Homofobe Nigeriaanse asielzoeker haalt Nigeria naar Nederland: lesbische vrouw met kokend water overgoten

Het idee dat asielzoekers die naar Nederland komen ons land hebben uitgekozen op onze normen en waarden… dat klopt zeker niet in alle gevallen, zo bewees een recent voorval in het azc in Gilze. Een vrouw werd uitgescholden voor “domme lesbienne” en daarna met kokend water overgoten, waar ze ernstige brandwonden aan overhield.

Het inprenten van Nederlandse omgangsvormen bij nieuwkomers gaat nog niet geheel soepeltjes. Zoals het idee dat je homo’s en lesbiennes gewoon een beleefd knikje geeft als je langs ze loopt, in plaats van – ach, ik noem maar eens wat – een pan met heet water over ze heengooit. Want ja, Nederland is een modern land waar we accepteren dat onze vrijheid ophoudt waar die van een ander begint. Dus wil er iemand een relatie en geslachtsgemeenschap met iemand van hetzelfde geslacht? Prima, vooral doen.

Dat ogenschijnlijk eenvoudige principe was echter nog niet doorgedrongen bij een Nigeriaanse asielzoeker. Zij confronteerde een voormalige landgenote met haar opvattingen over homoseksualiteit en besloot daarbij de vrouw ook maar meteen voor het leven te tekenen met brandwonden. Kortom: mevrouw was vergeten haar Nigeriaanse opvattingen over homoseksualiteit in Nigeria te laten. En dan krijg je dit:

“Volgens stichting LGBT Asylum support, die de vrouw bijstaat, was het doelwit van de aanval een vriendin van het slachtoffer. „De aanvaller, eveneens afkomstig uit Nigeria, probeerde het water eigenlijk over de andere lesbische vrouw en haar achttien maanden oude zoontje te gooien”, zegt voorzitter Sandro Kortekaas. „Haar vriendin sprong ertussen om hen te beschermen en heeft nu rechts van haar oksel tot voorbij haar bil grote tweedegraads brandwonden.””

Over een onmiddellijke expulsie van de dader, terug naar Nigeria, wordt in berichten over het voorval niet gesproken. Wel gesoebat over of er wel adequate EHBO verleend is.

En fin, Nederlandse normen en waarden zijn prachtig. Maar ze zijn niets waard als we ze niet met hand en tand verdedigen. Dat asielzoekers niet bang zijn en zich kennelijk vrij voelen geweld te gebruiken tegen homoseksuele medebewoners, zegt een hoop over de vermoedelijk zwakke handhaving.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. plakband

  Broekers-Knol heeft deze daad scherp veroordeeld.
  Haar werk is weer gedaan.

  1. Rood

   Ik neem aan dat Rutte, verantwoordelijk voor het binnenhalen van meer dan 500.000 asielzoekers naar ons land, ook geschokt is?

   1. combat le pelicule

    Misschien in woorden maar heeft de empathie niet

    1. Maurits Dekker

     Dat is de cultuur van die mensen en daar moet je respect voor hebben net zoals zij respect hebben voor onze cultuur.
     O wacht ……….

    2. hans-e-pans

     Mark R. en empathie dat zijn twee dingen die niet bij elkaar passen.

     Het empathie hebben voor de Nederlanders lukt hem al niet.

     De enige Nederlander waar hij empathie voor heeft is de persoon die hij ’s morgens tegenover zich in de spiegel ziet staan. Maar misschien twijfelt hij daar nog wel aan.

 2. Bunky01

  Het zegt niet alleen een hoop over de zwakke handhaving, het zegt alles over .s-mans zwakke beschaving. En vergeet vooral niet de afzichtelijke achterlijke cultuur aldaar. Ik mag toch hopen dat de asielaanvraag van deze idioot meteen is ingetrokken en hem een enkele reis richting Nigeria heeft opgeleverd. Maar dat laatste is zal wel een droom zijn.

 3. Combats le pelicule

  Lesbische vrouwen kunnen beter worden verkracht, het liefst door twee dozijn blanke mannen, dan raken ze hun rare lesbische aandoening wel kwijt.

  1. combat le pelicule

   combats heeft ervaring?

   1. Rood

    Ja met het aanmaken van nazi-nicks.

