Thierry Baudet: ‘“Rijke” noorden per huishouden armer dan “zielige” zuiden. En wij maar betalen via “steunfondsen”!’

Het is uiterst onrechtvaardig dat de Noord-Europese belastingbetaler mag bloeden voor de gaten die bestaan in Zuid-Europese begrotingen, zo vindt FVD-voorman Thierry Baudet. Want als je gaat kijken naar welk huishouden het beste af is, dan blijkt dat ze in landen als Italië zelfs nog meer geld te makken hebben dan Nederland. “En wij maar betalen,” aldus de oppositievoorman sarcastisch.

Eurosceptische politici kunnen het nog altijd maar moeilijk verkroppen dat premier Rutte na eerst te zijn opgehemeld als leider van de “zuinige vier” uiteindelijk tóch gewoon namens Nederland z’n handtekening zette onder een akkoord waarmee een EU-steunfonds wordt opgericht waarbij ontelbare miljarden worden herverdeeld van Noord- naar Zuid-Europa. Thierry Baudet voorop, en spreekt nog altijd van “verkwanseling van Nederlandse belangen.”

Volgens een rapport dat de EU afgelopen juni presenteerde is het ook een volledig onnodige herverdeling van welvaart – de Zuid-Europese burger doet het namelijk helemaal zo slecht niet. Sterker nog, Italiaanse, Spaanse, Franse en Portugese huishoudens hebben allemaal meer eigen vermogen opgebouwd dan Nederlanders. Baudet haalt die informatie uit “The Household Finance and Consumption Survery wave 2017” van de Europese Centrale Bank.

Nederland bungelt qua vermogen per huishouden ergens aan de Europese staart met slechts 67.000 per huishouden, tussen Slowaijke en Hongarije in. Italianen hebben gemiddeld een veel groter eigen vermogen: zo’n €132.000, gevolgd door de Spanjaarden met €199.100 en Fransen met €117.600. Portugezen moeten het doen met €74.800, maar dat is nog altijd een paar duizend euro meer dan gemiddeld in Nederland.

Het maakt het feit dat Mark Rutte de zeggenschap over vele miljarden van óns belastinggeld heeft weggetekend alleen maar zuurder. Thierry Baudet: “Wat blijkt? Het “rijke” noorden is per saldo armer dan het “zielige” zuiden. En wij maar betalen via “steunfondsen”. Rutte heeft de belangen van Nederland echt verkwanseld bij de Europese top vorige week!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. plakband

  Nederland hangt aan de galg.
  Rutte heeft dat op zijn geweten.
  Gesteund door links en het CDA.

  Stemzeweg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit.

  1. Antihedo

   Zo kun je het ook zien. Italië is een netto betaler aan Europa. Het rijke noorden heeft door de rentes feestelijk verdient aan de crisis in Griekenland.

   1. combat le pelicule

    “feestelijk verdient aan de crisis in Griekenland.”

    Nederland heeft nog geen stuiver terug gezien van Griekjesland

   2. NEXIT.

    Hoeveel hebben we dan NETTO verdient aan Griekenland pathologische leugenaar.

    Rekenen is niet je sterkste eigenschap sprookjesverteller

    1. Pauline Kummer

     Taalwetenschappen gestudeerd @NEXIT. ? “hebben verdient”

     1. Blondie

      Bedoel je Kumkummer.?

 2. combat le pelicule

  En het valt natuurlijk ontzettend op dat juist Wilders en Baudet dit even haarfijn uitgezocht hebben, maar het is natuurlijk de bedoeling dat Nederland zover afzakt in welvaart dat met name migranten zich thuis voelen…

 3. NO8DO

  Wat is die Baudet toch lekker simpel.
  In het noorden liggen de hypotheken hoger, minder netto vermogen, wel inkomsten.
  In het zuiden liggen de hypotheken lager, meer netto vermogen, geen inkomsten.

  Baudet, eet smakelijk van de bakstenen van uw grachtenpand.

  Betreffende de Italiaanse goudvoorraad en Vaticaan betreft, daar zit geld genoeg.

  1. combat le pelicule

   Netto houdt een Italiaan dus meer over

   1. NO8DO

    Neen, een italiaan heeft meer: stenen, grond en honger.

