GGD bewaakt doofpot rondom coronavirus en ventilatie: microbioloog mag het niet onderzoeken, niet met pers praten

De GGD staat totaal niet open voor nieuwe wetenschappelijke inzichten waaruit blijkt dat het coronavirus wel degelijk door de ventilatie van gebouwen verspreid kan worden. Dat blijkt uit opmerkingen van microbioloog Peter de Man, die gisteren bij talkshow Op1 vertelde actief te zijn tegengewerkt bij onderzoeken naar dit thema.

Dat de gezondheidsinstanties in Nederland zeer terughoudend zijn met toegeven dat goede ventilatie van levensbelang is, is iets waar Maurice de Hond al geruime tijd over schrijft. Maar de sociale geograaf is zeker niet de enige wetenschapper die al maanden geduldig op de deuren van RIVM en GGD klopt. Ook microbioloog Peter de Man doet dat, en hij wordt verwelkomd met niets dan tegenwerking, scepsis en druk om niet met de pers te praten.

Dat zei De Man gisteren bij NPO-praatprogramma Op1. De Man had onderzoek gedaan naar een gebouw waar een corona-uitbraak is geweest. Het RIVM vond dat er slechts sprake was van een “dood virus”, en de GGD merkte als eerste op dat de wetenschapper ‘dit helemaal niet had mogen onderzoeken’. Verder deden ze een beroep op de microbioloog om vooral zijn onderzoeksbevindingen niet met de pers te delen.

Sterker nog: de GGD Rijnmond liet vlak voor de uitzending een expres met De Man strijdig perscommuniqué uitgaan waaruit zou moeten blijken dat er geen relatie bestaat tussen luchtcirculatiesystemen en verspreiding van het coronavirus, ondanks dat er nu letterlijk onderzoek ligt dat het tegendeel bewijst.

Je gelooft je ogen niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Dit zijn typisch de vieze tactieken die de media rondom de coronacrisis hanteert: Jan uit Barneveld uitnodigen om onrust te zaaien. De GGD heeft het niet meer inde hand, iedereen gaat dood als we geen tonnen aan ventilatiesystemen besteden, hellup.

  1. JochemX

   Verversen met buitenlucht, dan zijn er helemaal geen virussen meer in het gebouw. Wat kan daar tegen zijn? Is scepsis over het beleid weldra vernoden?

   1. JochemX

    Verboden

 2. Meriadoc Brandebok

  De GGD:

  “Verspreiding heeft waarschijnlijk plaatsgevonden via een besmette bewoner en/of besmette medewerkers. Er is ook onderzoek gedaan naar de ventilatiesystemen, maar dit lijkt niet de meest voor de hand liggende verspreidingsroute.”

  In de desbetreffende rapportage werd over lage concentraties virus in het ventilatiesysteem gesproken en over een indexpatiënt die geen afstand tot anderen hield. Dat vergaten de jokkebrokken vab de Volkskrant erbij te vertellen, waarschijnlijk omdat men de boel wilde opnaaien. Een vraag naar een rectificatie werd domweg genegeerd.

  Negeer de media en volg de instructies van het OMT, RIVM, kabinet en de GGD. Dat is het devies.

  1. Grasmaaier

   “Negeer de media en volg de instructies van het OMT, RIVM, kabinet en de GGD. Dat is het devies.”

   Aldus uw staatschef Propaganda, overheidsdienaar en knipmessende ambtenaar Meriadoc Brandebok.

   Gaat u rustig slapen, de overheid waakt over u.

   1. CLoVis

     
    Joseph Brandebok.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ik zou inderdaad rustig gaan slapen. De verwarring die door de VK en EenVandaag is ontstaan, is kwalijk.

    De Man zat kennelijk fout en probeert nu in de pers zijn gram te halen.

    1. Grasmaaier

     Je bent een simpele ziel, Brandebok. En een nuttige idioot.

     1. Meriadoc Brandebok

      Aldus de dorpsgek.

  2. Aardvark blues

   De serviele overheids functionaris Brandebok heeft zijn ‘kopgeld’ voor vandaag weer binnen……

  3. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “Negeer de media en volg de instructies van het OMT, RIVM, kabinet en de GGD. Dat is het devies.”

   Tof dat ik je spreek. Punt is dat iedereen uit compleet uit z’n nek lult, media, OMT, kabinet en GGD. Waarom? Simpel… er is GEEN test voor covid19, en dus is er dus ook GEEN data rondom covid19 of de besmetting daarvan. Daarmee vervalt elke discussie!

   Het westen wankelt | #2.23
   https://www.youtube.com/watch?v=g8Z7tsQw3gA?t=111

  4. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “Negeer de media en volg de instructies van het OMT, RIVM, kabinet en de GGD. Dat is het devies.”

