Woedende brulaap Macron “dreigt” dat Frankrijk het corona-miljardenfonds zelf gaat betalen. LOL, doe maar hoor!

Frankrijk is zo ontzettend boos dat Nederland niet zonder meer bereid is om de portemonnee te trekken voor Zuid-Europa, dat hij in een woedeuitbarsting heeft geroepen dat zijn land het omstreden coronahulpfonds dan maar zelf gaat vullen. Nou, de buit is binnen dan, hè?

Even leek Nederland samen met de andere zuinige landen – Oostenrijk, Denemarken, Finland en Zweden – geheel de zin te krijgen. Nederland hoefde niet mee te betalen aan dat fonds, zo was heel even het standpunt van de Franse president Emmanuel Macron die volledig over z’n toeren stond te gaan omdat Rutte weigert Nederland als een spons uit te wringen voor het financiële feestgedrag van Zuid-Europa. Alles zou betaald worden door het EU-liefdeskoppel Macron en Merkel, zo brulde de bankier uit Parijs gisteravond:

“Macron viel ook fel uit tegen Ruttes ‘zuinige’ bondgenoot en collega uit Oostenrijk, Sebastian Kurz, omdat die voor een telefoontje plotseling even de tafel verliet. Macron maakte ook publiekelijk het verwijt dat de zuinige vier, Denemarken, Nederland, Oostenrijk en Zweden, ‘inconsistent en van kwade wil zijn’. In zijn woede zou Macron hebben geroepen dat als de vier geen concessies doen, Frankrijk en Duitsland het plan betalen.”

Jammer genoeg hebben Rutte, Kurz en de andere ‘zuinige’ regeringsleiders niet gehapt en Macron daadwerkelijk de rekening gepresenteerd. Daarom zijn de EU-leiders nog altijd aan het vergaderen, en dreigt Nederland nog altijd fors te moeten betalen… alleen minder fors dan de tirannieke Macron wellicht gewild had. Dus jammer maar helaas: de dag dat Frankrijk en Duitsland gewoon zélf mogen opdraaien voor hun federale EU-avonturen lijkt nog ver weg te zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Goed voorstel van Macron. Merkel trekt toch de portemonnee wel.

  1. Original NL

   En rutte uiteraard ook…wacht maar.

   1. Meriadoc Brandebok

    Rutte alleen omdat het moet, maar Duitsland buigt vrijwillig voorover. Befehl ist Befehl.

    1. Xander XXL

     Volgens mij snap jij de woorden, Befehl ist Befehl niet helemaal.

    2. Original NL

     Q…Rutte alleen omdat het moet…
     Van wie..zijn moeder??

     1. Meriadoc Brandebok

      We nemen nu eenmaal deel aan een Eurozone met het Zuiden en we zitten ook in een Europese Unie met het Zuiden. Dat wordt dus lappen om te voorkomen dat de pizza,- tortilla,- croissant,- en baklava-vreters ons in hun economische malaise meesleuren.

  2. Janna47

   Macron trekt hier weer een veel te grote broek aan en doet alsof hij miljarden aan te bieden heeft. Al jarenlang de begroting niet op orde, altijd profiteren van andermans geld en ook nog arrogant, zoals de Fransen dat kunnen zijn.
   Heeft geen nagel om aan z’n gat te krabben en gaat helemaal uit z’n voegen als een ander de portemonnee niet trekt. Hij ziet dan dat zijn plannetjes in rook opgaan want …hij had z’n zinnen gezet op BTW verlaging, had hij beloofd aan het volk…
   Dit kleine Napoleonnetje moet eens een keer inbinden en niet stampvoeten als hij z’n zin niet krijgt, dat moet die Duitse troela hem maar eens bijbrengen….

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik denk dat hij erop rekende dat Duitsland het leeuwendeel van de kosten zou dragen of hij lulde maar wat uit zijn nek. Ik kan de uitspraak van Macron niet goed plaatsen.

    1. Maurits Dekker

     Volgens mij is Macron een ontvanger van coronabonds en niet een betaler.
     De betalers zijn wij, de noordelijke landen (zoals gewoonlijk).

 2. Xander XXL

  Als dat was gebeurd dan was het gelijk gebeurt geweest met die Franse D66er in eigen land.
  Dat durfde onze leugenaar niet op z’n geweten te hebben dan had hij ook niet meer met Kaag en cornuiten aan één tafel kunnen gaan zitten. De laffaard.

 3. CLoVis

   
  Als ruttekop ook maar enige slagvaardigheid bezat
  had hij gezegd: “OK, dan doen we dat, einde vergadering’.

