GroenLinks toont zich pro-geweld en haat op preventief fouilleren: ‘Gebieden aanwijzen werkt stigmatiserend!’

Na een debat in de Amsterdamse gemeenteraad wordt weer eens duidelijk: GroenLinks is de partij van, voor en door realiteitsvreemde academische hippies die nog geen dag op straat hebben doorgebracht. Want preventief fouilleren moet worden tegengehouden in de door wapengeweld geteisterde hoofdstad, want anders worden ‘gebieden gestigmatiseerd’. Juist ja.

Na wekenlang geteisterd te zijn door allerlei vormen van grof geweld, is Amsterdam dan eindelijk klaar met het spelen van Wilde Westen: in bepaalde gebieden zal worden begonnen met preventief fouilleren, zo kondigde burgemeester Halsema aan na langdurige druk van rechtse partijen.

Bij GroenLinks huilen ze echter tranen met tuiten. ‘Hun’ burgemeester die zich voor het karretje van FVD en VVD laat spannen: janken met de pet op! Vooraan in de stoet met bedroefde gezichtjes staat de plaatselijke fractievoorzitter Femke Roosma die vreest dat bepaalde gebieden nu ‘gestigmatiseerd’ gaan worden:

“GroenLinks-fractievoorzitter Femke Roosma dacht er anders over. ‘Ik denk dat het op zichzelf al aanwijzen van een gebied stigmatiserend kan zijn. En dat is wat ik erop tegen heb.'”

U leest het goed, ja. Terwijl onschuldige Amsterdammers slachtoffer of getuige worden van allerlei schiet- en steekpartijen, maakt mevrouw Roosma zich druk om de PR-waarde van bepaalde wijken van de stad. Want dát is wat er daadwerkelijk belangrijk is als de veiligheid en gezondheid van bijna een miljoen mensen op het spel staan: of bepaalde gebieden nog wel lievv gevonden gaan worden.

De GroenLinkse allergie voor preventief fouilleren komt raadslid Roosma dan ook op felle kritiek van FVD-collega Annabel Nanninga te staan. “Ik weet niet in wat voor wereld GroenLinks en D66 leven,” zegt ze: “Gebieden stigmatiseren (?!) is kennelijk voor GroenLinks erger dan steeds meer slachtoffers van wapengeweld.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. HD

  Ik denk dat het voor de veiligheid van hardwerkende en weinig verdienende politie agenten verstandiger is om die hufter eerst in de knieën te schieten.

 2. Cootje

  Femke wat een bekende rot naam hoort bij de ra ra club . Die hun achterban beschermen zijn door het gedogen al 70 jaar verantwoordelijk voor het falen in opvoedingen van mensen die uit oerwouden en bergen komen. En daarom elke dinsdag avond een succesvol opsporing programma met wisselende artiesten in stand houd . Want als je iemand wil vertrouwen op zijn blauwe ogen , moet hij wel blauwe ogen hebben., maar met GroenLinks in de besturen en de D66 in het rechtssysteem blijven we gewoon een bananen republiek

  1. LifeBuddy

   Npo kan ook van de buis , want als volgend jaar Geert Wilders MP. is ,Gaat het ”opsporing programma met wisselende artiesten”, ten onder. meriadoc en che zullen het wel missen

 3. Kleurloos

  Nee FvD en de PVV daar win je de oorlog mee..
  Het woordje Objectief kennen ze bij de redactie van DDS kennelijk niet.

 4. JochemX

  De oplossing is simpel, overal preventief fouilleren. Ook in dure buurten schieten onze geliefde broeders en zusters op elkaar, maar ja in bepaalde gebieden worden messen bijna niet gebruikt om het eten te snijden. Dat stigmatiseren doen ze feitelijk zelf.

 5. Response

  GL; Alles voor het deugen, al kost dat een paar lijken meer.

  1. Cootje

   Opleiding met onklaar gemaakte wapens bij andere Femke thuis . Kan ook in een toneelstuk gebruikt worden , of in een rollercoaster

 6. Ritter

  We weten allemaal wie de steek en schietpartijen doen……………….dus het heeft niets met “stigmatiserend” te maken maar met effectief optreden.

 7. Blondie

  Is het voor Nederland en voor die gasten die zich gewapend staande willen houden, niet beter dat we afspreken, dat personen die twee of meer paspoorten bezitten, gewoon het Nederlandse inleveren en vertrekken uit Nederland.

 8. sonny

  Men mag dus enkel bleke jongens aanhouden?
  Zeer bevreemdend!

 9. sonny

  Bepaalde mensen kunnen een lange neus trekken naar de politie, ze kunnen zich beroepen op teint-onschendbaarheid!
  Deze term komt in de Dikke van Dale, omdat het een zeer veelvuldig voorkomende en gebruikte uitdrukking gaat worden!

 10. AS210854

  Je gaat een rattenplaag toch ook niet aanpakken in een buurt waar geen ratten zijn.

 11. Yoyo

  Wat is er mis met stigmatisering?
  Aanpakken, het middel is hier niet erger dan de kwaal.

  Meer veiligheid op de straat daar gaat het om!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.