VVD-pief Dijkhoff plaatst bizarre EU-rant om deal Rutte te verdedigen: ‘Krachten bundelen tegen Corona-ellende!’

Wie nog enige hoop koesterde dat de VVD in de Tweede Kamer samen met oppositiepartijen zou optrekken tegen de grote EU-geldtransfer die Rutte vanochtend heeft goedgekeurd: doe dat maar niet. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft een ellenlange rant op zijn Facebook-pagina geplaatst waarin hij zich uiteindelijk achter Rutte opstelt. Hij noemt het akkoord “goed” en vindt het uitstekend dat de EU-lidstaten hun “krachten bundelen tegen de Corona-ellende.”

We zijn het inmiddels van Rutte gewend. Vooraf stoere praatjes, maar eenmaal aanbeland in Brussel wordt toch voor een habbekrats de Nederlandse portemonnee weer getrokken om financiële gaten van landen als Italië en Spanje te dichten. Zo ging het ook vanochtend. Je hoopt dan op een kritisch parlement dat een premier weer terugfluit. Maar hé: dat zit er niet in met de VVD als grootste partij.

Dat lezen we vanochtend ook wel weer op de Facebook-pagina van fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. In een van hot naar her meanderend stuk tekst dat maar dóór en dóór gaat verklaart Dijkhoff zich tegenstander van de EU-neiging om altijd alles maar te willen oplossen met meer macht en meer geld, het liefst “tegelijk”. Het gedrag van de EU-leiders was de afgelopen tijd “weinig verheffend” en hij kan zich de ergernis van mensen goed voorstellen. Ah! Dijkhoff is dus tegen het akkoord dat Rutte sloot?

Nee, dat dan weer niet. Want direct na z’n eurokritische woorden nuanceert de Brabantse politicus zijn positie alweer: “Ik ben ook vaak trots op de Europese Unie.” Jawel: “Ik ben geen eurofiel, ik ben geen eurofoob. Ik sta ook niet op de vluchtheuvel ‘ik ben voor Europa, maar tegen de EU’.”

En daarmee gunt Dijkhoff zichzelf het geitenpaadje om tóch als één man achter z’n politieke baas te gaan staan. Wat kunnen die honderden miljarden euro’s je toch ook eigenlijk schelen, nietwaar? Hij heeft een rotsvast vertrouwen in de vage toezeggingen dat Zuid-Europese landen nu eindelijk écht gaan ‘hervormen’ en de noodremconstructie die door Rutte is opgetuigd. Dijkhoff: “Met dit akkoord zijn we solidair en zorgen we ervoor dat we in de toekomst sterker staan. En onze premier heeft laten zien dat je niet nerveus moet worden van druk en theater, maar standvastig moet zijn als je redelijke eisen stelt.” En: “Met dit akkoord bundelen we in Europa de krachten om in deze Corona-ellende een start te maken met herstel.” Om er tenslotte aan toe te voegen: “Allemaal in het belang van Nederland.”

Juist ja. Rutte die tientallen miljarden weggeeft in het belang van Nederland. Is er iemand die dit vrij naïeve praatje daadwerkelijk nog gelooft? Nou ja, op Klaas Dijkhoff na dan…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. plakband

  Wat een slap verhaal van de belanghebbende Klaas.
  Gratis geld heeft nog nooif verbeteringen gebracht voor de bevolking.
  Afrika is daar een schrijnend voorbeeld van.
  De afgelopen 50 jaar is daar een veelvoud van 500 miljard ingepompt.
  Het gevolg, meer dictatuur, meer oorlog, meer kinderen, meer armoede.

  Stem het partijkartel weg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

  1. Logica

   Stem ze weg Plakband? Aan mij zal het niet liggen.

 2. Maurits Dekker

  Dijkhoff lijdt aan dezelfde ziekte als zijn baas. De ruggengraat ontbreekt.
  Vooraf stoere praatjes, maar als het spannend wordt gaat ook hij gewoon door de slappe knieën.
  Opkomen voor de belangen van de burgers? Ben je gek?

  Rutte of Dijkhoff (toekomstig VVD-lijder leider), het is lood om oud ijzer en vis noch vlees.

  Voorspelling 2e kamerverkiezing maart 2012: VVD 11 zetels.

  1. Waldorf_en_Statler

   Uw voorspelling staat genoteerd voor 2021.

