Video! Thierry Baudet en Theo Hiddema (FVD) steunen de protesterende boeren: “FULL SUPPORT!”

Opnieuw togen vannacht talloze boeren naar Den Haag voor een groot boerenprotest tegen de nieuwe veevoermaatregelen van minister Schouten. Ze genieten de volle steun van FVD-parlementariërs Thierry Baudet en Theo Hiddema. Laatstgenoemde kwam zelfs hoogstpersoonlijk polshoogte nemen.

Ondanks dat het leger inmiddels grote delen van Den Haag heeft afgesloten, is vannacht toch een bonte stoet van boeren en hun traktoren naar Den Haag getrokken om te protesteren tegen een nieuwe veevoermaatregelen van minister Carola Schouten (CU). Er moeten van de minister tot 31 december minder eiwitten in het veevoer, omdat dat voor minder stikstofuitstoot zou zorgen.

De boeren, die vrezen voor de gezondheid van hun koeien, zijn het daar absoluut niet mee eens en komen dus protesteren in Den Haag. Ze vonden een luisterend oor bij Theo Hiddema, die zelf aanwezig was bij een deel van het protest. “De mensen die doorrekenen hebben nog nooit een koe gezien,” merkte de markante parlementariër vannacht op. Zijn acte de presence werd gewaardeerd door meegekomen boeren: “Theo Hiddema toont zich duidelijk WEL geïnteresseerd in de boeren. Inmiddels al meerdere boeren gesproken,” aldus een demonstrerende boer.

Steun kwam er ook van Hiddema’s fractievoorzitter Thierry Baudet. Hij gaf gisteravond al aan dat de boeren zijn “FULL SUPPORT” hebben. Ook retweette hij een bericht waarin verbazing wordt uitgesproken over het feit dat defensie massaal met zwaar materieel er op uit is getrokken om de boerendemonstratie zo veel als mogelijk onmogelijk te maken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. gedacht

  Ze verdienen ook onze steun tegen de politieke terroristen

 2. Meriadoc Brandebok

  Baudet schaart zich achter elke groep die wat te zeiken heeft. Zo ben je altijd verzekerd van succes.

  Niet dat de FvD – ontstaan in de Amsterdamse grachtengordel – iets met boeren heeft.

  Baudet wordt nog eens een volleerd politicus.

  1. gedacht

   brandende bok toch , je selectieve bril nog op ?

   — wie schaart zich achter de milieumaffia ?
   — wie schaart zich achter de energiemaffia ?
   — wie schaart zich achter kozp ?
   — wie schaart zich achter urgenda ?

   enz enz

   zo ben je altijd verzekerd van suc6 , lekker populistisch de opportunities grijpen. Zoals links dus al jaren opereerd. Fijn dat je het herkent

  2. Nexit218

   Hee daar is de man van de Viva inhoud weer!

 3. Armilus

  Na maart 2021 kunnen, wat betreft Baudet en Hiddema, de boeren de stronthoop op.

 4. Lugor

  Laat ons allen de subsidie slurpende boeren steunen zodat zij nog meer van onze belasting centen kunnen profiteren.

  1. Nexit218

   Je hebt het nou over krakers uitgeprocedeerde illegalen en zogenaamde kunstenaars om over de rest van die uitkeringstrekkers nog te zwijgen! Een boer doet nog iets nuttigs voor de subsidie die hij ontvangt!

 5. Paardenmiddel

  Wij staan ook achter de boereprotesten. Dit bananenkabinet faalt steeds weer. Welke boer is nou bereid om zijn vee te laten verhogeren, door de schoutenregels. T Mensje is van lotje getikt.

  En Baudet: hou vol hé, want wij staan ook achter fvd en pvv.

 6. Paardenmiddel

  Verhongeren dus..

  1. Fortiori

   Je kunt je ook afvragen hoe dat vroeger ging. Ik vraag mij toch af gezien de tegenstand tegen gemodificeerde landbouwproducten waarom dit voor het rund zo nodig moet… Baudet zal zich spoedig laten zien met kaplaarzen, boerenpet en modieuze boerenkiel om zijn steun uit te drukken.

