There we go! Uitgebarste corona-vulkanen Amsterdam en Rotterdam eerste gemeentes met lokale mondkapjesplicht

De twee grootste steden van Nederland krijgen vanaf volgende week de eerste lokale mondkapjesplichten van het land. In drukke straten moet binnen én buiten een textielen mondmakser gedragen worden, of riskeert anders een forse boete te moeten betalen.

In de binnensteden van Amsterdam en Rotterdam, twee steden die een ongelooflijk grote toename van het aantal coronagevallen laten zien, zal volgende week een uiterst dubieuze primeur te zien zijn. Nee, niet in de bioscoopzalen. Het coronavirus laat de meeste Hollywood-blockbusters nog altijd op de plank liggen.

Maar wel in de drukste winkelstraten. Want daar moet vanaf volgende week verplicht een mondkapje worden gedragen – wie dat niet doet, krijgt een boete van oom agent of neefje BOA. De verplichting geldt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, en heeft nog geen verwachte einddatum:

“De mondkapjesplicht in Amsterdam gaat volgende week woensdag in en geldt in de straten en winkels voor het Wallengebied, de Kalverstraat, Nieuwendijk, de Albert Cuypstraat en en op de markten op Plein ‘40-’45. Het gaat om een experiment en iedereen vanaf 13 jaar en ouder moet op deze plekken verplicht een mondkapje op.

Ook Rotterdam verplicht op drukke plekken mondkapjes. Het gaat om het centrum van Rotterdam (oa Lijnbaan, Meent, Nieuwe Binnenwegplein en Coolsingel), de markten op het Visserijplein, Afrikaanderplein en de Binnenrotte en de overdekte winkelcentra Alexandrium en Zuidplein.”

En langzaamaan zul je zien dat Nederland een mondkapje gaat dragen, ondanks dat het kabinet en het OMT koste wat het kost blijven tegenstribbelen. Maar het gaat weer net zoals toen de scholen moesten sluiten afgelopen maart: Rutte, Van Dissel en de rest van de karavaan graaft zich in. Maar uiteindelijk komen er zóveel nieuwe coronapatiënten bij en wordt de publieke druk zó hoog, dat men wel moet instemmen met een ingrijpende landelijke maatregel. Eerst de scholen, en nu dus de mondkapjes.

Dus die ‘lokale’ mondkapjesplichten in 010 en 020? Oh baby, we’re just getting started!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Response

  Uitdaging voor de handhavers!! Alhoewel, handhaven past zo niet bij A’dam.

 2. JochemX

  Wat een geklets. Er zijn helemaal geen coronapatiënten maar de positieve tests nemen getalsmatig iets toe door 12000 tests per dag. Uitgebarste vulkaan? Alles voor DDS verkoop van mondkapjes.

  1. toetssteen

   @Jochem
   Yep. Trouwens, maar dat geldt zowat voor elkeen, noem die vodden neus mondmaskers. Dat zeg ik omdat ik bij 2 op de 5 die neus erbovenuit zie pieken.

 3. Ab Infinitum

  Corona is een verdienmodel voor DDS, elk artikel kassa.

 4. dosjenpeceta

  Nu krijgen nietszeggende burgemeesters het voor het zeggen dat is helemaal de omgekeerde wereld…

  1. Maurits Dekker

   Ja, en die brulkikker uit Nijmegen denkt dat hij de onderkoning van Nederland is.
   Maar gezien zijn vette pens gaat hij er aan als hij corona krijgt.

 5. Maurits Dekker

  Volgende week vindt het kabinet het ‘intelligente mondkapje’ uit.
  En dan moet heel Nederland het dragen.
  Normaal ben ik redelijk gezagsgetrouw, maar deze keer pas ik.

  1. combat le pelicules

   We moeten politieagenten die ons willen beboeten als we geen mondkapje dragen met stenen bekogelden.

   Kom massaal in verzet, mensen!

   1. Bloemkust

    Lulhannes Che.

 6. Bullshit10

  Laat die burgemeesters zelf een muilkorf omdoen en dan de rest van hun zielige leven hun bek houden wand dit gaat niet over de veiligheid van de burger dit gaat over het geld stelen van de burger. wand zo als een weldenkend mens weet de gemeentes hebben geld tekort en waar kunnen ze het beste weghalen juist bij de burger

  En voor al die idioten die denken dat Nederland racistisch is kijk het debat met geert Wilders op THELvKrijger 2 juli 2020 groote klasse van geert Wilders zo moet Nederland verdedigt worden

  1. Marija

   Geluisterd en mee eens.

 7. Rood

  Mondkapjes zijn volkomen veilig, kijk zelf maar.

  h*tps://www.youtube.com/watch?v=S1bc5500tBQ

  Én, een virus is ongeveer 300 keer(!) kleiner dan een menselijke haar dus zo’n mondvodje helpt niets. Wat overblijft is reclame voor het vaccin.

  1. Bullshit10

   Rood
   Ik heb het gezien bij virus waanzin
   Ik heb al gezegt als je niet dood gaat aan corona dan ga je wel dood aan die muilkorf
   Dus ik zeg tegen die hufters pleur op met die muilkorf

 8. 56RdK

  Het is onbegrijpelijk dat er geen landelijke verplichting komt! Want alle beetjes helpen, ook een niet-medisch mondkapje! En dat het hier niet landelijk wordt ingevoerd is wéér dankzij die Van Dissel met zijn fakeadvisering!

