Tuigfiguur Akwasi wil huizen aan de Amsterdamse grachtengordel “claimen”: ‘Ik moet daar echt gaan wonen, fuck yeah!’

Op social media heeft een opgedoken oud fragment van “Zwarte Piet gaat naar zijn hoerenmoeder”-rapper Akwasi voor veel ophef gezorgd. In de video zegt de rapper dat hij graag huizen op de Herengracht in Amsterdam wil gaan claimen om er zijn eigen standbeeld neer te zetten, in plaats van dat van roemruchte Amsterdammers uit de zeventiende eeuw. “Fuck yeah!”

Twittergebruiker SpoedNickje heeft een oude video gevonden van rapper Akwasi, waarin de bedenker van Zwarte Piet aanstaande november op z’n gezicht trappen aantoont al jaren te denken in termen van geweld en annexatie. In een videofragment uit 2015 zegt de hiphopmuzikant dat hij graag eens een huis aan de statige Herengracht in Amsterdam komt “claimen”, zoals hij dat noemt. Hij “moet” daar echt gaan wonen, zo beweert hij. Op de gevel komt dan een groot Akwasi-standbeeld. Letterlijk zegt hij:

“Wij, jij of ik, of jij zouden op een gegeven moment wel een huis moeten claimen. Ik ga daar wel voor, ik moet straks op de Herengracht gaan wonen. Ja, ik moet daar straks echt gaan wonen. En laten zien: ik kan mijzelf daar ook bovenop bouwen. Laten zien: fuck yeah! Niet 1663, maar 1988. Weet je, om te laten zien: dit ben ik.”

Het citaat van Akwasi is afkomstig uit een documentaire van de multiculti-zender van de NPO, FunX, uit 2015. In die docu werd Akwasi met collega-rappers Lange Frans en Stepherd op een ‘slavernijtournee‘ door Amsterdam rondgeleid door de Engelssprekende gids Jennifer Tosch.

De nieuwe aandacht die SpoedNickje aan de zaak gaf, heeft geleid tot nieuwe aandacht voor deze dwaallicht van een zogeheten woordkunstenaar. Telegraaf-journalist Wierd Duk merkte op: “Kijk dan, de rapper die bij elke talkshow een dieprode loper krijgt – zelf nakomeling van Ashanti-slavenjagers – wil huizen claimen aan de Amsterdamse grachten.” Nickje zelf werd honderden keren geretweet en geliked.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Charles Bingley

  Zwarte mensen die financieel succesvol zijn roepen kennelijk emotie op.

  1. Cootje

   Het etnische profileren komt toch ergens vandaan

  2. Hardline

   Erst Oek de Jong beledigen, en nu Jane Austen.

   Het is moeilijk om een nieuwe nick te verzinnen na een (verplichte) switch, maar kom op een beetje inventiviteit

  3. Aborifa

   Als je eerlijk aan je geld komt vind ik het prima.
   Maar een gekleurd iemand die altijd gediscrimineerd wordt, geen kansen krijgt, en zoveel pijn heeft kan toch niet financieel succesvol zijn? Tenzij…..

   1. Vraagtekentje

    Haha, hij kan i.p.v. aan de grachtengordel wonen, beter de gracht in.

    1. FJ

     Daar zijn zeker een paar rattenholen, waar deze zwarte rat bij zou passen.
     Of zouden de bruine ratten hem ook discrimineren en wegjagen.

  4. FJ

   Charlie, als zwarte mensen succes hebben zal mij dat een rotzorg zijn, maar als AKWASI iets claimed, meent hij volgens mij er recht op te hebben. Doet hij dit om op te ruïen of uit sarcasme.
   Beiden roepen weerstand op.

   Als hij een pand wil, moet hij gewoon zo’n pand kopen en hoeft hij dat niet aan een grote klok te hangen zoals 99 % van de kopers aan de grachtengordel ook niets daarover publiceren.
   Dat doen alleen idioten.

  5. combat le pelicule

   charles bingley vind dat het claimen van huizen door akwasi een prima idee is, hiermee wenst charles het ook te rechtvaardigen dat de oproeper van geweld dit gewoon kan zeggen, als je dit als Nederlander met blanke kleur doet vind charles het racisme

   1. Enz-etc

    Duidelijk.

    1. Bloemkist

     Bloemkool

  6. evil knievel

   ergernis idd!😖
   Maar heeft nix te maken met suc6 vol!
   Wel met praatjes!😜

   1. Enz-etc

    Precies etcetera.

