CDA-soap gaat verder: Mona Keijzer roept om nieuw onderzoek lijsttrekkersverkiezingen

Het CDA lijkt zichzelf helemaal op te vreten, nu begint ook Mona Keijzer zich te bemoeien rond de uitslag en ophef van de lijsttrekkersverkiezingen. Keijzer vindt namelijk dat verkiezing opnieuw onderzocht moet worden, dit om definitief uitsluitsel te geven van eventuele ‘fraude’. CDA dreigt in net zo’n soap te belanden als 50PLUS. 


Uiteraard was Pieter Omtzigt, verliezer van deze verkiezingen, de eerste die riep om een nieuw onderzoek. Maar opmerkelijk genoeg roept Mona Keijzer dit dus nu ook. Zo lijkt het alsof er een schisma ontstaat binnen de partij.

Volgens Keijzer kan er alleen een einde komen aan deze discussie als men van de partijtop zich realiseert dat een nieuw onderzoek wenselijk is. En hier heeft ze gelijk in, zolang de partijtop koppig blijft volhouden dat er niks aan de hand is blijft men het verdacht vinden.

Hugo de Jonge zou er goed aan doen – en voor zijn imago zou het ook goed zijn – als hij ook een nieuw onderzoek zou steunen. Dit zou tenminste de indruk wekken dat ook De Jonge duidelijkheid wil hebben.

Maar De Jonge heeft helaas op dit moment andere prioriteiten, hij wil zich al richten op de verkiezingen. Maar is dit wel zo’n handige zet nu er een stormwolk boven de partij hangt?

„Ik denk dat onze leden willen dat we onze energie richten op de campagne die eraan komt en op het verkiezingsprogramma. Daar wil ik me vol op richten”

Verder is er volgens De Jonge waarschijnlijk niks aan de hand. Yeah right. 

„Het partijbestuur heeft daar helder op gereageerd, het stemproces is aan alle kanten met ’checks and balances’ omgeven. Verder is dit echt iets van de partij.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Slechte verliezers. Trek deze soap nog wat uit en je brengt je eigen partij schade toe.

  1. Ernest Stern

   Je vraagt je af wat Omtzigt en Keizer ertoe brengt om zo hun partij af te branden. Ik vrees dat het weinig meer betreft dan kleingeestige rancune van tweederangs politici die hun verlies niet kunnen toegeven.

   1. Kretoloog

    Keizer en Omtzigt zijn beiden katholiek. Die voelen zich steeds meer ontheemd in de door de activistische gereformeerden van de vroegere ARP gedomineerde partijtop. En ja, er zit een behoorlijke lucht aan het klunzige verloop van deze lijsttrekkersverkiezing.

   2. Meriadoc Brandebok

    Die indruk heb ik ook, Ernest.

    1. Rene van der Grijp

     Zou Ernest nu ook op jou in deze geest reageren, Brandebok:

     “Ach wat leuk, de oude Toetssteen veert op uit zijn coma en komt met een sterk inhoudelijke bijdrage.”

     Dat zal wel niet want jij bent z’n grefo-holmaatje.

     1. Meriadoc Brandebok

      Enz

     2. Ernest Stern

      De bijdragen van Meriadoc zijn wél inhoudelijk en onderbouwd, René. Daar zou jij nog veel van kunnen leren.

     3. Rene van der Grijp

      Ernest beschouwt “die indruk heb ik ook” kennelijk als een inhoudelijke bijdrage, mits het van een vrind als Brandebok afkomstig is.

      Tja…

      Toetssteen mag iets dergelijks niet zeggen op straffe van een persoonlijke aanval, maar voor Brandebok hanteert hij andere maatstaven.

      En zo blijft deze aartshypocriet maar door de mand vallen.

      Ga vooral zo door, jullie beiden. Hoe meer hypocrisie, hoe beter. De lezer leert ervan.

