Theo Hiddema (FVD): ‘Wat een gotspe! NOS huurt louter anti-FVD georiënteerd personeel in!’

FVD-Kamerlid Theo Hiddema heeft gereageerd op de opmerking van NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff dat zijn omroep “volstrekt onafhankelijk” is. De parlementariër noemt het een “gotspe”.

Eerder deze week was Marcel Gelauff, de hoofdredacteur van de NOS, te gast bij Op1. Daar vertelde hij over de intimidatie van journalisten, en dat hij de politieke partijen PVV en Forum voor Democratie daar medeverantwoordelijk voor hield. Ook was de NOS een “volstrekt onafhankelijke omroep,” meende de journalist.

Een officiële reactie van FVD liet niet lang op zich wachten: de partij noemde het commentaar “demonisering.” Ook PVV-leider Geert Wilders was er snel bij met een reactie. De oppositievoorman kondigde aan om Gelauff “als eerste geheel onafhankelijk naar het UWV begeleiden” mocht hij ooit aan de macht komen.

Maar ook FVD-Kamerlid Theo Hiddema doet nu van zich spreken. Hij vindt de wijze waarop de NOS-voorman zich uitsprak niets minder dan een “gotspe.” De man neemt namelijk alleen mensen aan die tegen Forum voor Democratie gekant zijn, aldus de advocaat. Veel te “gemakkelijk,” aldus Hiddema:

““ Volstrekt onafhankelijk” wat een gotspe! Gemakkelijk te verkopen ook: je huurt voor je redactie louter anti-FVD georiënteerd personeel in en zet vervolgens hun optredens in het zonnetje als van alle van boven opgelegde smettten vrij.”

Overigens is de kille omgang tussen NOS en FVD wederzijds: de partij pleit al sinds haar oprichting voor een grondige ‘sanering’ van de NPO.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Cootje

  Met staatssteun gefinancierde instellingen worden in onze bananen republiek in stand gehouden voor de uitwisseling oldboys netwerk .

  1. Che

   Zijn we nog bedrijven zonder staatssteun 🙂 🙂 🙂

   1. Buzz68

    Zeker wel.
    1,7 mln werkenden die NOW steun ontvangen, versus 8,9 mln mensen in loondienst.

   2. Aborifa

    De NPO is geen bedrijf. Is een sociale werkplaats. Ze verdienen geen geld; ze krijgen het.

 2. combat le pelicule

  disriminasie!!!

  1. Che

   Tja, als atheist of agnost ben je ook niet welkom bij de EO.

   1. Buzz68

    EO is nou juist de uitzondering die de regel bevestigt; zij nodigen met enige regelmaat wel ongelovigen uit om met hen in discussie te gaan.

 3. Che

  Wat een gezeur van Hiddemeister, standpunt van het FvD, opheffen NOS.
  Dan wil je als FvD’r toch niet werken voor de NOS.

 4. Waldorf_en_Statler

  Theo gaat op onderzoek uit om zijn bewering te bewijzen.
  Uitslag wordt bekend gemaakt na de uitslagen van vorige onderzoeken zoals:
  Hoppa! Thierry Baudet gaat op onderzoek uit! ‘We gaan achter financiering van de Postcodeloterij aan’

  1. werikke

   jij hebt echt geen leven he ? net wakker nu al hier . reageer maar ik ga nu naar werk. groet

   1. Waldorf_en_Statler

    Heb respect voor mensen die een bijdrage leveren aan mijn uitkering.
    Bedankt, ook namens mijn vrouw.

 5. Bullshit10

  Saneer die bende geen staatssteun meer laten ze zich zelf maar bedruipen misschien dat het dan wel wat word dan alleen leugens te verspreiden
  Net als schouten die bedreigd schijnt te zijn
  Leugens leugens en nog maals leugens putin die geen vraag wilde beantwoorden en is weggelopen leugens hij heeft wel antwoord gegeven maar dat hebben ze er uit geknipt

  1. Antihedo

   Het door de FvD gesponsorde DDS gaat het hebben over de journalistieke onafhankelijkheid van de NOS. De diarree loopt mij langs de knieën van het lachen.

 6. Xander XXL

  Verstandig man die Hiddema, ik hoor hem graag praten.
  Rustig, weloverwogen en doordacht.
  Vertelt nooit geen onzin zoals de meeste andere advocaten en politici.

