Kabinet Rutte III is nagenoeg klaar met coronasteun: ¨We kunnen niet alle bedrijven overeind houden!¨

Bedrijven en werknemers die nu nog financiële zogeheten ´coronasteun´ van de overheid moeten nu vrezen voor hun financiële compensatie. Het kabinet Rutte III is van plan om alleen nog de meest gedupeerde ondernemers te compenseren omdat ook bij de overheid de bodem in zicht is.

Vandaag zal er een overleg plaatsvinden tussen ministers Wouter Koolmees (Sociale Zaken), Eric Wiebes (Economische Zaken) en de top van de vakbonden en werkgevers over het verloop van een derde steunpakket. ¨Je kunt domweg niet alle bedrijven overeind houden, sommige bedrijven zullen gaan omvallen”, aldus een ingewijde iemand van het kabinet tegenover De Telegraaf.

Tot nu toe kregen alle bedrijven die 20 procent of meer omzet zijn verloren financiële van de overheid. Dat wil zeggen: het salaris wordt -onder bepaalde voorwaarden- doorbetaald. Het kabinet Rutte III heeft echter gemerkt dat ook hun portemonnee steeds leger raakt en wil zodoende de grens van het steunpakket verhogen naar 30 procent. Dat zal inhouden dat nog ´slechts´ 70 tot 80 procent van de salarissen zal worden vergoed.

Anonieme bronnen bevestigen tegenover De Telegraaf dat Ministers, werkgevers en vakbonden beseffen dat dit tot meer faillissementen en meer ontslagen zal lijden. Is dit ´The Beginning of the End

Your world is coming to it’s end
But you don’t have to be afraid – I’m here for you
Save your happiness for tomorrow
And today we’ll drown in your tears
A drop of your blood tastes like wine today

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. pasco

  De belastingdruk zal enorm stijgen, de koopkracht sterk dalen, immigratie verveelvoudigt, en de “Greendeal” zwaar ingezet, indien het electoraat bij de komende Tweede kamerverkiezingen Rutte4 wenst te prolongeren, men zal merken dat voortzetting van het huidige beleid, een slechte keuze is, de achterliggende kiezersgedachte, dat enkel de huidige politieke structuur, ons land kan dienen en leiden, is een fata morgana!
  Het is aan Baudet en Wilders een kentering te bewerkstelligen, maar belangrijker nog is dat het electoraat niet zozeer moet luisteren naar wat politici VERTELLEN, maar kijken en analyseren hetgeen ze DOEN!
  Rutte en gevolg zijn als “Klaas Vaak”, strooien het gedachtenloze electoraat zand in de ogen, en zeggen “slaap lekker”, alles komt goed!
  Neen, het komt nooit meer goed met circus Rutte aan de knoppen!

  1. Cootje

   Rutte heeft Nederland gesloopt . Komt nooit meer goed voor u en u kinderen in zuid Europa op een houtje bijten , en hier een WC papiertje twee keer gebruiken. Multinationals en hun aandeelhouders lachen zich te pletter hebben hun bedrijfs risico’s afgeschoven op de belasting betaler en het ECB , gaan ze gewoon richten op Azië met hun vele consumenten

   1. hans-e-pans

    Goh joh, wat positief.

    1. A-BBa

     Maar wel waar

  2. Petrazoveel

   Het scheelt een hap op een kadetje als we niet binnen de kortste keren de staatsschuld weer naar het pré-Covid-niveau gaan terugbrengen. Onze Zuiderburen vinden dat vast wel goed.

  3. nexit nu

   klopt

   slechts 1 mogelijke oplossing

   stem sociaal , stem massaal PVV

   1. A-BBa

    De PVV heeft zeker goede standpunten maar is helaas niet intelligent genoeg om echte veranderingen teweeg te brengen. Het is geen PVV, het is ‘Partij Wilders’. Zolang dit zo blijft en er geen mensen opstaan binnen de partij die een overtuigend debat kunnen voeren waar mensen op willen stemmen zonder de indruk te hebben dat ze racistisch zijn gaat de partij het nooit redden. Dit ook omdat de andere partijen op deze manier altijd naar buiten toe een reden aan kunnen voeren niet met deze partij te willen regeren.

    1. nexit nu

     Wat een onzin sommige verkondigen.

     Racisme wordt aangepraat door de politiek correcte media die gevoed worden met subsidiegelden uit de maatschappelijke ruif wat de PVV wil afschaffen.