     4. Ernest Stern

      René kan inhoudelijk niet tegen Meriadoc op en dat stemt hem, zoals we weten, altijd bitter.

     5. Rene van der Grijp

      “René kan inhoudelijk niet tegen Meriadoc op”

      Tuurlijk kan ik dat niet, tr*ollemans. Wie kan dat wel tegenover deze Goliath van DDS?

      Vergeet je niet de tar*rels van je mondhoeken te vegen?

   3. Marija

    Weet je wel dat de partij cda, Omtzigt tot de enkels heeft afgebrand met de MH17 affaire? Zelfs toen bleef hij loyaal aan het CDA.
    Zeg dus nu niet dat het aan hem ligt.
    CDA heeft ook Geert Wilders in cordon sanitaire gemanoeuvreerd, het is gewoon een achterbakse partij waar je alles kunt verwachten als het hun goed uitkomt.

    1. Marija

     @ernest Stern, bovenstaand bericht.

 2. Grasmaaier

  Haha, scheurtjes in het fatsoensgordijn. De kans is levensgroot dat de hele verhullende decoratie naar beneden komt. Dan rest maar een ding: alle fossielen van hun macht ontdoen en uit de partij zetten. Daarna met een schone lei en Omtzigt opnieuw beginnen.

  Natuurlijk weet ik dat dit een illusie is. Als er een partij door fraude, gekonkel en backstabbing getekend is, is het ’t CDA wel.

  1. toetssteen

   Eens met grasmaaier.

   1. Ernest Stern

    Ach wat leuk, de oude Toetssteen veert op uit zijn coma en komt met een sterk inhoudelijke bijdrage.

    1. Kretoloog

     Ernest Stern, de arrogante stagiaire uit Max Havelaar, gedraagt zich ook op DDS als een onbeschofte lul.

     1. Ernest Stern

      Uw bijdrage, beste Kretoloog, toont daarentegen wel een verfijnde beschaving.

  2. Marija

   Mee eens, zie mijn bericht hierboven.

 3. Gascoine

  LPF toestanden haha!

 4. Grasmaaier

  Het is te hopen dat de Augiasstal van het CDA eindelijk uitgemest wordt. Maar 43 jaar politieke mest, verradersvuil en vieze smerigheid wegboenen is geen sinecure. Omtzigt en Keijzer lijken me daar de aangewezen personen voor: de Phoenix kan pas herrijzen als eerst de boel wordt afgebrand.

  Pak ze Pieter en Mona – jullie kunnen het!

  1. Meriadoc Brandebok

   Even kijken: wat hebben we precies?

   – Omtzigts vrouw die de naam “Hugo de Jonge” in beeld krijgt als ze een stem uitbrengt.
   – De Telegraaf met een ophitsende kop in het zaterdagnummer.

   Guur rechts: eR zIt eEn LUchtJe aAn!!!1!!!

   1. Grasmaaier

    Je hebt voor vandaag je tro*l quotum wel gehaald, Brandebok. Taai nu maar af en ga lekker slapen.

 5. J.C.

  Nee, de reactie van Ernest Stern is inhoudelijk……hij vindt Mona Keizer kleingeestig.

  1. Ernest Stern

   Dat zie je goed, J.C.

 6. Bunky01

  Het CDA zou er goed aan doen om – al is het wellicht overbodig – de verkiezing opnieuw te doen. Aan deze uitslag zal altijd – waar of niet waar – de geur van oneerlijkheid blijven hangen. Dat moet je niet willen als partij.

  1. Meriadoc Brandebok

   Het CDA zou er goed aan doen voortaan geen ICT-bedrijf meer in de arm te nemen, maar de stemming via het rode potlood te organiseren. Een paar pechvogels hebben het verkeerde knopje aangeklikt en schoppen nu een hoop herrie.

   Je ziet het. Alles is nieuw en dan snappen de conservatieve christendemocraten er geen hout meer van.