   1. Maurits Dekker

    dank u

  2. Beukman

   Zelfs voorspellingen doen over het verleden gaat Maurits slecht af.

 3. Paardenmiddel

  De arrogantie, de minachting van de vvd voor ons, lees ik ergens anders dat rutje vol trots zegt:” beter geld te geven, dan te ontvangen”. Daar gaan onze spaarcentjes, linearecta naar italie. Want zij hebben zo geleden?….
  WALGELIJK.

 4. NoDoubt

  Uit de EU zijn we het beste af. Dan houdt de burger het meeste geld over. Geen torenhoge miljarden voor nutteloze ‘kansenpareltjes’. Geen 800.000 huizen die moeten worden gebouwd. Niet meer asfalt, geen bomenkap, geen CO2-idiotherie voor Timmerfrans en Gretha. Geen ondermijnende moskeeën. Rutte toetert dat door EU er veel geld in NL komt maar de burger loopt massaal naar de voedselbank. Net wat Baudet zegt. We zijn de pinautomaat voor EU. En u mag dat betalen.

 5. SubTec

  De IFR van Corona ligt onder de 1%.
  M.a.w. er is GEEN Corona ellende behalve dan die politici zelf voor politieke doeleinden hebben veroorzaakt!

  1. Maurits Dekker

   SubTec: “De IFR van Corona ligt onder de 1%.”

   Uw informatie is onjuist.

   Kijk zelf maar op de website van het RIVM, waar u de volgende tekst aantreft:

   Het reproductiegetal R laat bij een epidemie zien hoe snel het virus zich verspreidt. Het reproductiegetal (Rt Real Time ) is deze week 1,29. Het is voor het eerst sinds 15 maart dat de bandbreedte van de Rt geheel boven de 1,0 ligt.

   1. SubTec

    RIVM (en WHO) heeft hun geloofwaardigheid verloren. Niet voor niets dat Trump de Amerikaanse versie de laan uit gestuurd heeft.

    h**ps://www.cgdev.org/blog/predicting-covid-19-infection-fatality-rates-around-world

    Je ziet hier dat alleen de landen die op een absurde manier hun “covid19 slachtoffers ” gemeten hebben boven de 1% komen. In België was alleen al een verdacht (!) op Covid-19 besmetting voldoende om het predicaat “Corona slachtoffer” te krijgen… heel duidelijk geboren uit de wens om van de milde Covid-19 virus een killervirus te maken.
    Verder is het belangrijk te begrijpen dat al deze “Corona-slachtoffers” nooit zijn getest of Covid-19 ook DE reden van sterven was.
    Er is dan ook niet sprake van “Gestorven dóór Covid-19” maar van “Gestorven mèt Covid-19”.
    Verreweg de meeste slachtoffers hadden al een ernstige ziekte en zoals iedere griep dat ook doet zal ook Corona daar niet echt gaan helpen maar is niet de oorzaak van het sterven.
    Mijn schoonvader was stervende en (getest!) Corona-vrij. Drie dagen vóór sterven beweerde het ziekenhuis ineens dat hij Corona had…. en nu is hij dus een “Corona-dode”! Complete bullshit!
    En zelfs met deze oplichterij komen ze nog niet eens op een IFR van hoger dan 1% !

    1. Beukman

     Inmiddels heeft tweederde van de Americanen het vertrouwen in Trump opgezegd inzake corona. Deze zwakke leider maakt er een puinhoop van: hij duwt de verantwoordelijkheid af op de individuele staten, maar hitst de bevolking wel tegen hun gouverneurs op om alles weer open te gooien.

     Een gouverneur die dringend hulp nodig had, kreeg die alleen als hij in het openbaar verklaarde hoe geweldig Donald was en dank je wel zei.
     Republikeinse staten die eerst nog snoefden over New York en niet van een lock down wilden weten, weten nu niet hoe snel ze alsnog alles moeten dichtgooien.

     Donald hield een verkiezingsrally in Tulsa in een overdekte hal, zonder mondkapje. Twee weken later nam het aantal corona-gevallen snel toe.

     Prof. dr. Trump, vermaard viroloog:
     Coronavirus is going to sort of just disappear, I hope.

     This is a pandemic. I felt it was a pandemic long before it was called a pandemic.

     Hydrochloroquine and azithromycin, taken together, have a chance to be one of the biggest game changers in the history of medicine.

