Theo Hiddema pakt KOZP-kopman Jerry Afriyie aan: ‘Een met plat geweld chanterende malloot!’

FVD-Kamerlid Theo Hiddema heeft geen goed woord over voor Jerry Afriyie, de aanvoerder van het activistische Kick Out Zwarte Piet. Afriyie gaf vorige week een interview waarin hij waarschuwde voor geweld, en Hiddema neemt hem dat niet in dank af. De rechterhand van Thierry Baudet noemt hem daarom een “malloot.”

Jerry Afriyie, de man die in 2013 de massale tegen Zwarte Piet ontketende en tegenwoordig aan het roer staat van het actiecomitié Kick Out Zwarte Piet, heeft het aan de stok gekregen met Forum voor Democratie-Kamerlid Theo Hiddema. In Trouw vertelde Afriyie namelijk te vrezen voor “dodelijke slachtoffers.” ‘Moeten dievallen omdat ik, en velen met mij, van het Sinterklaasfeest een feest voor alle kinderen wil maken?,’ zo liet hij afgelopen weekend optekenen.

Theo Hiddema vond het geen smakelijk stuk, en neemt het Afriyie kwalijk dat hij nu geweld als argument gebruikt om Zwarte Piet af te schaffen. Gewoon chantage, aldus de advocaat-politicus, en iets dat het voormalige evangelische krantje Trouw nooit had mogen afdrukken. De FVD’er zegt:

“Gedverderrie deze met plat geweld chanterende malloot vindt een podium om zijn immense liefde voor de ongerepte ziel van andermans kinderen dwingend op te leggen. Wanneer, in Godsnaam, laat Trouw het preken en zalven weer over aan dominees.”

Toch lijkt Jerry Afriyie zijn zin te krijgen. Meer en meer gemeentes schaffen Zwarte Piet af, en dat zijn lang niet alleen meer plaatsen in de Randstad met een hoge populatie GroenLinks-stemmers. Afriyie is daar, ondanks de verwijzing naar dreigende agressie, dan ook zeer blij mee: “Er is ons veel lelijks aangedaan, maar tussendoor zag ik ook veel moois gebeuren. Allemaal dingen die je hoopvol kunnen stemmen.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Bullshit10

  Het zijn allemaal zwakkelingen die er aan toegeven het zijn watjes mietjes ze zjjn het niet waard om zo’n functie te hebben

  1. Che

   @Bull je hePt gelijk, zou Hiddema voor nog een termijn gaan?

   1. combat le pelicule

    Als het over kleine kindertjes gaat is ped*seksueeltje en aandoenlijke che gelijk van de partij

   2. Oepsie

    Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand ophoudt en nog nooit, van enige bijdrage aan de maatschappij, valt te betichten. Ook wel bekent als EU-Cock!

  2. ikweetwatikwil

   Mee eens Bullshit. Zwakkelingen , die hun cultuur verkopen om een paar groot bekken.

  3. Michael M

   Een mededeling voor Afriyie. Afriyie, kijk eens goed om u heen. Er zijn echt werkelijk genoeg vacatures in Nederland. U hoeft zich niet eindeloos te vervelen. Een normaal mens dat 40 uur in de week werkt, heeft geen tijd meer over om nog ergens en overal met een demonstratie verhaal te gaan staan. Dus, sla je slag. Neem een baan!

 2. Che

  ”Wanneer, in Godsnaam, laat Trouw het preken en zalven weer over aan dominees.”

  Vreemde uitspraak van een advocaat.
  Tja, het FvD journaal geeft eenzijdig nieuws, dan kun je zo’n uitspraak verwachten van een FvD’r.

  1. Sando

   Jij bent ook een neger?

   1. Che

    @S
    Ben behoorlijk bruin, lijk wel een neger.

    1. ikweetwatikwil

     Ja , je kunt ze bruin bakken Che. Met harde korst. Niet te vreten.

   2. Original NL

    Farizeeërs als beukman, fantasietje en onze linksfascist lopen weg met deze gesubsidieerde neanderthaler. …schokkend.

 3. Adriaen

  Heerlijk zoals de heer Hiddema het gewelddadige negerken op zijn plaats zet.
  Hij kan dreigen en chanteren wat hij wil, maar Zwarte Piet gaat nooit verloren.

