Geert Wilders gaat compleet door het lint wegens vier jaar oude vluchtelingencampagne: ‘Totale zelfislamisering!’

PVV-voorman Geert Wilders is ongelooflijk kwaad geworden over een filmpje dat meer dan vier jaar geleden is gemaakt over vluchtelingen. Het Engelstalige en Arabisch ondertitelde filmpje leert vluchtelingen aan de hand van een animatievideo hoe het asielproces in Nederland werkt. Wilders is woest, noemt het “zelfislamisering” en stelt Kamervragen.

Echt snel is de PVV er niet bij: een website genaamd Welcome in the Netherlands, waarop een video staat die asielzoekers in het Engels en het Arabisch leert hoe asiel aanvragen in Nederland werkt. De video werd geproduceerd door bedrijfsfilmmaker Flicks en ondersteund door Stichting Kinderpostzegels en het Ministerie van Veiligheid en Justitie, en zag in januari 2016 het levenslicht.

Meer dan viereneenhalf jaar later is Geert Wilders daar compleet verbolgen over. Alsof het gaat om een dringend probleem dat nu speelt twittert hij er furieus over. “Totale zelfislamisering,” fulmineert het PVV-Kamerlid. “Kom allemaal maar lekker naar Nederland! Arabisch ondertiteld en al, gesteund door het Ministerie van V&J.” Wilders koppelt er een stemadvies aan: in maart moeten we allemaal voor zijn partij gaan, vindt hij.

En samen met PVV-collega Emiel van Dijk stelt hij Kamervragen. In twaalf vragen wil Wilders weten waarom de video is gemaakt met steun van het ministerie waar nu Ferd Grapperhaus de scepter zwaait. Het wordt een “propagandavideo” genoemd met een “enorm aanzuigende werking”. Dat allerlaatste zal wel meevallen, eerlijk gezegd, anders had de PVV er heus wel eerder dan vier jaar later lucht van gekregen. Het krijgt, alles meegewogen, dus nogal het karakter van mosterd na de maaltijd.

En fin, we kennen de partij van Wilders: nog wat tekeergaan tegen “vervelende asielzoekers” en “kansloze gelukszoekers”, en af zijn weer die op maximaal spektakel gerichte Kamervragen. Nou, waar zo’n zeer matig bekeken video uit 2016 allemaal niet goed voor is!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. combat le pelicule

  Het is natuurlijk schandalig dat de procedures worden AANGEMOEDIGD dit zou moeten worden ONTMOEDIGD, deze mensen moeten hun eigen land opbouwen en niet ons land leegroven..

  1. Appelstroop

   Quran (33:27) – “And He caused you to inherit their land and their houses and their wealth, and land ye have not trodden. Allah is ever Able to do all things.”

   1. hans-e-pans

    Voordat het niet meer mag, nu in het Nederlands,

    Koran (33:27) – “En Hij heeft u ertoe gebracht hun land en hun huizen en hun rijkdom te beërven, en land dat gij niet betreden hebt. Allah is altijd in staat om alle dingen te doen. ”

    1. combat le pelicule

     allah is geen god, allah heeft niets gemaakt of geschapen, allah is een demon, de islam een satanische ideologie.

    2. Lefty

     @Hans: Als Allah alles kan, kan hij dan ook een muur bouwen die zo hoog is dat hij er zelf niet overheen kan springen?

     1. NEXIT.

      was dat maar waar , de ideologie achter de muur , een soort wederopstanding van de DDR

  2. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 2. Bullshit10

  Tim ga alsjeblieft naar joop daar hoor je thuis
  Ik begrijp mvdg niet. die schrijft en doorziet het wel jammer dat mvdg niet veel meer stukjes schrijft ik ben deze links zooitje van tim wout bart wel een beetje zat
  Tot slot tim jij ziet het niet maar wilders heeft gelijk jammer voor je stem pvv

 3. ikweetwatikwil

  Wanneer heeft Wilders die vragen gesteld in de kamer.

