FVD kapittelt Mark Rutte om acute watercrisis in “Nederland waterland”: ‘Haha! Ook dit niet onder controle, Mark?!’

FVD-senator Bob van Pareren heeft de premier aangevallen wegens zijn gebrek aan regie. Het Eerste Kamerlid van de grootste oppositiepartij vindt dat de premier het dreigende watertekort in grote delen van Nederland niet goed onder controle heeft.

De hittegolf eist al menig tol. Op straat is het zelfs in deze corona- en vakantietijden extra rustig, huisdieren liggen te puffen in de schaduw en – als het aan FVD-senator Bob van Pareren ligt – moet de premier zich binnenkort verantwoorden op het Binnenhof wegens het niet goed managen van de watervoorraad van Nederland.

Van Pareren wijst op een artikel in De Telegraaf van vandaag, waarin wordt gesteld dat Nederland nog nooit zo’n massaal beroep deed op drinkwater als de afgelopen paar dagen. Er worden zelfs drinkwaterbedrijven geciteerd die letterlijk waarschuwen dat “de dagelijkse voorraad opraakt.”

Het Eerste Kamerlid legt de schuld van die crisis op het bordje van de minister-president. Want, zo houdt Van Pareren de lezer voor, we spreken niet voor niets over “Nederland waterland.” Dat uitgerekend hier nu lege kranen en droge douches dreigen, doet hem lachen om de vaardigheden van de VVD-regeringsleider. Hij moet ergens huilen van het lachen, maar stelt ook een cynische vraag: “Ook dit niet onder controle, premier Rutte?”

Rutte heeft nog geen publiek woord gerept over het watertekort in de huidige hittegolf. Wel raadt hij mensen aan om door middel van zeep en drinkwater hun handen “stuk te wassen.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. RPML

  Tja, als het advies is aan 17 miljoen inwoners om thuis te blijven tijdens de vakantieperiode, is het ook niet zo gek dat de waterbehoefte wat hoger uitvalt toch?

  1. Mart

   Ja en velen een plastic poedelbadje in tuin of balcon….dat moet elke dag ververst worden want gaat vlug vervuilen met al die ongewassen kinderen……Ja ik denk nog aan het verzinkte tijltje uit mijn kinderjaren 1936 +,was gèèn frisse bedoening,ha.

 2. Aardvark blues

  Volgens diverse linkse deugkneuzen alhier is Rutte een staatsman van allure hoor….beter zijn er niet volgens die dwaallichten.

 3. Cootje

  Onder 10 jaar leiding Pinokkio , zijn top instellingen als het CBR , de WODC , het UWV , de belastingdienst. De douane de politie het leger , het RIVM , de arbeid inspectie , de GGD , de voedsel en warenwet , en nu de drinkwater bedrijven naar de klote geholpen door onze liberale leugenaar , die in 10 jaar 10 Nederland heeft verkwanselt aan Europa , en boeven landen als Oekraïne Bulgarije Roemenië Balkan landen , blijft over een derde wereldland , met een top positie in de pillen en verdovende middelen. Bedank pinokkio

 4. DubbelZout

  Jaaaa, bijna…
  Ik zoek nog ergens een link met, “links” de EU, massa-immigratie of van mijn part George Soros en dan snap ik hem helemaal
  Gewoon ff voor het vertrouwde gevoel, die dubbele agenda
  Ik bedoel: waarom maakt FVD zich nu ineens druk over een probleem wat al veel langer speelt

  1. omniscius

   Ik ben ervan overtuigd dat het allemaal de schuld is van Sylvana Simons, zij zit te veel en te vaak in bleekwater. Niet dat het iets helpt…

  2. Blondie

   D.Zout.
   De Linkse gekkies hebben de grootste zoetwater bekkens in Nederland omgeturnt in brakwater bekkens nog net geen Dubbel Zout water bekkens.
   Lees je maar eens in, over de zeearmen in Zuid-Holland en Zeeland.

 5. C.oitus

  Ik hoor de laatste jaren alleen maar crisis dit crises zo, ik ben crisis moe.

  1. Shadow1100

   Methaan (C4) crisis
   In de Noordelijke IJszee borrelen enorme bellen methaan naar de oppervlakte – een broeikasgas dat twintig maal krachtiger is dan CO2. Dat blijkt uit internationaal onderzoek in de regio.
   In de Noordelijke IJszee zitten miljoenen tonnen methaan opgeslagen in de bevroren zeebodem.

   Stikstof (N) crisis
   Er zijn veel verschillende soorten stikstof. Een deel van de stikstof – vooral uit de landbouw en veehouderij – komt in de vorm van ammoniak in de lucht. Verkeer, huishoudens en industrie zorgen voor stikstofoxiden in de lucht. Die kunnen wel schadelijk zijn voor het milieu. Stikstof dat in de lucht komt, daalt elders weer neer.