     I don’t take any responsibility at all.

     We think we have it very well under contr0l. We have contained this. I won’t say airtight, but pretty close to airtight. We have done a good job in the United States.

     1. Bullshit10

      Ach beukman hou je smoel

     2. Beukman

      Effe dimmen, vriend.

     3. Bullshit10

      Ja beukman
      Konstant trump framen Konstant loop je de mainstream media na te bleren maar een eigen mening en een ander geluid horen dat weiger je samen met die Piet51 stelletje lafaards zijn jullie
      Jullie zijn goed om ons land te verkwanselen jullie lamstrallen luisteren alleen maar naar die staatsomroep en staatszenders vuile landverraders .
      Moet er nog meer miljarden naar die kut landen vertel maar eens een keer wat wij daar beter van worden maar dat weten jullie niet stelletje klootzakken

    2. Maurits Dekker

     SubTec
     “En zelfs met deze oplichterij komen ze nog niet eens op een IFR van hoger dan 1% !”

     1) De IFR ligt momenteel op 1,29

     2) Het aantal corona-doden in ons land ligt een factor 2 à 2,5 hoger dan de officiële cijfers, dit omdat de doden in de verzorgingshuizen niet werden getest terwijl daar de meeste besmettingen plaatsvonden omdat zorgmedewerkers geen beschermingsmateriaal mochten gebruiken.
     Het officiële aantal doden werd dus kunstmatig laag gehouden en niet andersom zoals u meent.

     3) Dat iemand getest wordt op corona en corona-vrij is maar enkele dagen wel corona blijkt te hebben is heel normaal. Er bestaat zoiets als een incubatie-tijd waardoor een besmetting pas na meerdere dagen meetbaar wordt.

     4) Dat de WHO en RIVM hun geloofwaardigheid hebben verloren ben ik volmondig met u eens.

    3. Grasmaaier

     Bullshit 10 heeft wel gelijk: Beukman hou je smoel. Iets anders dan een anti-Trump rant komt er niet uit, dus dan kun je beter je grote en smerige bek houden. Dat zal iedereen in je waarderen.

     1. Beukman

      Kom ik aan die arme meneer Trump, @Maaier? Nee, ik reageer op een bericht van ene SubTec.
      Als je moeite hebt met andere meningen, kan je misschien beter verhuizen naar het Viva-forum of zo, of naar de Joop.

     2. Grasmaaier

      In je reactie figureert Trump 4 maal en breek je hem volkomen af. Daarop reageer ik.

      Moeite met andere meningen heb ik totaal niet. Wel met rigide meningen en starre vooroordelen. Daarin grossier jij Beukman.

   2. SubTec

    Besmettingen is niet echt interessant als de Fatality heel laag is. Een gewone verkoudheid kan ook een hele hoge besmettingsgetal hebben… maar daar geen we (hopelijk) ook geen lockdown voor doen.

 6. George D

  Het gaat maar door. Is de ene vvd-er net klaar met z’n achterlijke deal. Komt de volgende vertellen dat het goed is, zo. We gaan met z’n allen in Nederland lekker naar de filistijnen. Niet op vakantie, maar naar de ratsmodee. Huilen is voor ons te laat. Bedankt zieligheidsindustrie, vluchtelingen, ahum. Arme landen, pffff. Het houdt niet op, niet vanzelf. Wat is/wordt het volgende echec, wat dit kabinet uit de hoge hoed tovert? Ik gok op nog meer stommiteiten, waar ze achteraf toch wel spijt van hebben. Kijk als voorbeeld maar naar de privatisering van de gezondheid zorg. En de sluiting van gevangenissen, want zo zeiden diverse vvd-ers, de criminaliteit neemt af. Ha ha ha ha ha. Voor Liegen en bedriegen moet je bij de vvd zijn.

 7. SubTec

  Tja, “het gevecht” van Rutte
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=sdXhlV5FMF8

 8. hollandia

  miljarden naar zuid europa kunnen de italianen weer op het kratje bier gaan zitten en in nl worden de de pensioenen gekort.
  mensen denk na
  de hele pensioenpot gaat naar zuid europa

  1. Maurits Dekker

   De UK is net op tijd ontsnapt aan dit debacle.
   Boris Johnson lacht zich de ballen uit de broek.