  1. Waldorf_en_Statler

   Hiddema vertelt nooit geen onzin

   Daar heeft u gelijk in.

   1. Lefty

    Hij verteld zeker geen onzin, ook een uitstekend jurist, maar in praktijk is hij absoluut waardeloos.

 7. ikweetwatikwil

  De televisie is een geval van hersenspoelen. Dat laat je gebeuren of niet. Ik ken mensen die zitten te kwijlen bij de één of andere programma , bv boer zoekt vrouw en dat soort . Ze hebben het er over . Alsof het levensecht is.
  Maar ok ,ze willen niet anders. En zo gaat Nederland ,als je niet oppast, naar de bliksem.
  Algemene hersenverweking. Kan ook een pandemie worden.

 8. Piet Klein

  Ik kan me soms verbazen over ofwel de opstelling van NPO/Gelauff en tegelijkertijd verbazen dat het kennelijk zo is dat grote groepen kijkers accepteren. Het is volstrekt duidelijk dat de NPO links geëngageerd is. Je moet uit wel uiterst simplistisch hout gesneden zijn om dat niet door te hebben. Voor een gemiddeld nieuws kanaal is dat geen probleem je mag een politiek kleur hebben of je kan er naar streven dat juist zo min mogelijk te doen en je publiek te willen informeren zodat zij hun eigen oordeel kunnen vormen. De NPO zou een hoge mate van neutraliteit moeten hebben maar is extremistisch links. Met een hoog dogmatisch en bevoogdend karakter. Bijna sektarisch. Voor de coalitie is het duivelsdilemma want in de NPO vinden ze groot propaganda kanaal maar ze laten ze zich hiermee kennen. En deze propaganda wordt kennelijk door een breed publiek als zoete koek geslikt waarover ik me dan weer kan verbazen. Is dit het niveau van mij mede kiezers? Gelauff is een rat want hij weet donders goed dat hij een van de NPO een links extremistisch kanaal maakt en dan glas hard gaan beweren dat het niet zo is maakt van hem een rat. Maar ook Slob laat zich kennen dat hij dit maar laat bestaan. Van CU politici had ik de verwachting dat ze de gelijkwaardigheid van anderen hoog in het vaandel hebben staan, maar dus niet. Kennelijk was mijn beeld van CU politici compleet verkeerd. Ook Schouten laat zich kennen. Hoe zij met de boeren om gaat het is schandalig. Maar dat kunstje zagen we ook bij vissers die met betere milieu en dier vriendelijkere methoden konden vissen en waarbij Schouten ze liet vallen onder druk van de Fransen. Zowel Slob als Schouten lijken in hoge mate hun roots te willen verloochenen.

  1. Waldorf_en_Statler

   Het is volstrekt duidelijk dat de NPO links geëngageerd is

   Het is volstrekt duidelijk dat de NPO een afspiegeling is van de meerderheid van hun kijkers, klanten.
   Dat een klein gedeelte alles wat hen niet aanstaat links noemt of links de schuld geeft is hun handicap.
   Kijk ik naar de steun onder de Nederlandse bevolking voor een “zichzelf rechts noemende ” omroep zoals ON, is de behoefte minimaal.

   1. Piet Klein

    q.e.d

 9. DeDokter

  In tegenstelling tot alle D66ers die bij DDS werken!

 10. Buzz68

  Ach,… Oude media is voor oude mensen.
  En toch, ook ik heb wel eens zin om me functioneel te ergeren. Dan zet ik even onze NOS propagandamachine aan; stelt zeldzaam teleur.
  Snap alleen niet dat anderen oude media nog zo serieus nemen?

  1. Waldorf_en_Statler

   En toch, ook ik heb wel eens zin om me functioneel te ergeren.

   U slaat de spijker op de kop.

 11. Adriaen van Bergen

  De politieke diversiteit bij de NOS is inderdaad erg laag.
  Andere soorten van diversiteit trouwens ook.

