Wilders pakt “ziekelijke PVV-hater” CDA-burgemeester Bruls aan: ‘Heeft nooit gezag gehad! Walgelijke man!’

PVV-voorman Geert Wilders heeft geen goed woord over voor Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen. Laatstgenoemde adviseert mensen om weg te blijven bij standjes in zijn gemeente, omdat daar agressieve jongeren de boel aan het verzieken zijn. De oppositieleider neemt het de CDA’er zeer kwalijk.

De Waalstrandjes in Nijmegen zijn off-limits voor “mensen van goede wil”. Althans, dat is de wens van CDA-burgemeester Hubert Bruls. Hij vindt: “Tegen mensen van goede wil zeg ik: wees verstandig, ga voorlopig niet naar die strandjes. Zoek een andere plek op. Zeker in de avonduren.” De burgemeester, die een ultralinks college van GroenLinks, D66 en SP voorzit, kan rekenen op flinke kritiek vanuit de oppositie van zijn eigen gemeenteraad.

Maar ook in de Tweede Kamer krijgt het larmoyante gedrag, waarbij de Waalstrandjes min of meer worden opgegeven als plek waar de wet wordt gehandhaafd, veel kritiek. PVV-leider Geert Wilders is de voornaamster criticaster. Hij had namelijk nog een appeltje te schillen met de christendemocratische burgervader. Op social media laat de oppositievoorman weten:

“Burgemeester Bruls (CDA) is het gezag over delen van Nijmegen kwijt. De man heeft nooit gezag gehad. In 2014 voer deze ziekelijke PVV-hater een heksenjacht aan en ging voorop in een stoet Arabieren om aangifte tegen mij te doen. Walgelijke man.”

“Minder, minder,” zegt Wilders ook nog. Een voorman van een lokale politieke partij in de Nijmeegse gemeenteraad houdt het wat zakelijker: “Ga gewoon handhaven of sluit het strand af.”

Volgende week gaan raadsleden in debat met Bruls over de uitspraak. Op Wilders wenst de christendemocraat echter niet te reageren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Drostemannetje

  Brulkikker, ga je werk doen! Schoonvegen die strandjes!

 2. Heras

  ik denk dat bruls vroeger de underdog van de klas was.
  En dat deze positie hem naar het hoofd gestegen is.
  “lekker mensjes pesten”, zal hij denken. Ïk heb de macht”.
  Nou, geniet er maar van brulletje, want na de verkiezingen moet je het toch echt doen met andere kabinetsleden.

  1. AS210854

   😂😂😂😂😂👍👍👍👍👍

 3. Response

  Dat Bruls en Wilders geen vrienden zijn en zullen worden is duidelijk. Maar de actie van Bruls mbt de overlast op de waalstrandjes is kenmerkend voor de man. Niet ingrijpen/handhaven maar aangeven dat je er beter niet heen kan gaan. Oftewel; ik kan en wil het tuig niet aanpakken. Het tuig wint en Bruls kruipt weer in z’n ivoren toren en heeft er geen last van. Een typische CDA-bestuurder die er niet is voor z’n inwoners. Schandelijk!

 4. Cootje

  Is hij een broer van Timmermans ? zelfde diabetische afwijkingen

 5. LifeBuddy

  Burgemeester Hubert Bruls Brultoeterd ” ga voorlopig niet naar die strandjes, Zoek een andere plek op”. Eerst gaat de cda voor de helft Snoeien in het politie apparaat, zodat de veiligheid van nederland in het geding komt. En nu gaat de Brulsaap ook nog uitmaken hoe het Volk Moet leven, in een vrij land. Geweldig Goed afgegeven Geert, op die maffia knuffelaars.

 6. Kretoloog

  Deze keer eens met Geert Wilders. Die burgemeester Hubert Bruls is niet alleen een eng, maar ook een heel gevaarlijk mannetje. Hij is hoofd van het Veiligheidsberaad, bestaande uit de voorzitters van de 25 Veiligheidsregio’s die ons land telt. Die zijn verantwoordelijk voor de vrijheidsbeperkende maatregelen die sinds 15 maart hebben gegolden (en sinds vandaag 1 juli wat zijn versoepeld). En dus ook de oorzaak van de tienduizenden boetes die door politie en BOA’s zijn uitgedeeld.

  Bruls is een fascistoïde bestuurder. Was hij 80 jaar eerder geboren, dan was hij waarschijnlijk de rechterhand geworden van Seijs-Inquart of Anton Mussert.

 7. Xander XXL

  Voelt zich geweldig doordat hij ook mee mag doen met het Corona clubje. Straalt geen enkel gezag uit maar heeft het toch voor elkaar gekregen om op een positie te komen waar hij absoluut niet geschikt voor is. Lekker gemakkelijk slachtoffer van dat ultra-li nkse college. Maar dat is logisch als je lid bent van de partij zonder ruggengraat die waaien met elke wind mee om maar te kunnen ejaculeren van de macht die ze denken te hebben.