  1. Bullshit10

   Ikweetwatikwil
   Het is een drama hoe links DDS word
   Doe mij Michael van der galien maar die schrijft tenminste wel eerlijk dat is wel de enige bij DDS de rest hoort bij joop thuis

 4. Ernest Stern

  Geert zit er weer bovenop.

  1. evil knievel

   Bij jou,zitten ze er in!😁
   He sterretje!?😘
   Die ver8elijke,leegvretende,irritante,salafistische & terorristische aarsmades!😜

 5. Kretoloog

  Saai en voorspelbaar, dat is DDS geworden.

  Een afzijktopic over Trump.
  Een afzijktopic over Wilders.

  Beiden natuurlijk van Tim E.

  Vanmiddag een paniekverhaal over Corona, van Wout W. uiteraard.

  En de rest van de onderwerpen overgenomen van Geenstijl.

  Waar is MvdG als je hem nodig hebt?

  1. Che

   Of we blij moeten zijn met een reactionair en provocateur…

   1. evil knievel

    Jup!
    Beter dan dat galbakken,landverraderlijk,moslimterroristen lovend deugvolk dat hun eigen doodvonnis tekend😁

  2. Grasmaaier

   Kreet schrijft: “En de rest van de onderwerpen overgenomen van Geenstijl.”

   Toen ik dat twee weken geleden bij een artikel van Bart Reijmerink schreef kreeg ik meteen een permaban op IP-nummer.

   En het was nog goddomme waar ook: een zelfde artikel met nota bene de zelfde illustratie had ’s ochtends op GS gestaan. Als je zo snel gepikeerd bent, heb je echt een veel te groot ego.

   Onbegrijpelijk trouwens dat DDS aan Bart dat mandaat geeft om een permaban uit te delen.

 6. DubbelZout

  Ondanks dat Corona gedoe moeten we niet vergeten wat het echte en volgens velen, enige probleem is in Nederland
  Daar kan Corona nog een puntje aan zuigen

  1. Appelstroop

   precies, niemand heeft het nog over stikstof.

 7. 56RdK

  Ja Tim, jij neemt vast heel veel van die gelukszoekers in huis, en jij past jouw gedrag helemaal aan aan die nieuwkomers? Echt hé!

 8. Piet Klein

  Heel veel asiel zoekers zijn aardige mensen, mensen zoals jij en ik die proberen de beste kansen te benutten om beetje bestaan op te bouwen. Op zoek zijn naar veiligheid. Maar Nederland kan het totaal niet meer aan. Dat al deze mensen, sommigen aardig en sommigen met een waarden die niet bij ons passen, we kunnen deze migratie niet maar aan. De huizenmarkt in Nederland totaal uit het lood geslagen. Vele starters kunnen niet of moeizaam of na lang wachten pas een huis krijgen. De huizenmarkt wordt nog dubbel geremd door een chaotische stikstof problematiek waarvan het netto effect is dat er minder huizen gebouwd worden. De arbeidsmarkt staat onder druk, recent enorm versterkt door de corona crisis. Met daaroverheen nog een extra rem omdat extra geld uit Nederland onttrokken wordt om rijkere Italianen en meer verdienende Fransen te schenken. We halen aardige migranten binnen maar met kwaliteiten waarvoor we moeizaam werk kunnen creëren. We hebben sowieso moeite werk, innovatie te realiseren in competitie met bijv. China. We hebben integratie problemen die zich uiten o.a. in een te grote conservatieve islam die onvoldoende respect heeft voor de positie van de vrouw, van homo’s, joden haat en anders denkenden te weinig respecteert. Het netto effect is dat nagenoeg iedereen niet wil discrimineren maar een te groot deel zich gediscrimineerd voelt. De integratie van de bevolkingsgroepen gaat slecht. De segregatie is sterk, groepen blijven in hun eigen groepen leven en integratie is er beperk.t Groepen integreren niet. Er zijn dus talloze redenen om een rem te zetten op de migratie, Niet omdat het geen aardige mensen zijn, maar wel omdat we het niet aankunnen. Maar onze politiek is gespecialiseerd in wegkijken. Als er een corona crisis is gaan de politici op vakantie en laat men de verwarring groter worden. In de stikstof crisis weigert met de uitleg en laat men de boeren de prijs betalen en verder is het wegkijken. Carola Schouten gaat een poging doen in zomergasten aardig over te komen, maar dat gaat niet meer lukken als je eerst de vissers en daarna de boeren laat vallen. En een hoofdthema van wegkijken is de migratie. We kunnen het niet aan. Dat Wilders de enige is die het probeert op de agenda houden is terecht. En het is ongepast dat de DDS niet de gevestigde partijen ter verantwoording roept over het wegkijken en wel meegaat in het wegframen van Wilders. Er zou niets op tegen zijn om als NL nu tot de conclusie te komt dat we de migratie niet meer aan kunnen en dat de deur dicht gaat. Dat de falende politici zo’n statement niet maken bang voor de acceptatie binnen de EU die wel bereid is geld uit NL te trekken voor rijkere landen het maakt ze slappelingen in het kwadraat. Een DDS als het over Wilders gaat in de framing valkuil stapt en niet de bestaande partijen aanspreekt op het wegkijken. Er is een verbeterpunt voor de DDS.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍🤮🤮🤮🤮