 7. Bullshit10

  Al eerder gezegt wie nog stemt op deze kartel partijen is nederland verloren en komt het ook niet meer goed
  Laatse kans 21 maart 2021 boeren vissers mkb zzp’ers verzorgers leraren leraressen politie brandweer bouwers kermis enz enz stem massaal op fvd of pvv zo dat Nederland weer opgebouwd kan worden geef ze een kans slechter dan deze landverraders politiek die ons land hebben verkocht aan Brussel en aan die gelukszoekers

  Let wel elke stem aan de cda of d66 is een stem aan de vvd
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Ad Fundum

   Er zijn ook nog andere partijen.

   1. Bullshit10

    Ad welke andere partijen

  2. Armilus

   Een stem op het FVD is een stem voor het niet strafbaar stellen van softdr@gs gebruik.
   Peter R had dat ook staan in zijn program.

  3. Antihedo

   Ik ben benieuwd hoe men dat wil financieren.

 8. Ad Fundum

  De uitdrukking moet zijn : poolshoogte nemen. Het heeft niets te maken met de pols.

 9. Xander XXL

  Logisch dat de boeren weer de barricades op gaan als je ziet hoe heel Nederland meegenomen wordt in het verdoezelen en manipuleren van cijfers alleen om het verkeer gunstiger uit de onderzoeken te laten komen van het RIVM (ja zij weer). Schandalig gewoon. Maar met het verkeer hebben we allemaal wel wat dus vinden het allemaal prima. Dan zien we hoe dat die kliek in Den Haag de boel besodemieterd liever niet.

 10. Piet Klein

  Deze coalitie had een wet aangenomen om o.a. stikstof te beperken. Ze keken er niet naar om tot de Raad van State meldde je moet je wel aan je eigen wetten houden. Vervolgens bleek deze coalitie totaal niet door te hebben gehad wat de consequenties waren van het beleid. Daar komt bij dat het nogal afwijkend is van de rest van Europa. Voor wat betreft de stikstof uitstoot gaat het o.a. om productie van de landbouw, de productie van de bouw versus de bescherming van natuurgebieden die vooral geen mest(stikstof) moeten krijgen om het karakter van het natuurgebied te behouden. Deze natuurgebieden gaan sowieso veranderen omdat de opwarming van het klimaat de natuur drastisch zal gaan veranderen. De coalitie subsidieert KLM om weer knap veel CO2 de lucht in te helpen waarmee de opwarming minder geremd wordt en de veranderingen in de natuur gaan plaats vinden. Je zou kunnen zeggen dat de ene hand van de coalitie niet weet wat de ander hand doet. Er zijn nogal wat vraagtekens te stellen bij het bedachte en eerst niet uitgevoerde beleid en nu met powerplay in eens wel beleid uitvoeren. Laten we even aannemen dat het beleid ok zou zijn, dan nog is het de vraag of dit zo geforceerd moet worden ingevoerd. Als het zinvol is de stikstof uitstoot in deze mate te beperken waarom dan niet de tijd nemen om een maatregel op de juiste manier in te voeren waarbij boeren de tijd krijgen om te anticiperen om de nieuwe situatie. Waarom niet de tijd nemen om gemeenschappelijk het nieuwe beleid in te voeren omdat je vooral als coalitie te laat ontdekt dat je een wet ook moet uitvoeren en vervolgens zelf de consequenties niet doorzag. Een jaar eerder of later beginnen met het beperken van de uitstoot kan het verschil niet zijn. Dan blijft natuurlijk ook nog steeds de vraag staan is het beleid wel zo goed omdat de natuur drastisch gaat wijzigen en er dwaze maatregelen genomen waren om biomassa te verstoken, men maatregelen bedenkt die nogal duur zijn voor de burgers en tegelijkertijd nieuwe vliegvelden bouwt KLM zwaar subsidieert. Er mogen dan huizen nodig zijn de druk op de huizenmarkt wordt ook veroorzaakt door de hoge instroom van migranten. Dat zijn heus prima mensen maar Nederland kan het niet aan. Netto lijkt het dat door deze coalitie maatregelen genomen worden om te weinig te doen aan de klimaatveranderingen (vliegen), men weigert maatregelen nemen om de druk op de huizenmarkt te verlagen en de boeren, die substantiële bijdrage leveren aan ons voedsel, onze export pakt en weigert om de tijd te nemen om er samen uit te komen. Je krijgt soms het idee dat de coalitie maatregelen neemt over burgers en boeren die een grote bereidheid hebben om te bewegen en andere maatregelen durven ze niet te nemen. Deze coalitie levert broddelwerk, doet het slecht en het is begrijpelijk dat de boeren in verzet komen tegen zo’n slecht beleid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.