 4. Duckday

  DE politiek is ziek zijn grote angst hazen, Ook Groenlinks is een gevaar voor Nederland.
  Zouden in 40 -45 geen gek figuur hebben geslagen.De mense die op zulke partijen stemmen zijn meelopers

 5. bandini

  Tja, ik zou er helemaal niet mee zitten als als dat zwarte tuig doodvalt!

  1. Mart

   Hier spreekt de èchte rassist……welke vermoedelijk nog nooit te maken heeft gehad met negers en andere gekleurde mensen.

 6. Bullshit10

  Weg met deze mainstream media kijk LNN
  Locdow news network op YouTube heerlijk interview met ex politicus hero brinkman

 7. Drostemannetje

  Het geweld komt altijd uit de dezelfde linkse hoek. Bij ons in de regio vieren gewoon nog Zwarte Piet op de traditionele manier dus gewoon zwart. En dat is gewoon in heel veel regio’s alleen dat hoor je niet in de mainstream media. Zij willen het gewoon via een kleine groep die constant een podium krijgt kapot maken en mensen tegen elkaar opzetten. Heel erg kwalijk.

 8. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Het probleem met onverantwoordelijke en primitieve zwakbegaafden ter linker en rechterzijde van de samenleving is dat niemand van deze lieden enig idee heeft van wat er losgemaakt wordt bij de mensen die nadenken…

 9. Meriadoc Brandebok

  Hiddema voert een toneelstukje op, maar tekent straks gewoon bij het kruisje,

  1. Original NL

   Hiddema is rutte niet fantasietje.

  2. Janna47

   Marietje….bij welk kruisje en waarvoor?

 10. Beukman

  Theo bedriegt de boel weer eens bij elkaar. Jerry dreigt in het interview niet dat hij zelf geweld zal gebruiken. In tegendeel: hij vertelt dat zijn gezin door Pegida is bedreigd met de dood. En hij zegt: Ze zien mij en anderen die institutioneel racisme willen uitbannen als het kwaad dat uitgeroeid moet worden… Soms zeggen ze dat ik het over mezelf afroep, maar ik kan je dit zeggen: het martelaarschap kan me gestolen worden. Daar zit ik echt niet op te wachten.
  Dát is de context van Jerry’s uitspraak over “dodelijke slachtoffers”.

  Dat weet mijn vriend Theo natuurlijk ook wel, maar hij dacht: “Ik kan het altijd proberen.”De schelm.

  1. Maurits Dekker

   “Dat weet mijn vriend Theo natuurlijk ook wel, maar ……..”

   Theo is uw vriend niet en zal het ook nooit worden.

 11. Gelul

  EVEN DE WAARHEID OVER ZWARTE PIET
  Vlaams en Iraanse Zwarte Piet wél beschermd door VN
  Nowruz is het Perzische Nieuwjaar dat gevierd wordt op of rond 21 maart (het begin van de lente) in onder meer in :
  de Balkan, het Zwarte Zeegebied, de Kaukasus, Centraal- Azië, het Midden-Oosten waaronder Irak, Iran, Azerbeidzjan, Afghanistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, India, Kirgizië, Pakistan, Kazachstan en Turkije.