  En dan het gelul over “dat de individuele vrijheid met zo’n kapje ingeperkt wordt”,
  onze vrijheden worden ons al op héél veel terreinen afgenomen dankzij die zogenaamde goede crisismanager, die Rutte met zijn zooitje.

  Want, geen cartoons of volledig cabaret, is te gevaarlijk, geen referendum want het volk zou anders kunnen beslissen, zeggenschap over wie hier worden toegelaten, over betalingen aan mafiastaten en zeggenschap over onze pensioengelden raken we kwijt etc. etc.

  Tja!

  1. Rood

   “Want alle beetjes helpen…”

   Hielp het maar dan had je nog wat. Het helpt juist niet, tenzij je CO2-vergiftiging wil oplopen.

   1. Bloemkust

    Fabeltjes. Van 3% CO2 meer is nog nooit iemand doodgegaan. Hyperventilerende mensen moeten zelfs extra CO2 inademen om weer tot rust te komen.

    1. ervi

     Met een mondkapje zal Uw zuurstof saturatie dalen en dat is altijd ongezond. Vooral als U urenlang zo’n ding draagt. Misschien wel weken /maandenlang.
     Overigens daalt het te hoge zuurstof gehalte in het bloed bij een hyperventilatie aanval al binnen enkele minuten indien men CO 2 toevoegt middels het in en uitademen met een plastic zakje voor de mond
     U vergelijkt appels met peren.

     1. Bloemkust

      Welke normaal sterveling zal dan ook ooit beweren dat je weken lang een mondkapje op moet houden??
      Ieder weldenkend mens weet wat met die formulering bedoeld wordt: dat je ze dient te dragen wanneer de situatie daarom, vraagt bijvoorbeeld wanneer je naar buiten gaat.

      Bovendien gaat het ongezondheidsargument nauwelijks op: alcohol is ook ongezond, evenals weinig bewegen of de marathon lopen. Of elke dag rukken. Maar daar geen selectieve verontwaardiging.

     2. combat le pelicules

      Klopt, vele Nederlanders zullen sterven vanwege die mondkapjes.

     3. ervi

      @Bloemstuk, je weet donders goed dat met weken/maandenlang een maatregel wordt bedoeld. Typische reactie voor iemand die onzin verkondigt.
      En teveel zuipen, te weinig bewegen of de marathon lopen is een vrije keus.Verplichte mondkapjes niet.
      En wat het rukken betreft, doe jij dat eens met een mondkapje voor je snuit en schrijf hier over je ervaring

     4. Bloemkust

      Dat wordt bedoeld ja!! Schrijf het dan niet zo tendentieus op. Een mondkapje elke dag een paar keer op hebben is wat anders dan een kooldioxide-vergiftiging oplopen. Eikel.

     5. ervi

      Bloemstuk taalnazi. Zegt veel over persoonlijkheid en inhoudelijk vermogen.

     6. Bloemkust

      Ijzersterk antwoord. Een geboren wijsgeer.

  2. combat le pelicule

   Mondkapjes zijn dikke onzin, wat je hoort, zijn met name mensen die “besmet” zijn, dus GEEN ziekenhuisopnames, GEEN doden, alleen “besmettingen”.

   Even voor de duidelijkheid, maar 1329 mensen zijn “besmet” dat betekent dat 0.00750847457% van de Nederlandse bevolking is “besmet” dat is letterlijk 0,0

   1. combat le pelicules

    Bovendien is Corona minder gevaarlijk dan een wintergriepje.

    1. combat le pelicule

     weet combat le pelicules dan hoeveel besmettingen er zijn in de winter, hoort pelicules daar iets over? of is pelicules gewoon psychopathisch aan het doen hier?

 9. Pierre Tombale

  Vijf maanden na dato komen onze bestuurders er achter dat mondkapjes wel eens zouden kunnen helpen.
  Het is niet te filmen.

 10. Xander XXXL

  Dan krijgen die twee machtswellustelingen hun zin.

 11. Wson

  Nederland zou eens een voorbeeld moeten nemen aan Italië. Ik kom daar net van terug van vakantie. Maar wat is het daar allemaal goed geregeld. Iedereen draagt netjes in publieke ruimtes of drukke straten Een mondkapje. Op iedere straathoek, bij iedere winkel staan goedgevulde pompjes met handgel. Bij iedere supermarkt verplicht mondkapje en handgel bij de ingang. Hier heb je echt een goed gevoel over hoe ze met Corona omgaan. Laten we daar nou eens een voorbeeld aan nemen en niet lopen zemelen over welles nietes, welles nietes! Gewoon doen!!!

 12. Lefty

  Wordt moeilijk voor seks-werkers om te pijpen.

 13. Arbeider65

  Ik zie het al voor mij. Advocatenbureau’s met advertenties: Wij behartigen Uw zaak tegen de Covid-19 boete.
  Is niet rechtsgeldig, burgemeesters moeten wachten tot de covid wet er door is, zeggen vele rechtsgeleerden. Dat wordt lachen.

 14. SubTec

  Zie je hoe Nederland steeds meer in een dictatuur verandert?
  Kom morgen naar de demonstratie op het malieveld voordat Nederland volledig een dictatuur is geworden.
  h**ps://viruswaanzin.nl/nieuws/1-augustus-dag-van-de-democratie/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.