 9. Bullshit10

  Die arrogante dijkhof kan toch niet anders dan rutte steunen doet hij dat niet dan is het dag met zijn baantje
  Stem fvd of PVV …..uit de eu

  1. Crassus

   Oneens met u. PVV opstelling is niet constructief, en houdt het op blèren achter de zijlijn.
   Al die stemmen op PVV hebben geen waarde.

   1. Duckday

    PROBEER het EENS en STEM PVV of FvD . Verlopig is alles wat de PVV weergeeft waarheid geworden.Breek het kartel en geef ze een kans daarna mag er commentaar opgegeven worden .

 10. Waldorf_en_Statler

  Wie nog enige hoop koesterde dat de VVD in de Tweede Kamer samen met oppositiepartijen zou optrekken tegen de grote EU-geldtransfer die Rutte vanochtend heeft goedgekeurd, is klaar voor opname.

  1. Aborifa

   Ik koesterde die hoop niet. Die cryptocommunistische horde moeten we ver van ons houden.
   Maar ik ben wel tegen het weggeven van geld. Zeker nu onze pensioenen dreigen gekort te worden.

  2. Original NL

   Wie denkt dat rutte een prima deal voor nederland heeft afgesloten is idd rijp voor opname…vrees echter dat we in de geestelijke gezondheidscentra niet genoeg opname capaciteit hebben om al deze eu gestoorden op te nemen.

 11. Duckday

  De VVD heeft gewoon lak en minachting voor het volk.
  Wat heeft Rutte nu berijkt bij de EU Hij stort dit land in een schuldenlast die zijn weerga niet kent.De burgers moeten alles inleveren belasting gaat omhoog prijzen in de winkels stijgen tot ongekende hoogte. Wat doet de EU nu voor NEDERLANDSE burger wat zijn we er op vooruitgegaan.Wie geeft er nu een verklaring over. Om RUTTE op een voetstuk te plaatsen is gewoon minachting tegen over de werkende man die voor de schulden moet opdraaien.Snap nog steeds niet tot de kamer hiermee accoord gaat en er niks tegen doet.Dat blijkt weer dat men alleen voor zich zelf bezig is en NEDERLAND aan het verkwanselen is
  Stem eens PVV of FvD misschien kunnen zij het KARTEL BREKEN en dit land weer zelfstandig maken met (EERLIJKE politieke LEIDERS zonder hand je klap) We zijn gewoon een avalbak van EUROPA .

 12. Logica

  Over 2 jaar is het geld op, desnoods onder het mom van een volgende cironacrisis die er ongetwijfeld zal komen. Dan wordt er weer solidariteit van ons verwacht. Dan blijkt ook dat er nog maar weinig is hervormd.

  Wat gaat Rutte dan doen, als hij tenminste nog premier is? Trekt hij, wat volgens de afspraken mogelijk is, een betaling in? Dan vallen ze weer allemaal over hem heen. Wat gaat Rutte zeggen? Dat we begrip moeten hebben dat door het Coronavirus de hervormingen vertraging hebben opgelopen. Wat geen vertraging opliep was de Italiaanse verlaging van de BTW, het nog steeds veel te weinig belasting innen, etc. En wij gaan weer betalen. Hoe gaat u dat doen heer Rutte? Onze BTW weer verhogen en andere belastingen innen? Bezuinigen? Of gewoon maar de staatsschuld op laten lopen, iets waarvan de VVD altijd zo’n tegenstander was. Zeg het maar.

 13. J.C.

  Mark Rutte = Mr. no,no,no,yes…………..keer op keer…… steeds weer.

  1. Original NL

   Q…Multinick….Rutte speelt het spel hard en dat kan hij doen omdat hij een sterke reputatie heeft opgebouwd in Europa.
   Voor Nederland is dat een groot voordeel…
   En wederom heeft ons weekdier verloren!

 14. Rene van der Grijp

  Dijkhoff is nog gladder dan Rutte.

 15. Meneer de Wit

  Quote… En onze premier heeft laten zien dat je niet nerveus moet worden van druk en theater, maar standvastig moet zijn als je redelijke eisen stelt.”

  Natuurlijk was hij niet nerveus, hij wist al lang dat hij ging tekenen achter het kruisje. Hij heeft eerder laten zien, dat hij geen ruggengraat heeft en vuile landverrader is, die ons land verder de afgrond intrapt.

  Stem volgend jaar PVV of FvD.
  Weg uit de EU.

  NEXIT zo snel mogelijk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.