 12. DubbelZout

  Het is niet zo moeilijk Marcel om als “ onafhankelijk” gezien te worden door FVD / PVV -ers
  Gewoon elke uitzending af sluiten met kreten als “stop de massamigratie”, “uit de EU”, “Rutte is een lul” etc.
  Dat is namelijk wat ze willen horen en dan breng je het “echte” nieuws

  1. Buzz68

   Je kunt zeggen wat je wilt van Hiddema, maar dergelijke taal heb ik nog nooit uit zijn mond vernomen.
   Hij onderbouwt zijn mening altijd degelijk en beschaafd.

 13. Bolkestein

  Als ik Marcel Gleuf hoor tetteren dat de NOS (= Nepnieuws Onder Staatstoezicht) volledig onafhankelijk is moet ik denken aan een verslaafde die zegt dat hij niet verslaafd is.

 14. Bolkestein

  Journalist geeft toe: “We mogen niet de waarheid vertellen over de migranteninvasie”

  Geplaatst op 22 juli 2020

  Een Italiaans krantenartikel snijdt een heikel thema aan: journalisten in Italië mogen niet de waarheid vertellen over de aanhoudende migranteninvasie. Ze worden daar namelijk door hun eigen gilde, in Italië de “Orde van de journalisten” genaamd, aan gehinderd. En deze “orde” heeft zojuist een bondgenootschap met George Soros gesloten.

  De Italiaanse “Orde van journalisten” heeft namelijk een nieuw protocol met de “Carta di Roma Association” ondertekend, een instelling die ondersteuning krijgt van de “Open Society Foundations” van de financiële jongleur en “filantroop” George Soros.

  Een van de punten van de overeenkomst: over de migranteninvasie moet journalistiek volgens de voorschriften en regels van de politieke correctheid worden bericht.

  Volgens de officiële persmededeling werd onlangs in Rome in het hoofdkwartier van de Nationale Raad van de Journalistenorde door de president van de “Orde van journalisten”, Carlo Verna, de directeur van het Nationaal Bureau tegen racistische discriminatie, Triantafillos Loukarelis, en de president van de Carta di Roma, Valerio Cataldi, een Memorandum of Understanding ondertekend, dat erop gericht is “nationaal en internationaal bij wederzijdse scholingsactiviteiten samen te werken om de beroepsmatige voorbereiding van de leden van de ´Orde van journalisten´ en de communicatie-exploitanten aan het front tegen racisme, buitenlandervijandigheid en discriminatie te coördineren en te verrijken.”

  Al deze o zo “democratische” organisaties hebben dus tot taak om de openbare stemming tegenover de migranteninvasie positief te beïnvloeden. De middelen daartoe zijn de wortel en de stok in kranten en andere media. In de praktijk betekent dit dat datgene wat de Italiaanse lezer in de kranten voorgeschoteld krijgt, niet de waarheid over de zogenaamde “migratie” is, maar hetgeen waarmee Soros de lezers graag wil inenten. Die er ook nog voor mogen betalen om zulke berichtgeving te lezen.

  (Bron: “Il Giornale”)

  Bron: h**ps://unser-mitteleuropa.com

 15. Pierre Tombale

  Souverein als altijd, troeft Theo Hiddema de hoofdredacteur van de NOS af.
  “Van journalist tot marionet”, geeft de carrière van Gelauff treffend weer.
  Bullseye, Theo.

 16. Kleurloze Politiek

  Alsof DDS hier wel objectief is in haar nieuws geefing.
  Alles en iedereen wat links is wordt hier door de redactie op een mens onterende manier neer gezet als of het Oorlogsmisdadigers zijn.
  Burgemeester Femke Halsema is hier nog niet als The Most Wanted neer gezet
  Om maar niet over De Partijen Groenlinks, D66 en DENK te spreken..

  En Wilders is wat dat betreft ook een hypocriet van het eerste uur.
  Als je als parlementariër een collega bespuugd met woorden als..
  ” ontsla dat mens ” refererend naar Halsema.
  Dit soort uitspraken getuigd van respectloze manier van collegialiteit.

  FvD en de PVV gedragen zich echt als kleuters als hen niet het gene wordt aangeboden zoals zij dat willen.

  1. NEXIT.

   ik zie 1 kleuter hier die aangeeft niets van het artikel en de onderliggende materie begrepen te hebben.

   stem sociaal , stem PVV

   P.S trap dat hypocriete mens halalsema die met 15.000 aanhangers op de dam stond er direct uit. respectloos om de Amsterdammer nog langer op te zadelen met deze linkse draak.

