeuren. Daar moet het mes in en wel zeer diep.

 3. Bullshit10

  Ik heb nog nooit van deze krant gehoord laat staan dat ik het gelezen heb waarom moeten kranten gesubsidieerd worden.laten ze zich zelf bedruipen als de krant goed en eerlijk is dan kopen de mensen de krant vanzelf wel
  Nu kan je zien dat er geen eerlijke krant meer bestaat wand ze zijn allemaal al opgekocht door België en dus staat er geen geloofwaardig nieuws meer en

  1. Heinz

   Je maakt je te druk @Bully. Het is simpel, Blendle is net als DDS die ook regematig voor een artikel de reguliere kranten raadpleegt. Alleen Blendle plaatst het volledige artikel.
   Alleen DDS rekent geen abonnementsprijs. Blendle hanteert een digitaal abonnement.
   Blendle is de moeite waard met artikelen uit diverse kranten en vele tijdschriften.

  2. Forlan

   Links lullen, rechts vullen! Waarom geen naheffing? Die subsidie is door de Nederlandse staat gegeven en het product verplaatst zich naar het buitenland waardoor de voordelen voor NL wegvallen.

 4. NO8DO

  Schaamteloze Blendle-CEO Klöpping steekt winst van ziek gesubsidieerde toko in eigen zak na verkoop aan buitenland

  Wij van DDS-rechts zeuren maar wat graag over andermans geld.

  1. andergeluid

   andermans geld ??? wij betalen allemaal mee aan subsidie is ons belasting geld.
   en er word al genoeg belastinggeld over de balk gesmeten.

 5. andergeluid

  Dus conclusie geen subsidies meer maar alleen een lening en bij verkoop dan meteen de lening afbetalen dat moet dan contractueel vast gelegd worden.
  Dan heb je dit soort geldgraaiers meteen uitgesloten.

  1. Bullshit10

   Andergeluid
   Zo ist en niet anders

  2. NO8DO

   geen subsidies meer maar alleen een lening

   Geldt dat ook voor de Nederlandse overgesubsidieerde boeren?

   1. Bullshit10

    No
    Nee van de krant kan je niet leven van de boeren wel

 6. NO8DO

  FVD-statenlid Johan Almekinders vult aan: “Blendle kreeg 100.000,- subsidie van
  het Stimuleringsfonds voor de Pers.

  Jammer dat dit fonds niet bestaat.
  Wel het h**ps://www.svdj.nl/ oftewel Stimuleringsfonds voor de journalistiek.

  Oh, sorry ik zie het al: FVD-statenlid Johan Almekinders

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.