 7. Appelstroop

  Nou, lekker laten uitzoeken, brengt wat stabiliteit terug in de verdeelde partij en dan hoeven sommige lieden niet zelf hun conclusies te trekken op basis van hun onderbuikgevoel.

  Mijn eerste reactie was ook: hmmm.. toen het mailtjes gedoe uit kwam, maar het zijn enkele mailtjes, en het gebeurde ook andersom. Misschien was de database wel gewoon een excelletje en heeft een domme miep/klaas 1 kolom geselecteerd en is gaan sorteren, ben dit met programmeren veel te vaak tegengekomen, ook met hele grote bedrijven.

 8. Rieks

  Net als met dat stemmen per computer: er kan van alles misgaan. Er gaat niks boven papier of hand op steken. En als er iets misgaat is de fout vaak niet te achterhalen. Die computer experts hebben grote pretenties maar falen nogal eens.

  1. Maurits Dekker

   Als je op kandidaat A hebt gestemd en je daarna wordt gefeliciteerd met je stem op kandidaat B, zit er een fout (al of niet bewust zo geprogrammeerd) in de software.
   Als deze ‘fout’ bij alle gebruikers optreedt is het duidelijk een fout.
   Als deze ‘fout’ incidenteel optreedt is het bewust zo geprogrammeerd en dus fraude.

   1. Piet51

    @Maurits Dekker
    Een bijzondere redenering geef je hier. Ik ben het met iedereen eens, dat het grondig uitgezocht moet worden, anders ettert deze onduidelijkheid nog lang door.

    Maar als het inderdaad fraude is, moet de fraudeur zo snel mogelijk ontslagen worden en een beroepsverbod krijgen, want zo’n fraudeur is oerdom en zijn naam niet waard. Want het is natuurlijk heel raar, dat iemand fraudeert en er meteen bij aangeeft dat er is gefraudeerd en wat dat in dit geval inhield. Veel slimmer en niet veel meer werk, namelijk slechts een paar programmaregels, was het geweest, als dan de kiezer de bevestiging van de uitgebrachte stem had gekregen en niet de naam van de uiteindelijk begunstigde.

    Alleen dit al maakt voor mij duidelijk dat er niet bewust is gefraudeerd, maar een fout gemaakt is die een specialist er zo uithaalt. Maar veel waarschijnlijker is het, dat de kiezer zelf een foutje heeft gemaakt. Hoe vaak is dat ieder van ons al niet overkomen? Zeker weten, dat je alles hebt gedaan zoals bedoeld en toch gaat er iets fout. Dan roep je meestal snel, dat de computer een fout heeft gemaakt.

 9. rexm

  De oude garde van het CDA, willen geen frisse wind in hun partij,
  ze willen macht en arrogantie doorzetten.
  Ze graven hun graf, ook de hele coalitie, voor de verkiezingen weten ze van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen, misschien wel met gekleurde hoedjes en schoenen, ze staan voor paal in geheel Europa en daar buiten.

  1. Marija

   Maart 2021 is het domme deel van het stemvee dit allemaal vergeten.

 10. Wim Vreeswijk

  Mona kan bij mij niet stuk en heeft zich toen al bijtijds terug getrokken uit haar slangenkuil die het nu is. Het kan m.i. geen kwaad dat zij haar twijfels hierover uitspreekt en een grondig onderzoek overweegt zodat de lucht rond het CDA weer wat opfrist.

 11. rivier goud

  Jammer dat ze daar wel tijd voor heeft, na 2 jaar lang aanschrijven Economisch zaken zodat er op grotere schaal goud kan gewonnen worden van Nederlandse rivieren op een milieuvriendelijke manier, bespaar heel veel geld dat nutteloos in Afrika besteed word, en dat kinderarbeid gefinancierd, nee dit is veel belangrijker!! Maar net als Buitenlands zaken en Binnenlands zaken die zijn ook niet thuis. Lijsttrekkers verkiezingen zijn toch veel belangrijker en corona is nu een excuus voor alles!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.