  2. Piet51

   @Piet Klein
   Zou je zo vriendelijk willen zijn om een paar uitspraken toe te lichten?

   * Hoe kunnen vooral die plm. 25.000 asielzoekers (nog geen 10.000 huishoudens), jaarlijks, een huizenmarkt zo ontwrichten, dat er zoveel woningen tekort zijn?

   * Waar haal je vandaan dat Italianen rijker zijn en Fransen meer verdienen dan wij?

   * Hoe kom je erbij, dat we migranten binnenhalen? We laten ze binnen, omdat ze zich melden als mensen in nood. Daarna mogen ze blijven of moeten ze weer vertrekken.

   * Hoe zie je al die mensen met migratie-achtergrond, die al jaren, soms generaties geïntegreerd zijn. Enkelen daarvan zien we in de politiek. Daar was veel tijd voor nodig, maar het bewijst wel dat het zeer wel mogelijk is.

   * Voor welke rijkere landen is Nederland bereid geld uit te trekken? Zijn dat alleen Italië en Frankrijk, m.i. zijn die (veel) armer, of zijn er meer landen?

   * Waarom zet je Wilders tegenover de gevestigde, bestaande partijen, terwijl Wilders het langstzittende parlementslid is?

   1. combat le pelicule

    piet is nuanceneu*er die stelt retorische vragen

   2. evil knievel

    Hoe zie jij de toekomst als landverrader!?🤨
    Zal ik je wat verklappen,…ik zie kaalgeschoren hoofden,pek n veren n het bevalt me wel!😁

  3. Marija

   Een lang verhaal om te vertellen dat het slecht beleid is om hier alles maar binnen te laten.

   1. NEXIT.

    daar is malle pietje heer en meester in , een waar politicus , een behangrol vol tekst en dan niets toevoegen aan een discussie

    1. Bloemkust

     Jij hebt ECHT niet door dat je nu perfect jezélf beschrijft, in plaats van de –feitelijke bijdrage– van de “Piet” hierboven he??
     Of je nu wel of niet met hem eens bent, Hij weet tenminste wat “beargumenteren” inhoudt.
     Jij slaat als antwoord alleen maar wilt om je heen .

     1. Bloemkust

      Wild!

     2. NEXIT.

      ENZ

  4. Lex

   Och och nog zoon bruikbare id…t

   Dan vang jij ze toch lekker allemaal op wie let je.

 9. Pierre Tombale

  Dat de heer Wilders ziedend is over de uitverkoop van Nederland strekt hem tot eer.
  Het verkwanselen van je vaderland noemde men vroeger landverraad.
  Nu heet het begeleiding van asielzoekers.
  En zakken we weg in een bodemloos multicultureel moeras.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 10. Bes Tolen

  De massa immigratie is een zware misdaad tegen de autochtone bevolking. Herdenking van de Tweede Wereldoorlog door autoriteiten lijkt meer op afleidingsmanoeuvre dan op maar enigszins fatsoenlijke politiek. Aanfluiting van de hoogste orde.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

   1. Dolph Thans

    Bonuspunten ?