  Tijdens Nowruz zijn Amoo Nowruz en Haji Firuz de belangrijkste figuren. Amoo Nowruz is een blanke, oude, wijze man met een witte baard. Haji Firuz is een zwarte (zwartgeschminkte) man die gekleed is in een kleurrijk pak en die rode lippen heeft. Ze brengen cadeautjes voor de mensen.
  De overeenkomst tussen Sinterklaas en Zwarte Piet is duidelijk.
  En er zijn nog meer overeenkomsten. Met Nowruz (Nieuwjaar) hebben de mensen een haft sin, een tafel met daarop allerlei soorten voedsel: sabzeh (tarwe) die de wedergeboorte voorstelt, samamu (pudding) die voor welvaart staat, senjed (olijfbloemen) dat het symbool van de liefde is, serkeh (azijn) die ouderdom en geduld voorstelt, sib (appels) die voor schoonheid en gezondheid staan, sir (knoflook) die voor geneeskunde staat en sumac (een kruid dat van de Rhus-boom afkomstig is). Verder staan er nog onder meer beschilderde eieren op de tafel evenals bloemen en kaarsen. Met Sinterklaas is er ook sprake van allerlei voedsel. Die hebben ook betekenis, ook al zijn veel mensen die vergeten. Zo verwijst het strooigoed naar de zaden die gestrooid worden op de velden zodat er weer een nieuwe oogst zal zijn, werden de speculaaspoppen gegeven aan geliefden en stonden derhalve voor de liefde en staan chocoladeletters voor de wijsheid die je verkrijgt door het schrift.
  Het feest is door de Verenigde Naties op 30 september 2009 erkend als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid met als reden dat de thema’s van het feest belangrijk zijn voor de gehele mensheid en dat het feest interculturele dialoog en begrip aanmoedigde.
  Het feest wordt door meer dan 300 miljoen mensen gevierd en het wordt al meer dan 3000 jaar gevierd.
  Overeenkomsten tussen Zwarte Piet en Haji Firuz
  • Figuren in een winterfeest.
  • Ze zijn zwartgeschminkt.
  • Ze hebben grote, rode lippen.
  • Ze dragen kleurrijke kleding.
  • Ze zijn vrolijke, acrobatische, dansende figuren.
  • Ze zijn de helpers van een andere figuur (een man met een witte baard) die cadeautjes geeft.

  1. Beukman

   En een swastika is in India gewoon een oud sanskriet symbool, dat Hindoes zelfs op hun kale kop afdrukken. Dus waarom dan hier in Nederland moeilijk doen over de swastika?

   encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSsMInlorXplFru7WLYsDJaAbcfU4RwLaCPng&usqp=CAU

   1. Lefty

    @ Beukman: Dat komt omdat dit teken in de recente geschiedenis werd gebruikt door een omstreden Duits staatshoofd.

    1. Beukman

     Precies! En in Iran wonen er geen zwarte mensen uit voormalige koloniën van dat land.

     1. Mart

      KLOPT….die worden doorgestuurd naar te verroveren landen als stoottroepen van Alah.Tijdje in El Salvador gewoond,daar werden ze ook niet toegelaten.Wilden het schoon houden daar.Hier in Brasil 10% brave afstammelingen van onvrijwillige imigranten,waar we goed mee omgaan.

    2. Fortiori

     Ad interim, weliswaar.

    3. Forlan

     Een extreem links staatshoofd!

     1. Beukman

      Paul Rosenmussert is een onecht kind van hem, wist je dat? Je leest het nergens maar juist dat maakt het zo verdacht allemaal: allebei vegetariër, allebei wandelaars. Dit wordt al jaren geheim gehouden door onze inlichtingendiensten.

     2. Meriadoc Brandebok

      Daar zijn historici het niet over eens. Kershaw en Ulrich beschouwen Hîtler bijvoorbeeld als extreemrechts, terwijl Fest hem op extreemlinks positioneert. In elk geval beschouwen de meest vooraanstaande historici hem niet als een socialist.

     3. Beukman

      Sterker nog: H1tler liet linksen uitroeien en in concentratiekampen creperen.

     4. Maurits Dekker

      @Meriadoc Brandebok

      Adolf H. was de leider van de Nazional Sozialisten.
      Hij voelde zich ook socialist en dacht de belangen van het arbeidersvolk te dienen. Een echte socialist dus. Veel linkser kan het niet.
      .

     5. Rene van der Grijp

      @ Brandebok. Kershaw ligt prominent in mijn boekenkast. Kan je een citaat van hem aanreiken waaruit blijkt dat hij Hîtler een extreemrechts etiket opplakt?

      Ik heb dat kennelijk gemist…

      Wel ontzenuwt Kershaw de nodige linkse indianenverhalen omtrent H waardoor een genuanceerd beeld naar voren komt.

     6. Rene van der Grijp

      “Sterker nog: H1tler liet linksen uitroeien en in concentratiekampen creperen.”

      Ja Beukman, er was veel concurrentie tussen de diverse bloedgroepen op links.

