Geschorste directeur van Amsterdams schooltje Haga Lyceum weigert zomaar even €100.000 terug te storten

Het gaat nog altijd lekker op de wrakstukken van wat ooit het Cornelius Haga Lyceum was – een school die moest aantonen dat de orthodoxe islam en modern onderwijs wel degelijk samen gingen. Dat bleek toch niet zo te zijn, en wat er resteert van dit Amsterdamse schooltje gaat nu rollebollend over straat.

Of het Cornelius Haga Lyceum aankomend schooljaar nog wel open kan is de vraag. Het zou een gepast einde zijn voor een school die alleen maar bestaat bij gratie van het feit dat ruzies geëxploiteerd worden. Ruzie met de gemeente, met de onderwijsinspectie, met andere schoolbestuurders en zelfs met de AIVD wist deze school het aan de stok te krijgen. En nu? Nu is er een directeur geschorst en ontslagen, en beweert hij dat hij €100.000 niet kan terugboeken.

Soner Atasoy was het  het Cornelius Haga, en werd tijdens een grote ruzie geschorst en ontslagen als directeur. Een dag voor zijn schorsing inging, eind mei, wist hij nog even €100.000 op een bankrekening te plaatsen waar de overige bestuurders naar eigen zeggen niet bij kunnen. Niemand kan bewijzen dat het nog altijd op de rekening staat. Het Parool rapporteert:

“Nadien kwam aan het licht dat Atasoy op 26 mei – één dag na zijn schorsing – een ton had overgemaakt naar een andere rekening die eveneens op naam van het schoolbestuur staat. Het gaat om een rekening bij internetbank Bunq, die volgens ingewijden rond de school alleen Atasoy kon beheren. Atasoy zelf zegt dat ook de andere bestuurders erbij konden.

Bestuursadviseur en boekhouder Kudret Camdere zegt eind vorig jaar te hebben vernomen van deze rekening. “Ik heb toen tevergeefs inzage in de bankafschriften gevraagd.””

Met alle de genante opvoeringen rondom dat Cornelius Haga kan je inmiddels meerdere seizoenen van een spannende tv-serie opnemen. We kunnen er met z’n allen van smullen, maar eigenlijk is het natuurlijk dieptriest. Wie van het huidige bestuur, of desnoods de rechter, heeft de ballen om te zeggen: we stoppen er gewoon mee, de stekker gaat eruit? Want uiteindelijk, zo blijkt maar weer, moet je onderwijs gewoon overlaten aan mensen die een passie hebben om jonge mensen iets te leren. Als je de boel laat runnen door religieuze maniakken, krijg je vanzelf binnen de kortste keren heibel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. staleo

  Het is en blijft in heel veel gevallen toch onbetrouwbaar volk, en mogen eigenlijk nergens met andermans geld te maken hebben.

 2. Peter Loosduinen

  Maak een einde aan het gezwel dat islam heet.

 3. Appelstroop

  Quran 5:38
  [As for] the thief, the male and the female, amputate their hands in recompense for what they committed as a deterrent [punishment] from Allah . And Allah is Exalted in Might and Wise.

  Succes meneer Atasoy

  1. omniscius

   Op YouTube een leuke illustratie van de islamitische straffen op stelen.
   Uit het altijd idyllische Somalië.
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=biZhHDWev8U&frags=pl%2Cwn
   Wel even inloggen want niet geschikt voor al te jeugdige of teerhartige kijkers.

   1. Appelstroop

    Nee bedankt, ik heb de afgelopen jaren teveel gezien.
    liveleak, 4chan, etc. genoeg beelden gezien die me altijd bij zullen blijven en dan zijn de dingen die ze doen met kinderen me nog bespaard gebleven (afgezien van verhalen). Islam is een levensgevaarlijke ideologie, ik raad mensen aan de Koran eens te lezen, mochten ze er nog niet van overtuigd zijn. Of een bezoekje aan religionofpeace.com te brengen.

  2. hans-e-pans

   Zolang het nog mag/kan, nu in het Nederlands.

   (Koran 5:38) [Wat betreft] de dief, de man en de vrouw, amputeren hun handen als beloning voor wat ze hebben gepleegd als afschrikking [straf] van Allah. En Allah is verheven in wijze en wijze.

   Hoewel dit waarschijnlijk alleen voor niet Moslims geld.

 4. combat le pelicule

  Tja de school had niet voor niets problemen en die komen nu aan het licht maar het kan rustig teruggestort worden toch? moet geen probleem zijn of zou deze islamitische salafist het inmiddels doorgesluisd hebben naar een moskee?!

  1. Maurits Dekker

   “of zou deze islamitische salafist het inmiddels doorgesluisd hebben naar een moskee?!”

   of naar IS?

   1. Ernest Stern

    Maurits stelt vragen.

    1. omniscius

     Uit wel ingelichte bronnen heb ik begrepen dat het nu op de rekening van ene Sigrid Kaag staat.

    2. Oepsie

     En heeft Dopper.Charles of ?????? een nieuwe nick? Ik geloof het wel.

 5. 56RdK

  Maar Tim, ook deze mensen hebben een passie om jongeren iets te leren, namelijk dat de islam superieur is, onder andere dat deze ideologie boven alle wetgeving gaat van de niet- of andersgelovigen. Én deze mensen worden daarin breed gesteund door zo’n zwakzinnige D’66-minister en door zo’n Slob van de CU. Want ook die twee laten zich graag met open ogen belazeren.
  Daarom, zoals Wilders al jarenlang roept: die islam hoort niet thuis in dit land, en zeker omdat dit een satanische, voor samenlevingen een uitermate gevaarlijke ideologie is.

 6. Yoyo

  Lijkt me gewoon een kwestie van terugstorten.
  Daarna strafblad.
  Wat staat er grootschalige fraude?

  1. Yoyo

   3 jaar max, en een fikse boete.
   Lijkt me hier wel op z’n plaats.
   Ben benieuwd wat meneer Atazooi gaat krijgen…

 7. HD

  Geef deze terrorist aan de juiste personen en hij smeekt het om dat geld plus rente terug te storten.
  Van trutje Halsema kun je niets verwachten.

 8. Pierre Tombale

  Ach, we kennen onze pappenheimers zo langzamerhand.
  Dit verbaast me niets.

 9. andergeluid

  Gewoon alles in beslag nemen wat hij bezit en dan een werkkamp in net zo lang dat hij alles terug betaald heeft tot de laatste euro cent.
  en dit geld voor iedereen die geld achter over drukt fraude pleegt of wat dan ook inbrekers.
  Voor alles wat Financiële schade tot gevolg heeft
  en dan nog een straf er boven op dan word het vanzelf een stuk rustiger.
  Het gaat allemaal te gemakkelijk want in sommige gevallen loont misdaad nog steeds

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.