Hoppa! Aangifte gedaan tegen ex-Jesse Klaver-spindoctor Sybren Kooistra: ‘Ik racist? Slaat werkelijk nergens op!’

Er is een goede kans dat Sybren Kooistra, de voormalige ‘topadviseur’ van GroenLinks-voorman Sybren Kooistra, zich binnenkort moet komen verantwoorden op het politiebureau omdat hij lukraak met de belediging “racist” heeft gestrooid ten aanzien van Volkskrant-columnist Max Pam.

Met een beetje pech heeft Sybren Kooistra, voormalig campagneleider van GroenLinks en naaste adviseur van Jesse Klaver, straks een strafblad. Want de linkse pipo heeft het namelijk nodig gevonden om journalist Max Pam ervan te beschuldigen een “doorsnee racistische column” geschreven te hebben, die vervolgens gepubliceerd werd in De Volkskrant.

Pam maakt korte metten met het bizarre verwijt: “Dat is een weergave van mijn stuk die werkelijk nergens op slaat. Behalve dat ik ervan word beschuldigd een racistische ­column te hebben geschreven, krijgt de Volkskrant het verwijt ­dagelijks een racistisch stuk te publiceren.”

Maar erger voor Kooistra is dat hij met z’n uit het verband getrokken teksten wellicht een zaak word voor de opsporingsdiensten. Pam heeft enkele juridische experts geraadpleegd, en komt tot de conclusie dat wat de GroenLinks-bobo heeft geschreven wel eens strafbaar kan zijn. “Ten slotte deed Peter Plasman ­namens mij aangifte van belediging bij het ‘Arrondissementsparket Amsterdam,” zo besluit Pam.

Als het OM de zaak aanneemt, kunnen de rapen wel eens gaar zijn voor het kereltje, dat al tijden gebruikmaakt van zijn vrijheid van meningsuiting om iedereen uit te schelden en bij z’n werkgever aan te geven. Wie het waagt om Wierd Duk te retweeten, krijgt een tik op de vingers. Wie Annabel Nanninga interviewt, wordt agressief verweten een “lokale neofacistische opportunist” aan het woord te hebben gelaten.

Wellicht dat het willens en wetens misconstrueren van een column van Max Pam nu eindelijk eens het feit gaat zijn dat Sybren Kooistra de spreekwoordelijke das om doet. Het wordt eens tijd, want Kooistra doet zijn naam als campagnemanager veel eer aan. Tenminste, als ook het voeren van verschroeide-aarde-haatcampagnes tot de functieomschrijving behoort.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Pierre Tombale

  Volgens Meindert Fenema is racisme in Nederland niet strafbaar.
  Strafbaar is discriminatie op basis van ras.
  Racisme is een mening, discriminatie is gedrag.

   1. Pierre Tombale

    @CLoVis

    “Fenema is een seniele bejaarde.”
    Een discriminatoire ad hominem.
    En nu een inhoudelijke reactie graag.
    Schelden en op de man spelen kan iedereen.

    1. CLoVis

     @Lamlul
      
     Heb je de moeite genomen om even de link te volgen?

     Vast niet,
     dat levert je geen extra uitkering op.

 2. Aborifa

  Als die Kooistra in de kraag gevat kan worden juich ik dat toe.
  Een ding is zeker Max Pam is een gerespecteerd en integer journalist.
  Geen racist.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.