      Dit zegt dus HELEMAAL niets.

     7. Meriadoc Brandebok

      @René,

      Kershaw, 2015, p.178:
      “Nu hij (Hîtler, MB) zich in de hoek gedrukt voelde, vond Hîtler dat hij wel moest optreden om zijn aanhang niet kwijt te raken. De couppoging die op 8 november 1923 door Hîtler op theatrale wijze werd gelanceerd in een Munchense bierkelder, liep de volgende ochtend al roemloos ten einde in het centrum van de stad, in een regen van kogels. Het gevaar van rechts was nu, net als dat van links, ingedamd. (…) Extreem-rechts viel uiteen in een groot aantal splintergroepen.”

      Kershaw, 2015, p.252
      “Zijn (hîtler, MB) ideologische visie was breed genoeg om de uiteenlopende varianten van rechts gedachtegoed en eventuele strijdige belangen (…) te absorberen. Wie bijvoorbeeld vooral de arbeiders voor de beweging wilde winnen met een “nationale” variant op het socialisme, kon zijn programmapunten terugvinden in een wat warrig (…) beroep op nationale eenheid (…)”

      Zie ook in dit werk voor een continue aanduiding van rechts voor de Nazi’s door Kershaw.

     8. Beukman

      Zelfs oppervlakkig bladeren door Kershaw levert vele voorbeelden op van hoe de schrijver H1tler schaart onder rechts of zelfs extreem-rechts, en nergens onder links. Hier een handjevol voorbeelden:

      In reality, of course, there had been no treachery, no stab-in-the-back. This was pure invention of the Right, a legend the Nazis would use as a central element of their propaganda armoury.

      Its flirt with left-wing socialism over, Bavaria turned in the following years into a bastion of the conservative Right and a magnet for right-wing extremists throughout Germany. These were the conditions in which the ‘making of Adolf H1tler’ could take place.

      H1tler was beginning to attract fawning excesses of adulation – even stretching to grotesque comparisons with Napoleon – from admirers on the nationalist Right.

      Its value, said H1tler, was that it had provided ‘the occasion for a propaganda wave the like of which had never been seen in Germany before’. It had allowed the NSDAP to project itself as the most radical voice of the Right, a protest-movement par excellence that had never been tarnished with any involvement in Weimar government.

      With the levels of popular support the Nazis now enjoyed, no potential right-wing solution could afford to leave them out of the equation.

      Removal of the SA ban and new elections were, then, H1tler’s price for supporting a new right-wing cabinet.

     9. Meriadoc Brandebok

      @Maurits Dekker

      Je kunt betwijfelen of Hîtler links of rechts was, maar een socialist was hij beslist niet, zie ook daarvoor Kershaw. De dictator wees een aantal socialistische principes af. Daarnaast haatte hij de marxisten.

      Goebbels kwam overigens wel uit een zwaar socialistisch millieu.

     10. Reinoud van Gelre

      Hitler had al heel vroeg afgerekend met de socialistische tak van de NSDAP. De SA was namelijk geen lang leven beschoren.

     11. Reinoud van Gelre

      Beukman quote:

      “…Removal of the SA ban and new elections were, then, H1tler’s price for supporting a new right-wing cabinet…”

      Dit is juist. De “nacht van de lange messen” maakte een eind aan de linkse, socialistische afdeling van de NSDAP

     12. Rene van der Grijp

      “Zijn (hîtler, MB) ideologische visie was breed genoeg om de uiteenlopende varianten van rechts gedachtegoed en eventuele strijdige belangen (…) te absorberen. Wie bijvoorbeeld vooral de arbeiders voor de beweging wilde winnen met een “nationale” variant op het socialisme, kon zijn programmapunten terugvinden in een wat warrig (…) beroep op nationale eenheid (…).”

      Ik ken dit citaat niet, maar het lijkt me een vrij accurate omschrijving. Hîtler had zowel linkse als rechtse standpunten. Het programma is op internet te vinden als het 25 punten program.