  Dat was driedubbel prijs geweest:

  – Macron had in zijn hemd gestaan
  – Macron en Merkel had dit aan hun landgenoten moeten verkopen
  – Nederland had 21 miljard bespaard.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍

 4. Meriadoc Brandebok

  De Franse president Emmanuel Macron was zondag aan het diner zo geërgerd over de houding van de ‘zuinige landen’ dat hij volgens Franse media woedend met zijn vuist op de tafel sloeg en tegen premier Mark Rutte zei dat hij op de Britse ex-premier David Cameron leek.

  Cameron deed volgens Macron ook altijd moeilijk met zijn harde lijn op Europese topconferenties en door die houding is het met de Britse politicus niet goed afgelopen, aldus Macron

  1. Maurits Dekker

   Jammer dat Macron niet weggelopen is.
   Maar kennelijk mocht hij dit niet van zijn schooljuf Brigitte.

  2. Original NL

   Dus Brexit…en hup opgelost.

 5. Maurits Dekker

  De uitkomst stond al van tevoren vast: De Nederlandse burgers gaan gewoon de leningen (ander woord voor geld weggeven) + subsidies aan de zuidelijke landen betalen.
  Dat wij hierdoor een recessie van meerdere decennia tegemoet gaan interesseert Rutte geen bal, over een jaar heeft hij wel weer een nieuw lucratief baantje in Brussel.

 6. Charles Bingley

  Rutte ziet het belang van de EU en probeert via dit pakket aan steunmaatregelen de EU te versterken door zuidelijke lidstaten tot hervormingen te brengen.
  Dat is een verstandige politiek en hij toont zich een staatsman van groot kaliber door op dit punt een stevige positie in te nemen.

  We mogen best trots zijn op onze premier.

  1. Oepsie

   Blablabla! ‘ons’ speklapje pruttelt maar weer eens wat. En kruipt. dit keer, Rutte maar weer eens in de bips. Wie wordt de volgende? Nu we de link tussen mentale problemen en eenzaamheid zo sterk zien, is het reden om op te passen. Want wie weet? Waar dit eindigt?

   1. Original NL

    Blijven proberen trøl..blijven proberen.

    1. Oepsie

     Blablabahhhh

     1. Bloemkust

      gefacht

  2. ET007

   Gelijk heeft hij wel.

   1. CLoVis

    @lamlul

    Je moet schrijven
    ‘ik vind dat ik altijd gelijk heb’.

  3. Petrazoveel

   De 2e Kamer heeft over dit voorstel tegen gestemd.

   Italië geld geven zodat ze onze tulpen kunnen kopen?

   Pffff….

  4. Aborifa

   Helemaal mee eens.

  5. Maurits Dekker

   Rutte ziet het belang van de EU en probeert via dit pakket aan steunmaatregelen de EU te versterken door zuidelijke lidstaten tot hervormingen te brengen.
   Dat is een verstandige politiek en hij toont zich een staatsman van groot kaliber door op dit punt een stevige positie in te nemen.

   We mogen best trots zijn op onze premier.
   [Einde van deze stompzinnige tekst.]

   Rutte ziet zijn eigen belang en probeert via dit pakket aan steunmaatregelen de positie van Rutte te versterken door aan zuidelijke lidstaten miljarden euro’s te schenken.
   Dat is een onverstandige politiek en hij toont zich een flapdrol van groot kaliber door op dit punt een slappe positie in te nemen.

   We moeten ons schamen met zo’n premier.

  6. Jan de Haas

   We zien de financiële onderbouwing van deze grote woorden graag tegemoet ……………

 7. daswareinmal

  Volgens Europese richtlijnen mag een Europees land maar 60% schuld hebben ten opzichte van GDP. Helaas heeft Nederland nu 73% en een beetje schuld op de balans staan. Dus kunnen we niet voldoen aan verzoek 21 miljard subsidies en giften. Anders dreigt de Europese commissie met een boete.

  Overigens , hoe willen Macron en Merkel dit gaan betalen Frankrijk 112% en Duitsland 78%.

 8. Vrijedenkert

  Grootspraak van kokos-Macroon want Frankrijk wil als zuidelijk failliet land juist meeprofiteren van dit Corona-miljardenfonds en niet bijdragen…
  Frankrijk heeft ook niks om bij te dragen want de staatsschuld is momenteel bijna 2500 Miljard Euro en boven de 100% van het BBP wat eigenlijk maar max 60% van het BBP mag zijn volgens eigen EU en Eurozone regels.

 9. ET007

  Frankrijk regelt zijn zaakjes wel via Landbouwsubsidie etc. De Fransen en Duitsers nemen hun voordeel wel. Alleen NL betaalt en krijgt niks terug. Ben alleen bang dat Rutte alsnog instemt.