    1. Cootje

     Volgens mij hoor je hier niet dat de Italianen een economie hebben die voor eenderde zwart is. Dus die honger is er op papier , maar ze kunnen zich heel goed redden, dat kunnen de narcotica boys en aan verwanten artikelen producenten in Nederland ook . Daar eten er vele direct of indirect van mee in Nederland en die groep wordt steeds groter , dat noemen ze ondermijning , maar als je je zuur verdiende centen weggeeft aan de buurman , dan heb je geen geld voor te handhaven , dus worden geleid door een Pinokkio in een bananen republiek. En daar telt net als in Italië overleven als individueel

     1. NO8DO

      Volgens mij hoor je hier niet dat de Italianen een economie hebben die voor eenderde zwart is.

      Grijs geld houdt een economie soepel draaiend.
      Dat geld wordt uitgegeven en smeert de handel en wandel.
      De overheid krijgt minder, de bevolking meer, dat moet u toch aanspreken.

    2. kees cup

     Honger??
     Jokkebrok!!

  2. Logica

   Baudet simpel? Inderdaad, het is simpel. Hij baseert zich op cijfers van de EU zelf. Het netto besteedbaar inkomen wordt inderdaad beïnvloed door de hypotheekschuld. Maar daar kun je niet om heen. Baudet heeft volkomen gelijk. Als jij je geld wilt weggeven dan houd niemand je tegen. Dit gaat om ons algemeen belang.

   1. NO8DO

    Het gaat niet over inkomen maar over vermogen.
    Van een huis met grond, verkregen door erven, kun je echt niet eten.

    1. Grasmaaier

     Nee, maar met een afgelost-huis-met grond zijn je maandlasten wel extreem laag. Zo hou je nog eens wat over. En een huis met grond kun je ook verkopen, wist je dat niet?

    2. Adriaen van Bergen

     Als je hier in de bijstand komt dan dien je ook eerst je huis op te eten.

 4. Cootje

  De polderde Nederlanders komen er wel achter als ze echt in hun portemonnee worden gepakt. Einde van dit jaar gaat de sociale onrusten uitbreken wegens gigantische werkeloosheid en faillissementen , want je kan zeggen wat je wil van Corona maar door zijn vernietigde werking , legt hij feilloos de zwakheden bloot hier en in Europa . En vroeg of laat gaat het ondemocratische gedrocht toch gewoon sneuvelen , want mensen zijn rare wezens en Nederlanders al helemaal die moeten eerst individueel zelf de ellende voelen willen ze veranderen , anders denken ze dat de buurman het wel op knapt , en ik wil het nog wel eens zien wat financiële markten vinden van het opkoop. Programma ECB als er totale werkeloosheid heerst in Europa en het verdien model het schuldpapier monopolie geld blijkt te zijn , als het domino steentje valt is er geen houden aan , eind van het jaar begint de aftakeling Europa

 5. DubbelZout

  We moeten zo langzamerhand af van de hypotheeksubsidie, want dat is namelijk de hoofdoorzaak dat “netto waarde” van bezittingen in NL zeer laag is
  Dat zou Thierry toch moeten aanspreken gezien subsidie als een linkse hobby gezien wordt (waar rechts maar al te graag van profiteert, dat dan weer wel)

  1. NO8DO

   Zodra in Nederland een huis overwaarde heeft, moet er zo nodig opnieuw verhoogd geleend worden om te verbouwen, duurder huis te kopen of wat dan ook.
   Een zo houden we het gemiddelde Nederlandse netto vermogen laag.

 6. Bullshit10

  Baudet heeft voor 100 procent gelijk voor die gene die fvd wie neer wil zetten als kwakzalver raad ik aan naar naar cryptocastNL te gaan kijken 23 juli 2020 met arno wellens
  Zo heeft rutte ons land verkocht

 7. Pauline Kummer

  Zouden die Italianen die in de sloppenwijken van Napels of Palermo dat ook weten, beseffen? Rijk en geen geld. De bezitters op het platte land met hun bouwvallige hutjes op een stukje armzalige grond.

 8. Piet51

  Als je Italië kent zoals ik, weet je dat zo’n verschil in rijkdom tussen Italianen en Nederlanders niet waar kán zijn.
  Onze kamergeleerde Baudet haalt de begrippen “mediaan” en “gemiddelde” door elkaar. De grafiek beschrijft de medianen in de verschillende landen en Baudet reageert daarop alsof dat de gemiddelden zijn. Dat is voor een gepromoveerd iemand niet zo slim.

