FVD’er Eppink grijpt coalitie: ‘Frankrijk verhoogt zorgsalarissen, met geld van wegrennende angsthazen Nederland!’

Forum voor Democratie-europarlementariër Derk Jan Eppink heeft geen goed woord over voor het feit dat Nederlandse coalitie-Kamerleden wegrenden “als angsthazen”, in plaats van te stemmen voor een motie die de salarissen van zorgmedewerkers verhoogt. Des te meer omdat deze parlementariërs ook verantwoordelijk zijn voor de verhoging van zorgsalarissen in Frankrijk.

Er is eigenlijk bijna geen persoon te vinden die de 34 Kamerleden die wegliepen bij het coronadebat van gisteren nu heldhaftig vindt. Zelfs de coalitiepartijen zelf zien dat nu in.

Maar dat de Kamerleden wegliepen is om nog een andere reden wrang te noemen. Want dankzij diezelfde coalitie, die premier Rutte in het zadel houdt, kan er nu wel met geld gesmeten worden in Frankrijk. Daar worden de zorgmedewerkers ruim beloond voor hun inspanningen, met zo’n €2000 extra per maand. Een lekker bedrag.

Dat kan ze worden uitbetaald, omdat Nederland veel geld geeft aan Frankrijk via het coronaherstelfonds. FVD-europarlementariër Derk Jan Eppink windt zich er over op:

“Franse regering verhoogt salarissen in zorg, mede dankzij ‘geld uit EU pot’. NL – dat via dit ‘Herstelfonds’ geld bijdraagt – doet dat niet. Coalitie rent weg als angsthazen.”

Hij noemt het “de realiteit van de eurotransferunie,” die leidt tot een heel bizarre vorm van gemeenschapszin: “export van welvaart en eigen mensen in de kou zetten. ‘Solidariteit’?”

Eppink ageert al langere tijd tegen het feit dat het kabinet-Rutte via de EU grote bedragen overmaakt naar Zuid-Europa. “Nederland is de pinautomaat van Europa,” luidde vorige maand al zijn conclusie: “Het pinpasje ligt in Parijs’”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Petrazoveel

  “Dat kan ze worden uitbetaald, omdat Nederland veel geld geeft aan Frankrijk via het coronaherstelfonds.”

  Had Prutte wel mandaat van de 2e Slaapkamer om zijn handtekening onder dit fonds te zetten? Ik meen namelijk van niet.

 2. Vliegenvanger

  Al die weg lopers moeten direct ontslagen worden. Ze zijn niet in die functie getreden om weg telopen.
  Wat een regering hebben wij hier.
  Nederland als bananenrepubliek staat goed. Rutte is net als de rest een angsthaas, hopelijk worden ze volgend jaar goed afgestraft.

 3. Jack Flash

  Zouden de Nederlanders zich dit nog kunnen herinneren als ze bij de stembus komen?

 4. Heras

  Daarom moeten we na de verkiezingen uit de EU.

 5. Che

  Populistisch gezwets van een Fvd’r die per jaar 250000 euro’s pakt.
  Maar volgens Michael gaat het met DDS financieel goed.
  Wat wil je, flinke donaties en promoot Fvd.. zo doorzichtig.

  1. Braboworstenbroodje

   @che ik sponsor dds ook met geld om dds in de lucht te houden ,zodat je iig een dagbesteding hebt.
   Ook draag ik bij aan belastingen zodat jij arme sloeber toch nog een grijpstuiver krijgt in de vorm van een uitkering en een gesubsidieerd flatje 4hoog.

  2. Logica

   Che, dat verdienen ze allemaal. Er zijn zat europarlementariërs die voor dat geld zich wel dagelijks melden bij de receptie om hun handtekening voor aanwezigheid te zetten maar dan gelijk weer het gebouw uitlopen. Zo houden ze ook nog eens recht op 300 euro daggeld. Spreekt jou wel aan he? .

  3. Rood

   Eens een linksfascist altijd een linksfascist.

 6. Blondie

  Rutte jij als de grootste leugensmurf van Nederland, verantwoordelijk voor de grootste bedrog sessie vanaf 1700.
  Stop met je leugens en bedrog, ga weg knul en kom pas terug, als al al al je leugens opgedroogd zijn.

  RUTTUP EN NEXIT.

 7. Yoyo

  Eppink ziet het scherp.
  Het zijn een stelletje angsthazen.