    1. Ploosje

     Ik kocht altijd Kinderzegels maar nu ik dit weet dus niet meer.

 11. omniscius

  Nog wat Kinderpostzegels kopen iemand?

  1. Vrijedenkert

   Die kutpostzegels koop ik al jaren niet meer, nu weet ik waarom!

  2. Ploosje

   Echt niet

 12. Lefty

  Wie niks van de geschiedenis leert moet ze herhalen. We hebben vluchtelingen uit de diverse landen eeuwenlang uitgebuit, en doen dat nog steeds. What comes around goes around.

  1. evil knievel

   Oh,nee toch!!!!😭
   Probeer ns vooruit te kijken,flapdrol!😘

  2. NEXIT.

   hahahahahaha

 13. Lex

  Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht.

  Ja hoor we hebben nog lang niet genoeg gelukzoekers. Er zijn nog lang niet genoeg woningen aan statushouders “gelukzoekers” gegeven.

  Dit is 100% PVDA D66 beleid.

  Gelukkig zijn er volgend jaar verkiezingen en kunnen we afrekenen met dit vreselijke wanbeleid.

  Dan wel op FVD en PVV gaan stemmen anders blijft alles bij het oude.

 14. Lex

  Nog een keer

  Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht.

  Ja hoor we hebben nog lang niet genoeg gelukzoekers. Er zijn nog lang niet genoeg woningen aan statushouders “gelukzoekers” gegeven.

  Dit is 100% PVDA D66 beleid.

  Gelukkig zijn er volgend jaar verkiezingen en kunnen we afrekenen met dit vreselijke wanbeleid.

  Dan wel op FVD en PVV gaan stemmen anders blijft alles bij het oude.

  1. Brenda Welsh

   Nee hoor, ik voorzie een grote stemmenwinst voor de PvdA. Met D66 gaat het ook voor de wind.

   1. evil knievel

    U kunt uw voorzieningen beter in t vervolg op de kermis in 1of ander gehucht laten plaatsvinden weledele kwakzalver!😂

   2. Lex

    Go ben je nu echt zoon doem denken waarvan de hele familie PVDA stemt.

    Nou we zien waartoe dit heeft geleid.

    D66 is al helemaal een ramp voor Nederland.

    Ga eens lekker een avondje googelen naar de geschiedenis van De PVDA en D66 wie weet word ja nog wat wijzer.

    Deze partijen helpen Nederland naar de afgrond.

    De hoogste tijd voor een andere koers
    De hoogste tijd voor een ander kabinet
    De hoogste tijd voor een kabinet FVD en PVV

   3. NEXIT.

    hahahaha , deze sukkel voorspelde dat Trump nooit president zou worden en dat de brexit nooit zal plaats vinden. een zielige linkse adept met 75 aliassen en een kapotte glazen bol

 15. andergeluid

  Tim schrijft dit soort stukken om de meeste mensen uit te lokken en dat lukt hem altijd aardig.
  Wat nu wel jammer van hem is dat hij Journalist is en niet echt kritisch is over wat er echt allemaal aan de hand is rond de corona en Agenda 2030 en al deze mensen die er mee te maken hebben en er verantwoordelijk voor zijn.
  Maar ja hij valt het Linkse kartel natuurlijk niet lastig omdat hij ook bang voor zijn baan is en heult dan gewoon lekker met hun mee.
  ik heb persoonlijk niets tegen Tim maar wel wat zijn gedachte goed is en wat hij schrijft.

