Brandschattende kansenparels uit zwembad gezet na intense overlast, durven daarna over ‘discriminatie’ te klagen

Enkele overlastgevende kansenparels hebben een zwembadverbod van een jaar gekregen. Ze waren de hele boel aan het terroriseren, maar hadden na afloop tóch de euvele moed om hun straf op te hangen aan “discriminatie.” Wat een gotspe!

Quiztijd! Wat gebeurt er als je expres met meer mensen in een bubbelbad gaat zitten dan is toegestaan, en daarna bommetjes gaat maken op andere bezoekers die niets met je te maken hebben? En daarna ook nog in zwermen van de glijbaan af? En dat alles nadat je een jaar eerder al door de politie het zwembad bent uitgezet omdat je kinderen onder water vastgrijpt, en aan hun zwembroeken en geslachtsdelen staat te sjorren?

Het antwoord moge duidelijk zijn: dan mag je voorlopig dat desbetreffende zwembad niet meer in, en mag je bovendien een verklaring voor je gestoorde gedrag afleggen bij de politie. En wat blijkt? Dat is ook precies wat er gebeurd is bij een zwembad op de Utrechtse Heuvelrug, waar een groep van twintig treiterjongeren bezig waren om jan en alleman te terroriseren. Ze zijn het water uitgehaald, hebben een zwembadverbod van een jaar gekregen en een enkeling mocht zelfs meteen meekomen met de politie.

Eind goed, al goed? Nee, natuurlijk niet. Want de groep zag kans om tegen de lokale pers te klagen over de zogenaamd schandalige wijze waarop ze behandeld zijn. Ze zijn namelijk niet aangepakt voor hun waanzinnige gedrag, maar omdat ze ten dele “van buitenlandse afkomst” zijn.

Ongelooflijk:

“Onterecht … Ik was er ook bij. Er is niet zoveel gebeurd. We waren een beetje aan het dollen. Dat moet toch kunnen?” De jongeman is van mening dat er discriminatie in het spel is. “Een deel van onze vriendengroep is van buitenlandse afkomst. Volgens mij is dat het probleem en zijn we daarom niet meer welkom. Als Nederlandse jongens een beetje wild zijn worden ze er niet meteen uitgezet.”

Tuurlijk, joh. Maar ik vind het goed hoor: ga jij maar lekker in het lokale sufferdje klagen over discriminatie, dan kunnen de overige badgasten gewoon ongestoord verder zwemmen, zonder geïntimideerd en getreiterd te worden door een bende losgeslagen tuigparels. Deal!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Lesley Bowen

  Brandschattend heeft toch een andere betekenis dan vrij zwemmen. Wie helpt mij uit de brand?

  1. Rood

   etc

  2. plakband

   Geachte Lesley,
   Nodig die jongens uit bij je thuis. Hun namen zijn bekend.
   Zet een zwembadje in de tuin en ze zijn helemaal tevreden.
   Zijn ze dat niet, dan steken ze misschien je huis in de fik.
   Dan ben je weer helemaal op de hoogte.

  3. NEXIT.

   enz , brandt lekker af

 2. halo1

  NL zal ermee moeten leren leven.. er is genoeg voor (te veel “import”) gewaarschuwd.. maar 80 % van de kiezers dacht het beter te weten..

 3. Ernest Stern

  Ik heb het donkerbruine vermoeden dat discriminatie hier inderdaad wel eens een rol zou kunnen hebben gespeeld.

  Hoe je kunt brandschatten in een zwembad is me overigens onduidelijk maar misschien wilde Tim het verhaal een beetje sappig aandikken.

  1. combat le pelicule

   Het is natuurlijk niets nieuws dat met name ernst quispel dit gaat verdedigen

  2. ikweetwatikwil

   Ernest roept ook al discriminatie. Hij vindt dat je dat tuig hun gang moet laten gaan.

   1. Combats le pelicule

    Ernest valt op kleine kinderen.

 4. Peter Loosduinen

  Betreft het hier Marokkaantjes ?

  1. Fortiori

   Laakkwartierders, Duindorpers, kan van alles zijn. Sjorder is een havenwerker.

   1. Combats le pelicule

    Afschieten dat tuig!

  2. Combats le pelicule

   Natuurlijk, blanke jongens gedragen zich altijd netjes en volgen de aanwijzingen van de badmeester op.

 5. Bunky01

  Ongeacht de afkomst van deze jongeren er is maar 1 middel: de lange lat er een keer flink overheen, wie niet horen wil moet maar voelen. Allemaal zo soft tegenwoordig.

  1. Combats le pelicule

   Niet alleen de lat erover, castreren en vingers afhakken. We zijn veel te soft voor dit bruine tuig.

 6. NEXIT.

  Dat weet je toch met die rifratten. Aanspreken op gedrag resulteert in 4x het k-woord in 1 zin en uiteindelijk het dogma discriminatie. Terug trappen naar noord afrika indien men 3 keer met justitie in aanraking is gekomen.

  Als men gaat handhaven is morgen het probleem over

  1. gjhmei

   Onzinpraatjes dit. Dat geblèr alsof terug sturen een alternatief is, dat is het niet. Indien men in aanraking komt met strafrecht en je hebt 2 paspoorten dan straf uitzitten in het land waarvan je dat andere paspoort hebt, dat zou wel kunnen. Wordt tijd voor andere trajecten, gericht op bijdragen aan samen leven, heb je meer aan dan de bommetjes van de PVV. Wilders lult maar wat, hij weet heel goed dat wat hij wil mooit zal gebeuren, maar het is altijd beter dan werken denk ik.

   1. Logica

    Ik kijk uit naar jouw oplossingen. Het is zo goedkoop om je te beperken met een losse flodder over Wilders. Dit is geen probleem dat ” al wat langer speelt” . Ik vind 40 jaar namelijk erg lang. De tijd van thee drinken is wat mij betreft voorbij. In Marokko vluchten ze al weg als ze op 100 meter afstand een agent denken te zien. Hier lachen ze agenten gewoon uit.

 7. JFU

  Met een linkse advocaat en rechter zullen ze hun zin wel krijgen…met een fikse schade vergoeding.

 8. gjhmei

  Het probleem is dat men zich laat verleiden tot discussies over discriminatie en dat er andere maatstaf is voor Nederlandse jongeren; het zijn namelijk ook gewoon Nederlandse jongeren, die alleen heel vervelend voortdurend grenzen zoeken. Nooit in discussie gaan, er uit gooien en nooit meer binnen laten. Op een dag snappen ze het en komen met excuses. Zo deden wij dat bij ons. Zero tolerance, duidelijk maken: wil jij soms je geld terug? Want je moet er uit en als je nu gaat krijg je gewoon je geld terug. Als je blijft en je doet het weer dan zonder centen op straat. Niet wachten tot ze die bommetjes maken, direct aanspreken en vertellen. Probleem is dat er niemand is die deze jonge mannen durft aan te pakken. Het moet met fluwelen handschoenen en begrip voor de situatie. Wil je in het eerste spelen dan moet jij je bewijzen op de training, wil jij komen zwemmen dan laat je zien dat je je kunt gedragen, that’s it. Kom graag workshops geven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.