 8. LifeBuddy

  De verhoging van zorgsalarissen in Frankrijk. Maar Frankrijk zwaait ook met onze beurs door vliegdekschepen naar griekenland te sturen voor [gewelds]oefeningen. Frankrijk staat ook met onze beurs in libanon te zwaaien, waar de maffia gretig gebruik van zal maken. En in nederland kunnen de ultra sLinkse nog Geen potje voetbal organiseren.

 9. Meriadoc Brandebok

  De kans dat Nederland dit had kunnen voorkomen was al verkeken na de draai van Merkel.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “De kans dat Nederland dit had kunnen voorkomen was al verkeken na de draai van Merkel.”
   Nee hoor, Rutte had z’n veto kunnen gebruiken.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee, in dat geval had hij niets meer losgekregen dan hij nu loskreeg. Er waren goede mogelijkheden dat als Duitsland zich achter het verzet had geschaard Nederland het gewenste resultaat had bereikt. Of als Groot-Brittannië nog deel had uitgemaakt van de EU.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Het gaat niet om loskrijgen… er moest niks losgekregen worden. Een beetje van “wil je mijn voet of m’n been”, “mijn voet graag”.

     Het hele zaakje had koste wat het koste gestopt moeten worden, en daar is een VETO nu precies voor. Als de “unie” daarop gevallen zou zijn (maak je geen zorgen) was dat voor mij des te beter geweest!

     De EU betekent niks anders alles LETTERLIJK eindeloze ellende, ellende zonder uitzicht… een soort covid19.

     Laat ik maar ophouden anders kom ik uit bij het Leninisme, Marxisme, Bolshevisme, China, Goelag’s en corona detentie kampen.

 10. Piet Klein

  Macron troggelt Rutte geld af terwijl de Fransen al gemiddeld meer verdienen dan de NL-ers. Verhoogt de salarissen van de zorgmedewerkers wat sowieso goed is ook voor de Franse economie. En nog steeds wordt Rutte niet ter verantwoording geroepen in de Tweede Kamer. Komen de main streaam media niet in actie om kritische vragen te stellen????????????????????????????. Kan Rutte zomaar dit doen? Is er geen besluit nodig van de Tweede en Eerste Kamer? In welk land leven wij?????????????????????

  1. Jack Flash

   Piet,Geert Wilders is de enige die hier wat over gezegd heeft..

 11. gargamel

  ” €2000 extra per maand” ?

 12. lucinde

  Framing?
  Frankrijk besloot reeds in juli de salarissen te verhogen (pakket van 8 miljard)

  Waar dat geld vandaan komt is minder relevant, de vraag had moeten zijn waarom Nederlandse zorgmedewerkers geen loonsverhoging krijgen.

  Laat Eppink daarvoor strijden ipv de aandacht af te leiden

  1. Oepsie

   Wat een domme flauwekul! Alleen omdat het een FvD er is, komt u met iets wat nergens op slaat. Doe eens een cursus begrijpend lezen. Want zo dom, kan u toch niet zijn? Of wel?

 13. Piet51

  Beste Tim. Die salarisverhoging gaat inderdaad om ongeveer € 2.000 extra, sterker nog, bijna 2.200 extra. Alleen is dat niet per maand, maar per jaar.

  1. evil knievel

   €2200÷12=183,33 extra per maand,betaald van onze EU bijdrage maar hier lopen de coalitieleden gewoon weg uit de kamer als r iets extra’s gevraagd wordt voor de NL zorgers!?🤔
   Sorry maar dat gaat r by my,op de 1 of andere wijze niet in NEPietje!🤨

   1. Piet51

    @evik Knievel
    Je rekensommetje klopt helemaal. Maar dat NEPPietje moet je me uitleggen, want dat begrijp ik niet.

    Dat optreden van de coalitie was niet handig, maar ik ben er wel 100% van overtuigd, dat Wilders hier heel bewust een heel slimme zet heeft gedaan.

    Natuurlijk gaan partijen niet stemmen als ze weten dat ze niet winnen en met andere afspraken die stemming kunnen uitstellen. En bovendien was die motie een heel flauwe, omdat alleen een structurele verhoging werd gevraagd, zonder aan te geven wie, wanneer, financieringswijze, etc., etc. Eerder is al een paar maal vastgesteld, dat de Kamer, de coalitie dus, dit niet wil. Nu ligt er ook nog eens die brief van Arib, die precies aangaf wat de coalitiepartijen graag wilden.

    Maar, toegegeven, Wilders is een gewiekst politicus, die dergelijke situaties doorziet en zijn kansen grijpt. Ik neem hem niets kwalijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.