  1. Maurits Dekker

   Ik durf u te garanderen dat Rutte vanavond gewoon gaat tekenen bij het kruisje en dat wij Nederlanders tientallen jaren een lening van tientallen miljarden moeten afbetalen waarvan wij zelf geen cent zullen zien.

   1. Meriadoc Brandebok

    Welk kruisje?

    1. Aborifa

     Het inlegkruisje.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ah, zo.

     2. Maurits Dekker

      🙂

 10. Bullshit10

  Wat een idioot die macron als zij het kunnen betalen waarom moeten ze dan nog gratis geld van ons hebben
  Nou kan je zien hoe slecht rutte is en zaken doen als ik rutte was geweest had ik gezegt meneertje macron succes er mee mijn taak zit er op ik ga naar huis.maar nee dat durft die landverrader niet .kan je zien hoe zo’n lafbek rutte is hij verkoopt liever ons land
  STEM FVD OF PVV…. UIT DE EU

 11. Original NL

  De fransen kunnen trots zijn op iemand die ze zo goed vertegenwoordigd….maar macron= bluf.
  Jammer dat rutte niet direkt “akkoord” gezegd heeft..maar ja rutte blijft rutte..en betalen zullen we!

  1. Jack Flash

   Wie het breed heeft laat het breed hangen.
   Denk dat het blufpoker is.

 12. plakband

  Het is wel duidelijk dat Macron nooit een duimbreed in de weg is gelegd door de EU-bonzen.
  Hij gedraagt zich als een verwend kind. Dat geeft te denken over het nutteloze gereis van het EU-circus tussen Brussel en Strassburg. Daar is kennelijk nooit hard over gesproken. Wordt hoog tijd dus. Of stapt Macronië (Frankrijk) uit de EU ?

 13. Adriaen van Bergen

  De frambozen maken de goede sier, met ons geld.
  Dat is wat ie zegt.

 14. Paardenmiddel

  Gewoon veto gebruiken. Italie hoeft niet aan het infuus.
  En macronnetje is niet eens in staat om zoveel geld op te hoesten dus wat dreigt het manneke nou.

 15. Cootje

  Gelukkig wordt MACRON op zijn wenken bedien , die oude vrouwen veroveraar die mevr Merkel met enkele vingerbewegingen tot grote hoogte kan brengen , kan zijn extase kunde niet over brengen op jonge mensen. Maar Corona is nog bezig Frankrijk en Europa om zeep te helpen , en als Corona iets nuttig heeft gedaan is het de verdeeldheid bij dat ondemocratische zooitje bloot te leggen , en is het zo vriendelijk om voor de tweede keer toe te slaan , want gelukkig de doodsteek is voor de profiteurs uit het zuiden , die gaan zo verschrikkelijk failliet dat 750 miljard €. Een fooitje is voor het bloeden , financiële markten gaan in 2021 het zooitje omver werpen , want het monopolie geld is niets meer waard . Kan Macron gewoon weer aandacht besteden aan die oude vrouw

  1. Cycle25

   Ach so, vandaar dat trillen…het was dus Macron dus die Merkel in extase bracht..

   1. Cootje

    In Groningen beleefde ze het anders.

 16. AS210854

  DAN HEEFT RUTTE TOCH GOED ONDERHANDELD.

 17. gedacht

  hahahaha wat een populist.
  wat een leugenaar
  wat een opportunist
  eigenlijk gewoon een walgelijke linkse salonsocialist die zijn bevolking dreigt te verkopen voor een appel en ei.

  Ik voel weer een guillotine dingetje aankomen aangevoerd door een breed verzet. Noemen ze ook wel een revolutie geloof ik

 18. andergeluid

  Die Macron die betaald net als Nederland geen 2% aan de VN Frankrijk heeft zijn eigen begroting niet op orde maar wel weer de grootste mond hebben wat een mannetje.
  Macron en Merkel denken alles naar hun hand te kunnen zetten.
  Macron als je een echte kerel bent ga jij dat lekker betalen dan en laat onze portemonnee met rust.
  Wij Nederland betalen in verhouding het meest aan de EU het is mooi geweest.
  Wat mij betreft helemaal geen subsidie of gift als het dan moet een lening en dan eerst hervormen en alles laten zien waar het geld voor gebruikt moet worden en de EU geen geld overmaken maar rechtstreeks naar die projecten want ze belazeren de boel waar je bij staat.
  en Rutte waar blijft die 1000 euro die wij zouden krijgen de EU kan nu 390 Miljard weggeven dus geen lening maar weggeven Polen krijgt ook veel meer miljoenen en wij krijgen weer een fooi van de EU hoe zit dat???