 16. andergeluid

  Deze hele propaganda moet natuurlijk, omdat de hele Asiel industrie en de dure NGO’s er dik geld aan verdienen.
  Het is dus gewoon een ordinaire geldmolen en daar doen ook nog stichtingen aan mee die nota bene subsidie krijgen
  en natuurlijk betalen wij als belastingbetaler het gelag
  het Ministerie van V&J had juist een contra film moeten maken dat Nederland vol is geen huizen voor ze heeft ze geen onderdak kan geven en dat ons geld allang op is die 90 miljard die we aan overschot hadden hebben ze allang door de nep corona weggegeven

 17. Marija

  Je zou wel kunnen zeggen, dat daarmee weer een zak vol geld in het water is gegooid dat heel wat beter besteed had kunnen worden.

  1. Lefty

   De belastingcenten gaan nooit terug naar de (Nederlandse) burger, nu niet , vroeger niet, en in de toekomst niet.

   1. evil knievel

    Rechts stemmen dus,malle Lefty!
    Of ziet u uw hardverdiende centjes liever naar,vooral veel criminelen NIET NLrs gesponsord!
    Oh w8 ff,…slinks,dus die hardwerkende centjes moet n deel van uw WW zijn,excuses moi!😜😁

   2. NEXIT.

    das bekent, dus

    stem sociaal , stem PVV

 18. Duckday

  Stem PVV .
  BREEK het kartel .
  Direct uit de EU en EURO dit monsterverbond maakt EUROPA kapot.

 19. P.Sisterons

  Nederland is bomvol. Alles staat op springen vanwege de Azieligindustrie. Stop daar mee.
  Nexit en snel a.u.b.

 20. Bes Tolen

  Lefty als je meent aan het rechte eind te hebben, kun je maar beter een eind aan je eigen leven maken in plaats van misdadige onzin te deponeren.

 21. A-BBa

  Ik vind het keer op keer een kwalijke zaak dat DDS niret in staat is onafhankelijk nieuws te schrijven. Er staan zeker ook goede dingen in, daarom ben ik ook een trouwe lezer, maar het meerendeel wordt geschreven als een blog door een bepaalde persoon waarbij zijn mening telt, en niet als onafhankelijk nieuws.

 22. Bes Tolen

  NEXIT. Zo is het professionele asielzoekerswerk wel vanaf zo omstreeks 1980 aan haar trekken gekomen: Nederlandse organisaties zoals Kerk en Wereld gingen intensief samen werken met de DDR, die ondermijning van Nederland betekende. Tamils werden bij grote aantallen met Oostduitse vliegtuigen een als die niet genoeg voorradig waren met van de Sovjet Unie binnen gebracht in Europa. Tamils uit Sri Lanka terwijl de grote zuidelijke deelstaat Tamil Nadu deze mensen ook had kunnen opvangen maar dat was niet de bedoeling van de communisten. Overigens zijn nadat het op Sri Lanka veilig genoeg was geen Tamils teruggekeerd naar (het eigen gebied op) het eiland. De Nederlandse rechter maakte uit dat de Tamils terig gestuurd konden worden maar het gebeurde niet. Waaruit blijkt dat de invloed van buitenparlementair bepalend is voor de slechte toekomst van Nederland. Leugens, oplichting, bedrog is het kenmerk van de westerse wereld geworden.

 23. Michael M

  Dat is gewoonweg weer een ludieke aktie van extreemlinkse groeperingen welke lopen te zieken. Maak er ook nog een filmpje bij hoe je eenvoudig weg een uitkering kunt aanvragen. Bestond eigenlijk al. Wij zijn het kudde vee, dat als slaaf arbeid moet verrichten voor dit systeem om de wereld naar hier te halen en te voederen. Niet alleen de wereld haal je naar hier, maar ook groepen welke met het ondemocratisch denken een keerzijde hebben tegen het vrije westen. Dit heet links met zelfexplosie. Kiezen voor eindeloze kansloze immigranten is kansloos. Haal ze naar hier met een opleiding en eigen geld. Zomaar Australië binnenkomen kan ook niet zonder niks!

  1. Henk Alberda

   Nederland is een extreemlinkse dictatuur.

   Wist je dat nog niet?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.