      Mijn boeken van Kershaw zijn ouder dan 2015 (Hubris en Nemesis) en daarin is onder andere te lezen dat het bekende verhaal dat hij gefinancierd werd door het grootkapitaal op z’n minst zwaar overdreven is. De NSDAP kreeg weliswaar zulke bijdragen, maar andere partijen kregen die ook. De NSDAP moest het vooral hebben van contributies en verkeerde regelmatig in geldnood (aldus Kershaw).

      En zo worden door Kershaw meer mythes die door linkse historici in het leven zijn geroepen doorgeprikt.

     13. Meriadoc Brandebok

      Op het punt dat zowel de Nazi’s als Hïtler rechts waren gaat Kershaw mee in de opvatting van andere historici.

     14. combat le pelicule

      Of het nou rechts of links was dat maakt niet uit, H8tler was gestoord..

     15. Rene van der Grijp

      “De “nacht van de lange messen” maakte een eind aan de linkse, socialistische afdeling van de NSDAP.”

      Ook dit is een valse voorstelling van zaken die een eigen leven is gaan leiden. Er waren twee redenen om Röhm en zijn SA uit te schakelen:

      1) De hoge Wehrmacht-officieren beschouwden (terecht) de SA als een concurrent en eisten dat die organisatie ontmanteld zou worden. In ruil daarvoor waren ze bereid Hîtler trouw te zweren.

      2) Röhm begon zich steeds meer als een uitdager van Hîtler te gedragen en werd een gevaar voor diens machtspositie. Niet zo gek als je beseft dat de SA al in 1933 ruim 400.000 man sterk was.

      Dit had alles met machtspolitiek te maken en maar weinig met ideologie. Als het anders was geweest had ook de kop van Goebbels, alsmede die van andere linkse nazi’s, die nacht gerold.

     16. Rene van der Grijp

      “Op het punt dat zowel de Nazi’s als Hïtler rechts waren gaat Kershaw mee in de opvatting van andere historici.”

      Je eigen citaat geeft al aan dat dat niet correct is. Kershaw zit in het midden en daar steun ik hem in. Het nazisme kende zowel linkse als rechtse standpunten.

      Verder wijs ik er graag op dat in die tijd onder rechts vooral de conservatieven en de confessionelen werden verstaan. Die stonden lijnrecht tegenover de nazi’s. Hindenburg zag Hîtler als een plebejer en heeft alles gedaan wat in z’n vermogen lag om hem tegen te werken.

     17. Charles Bingley

      “Het nazisme kende zowel linkse als rechtse standpunten.”

      Het nazisme was virulent en moordzuchtig anti-marxistisch c.q. anti-socialistisch en anti-communistisch. Hitler beschouwde marxisten als zijn grootste vijanden.

      Het nazisme was echter ook een populistische beweging en populisten hebben de neiging het volk te willen plezieren met cadeautjes uit de staatskas, zoals we dat nu bijvoorbeeld ook bij Wilders zien.
      Hitler pompte ook veel belastinggeld in staatsprojecten en overheidsinvesteringen en die ‘Keynesiaanse’ economische politiek wordt door dwazen nu gepresenteerd als bewijs dat Hitler links was. Dat is een kwaadaardige leugen.

     18. Meriadoc Brandebok

      @René,

      Kershaw noemt in de citataten de Nazi’s en Hîtler nadrukkelijk rechts.

      Citaat 1: “….Het gevaar van rechts was nu, net als dat van links, ingedamd….”
      Citaat 2: “….varianten van rechts gedachtegoed….”

      “Varianten van rechts gedachtegoed” betekent niet dat je in het midden zit, dat betekent een variatie van rechtse denkbeelden (het woordje “van” is hier cruciaal). En de Nazi’s waren, aldus de schrijver, een gevaar van rechts, niet van links.

     19. Meriadoc Brandebok

      “Die stonden lijnrecht tegenover de nazi’s. Hindenburg zag Hîtler als een plebejer en heeft alles gedaan wat in z’n vermogen lag om hem tegen te werken.”

      Hindenburg liet zich zelf overhalen door Papen om Hîtler tot Reichskanzler te benoemen, terwijl de Nazi’s op dat moment te kampen hadden met zware interne problemen. Voor Papen was er geen directe noodzaak Kurt von Schleicher ten val te brengen. De Nazi’s zaten op een dood spoor. Een andere optie was samenwerken met links om Hîtler buiten de macht te houden, het was immers al eens gelukt om Hindenburg rijkspresident te maken door een samenwerking van sociaal-democratische en conservatieve kiezers. Maar een samenwerking met de Weimar-republikeinen was rechts een gruwel.