     De PVV heeft misschien wel de meest mondige kamerleden denkbaar of heeft u Bosma , Agema , Fritsma , de Roon nooit gevolgd bij de debatten ? Ze vegen de vloer aan met de bewindsleden op argumenten. Dat de overige politiek zich direct verschuilt achter de standpunten van de media en de racisme kaart trekken is voor elk normaal denkend mens een doorzichtig 1 – tweetje

 2. gustav

  pasco/
  Overal vindt verrechtsing plaats, ook in de redactie van DDS!
  Men redeneert blijkbaar: beter een halfslachtig blog dan géén blog!

  1. gustav

   verrechtsing=verlinksing

 3. rexm

  Och gut, daar gaan we weer, zou het advies aan Rutte willen geven, stort nog een paar miljard op de rekening van de EU, misschien gaat het dan beter, stelletje prutsers.

 4. Reinoud van Gelre

  “…Dat zal inhouden dat nog ´slechts´ 70 tot 80 procent van de salarissen zal worden vergoed…”

  Geen nood!
  We zijn nu één Europa, over een paar weken kunnen we steun verwachten van andere EU-landen. Spanje, Italië en bijvoorbeeld Griekenland zullen, uit solidariteit, miljarden overmaken naar ons land.

 5. LifeBuddy

  Ik vraag mij af wie dat er toezicht heeft en uitoefend op de zogeheten financiële ”coronasteun”. Pinokkio strooit in frankrijk en italie volop met onze beurs. Het zal mij niet verbazen, dat het gat in zijn handen groter is geworden.

 6. Cootje

  Je garantstellingen zuid Europa gaat de solidariteit er van slopen , tweede golf Corona gaat dit veroorzaken en is zuid Europa met 3000/4000 miljard niet meer te redden, financiële met ze alle naar de nood uitgang en de dominosteentjes gaan rollen , Duizenden miljarden waardeloze obligaties bij de ECB en het einde euro in zicht , over 50 jaar in de Chinese geschiedenisboekjes Nederland was een rijke provincie van Europa .

  1. Cootje

   De

 7. Heras

  Ik kan maar een ding zeggen: de schoften!!!!!
  230.000 zzp ers om zeep. Nee, natuurlijk kun je dat niet compenseren.
  Al helemaal niet nu je Nederland als pinapparaat gebruikt.
  En dat allemaal omdat de VN, grote bedrijven en de WHO, dat zegt.
  Judas zou in zijn nopjes zijn.

  1. Gebande3

   En dat allemaal omdat de VN, grote bedrijven en de WHO, dat zegt.
   Judas zou in zijn nopjes zijn.

   Linkse jankert.

 8. Gebande3

  Eindelijk fatsoenlijk rechts beleid.
  Niks helpen met broek ophouden, theedrinken of dat linkse gedoe.
  Het recht van de sterkste.

 9. Timber

  Grappig. Had Trump en Bolsonaro toch gelijk. Je kan de economie niet stil zetten voor een virus! Het leven gaat door.

  Zoals Caesar zei : “brood en spelen”

 10. Cycle25

  Heel goed, prutsers…gooi de geldkraan maar dicht…eens kijken hoe snel VVD wijken “geoogst” gaan worden.

 11. Bolland

  Typisch Rutte, veel beloftes doen en terugkrabbelen wanneer het er op aan komt.

 12. Lex

  Heel Simpel stop dan met deze overdreven corona lockdown.

  Start alles weer op houd de oudere mensen binnen en het leven gaat weer normaal door.

  Virussen bestaan al langer dan de mensheid op aarde en zal altijd blijven bestaan. We kunnen niet de hele economie plat blijven houden.

  Dat allemaal voor een extra zware griep. De hele boel gaat naar de kloten.

  De hoogste tijd dat dit kabinet gaat vallen en dat er een kabinet komt dat niet gereageerd word door het RIVM.

  Een kabinet met mensen met verstand van zaken dus een minister van volksgezondheid die ook zelf uit die sector komt.

  Dit kabinet heeft te veel ministers met weinig of geen kennis van zaken.

  Dat gaat nu duidelijk opbreken en maar afhankelijk zijn en blijven van het RIVM.

  Tijd voor een kabinet FVD + PVV

 13. SubTec

  Er is serieus nog nooit zo’n schadelijk iemand voor Nederland geweest als de landverrader Rutte.
  Deze hufter MOET gestopt worden!

 14. ReneR

  Misschien niet al die miljarden in Italië en Spanje stoppen. Maar in je eigen land en je eigen mensen en je eigen bedrijven. Wat is dit kabinet een farce.

  1. Ernest Stern

   Het Kabinet heeft de juiste maatregelen getroffen om de economische gevolgen van de Corona crisis te dempen. Dat kon ze ook doen omdat we vanwege het beleid van de kabinetten Rutte veel financiële armslag heeft gecreëerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.