  Wat zegt die mediaan dan wel? Het geeft aan dat net zoveel Italiaanse huishoudens minder dan € 132.300 bezitten als het aantal dat meer bezit. En In Nederland is het aantal dat minder dan € 67.400 bezit net zo groot als het aantal dat meer bezit. De conclusie zou dus evengoed kunnen zijn, dat Italië armer is dan het genivelleerde Nederland. Maar zonder meer gegevens zijn dergelijke conclusies niet mogelijk.

  Maar ook als je goed naar de tabel kijkt en je onderbuik even laat voor wat die is, klopt de conclusie van Baudet van geen kant. Dacht je werkelijk, dat Ierland, veel rijker is dan Nederland, evenals Spanje, Slowakije, Cyprus en nog een aantal? Zou Nederland echt tot de armere landen van de EU behoren??? Ook de conclusie van Baudet dat het rijke noorden per saldo (ook dat kan er nog wel bij als lekenpraat) armer is dan het zielige zuiden zullen we maar aan een zomerdipje wijten.

  1. Peet64

   Beste Piet, evenveel huishoudens die meer verdienen als die minder verdienen klopt niet zo. Als je anderen met wetenschap om de oren wil slaan bedenk dan ook dat een gemiddeld inkomen in de praktijk betekent dat veel minder mensen veel meer verdienen en veel meer mensen iets minder. Dan krijg je toch hetzelfde gemiddelde. Een kleine groep Italianen zal zeer vermogend zijn en dus het gemiddelde opdrijven. Snap je?

 9. Piet51

  Nog een aanvulling op mijn vorige bijdrage.

  Ik ben het nooit eens met Baudet, maar erken wel dat hij een slimme en intelligente persoon is die wel degelijk het verschil tussen mediaan en gemiddelde kent. Hij zal ook weten, dat een inkomensverdeling in een land als Italië geen Gauss-verdeling (“normale verdeling”) is. Daar zijn gemiddelde en mediaan inderdaad wel gelijk.
  Als hij dat heel goed weet, want anders verdient hij de titel van dr. niet, probeert hij met deze tweet dus zijn volgers te misleiden. Trump zou er nog van kunnen leren, zo schandalig. En een belediging van zijn aanhang, als hij er tenminste vanuit gaat dat die het zomaar pikken.

  1. Gebande3

   geen Gauss-verdeling

   Die kromme is nog bekender dan Willem van Hanegem

   1. Piet51

    @Gebande3

    Klopt, want Van Hanegem liet m.i. vaker een Poisson-verdeling zien, net als Cruyff trouwens.

  2. Bullshit10

   Piet51
   We weten toch allemaal alles wat Baudet zegt is een leugen nee joh Rutte spreekt de waarheid filmpje gezien van Arno wellens daar kun je zien wat voor een leugenaar dat is
   Baudet had het ook mis zeker dat die green dail ons 100de miljarden gingen kosten nou hij heeft gelijk gehad zelfde met die stikstof sijfers kloppen ook van geen kant heeft baudet ook gelijk en gehad dus piet stop met liegen

   1. Piet51

    @Bullshit10
    Ik had het niet over Rutte.

    Baudet beheerst de Engelse taal onvoldoende, of hij heeft geen statistische kennis of hij belazert jou en anderen. De Engelse term “median” (uit de tabel die Baudet presenteert) betekent mediaan, de term “mean” betekent gemiddelde. Mediaan is iets heel anders dan gemiddelde. En ik sluit zeker niet uit, dat hij liegt of probeert ons een rad voor de ogen te draaien. Als het gewoon onkunde is, is hij ongeschikt om over dergelijke onderwerpen politieke uitspraken te doen.

    Baudet had het niet over 100-den miljoenen aan kosten. Hij sprak van 1000 miljard en meer. Hij noemde dat kosten en dat is een boekhoudkundige blunder, want het zijn investeringen die leiden tot kosten van een heel andere orde van grootte. Bovendien vallen die voor het grootste deel bij het bedrijfsleven, waar besparingen tegenover staan. Ik heb hem nog nooit dergelijke bezwaren in detail horen tegenspreken met argumenten.

    1. Bullshit10

     Piet51
     Het punt dat ik hier maak. dat jij baudet elke keer weg zet als leugenaar .en als jij mijn berichtje had gelezen dan staat daar 100de miljarden en geen 100den miljoenen
     Jij zegt het gaat niet over rutte ja dat klopt ik wil alleen maar zeggen als er iemand een leugenaar is dan is dat rutte wel baudet daar en tegen spreekt de waarheid
     Kijk dat filmpje dan word je misschien waker
     Maar ik weet al jij spreekt ook voor eigen gewin wand je woont ja en Italië en aast op onze geld
     STEM FVD OF PVV ……UIT DE EU

   2. Ab Infinitum

    Vette clown !