   1. Vliegenvanger

    +++++++++

 17. Kleurloze Politiek

  Alsof DDS hier wel objectief is in haar nieuws geving.
  Alles en iedereen wat links is wordt hier door de redactie op een mens onterende manier neer gezet als of het allemaal Oorlogsmisdadigers zijn.
  Burgemeester Femke Halsema werdt hier nog niet als The Most Wanted neer gezet
  Om maar niet over De Partijen Groenlinks, D66 en DENK te spreken..

  En Wilders is wat dat betreft ook een hypocriet van het eerste uur.
  Als je als parlementariër een collega bespuugd met woorden als..
  ” ontsla dat mens ” refererend naar Halsema.
  Dit soort uitspraken getuigd van respectloze manier van collegialiteit.

  FvD en de PVV gedragen zich echt als kleuters als hen niet het gene wordt aangeboden zoals zij dat willen.

 18. NEXIT.

  Dat is toch al jaren bekent ! Men heeft openlijk bepleit om PVV stemmers in overheids functies te ontslaan weet u nog ?

  Die linkse gesubsidieerde media club moet 0,000 euris uit de algemene middelen krijgen en gewoon zelf de broek ophouden. Het is toch te gek voor woorden dat in medialand links extremisten tussen de 2 en 4 ton krijgen uit de publieke gelden ?

 19. Duckday

  Ze kunnen de problemen oplossen!
  Stem gewoon PVV of FvD geeft deze partijen dan een kans want we willen toch van de NPO en de rest af.Dan draaien we ook de subsidie kraan dicht. Dus breek het KARTEL en stuur ze naar die landen die ze verheerlijkken.

 20. Vliegenvanger

  De sanering van de NPO moet zo snel mogelijk gebeuren. En al die bruinarmen er gelijk uit kieperen. Wat een dom volk loopt daar rond. Fake nieuws brengen, de boel demoniseren en de boel beliegen en bedriegen. Dat zijn de huisregels van de NPO.
  En dat allemaal van ons belastinggeld.
  Zo snel mogelijk opruimen die zooi.

 21. macsjang

  Het kan niet vaak genoeg herhaald worden: NPO loskoppelen van het subsidie-infuus. En Gelauff? Naar een heropvoedingskamp en tegelijkertijd met hem die hele linkse bups hielenlikkers en zakkenvullers.

 22. 56RdK

  De totale zwakzinnigheid waart rond in dit land! Continue gelul over racisme, inclusie- en diversiteit! Op scholen, universiteiten, ministeries, media, etc.

  Ofwel, hoe laten we een souverein en innovatief land ten onder gaan?
  Wel, door bepalende posities weg te geven aan de aantoonbaar zwakkere kleurlingen of aan de zwakbegaafde deugmoralisten.

 23. joost2

  De NPO is een linkse propaganda radio omroep. Dat wordt nog wat met de verkiezingen in 2021 !
  Ook de omroep Max gaat daarin mee. Als het maar marxistisch is nietwaar, doe je dat niet dan word je gauw afgeserveerd in Hilversum nietwaar. ( Powned – Ongehoord etc).
  Zaterdagmorgen 25 juli omroep Max met een soort nieuwsshow met het domme linkse ganse Mieke van der Weij en de onverstaanbare brombeer marxist Peter de Bie, 2 linkse ouwetjes, die van 9.00 uur tot 9.30 uur mensen hadden uitgenodigd als gast ( een paar onbekende linkse vogels) die respectievelijk de gelegenheid kregen om een half uur Trump uit te schelden over alles en nog wat en verder weer actueel terugkomen op Thierry Baudet inzake Rusland en ook daar weer alleen maar negatieve dingen over hem zeggen.
  Baudet zou een vriend van Rusland zijn, afijn ik hoorde bagger genoeg.

  Omroep Max schaamt U zich met deze 2 partijdige koekenbakkers en corrigeer uw partijdige, afhankelijke programma makers uit vooral linkse hoek eens. “t Is gewoon niet leuk om elke zaterdag hetzelfde propaganda te beluisteren. Er zijn in Nederland best een paar miljoen mensen die er anders over denken dan het duo de Bie en vd.Weij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.