  7. Jannes-46

   Succesvol dankzij die idiote “positieve discriminatie” door de zelfbenoemde elite.

  8. ro

   nee nee geld en macht….exploiteren van de zogenaamde slachtofferrol waar die in zit oftewel er een slaatje uit willen slaan,dat deden zijn voorouders ook heel toevallig,door overwonnen stammen door te verkopen aan slavenschepen uit portugal ,spanje etc..gewoon een harde zakelijke mentaliteit meeliftend op emoties van deze tijd..verschilt niert veel van trump wat dat betreft

 2. Hardline

  Begin maar met Herengracht 502.

  Moet kunnen

 3. Xander XXL

  Dan hangt hij een groot bord op de gevel. Gekocht van de Oranjes met bloedgeld van m’n grootouders verkregen met slavenhandel.

  1. Cootje

   En op 5 december Sinterklaas vieren

 4. FJ

  Mafketel Akwasi, hij denkt, dat de geschiedenis zich herhaalt en dat er zomaar een vermogen in zijn schoot wordt geworpen net als bij zijn voorvaders met de handel in slaven.

  Kopjes kleiner maken en op een spaak spiesen en zo over de grachtengordel laten kijken. (net zo’n grapje als Akwasi maakt)

 5. Ritter

  Akwasi slachtoffer? Hij heeft miljoenen aan vastgoed!’

  “Terwijl Akwasi zich voordoet als een sjofele muzikant die van optreden naar optreden leeft, blijkt de realiteit heel anders te zijn. De rapper zit namelijk extreem goed in zijn slappe was en bezit meer dan zes miljoen euro aan vastgoed! Op de cent nauwkeurig: 6.390.620,71 euro.”

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/06/akwasi-slachtoffer-hij-heeft-miljoenen-aan-vastgoed/

  1. Gerdien

   Waarom is het een kwalijke zaak als Akwasi vastgoed bezit? Mogen mensen met een andere huidskleur geen vastgoed bezitten?

   Dit komt heel erg racistisch over.

   1. Ritter

    Gerdien

    Het gaat er niet om of hij vastgoed bezit of niet.

    De kern van de zaak is dat hij zich anders voordoet.

    Hij doet zich voor als “slachtoffer” die in Nederland geen kansen heeft gehad. Maar in werkelijkheid heeft hij wel kansen gehad en die ook gegrepen. Daarom is hij nu miljonair.

    Dus als zijn geklaag over racisme is onzin die hij nu voor eigen gewin wil uitbuiten.
    ==============

    Marga Bult krijgt ‘hele nare bijsmaak’ van Akwasi

    Marga Bult krijgt er een ‘nare bijsmaak’ van dat Akwasi een Amsterdams grachtenpand wil claimen omdat hij zwart is. Dat geeft ze aan op Twitter. Marga Bult, die net als Johan Derksen weet hoe het is om onder vuur te liggen vanwege een zwartepietgrap, vindt het ongekend dat Akwasi nu ook al vastgoed begint te eisen. “Akwasi, afstammeling van een slavenhandelaar wil huizen claimen op de Herengracht. De ironie“, retweet Marga naar aanleiding van het Akwasi-filmpje dat viral gaat.

    Het is bij de beesten af, vindt Marga. “Dus lieve Akwasi, ben jij nou het slavernijthema na 150 jaar aan het uitmelken voor eigen gewin? Is dat de uiteindelijke achterliggende gedachte?Terugbetaling… Ik krijg hier ‘n hele nare bijsmaak van in m’n mond.”

    ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/07/marga-bult-krijgt-hele-nare-bijsmaak-van-akwasi/

    1. Charles Bingley

     “Hij doet zich voor als “slachtoffer” die in Nederland geen kansen heeft gehad”

     Ik heb helemaal niet de indruk dat Akwasi zich als slachtoffer presenteert. Heb je daar concrete voorbeelden van?

     1. Blitzkrieg

      Charles Bingley
      Quote : “Ik heb helemaal niet de indruk dat Akwasi zich als slachtoffer presenteert. Heb je daar concrete voorbeelden van?”
      Oh voorbeelden te over, jij zou ze alleen niet snappen; dit is nu net de tragiek van het hele verhaal.

     2. FJ

      Binkie, als hij tijdens een demonstratie roept dat als hij Zwarte Piet ziet hem voor zijn bek zal trappen, gebeurt dat omdat hij Zwarte Piet niet op prijs stelt, want in zijn jeugd heeft hij zich gediscrimineerd gevoeld door toedoen van Zwarte Piet.