 19. Charles Bingley

  De EU zal solidair zijn of niet zijn.

  We laten Groningen en Limburg ook niet zakken.

  1. Grasmaaier

   Ik kies voor ‘niet zijn’. En als je maar 1 gram verstand hebt, doe jij dat ook. Maar helaas heb je dat niet.

  2. CLoVis

   @lamlul

   Groningen en Limburg zijn natuurlijk
   geen afzonderlijke staten in Nederland,
   laat staan in de EU.

   En waarom vergeet je Friesland?
   De enige provincie in Nederland
   die aanspraak zou kunnen maken op onafhankelijkheid.

   Ben je jouw eigen nick ‘Friese Trots (of zo)’ alweer vergeten?

   1. Charles Bingley

    Je begrijpt de analogie niet.

    Dat is overigens gebruikelijk voor mensen die denken dat de EU slechts een samenwerkingsverband is waar je zo uit kan stappen.

    1. daswareinmal

     Maak dat de Britten maar wijs

     1. Charles Bingley

      Die zijn er inmiddels ook achter. Ze zitten met hun dwaze Brexit diep in de shit.

     2. daswareinmal

      @Charles Bingley

      Yep, Boris maakt zich ook ontzettend druk over de subsidies en leningen aan de andere landen.
      Of zou hij druk bezig zijn Unilever, Shell en TIKTOK binnen te halen.

    2. Cootje

     De eu is geen samenwerkingsverband maar pure oplichting , is al begonnen met gulden euro met 10% korting om de zwakke zuiderlijken landen mee te nemen . Jan modaal verdienden toen met 40/ 50 uur werken 2400 gulden netto en werd een armoedzaaier met 1130€

  3. Cootje

   Groningen zak door het ijs , en Limburg / Brabant kunnen goed voor zich zelf zorgen , de bevolking daar eet gewoon mee met de narcotica economie , die hoeven zich niet druk te maken dat hun geld naar zuid Europa gaat , Legale bestuurders hebben in die provincies weinig te vertellen , ze pakken vandaag een auto met een miljoen in contanten , er rijden er nog 1200

  4. Maurits Dekker

   “We laten Groningen en Limburg ook niet zakken.”.

   Ga naar Groningen toe en herhaal deze woorden in het openbaar.
   U komt er daarna niet meer levend vandaan. Stuk onbenul!

 20. Cootje

  Ook in Frankrijk neemt Corona weer verder toe , dus MACRON gaat in 2021 rellen krijgen in zijn land die zijn weerga niet kent , 30% werkeloosheid gaat zijn tol eisen , de Fransen zelf geven hun eigen economie wel een zetje naar beneden

 21. Bunky01

  Wat een aansteller. Geen luis om dood te doen. Thuis (in Frankrijk) ligt binnenkort alles op zijn gat. Dat heb je met de zuidelijke mentaliteit. Wel een grote bek maar geen enkel begrip van de werkelijkheid. Het zit daar in de genen, kijk maar naar al die koningen uit het verleden. Misschien kan de heer Macron beter z’n grote mond houden. Voor je het weet staat dat grote mes weer klaar

 22. Bes Tolen

  Frankrijk heeft zich altijd agressief opgesteld tegenover de noordelijke en oostelijke buren. Na 1945 leek dat beter te gaan. Geen wonder want Duitsland was geheel volgens de wens van (vooral kerkelijk) rechts Frankrijk en het Vaticaan gekleineerd of te wel er stond geen steen meer overeind, het land had veertig procent van haar oppervlak verloren en het aantal slachtoffers bedroeg in beide oorlogen te samen twintig miljoen doden. Nog afgezien miljoenen Duitsers, die buiten Duitsland woonden waarvan er nog grote aantallen na de oorlog het leven er bij inschoten. Daarnaast zijn de opgelegde straffen nooit bekend gemaakt maar dat er nog steeds rekeningen worden vereffend, is wel zeker. Kortom vroeg of laat blijkt Duitsland van de aardboden verdwenen. Na ruim 2000 jaar imperialistische politiek van Rome. Is er een echte oplossing? Nee, die is er niet. Want Europa krijgt zijn organisatie niet fatsoenlijk voor elkaar en verdient een brevet van onvermogen. Wat moet er wel gebeuren om het goed te krijgen? Alle leugenaars van eeuwen aanpakken en die hebben internationaal veruit de meeste volgelingen. Nou, die problemen, daar komt je nooit van af.

 23. Morgan4321

  Tja, het alweer redden van de Franse en Duitse banken die veel leningen hebben uitstaan in Italie laat men het liefst door een ander betalen. Laat de Deutsche Bank maar lekker op de fles gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.