   Tof dat ik je nu spreek. Punt is dat iedereen uit z’n nek lult, media, OMT, RIVM, kabinet en GGD ze hebben allemaal geen idee! Waarom hebben ze geen idee? Heel simpel, er bestaat GEEN test voor covid19!

   Ook jij lult hier dus weer eens fantastisch uit je nek, nogmaals… Er is GEEN test voor covid19!

   Het westen wankelt | #2.23
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=g8Z7tsQw3gA?t=111

 3. Beukman

  Nee maar… Vark en de maaier lopen achter de MSM aan, in het bijzonder zelfs achter de marxistische Volkskrant. We kunnen wel spreken van een Umwertung aller Werte.

  1. Aardvark blues

   Ik loop achter de MSM aan en zelfs achter de marxistische Volkskrant alleen omdat ik Brandebok een serviele overheids functionaris noem, heb je last van de warmte Bukman?

   Je hoort mij zelden of nooit uitlatingen doen of Covid19 wel of geen hoax zou zijn, ik neem het in ieder geval wel serieus en bezie het niet als een ‘griepje’, wel heb ik mijn bedenkingen bij prutsers zoals Jaap van Dissel, Hugo de Jong en die lachende leugenaar Rutte.

 4. Yoyo

  Direct na de aftrap maar een wissel:
  Het is uiteraard Jaap van Dissel

  Hij liep al zolang te k#tten,
  Op advies van slapjanus Rutte.

  Beide nu ruim over de houdbaarheidsdatum heen,
  Help Nederland weer op de been!

  Loop niet te veel in overheidsfuiken,
  En blijf je gezond verstand gebruiken!

 5. Bunky01

  De verwarring rondom dit nare virus kent elke dag wel weer nieuwe hoogtepunten. Ik heb er geen verstand van, ik heb maar een gewoon verstand (zoals de meeste mensen hier op aarde). Maar dit virus is wereldwijd wel in staat om vele slachtoffers te maken – van ziek tot de dood toe. Met andere woorden; een zeer ernstige risico-situatie voor alle mensen in deze wereld. Het zou toch ons aller belang moeten zijn ELKE oorzaak van verspreiding met een open mind te onderzoeken. Welke krachten zitten er dan achter het tegenwerken naar de oorzaak 0f oorzaken van verspreiding en het blijven afwijzen van sommige geneesmiddelen. Geld, macht, ego?

  1. Blitzkrieg

   Bunky01 : De termen corona en covid19 worden door elkaar gebruikt. Begin dit jaar was er paniek over covid19, het zogenaamde killer virus. Covid19 heeft een nieuwe naam gekregen en niemand lijkt dat op te merken, tegenwoordig heeft iedereen het over corona. Corona is echter een virus familie één van de grootste ter wereld, griep, verkoudheid enz. het is allemaal corona. Ter verduidelijking

   griep = corona
   verkoudheid = corona
   covid19 = corona
   corona ≠ covid

   Het hele range van klachten waar jij het over hebt komen doordat de meeste corona soorten niks anders zijn als een verkoudheid, of zelfs nog minder symptomen geven dan dat.

   Waarom zouden we iets uit moeten zoeken? Hebben we dat ooit gedaan? Hebben we ooit gesproken over ventilatie? Nee… omdat deze dingen geen enkel probleem zijn, ze horen nu eenmaal tot het leven. Ook met covid19 is er niks verandert, de cijfers zijn eigenlijk niet anders als andere jaren, waarschijnlijk zelfs minder.

   Door te zeggen dat er iets uitgezocht moet worden geef je legitimiteit aan iets dat het niet heeft. Zoals al eerder gezegd covid19 is geen enkel probleem… uiteraard overlijden er mensen aan, maar niet meer of minder dan de normale griep. Alle corona soorten bij elkaar genomen hebben we een vrij mild/matig griep seizoen.

   Voor covid19 bestaat GEEN test, alles… werkelijk alles wat je op de TV is phony! Niet omdat covid19 niet bestaat, maar omdat ze niet weten wie dat specifieke virus heeft en hoeveel mensen dit zijn.

   Het enige dat je met zekerheid kan zeggen is dat het griepseizoen dit jaar behoorlijk meevalt!

   Het westen wankelt | #2.23
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=g8Z7tsQw3gA?t=111

   1. Piet51

    @Blitzkrieg
    Sven Hulleman??? En aan zijn info hecht je waarde???

 6. Robin Hoed

  Als je ze op één leugen betrapt, moet je alles wat ze zeggen in twijfel trekken.

 7. peter450

  We hebben het over ventileren. Maar we kennen al jaren het SBS (Sick Building Syndrome), staat dit SBS los van Corona/Covid? Of is het oude wijn in nieuwe zakken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.