 8. Hatseflats

  Dit probleem speelde al JAREN op de Waalkade, die vooral in het weekende veranderde in Marrakech aan de Waal. Omwonenden hebben hier ook jaren lang over geklaagd maar toch werd er niet gehandhaafd. Lijkt er op dat dat recent toch soort van is gedaan, dus hebben de lachgasmongooltjes zich een paar 100 meter verplaatst. Bruls is een incompetente en ruggegraatloze klodder stront, pis, zweet en vet.

 9. 1010

  tja , Amsterdam , Rotterdam, Utrecht en Den Haag hadden deze gebieden al. Je ziet de olievlek dagelijks verspreiden. Wanneer wordt dat import tuig nu eens aangepakt ?

  Noord Afrikaans riftuig terroriseert al jaren de gemeenschap .
  Het aantal groepen dat de gemeenschap terroriseert wordt enkel groter,

  Leve de linkse multikul en het papen en nathouden regiem.

  Stem sociaal , stem PVV

 10. Florissa

  Een burgemeester gekozen door het volk,als die het namelijk niet goed doet ,ben je er zo weer vanaf,dit soort uilen voelen zich boven ieder verheven,en weten niet wie hun salaris ophoest,dat zijn namelijk de mensen in de gemeente die ze moeten beschermen ,en dat kan die kinkel niet .

 11. Yoyo

  Weer een goed voorbeeld van linksrot.
  En dit nota bene bij het vroeger oh zo degelijke CDA!

  Weer een reden om geen CDA te stemmen, lijkt me.

  1. 1010

   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1518990145/heijmans-betaalde-huur-voor-vluchtelingen-met-rijksgeld

   schrap d666 ook maar

   stem sociaal , stem PVV

 12. 56RdK

  Tja, toen liep die opgeblazen kikker voorop in de stoet van de islam, nu overheerst die islam op de stranden van de Waal en staat die opgeblazen lul helemaal achteraan met de handen op de rug gebonden. En dat is dan ook nog voorzitter van een Veiligheidsberaad.
  Ach, maar deug hé!

 13. Duckday

  HIJ ZIT IEDERE ZONDAG VOORAAN OP DE BANK.
  Huigenlaars zijn het

 14. Bullshit10

  Met dank aan die linkse ratten die het gespuis toe laten en nu er geen baas meer op kan worden
  We leven echt en een omgekeerde wereld alles wat goed is is slecht alles wat slecht is is goed
  Zelfde met die negers die mogen demonstreren maar als je voor je vrijheid wil demonstreren dan word het verboden klootzakken zijn en daar is alles mee gezegt

 15. Hansdo

  Dhr Bruls komt idd nogal dictoriaal over.

  1. Henk Alberda

   Bruls is een volgevreten nazi.

 16. Charles Bingley

  “ziekelijke PVV-hater”

  Dit is naar mijn inzicht een contradictio in terminis.

  1. werikke

   u heeft gestudeerd wat fijn voor je dat je dat ff laat weten hier. Blijkt ook weer dat ook al heb je gestudeerd dan ook verstandig bent. u bent nu paar uur wakker en heeft niets anders te doen dan op alle forums ff iedereen die anders denkt dan jij af te zeiken . ga lekker eruit met linkse vrienden ff je uitkering verzuipen . Want ik denk echt dat je geen baan of leven hebt waar je van kan genieten. ik ga wel ff eruit dus kan geen commentaar meer geven op je stomme plempsels.

  2. Shadow1100

   Dit zou ook een contradictio explicita kunnen zijn, mijn waarde……

 17. A-BBa

  Brüls zorgde in Venlo eerst voor 10 miljoen schuld vanwege de Floriade en net toen ze hem erop aan wilden spreken ging hij er vandoor naar Nijmegen.

 18. macsjang

  Tja, de zoveelste volgevreten pens die 3 kwart van zijn werkdag bezig is met schransen en dat laatste kwart met het onderhouden van het bekende old boys network. Krachtdadig optreden is niet zo zijn vakgebied. Wél op een dictatoriale wijze iets verkondigen. Dat eerste zal waarschijnlijk wat overdreven zijn, dat tweede wellicht een understatement. Iig zeker in CDA kringen beslist niet onbekend. En dat derde schijnt ietsie gemeengoed te zijn geworden, maar niet meer voor heel erg lang, dunkt me. Want normaal denkend NL is deze door Den Haag gedirigeerde politieke waanzin kots-, maar dan ook kotsbeu. Lamlendige zakkenvullers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.