      Rechts heeft enerzijds de fatale fout gemaakt om te denken dat zij Hîtler kon inkapselen in een politiek bestel en anderzijds de fatale fout gemaakt om te denken dat zij Hîtler voor hun karretje kon spannen om het door hen zo vurig gewenste autoritaire regime te installeren. De conservatieve ministers zouden geen protest aantekenen tegen de vervolging van links nadat het Hîtler-kabinet er eenmaal was. Deze naïviteit en het opportunisme zou de Nazi’s uiteindelijk goed uitkomen. De nationaal-conservatieve blindheid (en trouwens ook die van het overwegend conservatieve officierenkorps en de industriële elite) is het rechts van toen zwaar aan te rekenen. Rechts onderschatte het gevaar, terwijl links dat al tijdig in de smiezen had.

     20. Rene van der Grijp

      “Hindenburg liet zich zelf overhalen door Papen om Hîtler tot Reichskanzler te benoemen”

      –> Daar ging nogal wat gedoe aan vooraf. Op een gegeven moment besloot Von Papen Hîtler” te “temmen”. Hij schreef eind januari 1933 smalend: “Hij is door ons in dienst genomen” (Kershaw, Hubris, hoofdstuk 10).

      “Rechts heeft enerzijds de fatale fout gemaakt om te denken dat zij Hîtler kon inkapselen in een politiek bestel en anderzijds de fatale fout gemaakt om te denken dat zij Hîtler voor hun karretje kon spannen om het door hen zo vurig gewenste autoritaire regime te installeren.”

      Klopt. Waaruit gevoeglijk blijkt dat het traditionele, elitaire rechts niet het rechts van de nazi’s was. Zij behoorden tot de zogenaamde völkische Bewegungen (daar waren er na WO1 meer van maar alleen de nazi’s bleven over) en daar keek de rechtse elite op neer, juist omdat het “volks” was. Het kabinet Hîtler was dus een huwelijk tussen twee tegenpolen.

      Dan kan je stug vol blijven houden dat de nazi’s rechts waren, kennelijk omdat ze nationalistisch en autoritair waren, maar dan vergeet je toch hun zeer linkse 25 punten programma (hetgeen ze naar vermogen hebben uitgevoerd, ook in Nederland voerden ze sociale wetgeving in).

      Het nazisme had kenmerken van zowel links als rechts en daar waren ze serieus in. Dat achteraf de nazi’s in de (extreem)rechtse hoek zijn geduwd grenst aan geschiedsvervalsing. Helaas heb ik moeten constateren dat Kershaw daar te weinig afstand van heeft genomen al blijft het hem sieren dat hij veel linkse mythes heeft doorgeprikt.

     21. Meriadoc Brandebok

      Er moet inderdaad onderscheid gemaakt worden tussen autoritair rechts en de Nazi’s. De Nazi’s waren van een ander slag dan de adel, de industriebazen en de legerbonzen. Het was een gedisorganiseerde, demagogische protestbende. Autoritair rechts was een gevestigde elite. Het ironische is overigens dat de steun die autoritair rechts verleende aan de Nazi’s, de eigen ondergang zou betekenen

      In zekere zin streefde men op den duur wel veel van dezelfde doelen na: ontmanteling van de Weimarrepubliek, het afwerpen van het Verdrag van Versailles, het herbewapenen van het leger, vernietiging van het marxisme, enzovoorts. Zelfs het veroveren van levensruimte kon de industrie wel bekoren. Juist de standpunten waar pacifistisch links zich destijds sterk tegen verzette. De belangrijkste bouwstenen van het regime zijn voor historici derhalve altijd voor extreemrechts gehouden. De linkse sociale wetgeving van de Nazi’s is in feite van ondergeschikt belang in het geheel. Met andere woorden: een partij met linkse standpunten hoeft niet per se links te zijn als haar belangrijkste kernpunten extreemrechts zijn (de PVV is sociaal-economisch links, maar zit in de uiterste rechtse hoek qua immigratie en EU. Maar zeer weinigen zullen de PVV voor links houden. Terwijl sommigen de VVD juist weer voor links houden, daar deze qua immigratie naar het midden is opgeschoven).