    1. Piet51

     @Ab Infinitum

     Ik begrijp je niet, “vet” niet en “clown” ook niet. Wil je dit uitleggen?

     1. Grasmaaier

      Domoor, Ab Adfundum heeft het tegen Stierenpoep. De reacties van jullie beiden staan toch in dezelfde lijn?

     2. Piet51

      @Grasmaaier
      Sorry, had ik in de gauwigheid niet gezien. Maar nu begrijp ik dat “domoor” niet helemaal en dat “vet” en “clown” eigenlijk ook nog steeds niet. 😉 Eigenlijk begrijp ik de terminologie hier heel vaak niet. En daarbij is “domoor” nog een heel vriendelijke.

      In mijn bijdrage ging het me vooral over het negeren van het verschil tussen “median” en “mean” van de rijkdom van huishoudens in Italië en Nederland. Dat spoor zou ik willen vasthouden. De reactie van iedereen die dat verschil negeert en die begrippen verwisselt, slaat helemaal nergens op. Voorlopig ligt Baudet daarbij aan kop.

     3. Grasmaaier

      ‘Median of mean’ zijn afleidingsmanoeuvres: we zijn een transferunie in gerommeld en zullen daar hevig voor bloeden.

     4. Ab Infinitum

      Piet51, …Excuses, het is inderdaad beter direct te reageren op de plaatser van de reactie. In dit geval, @ Bull die er nog steeds behagen in schept zich dom en ongeletterd voor te doen. Deze lomperik gedraagt zich als een clown.

  3. combat le pelicule

   pietje is een nuanceneu*er die eindeloos praat en neuzelt, dan maar wat op de man gaat spelen zonder inhoudt als het gaat over Baudet, die uiteraard al meer heeft bereikt dan pietje.
   pietje die hier een beetje de leraar gaat uithangen met een dedain waar je bijna van gaat kotsen.
   pietje die vooral een woordjesnaaier is en waar iedereen begrijpt wat bv Baudet bedoeld draait pietje het zo dat het aan Baudet ligt.
   pietje draait en draait zo dat het werkelijk nergens meer over gaat en het uiteindelijk een genuanceerd woordspelletje wordt….dat dan weer in het straatje van nuance pietje past…

 10. Tom Bombadil

  Punt zo vaak gemaakt over dit feit tijdens discussies over waarom de EU geflopt is.
  Altijd bleek ik gelijk te hebben en nu ook weer.

 11. Bilderberg

  in deze tabel staan de juist getallen mediaan en gemiddeld

  https://en.wikipedia.org/wiki/Distribution_of_wealth_in_Europe

  1. Piet51

   @Bilderberg
   Dank! Dat zijn de cijfers per volwassene, maar dat zal het beeld nauwelijks beïnvloeden. De Italiaanse mediaan is inderdaad veel hoger dan de Nederlandse, maar het Italiaanse gemiddelde vermogen is veel lager, namelijk ruim 15% minder. En dat is ondanks het veel ruimere eigen-woningbezit in Italië, zeker in de plattelandsdorpen, al lang familiebezit dus niet of nauwelijks belast met hypotheek. Italianen hebben geen dikke bankrekeningen en wel lage inkomens, waarvoor Nederlanders niet elke dag hun bed zouden uitkomen.

   Conclusie nogmaals: Baudet kletst uit z’n nek of hij maakt stemming door ons land als arm voor te stellen t.o.v. Italië. het tegendeel is waar.

   1. combat le pelicule

    Nee jij kletst uit je nek

    1. Piet51

     @combat le pelicule
     Je kunt waarschijnlijk niet aangeven op welke punten ik uit mijn nek klets en Baudet wel correct zijn standpunt over Italië onderbouwt.

 12. C.A.Barstow

  Zolang wij door een verachtelijke land en volksverrader bestuurd worden zal er niets veranderen integendeel, het zal allemaal alleen nog maar erger worden, mits, mits deze misleidende landverrader komend jaar vernietigd weggestemd wordt. Zorg ervoor dat dit ook werkelijk gebeurd, doe het voor het behoud van ons land en volk. Stem op FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.