  2. NEXIT.

   Als jij langs komt met je maten blijft ze lesbisch. Je raak de kantjes niet peewee

 4. Blokkeer-Fries

  Nigeria is een voormalig Britse kolonie, waar islam de grootste religie met 50,5% is, bestaande uit 95% soennitische islam en 5% sjiitische islam.
  Dus i.p.v. in de UK aan te kloppen is het bootje helemaal vanuit Nigeria naar de haven van Delfzijl gevaren, om daar als eerste aan land te komen en meteen door te reizen naar Ter Apel om asiel aan te vragen? LOL
  Het komt enkel en alleen maar naar Nederland om met pensioen te gaan en te genieten van alle overige gratis voorzieningen die met voorrang worden aangeboden. En vervolgens met de KLM op vakantie te gaan naar…. u raad het al, Nigeria.
  Gelukkig kan je in het overbevolkte en over tolerante Nederland gewoon je gebruiken uit je geboorteland importeren. Men noemt dat namelijk in Nederland een verrijking van hun cultuur en past binnen de diversiteitspolitiek en duurzaamheid, waar alles wat niet blank is en geen man, enorm gaat bijdragen aan het verlagen van CO2, Stikstof, PFAS, energieverbruik etc. en wat het tekort aan arbeidskrachten oplost (corona werklozen) en de vergrijzing (want import wordt niet oud), groei van het GDP, belastinginkomsten, oplossen van het woningtekort, betaalbaarder zorg etc. etc.

  youtu.be/ylZqvNHRHzI

 5. M. Brandenburg

  Wat een misselijk artikel, dit is cultuur en het is verschrikkelijk dat daar geen rekening mee word gehouden. Ik mag hopen dat deze arme kansloze Afrikaan op kosten van de belatsing betaler en uiteraard via allerlei instanties die volledig op subsidies draaien omdat ze anders niet kunnen bestaan word geholpen, niet alleen dienen we deze man op een voetstuk te plaatsen de blanken, sorry witten die het niet met hem eens zijn moet een flink fysiek met geweld de les worden gelezen.

 6. Robin Hoed

  “Het idee dat asielzoekers die naar Nederland komen ons land hebben uitgekozen op onze normen en waarden… dat klopt zeker niet in alle gevallen…”
  Geintje zeker?
  Ze hebben Nederland uitgekozen omdat hier het geld rijkelijk vloeit, en de straffen laag zijn.
  Zij zien ons als zwakkelingen.
  En gelijk hebben ze.

 7. Response

  En de poorten blijven wagenwijd open niet alleen voor een paar echte vluchtelingen maar met name voor grote groepen geteisem die de boel op kosten van de belastingbetaler komen verstieren. Door die fantastische verdragen met inlegvelletjes en geitenpaadjes komen we niet meer van dat tuig af. Met dank aan de kabinetten Rutte en o.a. de extremistische linkse GL en DDR666.

  1. kees cup

   U heeft heeft gelijk, maar wat voor kabinet gaat de grote kudde stemvee volgend jaar weer bij elkaar stemmen ?

 8. Blitzkrieg

  Hier hebben we het dus over, het beeldmateriaal is schokkend.
  h**ps://twitter.com/Six8Ninety/status/1291484113732501510?s=20

  Veel sterkte bij je herstel… in maart 2020 stemmen ze weg. We gaan er weer voor zorgen dat iedereen er weer toe doet in Nederland, blank… gekleurd… samen één voor een beter Nederland.

  #StemZeWeg

 9. 56RdK

  “Vermoedelijk zwakke handhaving” Tim?
  Zeg maar gerust dat die hele handhaving één grote puinbak is, net zoals dat hele asielsysteem.
  Want die dader (m/v) zal echt niet een enkeltje thuisland krijgen, nee wordt een foeigesprek met vervolgens een aantal beroepprocedures waarna ze over zo’n ongeveer twee jaar hier een verblijfsvergunning, uitkering en huisvesting krijgt. Waarna ze heerlijk, voorzien van uitkering, een aantal maanden op vakantie gaat naar het land dat ze zogenaamd moest ontvluchten.
  Dat is de situatie in Nederland Tim, al jarenlang.
  En we blijven de grenzen en opvang openhouden voor de tienduizenden gelijksoortige types!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.