      Als ik door het centrum van een willekeurige stad loop, dan stikt het van de zwarte pieten. Je blijft aan het trappen, AKWASI, maar doe je best, want daar doe je mij een genoegen mee.

     3. Henk van Doorn

      —Als ik door het centrum van een willekeurige stad loop, dan stikt het van de zwarte pieten. —

      Dit debiele racisme toont aan dat Akwasi een keihard punt heeft.

      Ik schaam me voor dit soort landgenoten.

     4. combat le pelicule

      Ik schaam mij voor types als Henk van doorens die het bloed onder je Nederlandse nagels vandaan probeert te halen.
      Die types als akwasi verdedigen en een grote bek hebben over Nederlanders.

      #zuigstuiver

    2. Charles Bingley

     “De ironie“, retweet Marga naar aanleiding van het Akwasi-filmpje dat viral gaat.”

     De ironie lijkt Marga inderdaad geheel te zijn ontgaan. Zwarte mensen hebben helemaal geen recht op sarcasme en ironie. Dat past niet bij hun ondergeschikte positie.

     1. Maurits Dekker

      Charles Coppoolse
      Hoe is het nu on de longstay?

     2. Henk van Doorn

      Leuk, Charles.

     3. Aborifa

      Hij presenteert zich als slachtoffer van zwarte piet. En hij is slachtoffer van de marxistisch/anarchistische beweging BLM waardoor hij zich laat misbruiken.
      Heulen met de vijand om zijn miljoenen veilig te stellen?

     4. FJ

      Binkie, je hebt gelijk, ze hebben geen recht op sarcasme en ironie, want als ze zelf aan de beurt zijn roepen ze onmiddellijk discriminatie en gaat ze het slachtoffer uithangen.

 6. Heras

  Halsema heeft twee huizen, dus kies maar knul

 7. Adriaen van Bergen

  Bij mijn weten kan Akwasi dit makkelijk betalen.

  1. FJ

   Dat is de bedoeling niet van Akwasi, hij wil dit claimen, omdat de Amsterdammers zijn voorouders te weinig betaald zouden hebben voor hun slaven.

   1. Blitzkrieg

    FJ :
    Quote : “Dat is de bedoeling niet van Akwasi, hij wil dit claimen, omdat de Amsterdammers zijn voorouders te weinig betaald zouden hebben voor hun slaven.”
    Ah, op zich is hij dus niet tegen slavernij; kijk dat maakt de kwestie pas echt interessant. Wat je dus eigenlijk zegt is dat als onze voorouders een paar euro meer hadden betaald we deze onzin niet gehad hadden.

 8. Cootje

  Je huis word wel gelijk minder waard als hij naast je komt wonen , dat is er blijft nog realiteit , wel gezellig als we Sinterklaas vieren met een echte zwarte piet . Wie wil er naast hem wonen is toch zonde van die mooie panden , maar met geld is wel alles te koop

  1. trutje

   Ja want opruimen kunnen ze ook niet laten overal rotzooi en puin achter.

 9. Adriaen Beyer

  Geef dit soort potsierlijke kwasten toch geen podium.
  En geen aandacht.
  Negeren, negeren, negeren.
  Dan smoort het vanzelf.

 10. Augustus

  Mooi toch, laat Amsterdam maar vallen. Zet er wel gelijk een muur omheen.

 11. NoDoubt

  Zijn uitspraken passen precies in het plaatje van BLM. zullen we eerst zijn bankrekening aanspreken om wat zijn voorouders andere afrikanen hebben aangedaan. Het gaat tenslotte om 11 miljoen buitgemaakte slaven. Er heerst al slavernij lang voordat NL in beeld kwam. In Afrika en Azie was al een aantal eeuwen slavernij. NL kende geen slavernij omdat in NL mensen voor arbeid betaald werden, weliswaar een hongerloontje met horigen en lijfeigenen. De Moren brachten voor het eerst slaven in een deel van Portugal. NL kwam in beeld toen slaven van Noord-Afrika naar Zuid-Afrika moesten worden getransporteerd want over land kosten het teveel mensenlevens. Dus laten we beginnen dat de Afrikanen met Akwasi voorop want hij is de perfecte moraalridder. En hij heeft zeker geen kansen gehad in NL. Het is een zielige jongen.

 12. FJ

  Dit soort opruïende taal geeft je toch ongewild inzicht in het denken van Akwasi en Afrifrey.
  Ze gaan allebei enkel voor geld en hebben met hun KOZP een voorlopig onuitputtelijke bron aangeboord.