   PFAS crisis
   PFAS is een verzamelnaam van stoffen die gebaseerd zijn op een koolstoffluorverbinding. Dit zijn door de mens gemaakte stoffen die van nature niet in het milieu voorkomen. Ze komen onder andere in de grond door fabrieken, die stoffen lozen. Om de gezondheid van mens en dier te waarborgen, is een norm vastgesteld. Want we weten nog niet hoe gevaarlijk deze stof is. Die norm is nu: er mag 0,1 microgram PFAS zijn, per kilo grond. Veel van die grond voldoet niet aan de strenge normen en daarom ligt een deel van de bouw stil.
   Ze worden toegepast in allerlei alledaagse toepassingen, zoals verf, blusschuim, pannen, kleding en cosmetica.

   Zure regen (SO2) crisis
   Regen behoort enigszins zuur te zijn. Dit is een natuurlijk verschijnsel. Natuurlijke regen heeft een pH van ongeveer 6. Bij een pH beneden de 5 spreken we van zure regen (echter: een betere maat voor de vervuilende werking van de neerslag is de som van de verzurende bestanddelen, oftewel van de ammonium-, nitraat- en sulfaatconcentraties).
   Veel bronnen van zure regen komen vanuit de natuur, bijvoorbeeld de grote hoeveelheden zwaveloxiden die worden uitgestoten bij vulkaanuitbarstingen.

   CO2 crisis
   CO2 is een gas dat van nature in de lucht aanwezig is, maar waarvan de hoeveelheid de afgelopen 150 jaar flink is toegenomen. Dat komt door menselijke activiteiten. Vooral als we fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en gas verbranden ontstaat er veel CO2.

   Ozonlaag (CFK) crisis
   Chloorfluorkoolstofverbindingen (ook chloorfluorkoolwaterstoffen of cfk’s) zijn koolwaterstoffen waarvan waterstofatomen zijn vervangen door chloor- en/of fluoratomen. Cfk’s werden in de jaren na 1930 ontwikkeld door onder anderen Thomas Midgley en gebruikt als koelmiddel en als drijfgas voor spuitbussen. De bekendste groep cfk’s zijn de freonen en soms worden alle chloorfluorkoolstofverbindingen wel als freon aangeduid.

   Corona (Covid19) crisis

   En zo huppelen we van de ene in de nadere crisis. Gelukkig heeft onze (r)overheid voor al deze crisissen een passende oplossing namelijk:
   M E E R B E L A S T I N G E N I N N E N

 6. Blondie

  Rutte ga weg knul, voordat ze je wegsturen en je als een angsthaas met je staartje tussen de benen, moet vertrekken.

  Vertrek Rutte, voor je nog meer kapot maak in Nederland.

 7. P.Sisterons

  Rutte zal wel geen actieve herinnering hebben aan het feit dat mensen water gebruiken. Hij heeft het veel te druk met het naar de klote helpen van Nederland.

 8. Heras

  “Rutte, de man die alles vernietgen kan” .
  Gauw vervangen die hap.

  1. Jack Flash

   En als het straks weer plenst verzuipen we weer.
   Wat heb je gedaan met de rioolbelasting opbrengsten Prutte..Haha!

 9. Boemboem

  Breek mij de bek niet meer open met deze regering en linkse kliek!
  Alles gaat al jaren verkeerd niet alleen de Corona….beleid
  Stem op de PVV of FVD dan pas word Nederland weer Nederland.

 10. hollandse-bier92

  Ik ben van mening dat deze kabinet opgeheven dient te worden.
  Eerst migratie na binnen halen dan referendums verbieden na keer op keer.
  Het volks woord naast hun neer te leggen en dan nog het feit dat zij expres.
  Corona patiënten nederland binnen gehaald hebben het schijt aan de volk.
  Geen btw verlaging geen huur stil staand al was het maar twee drie maandjes.
  Geen compensatie voor gedupeerde en als ik hun koppen zie wordt ik al ziek.
  Misselijk makende stront zakken en wijven daar net een glibber vis in een emmer snot.
  Je krijgt er kokhals neigingen van bah.

  1. DubbelZout

   Aan uw Nederlands te zien bent u waarschijnlijk het bezopen neefje van onze grote vriend Bullshit10 ?

 11. Heras

  Weer een bangmakerij.
  Wat kunnen ze nog meer bedenken,….wc-rolcrisis, blauwe kleurcrisis, eeehhhh….kop koffie crisis…..
  laat je niet bang maken. En laat je stem horen.

 12. Bambocheur

  Willem de Overbodige is in de hele wereld bekend als watermanager. Het is de hoogste tijd om zijn grote vaardigheden aan het volk te tonen.

 13. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Een politicus is per definitie geen individu die geschikt is om zaken op te lossen te besturen te beschermen etc. Een politicus is een knecht van de macht en die macht is de Illuminatie Bilderberg Satan die weer wordt vertegenwoordigd door de koninklijke en presidentiele bloedlijnen die terugvoeren tot aan de Anunnakie de buitenaardse monsters die wij ook wel goden noemen.