‘Serieuze’ krant The Guardian: hoge gebouwen “erg seksistisch” want “ze steken omhoog en ejaculeren in de lucht”

Allemaal weer even lachen met een zogenaamd serieus Brits medium dat denkt in het gevlei van de woke warriors te moeten komen. Ditmaal door af te rekenen met hoge gebouwen. Die zouden namelijk “seksistisch” zijn, want ze lijken op mannelijke geslachtsdelen die hun hoogtepunt beleven in de wolken.

Terwijl antiracismestrijders de standbeelden van antiracistische boegbeelden omvertrekken, vraag je je wel eens af: maar kan het dus nóg gekker? Het antwoord is: ja, het kan nog vele malen idioter.

Dat laat ook het voormalige kwaliteitsmedium The Guardian deze week merken. Ze publiceren een artikel onder de al uiterst kolderieke titel “‘Upward-thrusting buildings ejaculating into the sky’ – do cities have to be so sexist?” Voor degenen die wat minder thuis zijn in de Angelsaksische wereld betekent dat zoiets als: “‘Omhoog-stekende gebouwen die in de lucht ejaculeren’ – moeten steden echt zo seksistisch zijn?“. En ja, dat staat er dus helemaal echt.

Het artikel gaat in op een boek van ene Leslie Kern, die heeft geschreven over hoe je aan feministische stedenbouw kan doen.

Kern beklaagt zich over de glazen plafonds, torens die zogenaamd op penissen lijken en donkere steegjes. Allemaal kwaadaardige symbolen van mannelijke macht. Ze linkt de ‘mannelijke architectuur’ aan huiselijk geweld tegen vrouwen en opgelegde geslachtspatronen.

Maar over hoe je dan wél steden vrouwvriendelijk kan inrichten laat de felle tegenstander van mannelijke kunsten wienig horen. Ze haalt aan hoe in Rwanda vrouwen de ruimte hebben om borstvoeding op de markt te geven, en dat in Tokio bepaalde treincoupés op gezette tijden alleen voor vrouwen toegankelijk zijn. Verder moeten vooral veel vrouwen via positieve discriminatie aan de macht worden geholpen: “De pandemie heeft ons laten zien dat de maatschappij indien nodig radicaal gereorganiseerd kan worden. Laten we die les meenemen in het maken van een niet-seksistische stad.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Rammstein

  We zijn helemaal terug in het preutse, puriteinse Victoriaanse tijdperk. Queen Victoria verordende zelfs dat honden broekjes aan moesten en de damesenkels altijd bedekt waren. Neuken alleen in het donker en onder de dekens.

  1. Original NL

   Q…Neuken alleen in het donker en onder de dekens…..
   En natuurlijk alleen voor de voortplanting…niet voor de lol…grefo style.

 2. Adriaen van Bergen

  En dat ding op de Dam dan?
  Er wordt echt wel aan de vrouwen gedacht!

  1. Rammstein

   🙂 🙂

 3. Vanzelf

  Linkse deugerij.

  1. CLoVis

   Of toch penisnijd?

 4. Xander XXL

  Het volgende is dat er geen woningen meer gebouwd worden met keukens erin want dit doet denken aan de tijd dat vrouwen nog koken konden. Tevens worden stofzuigers ook verboden om dezelfde reden.

 5. Xander XXL

  O ik lees nog dit, vanaf komend voorjaar worden mannen zonnebrillen ten strengste verboden. Hiermee kunnen ze naar vrouwen kijken zonder betrapt te worden.

 6. Bullshit10

  Kijk maar uit ga niet meer naar vrouwen kijken wand de kans dat je aangeklaagd word is groot wand dsn komt mee too weer en actie
  Man man waar denken die linkse deugmensen wel niet aan hebben ze nu werkelijk anders niks te doen

 7. gedacht

  Wat zit er nog meer in de lucht buitenom corona ?

  Volledig krankzinnig , trek die gebouwen een broekje aan . 🙂 🙂 🙂

  1. Vanzelf

   Rokje, anders dan….

   1. Original NL

    Nee..een broek!

   2. fanof43

    Hahah!!

 8. Yoyo

  Dit is toch echt wel een soort van 1april artikel?

  Of toch heeft hier iemand deze krankzinnigheid serieus genoteerd en gepubliceerd???

  “Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan, waar komt die rotzooi toch vandaan..?”

  IJf Blokker/ Wim T. Schippers

 9. Yoyo

  De meeste gebouwen lijken op ” dozen” dus waar zeurt men over??

 10. 56RdK

  Compleet gestoord en helemaal als zo’n ooit internationaal befaamd journaille het ook nog een podium geeft.
  Ze hadden die Leslie een flinke dildo moeten geven met een paar dozijn batterijen zodat ze voorlopig vooruit kan.

 11. Original NL

  Ok..dat wordt dus gleuven frezen in de stad met een ” amsterdammertje” boven de grond, of gaan we halve bollen kantoren bouwen?
  De wereld zit werkelijk afgeladen vol met krankzinnigen.
  Helaas valt corona alleen de mensen aan die ons land hebben helpen opbouwen..en die worden zonder beschermende middelen door onze overheid zeg maar geruimd…daarom mocht er geen oudje de deur uit..ze moesten er allemaal aan.
  En dit terwijl de linksrot ongehinderd om zich heen grijpt.

 12. fanof43

  Wat een ziekelijke associatie van die vreselijke linkse krant!

 13. evil knievel

  Dus vanaf heden in 1 of ander nat s(l)ink(s)hole leven ofwa!?🙈🤣

 14. bandini

  Ik heb een omhoogspuitende fontein in mijn vijver staan. Kan dat in de huidige tijd eigenlijk nog wel? Ben bang dat ik allerlei troubles krijg met buren en bezoek!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.