   2. Maurits Dekker

    Ik heb nog nooit een Sinterklaas met een swastika op de mijter gezien

    1. Beukman

     Ik heb nog nooit een H1tler met een mijter gezien.

     1. Reinoud van Gelre

      ik heb nog nooit een HitIer met een swastika gezien.

     2. NEXIT.

      vast stront in je ogen kan al gauw

 12. harte385

  Al die actie groepen afschaffen en/of verbannen uit Nederland, hier zijn al terroristen genoeg

 13. shidaian

  Er is ons veel lelijks aangedaan, zegt die Malloot. Oh ja En wat doet hij dan zelf allemaal voor ergs? Dreigen met geweld. Is hij zo’n lieverdje. Een grote smeerlappige malloot

 14. Pierre Tombale

  De wegens geweldpleging veroordeelde klaploper Afriyie zou er, evenals zijn kopschoppende makker Akwasi, goed aan doen zijn wilde geraas te staken.
  Nederland heeft geen behoeft aan importnegers die traditionele kinderfeestjes verzieken.
  Wanneer dringt dat nu eens tot die botte hersens door?
  Handen af van Zwarte Piet!

 15. Michael M

  Maar wie is Afriyie eigenlijk?

 16. Torenklok1871

  Moeten er doden vallen? Laat die Airfryer dan als eerste en tevens laatste vallen!

 17. Lex

  Ze moeten hem eens gaan afschaffen.

  Wanneer komen de nederlanders eindelijk eens in opstand tegen deze mongool. Ik hoop dat ze hem eens strafrechtelijk gaan vervolgen.

  Dat tuig terugsturen naar de getto waar hij vandaan kwam.

  Op opstandige opstokende gelukzoekers zitten we helemaal niet te wachten.

  Zolang het sinterklaasfeest niet is beschermd als bijvoorbeeld het immaterieel erfgoed zal dit door blijven etteren.

  Dit is dus ook een taak voor het nieuwe kabinet FVD + PVV

 18. Bes Tolen

  Het is de schuld van de politiek, dat zo iemand als Afryie of hoe die heet, hier zit. Dat geldt ook voor zijn landgenoten, Ghanezen. Ik vind Hiddema zinvol optreden maar had liever gezien dat hij illegale immigratie op dit punt ook aan de orde stelde.

 19. palko

  Activisten bestaan al tientallen jaren niet meer. Actifascisten is een veel betere benaming voor lieden als Sylvana Simons en Jerry Afriyie. Hopenlijk krijgen deze leeghoofden binnenkort last van een vorm van vergeetachtigheid. En vergeten ze op een mooie, zonnige ochtend wakker te worden uit hun dromen.

 20. Maurits Dekker

  Niemand kan beweren dat de import van negers ons land verder vooruit heeft gebracht.
  Het tegendeel is waar, afgunst, haat en racisme nemen door hun toedoen in enorm tempo toe.
  Links wordt bedankt dat zij welvaart en welzijn in ons land naar de filistijnen hebben geholpen.

 21. Charles Bingley

  Hiddema is een hoogbejaarde man. We moeten hem met respect behandelen en niet op elke verwarde oprisping afrekenen.

  1. NEXIT.

   hahahahaha , had jij maar in je donder wat hij in zijn pink heeft. Had je ook een keer een fatsoenlijke discussie kunnen voeren tar-rel

   1. Rood

    Tarrǝl inderdaad!

  2. combat le pelicule

   charles is een zuiger die moet je echt recht in z’n muil spugen zelfs dat zuigt charles op, dé viezerik

 22. Charles Bingley

  “Meer en meer gemeentes schaffen Zwarte Piet af, en dat zijn lang niet alleen meer plaatsen in de Randstad met een hoge populatie GroenLinks-stemmers.”

  Wel prettig dat op DDS op dit punt nu ook de feiten onder ogen worden gezien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.