  Maar wat daarna en Akwasi kijkt al met twee schele ogen richting Amsterdam, want hij bij de huidige bestuurders valt wat te halen en alleen Amsterdam en de Oranjes zullen hiervoor bloeden.
  De rest van Nederland heeft nooit meegeprofiteerd van de weelde, nee, dat was voor regenten en bestuurders en die hebben er uitgebreid en weelderig van geleefd.

  Voor mij zijn het slavenhandelaren en tuig. Ze hebben de zwarte bevolking geen plezier gedaan met hun acties
  Ik wil nooit meer vrienden of bekenden in mijn directe omgeving, die niet wit zijn, zolang deze idioten maar ongestraft kunnen blijven schreeuwen dat witten rascisten zijn. Als men dat zo vindt, wordt het ook tijd dit in de praktijk te laten blijken, dan wordt tenminste terecht gezegd dat we rascisten zijn.
  Met Zwarte Piet verdwijnt ook Sinterklaas, Afrifrey, dus dat lobbïen voor gratis geld moet ook maar eens afgelopen zijn. Voor de rest moeten alle sociale wetgeving zo ingericht zijn, dat je vanaf je geboorte hier moet zijn.
  Anders moet je je eerst 10 jaar inwerken en dan pas mag je er een beroep op doen.

 13. Yoyo

  Het zal clown Koekwouwsie nog dun zijn broek uitlopen, na zijn belachelijke roeptoeterij.
  Deze persona non grata hoeft bij velen niet meer aan te komen, is volstrekt ongeloofwaardig geworden.
  Ben benieuwd wanneer hij aangemaand wordt tot excuses en daarna herstelbetalingen.

 14. Original NL

  Tja..voor een miljoen of wat kan ook jij -akwasie- een grachtenpand aanschaffen.
  Dus hard werken en goed sparen (tip er zit weinig handel in autoradio’s).

 15. Janna47

  Staat deze figuur al op de wachtlijst voor een psychiatrische inrichting?
  Zal ook wel weer discriminatie zijn, maar dat lijkt me een eerste vereiste…

 16. 56RdK

  Toen Asscher met die zwarte parasiet rond de tafel ging zitten over Zwarte Piet was de eerste eis van die zwarte en zijn gevolg dat ze een paar honderden miljoenen aan schadeclaims zouden krijgen vanwege het Nederlands slavernijverleden.
  Omdat ze toen (en nu nog steeds niet) hun zin kregen konden ze Asscher (de lamlul) voor hun karretje spannen met alle gevolgen tot nu.
  Zoals het opeisen van grachtenpanden in Amsterdam.

 17. C.A.Barstow

  Waarom gaat die nigga niet terug naar zijn plaggenhut?
  Hij heeft een te grote linkse bek en het wordt hoog tijd dat die gesnoerd worden.

  Volk van Nederland doe er wat aan!

  Stem voor de politieke vernietiging van links,
  Stem FvD/PVV.

 18. gedacht

  hij woont toch onder de tegel van de pisbak op het ouwekerksplein ?

  dat zeikfiguur is een ongewenste vreemdeling die heel gauw het land uitgepleurd moet worden

  1. Enz-etc

   Etcetera pisbak en zeikfiguur.

   1. combat le pelicule

    ernst tengo bloemkist etyc

 19. Peter Loosduinen

  Hoe haalt ie dit in zijn hoofd ?
  Een kolenhok zou beter zijn.

 20. Vogel

  Laat die oetlul het huis van Halsema maar claimen, daar gaat ze vast wel mee accoord.
  Maar Waarom wordt Akwasie het land niet uitgepleurt.
  Liefst in een rubberboot.
  Het roeien is hij vast nog niet verleerd, 400 jaar geleden was dat het enige wat ze wel konden Roeien, en plukken doen ze ook nog

 21. P.Sisterons

  Kan de regering er voor zorgen dat zulke kutnegers linea recta terug naar hun shithole landjes gaan ? Goed zo, scheelt weer geld, tijd en energie.

  1. Chalres Bingley

   Beter kan onze regering een voorbeeld nemen aan Victor Orban ,die houd iig de grenzen letterlijk dicht voor islamieten..maar dit soort type negerts die hier een potje hypocriet lopen te voeren om er een slaatje uit te slaan voor zichzelf in alle opzichten ,mogen van mij direct teruggestuurd worden.

 22. P.Sisterons

  Die niknokker heeft al een gouden polshorloge gejat dus hij kan mooi terug naar zijn plaggenhut in Afrika.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.