Kijk dan! Richard de Mos grijpt scootervandalen bij de lurven: ‘Heropvoedingskampen en scooters afpakken!’

Bij GeenStijl-programma Chips bier nootjes is het Haagse politieke kanon Richard de Mos behoorlijk uitgevallen tegen wat hij ziet als het slappe bewind van het Haagse B&W-college. De politie heeft de grootste moeite rellen in de Schilderswijk te onderdrukken. De Mos heeft echter wel een paar scherpe suggesties, vindt hij.

Al weken wordt er stennis geschopt in de Haagse Schilderwijk, en oppositieleider Richard de Mos (Groep de Mos) is dat nu eens meer dan zat. Bij GeenStijl benadrukte hij gisteravond dat er miljoenen euro’s zijn gestoken in het opknappen van de Schilderswijk. Er zijn sportvelden aangelegd en jongerenwerkers aangenomen, legt de oud-wethouder uit. Dat is niet erg, vindt hij, zolang maar wat met die voorzieningen wordt gedaan.

Maar de reljongeren trekken de “verveling-kaart”, en daar ergert de GDM-oprichter zich mateloos aan. “Dat we medelijden moeten hebben met mensen die in die wijken wonen, dat gaat er bij mij totaal niet in.” En dan trekt De Mos van leer:

“Wat er bij mij wel ingaat is achter de voordeur komen, heropvoedingskampen, zorgen dat je de Rotterdamwet eindelijk eens een keer invoert en dat je mensen die kansarm zijn niet meer toelaat en die wijken een beetje gaat mixen.

Als je dat twee, drie keer doet en het is een voorbeeld. Ik heb ook gezegd: die Marokkaanse jongeren, die met hun scootertjes het werk van de politie onmogelijk maken… Pak die scooters af, en geef ze niet meer terug. Dat moet je bij drie, vier mensen doen. Moet je kijken hoe erg die jongeren gaan stoppen met vervelend doen.”

Reljongeren in Den Haag kunnen echter gerust zijn: De Mos zit in de oppositie en in een cordon sanitair. Het huidige college met o.a. GroenLinks en D66 zal nooit tot dergelijke straffe maatregelen overgaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Eppo123

  Precies: ‘ GroenLinks en D66 zal nooit tot dergelijke straffe maatregelen overgaan.’ Dus kunnen mensen als u en ik hier onze mening over blijven geven, maar helaas er zal niets veranderen (zoals dit al decennia lang het geval is).

 2. Che

  R de Mos heeft ook vast wel een probaat middel tegen corruptie, omkoping en lekken van politici…

  1. Blondie

   Hij heeft Pechtold als voorbeeld genomen, dus succes verzekerd.

   En over dat lekken, bijna ieder persoon op leeftijd gaat lekken.

   1. Che

    @B
    Wanneer moet Peggie terecht staan?

    1. Blondie

     Kom op, deze Pechtold is van D66 en 80% van de rechters ook, dus appeltje eitje.

    2. nexit nu

     Als het OM denkt dat ze genoeg hebben om hem voor te leiden. Voorlopig hebben ze nog helemaal niets ! 0,00 🙂 🙂

     Verder heeft ie volmondig gelik natuurlijk. Keihard aanpakken dat riftuig op scooters die veel te duur zijn voor hun uitkering.

     Neerknuppelen , lange lat erover , gummilat in hun nek enz

 3. Shadow1100

  Kijk, dan steekt iemand zijn nek uit om HET probleem op te lossen en dan wordt hij direct onderuit gehaald. Ja, dat is Nederland………..

  1. Che

   @S
   Wat bedoel je met – steekt iemand zijn nek uit.
   Welk een funktie heeft dezen brave man.

   1. Oepsie

    Ach ja, zijn oorsmeer, is interessanter, dan jou gehele aanwezigheid op aarde onrendabele.

   2. RvdBe

    Heropvoedingskampen?
    En dan dagelijks met filmpjes worden doodgegooid over hoe slecht ze wel niet behandeld worden en nog gelijk krijgen ook.
    In geval van dubbel paspoort uitzetten met de rest van de familie.
    Geen dubbel paspoort: 10 jaar vastzetten.

 4. Response

  De Mos slaat hier de spijker op z’n kop. De linkse kliek stopt liever gemeenschapsgeld in een bodemloze putten zoals de pappen-en-nathoudenput, de foeigesprekkenput, de dialoogput, de buurthuizenput, de hetgesprekaangaanput, de buurtcoachenput, etc. dan het probleem benoemen en bij de kop aanpakken.

 5. Ab Infinitum

  Waar zijn die kampen. Nederland heeft niets met kampen, wat probeer je ermee te bereiken. Hoogstens meer ellende, daar ze elkaar trucjes aanleren. Geen oplossing. Geeen kampen dus.

 6. Ernest Stern

  Waar staan die heropvoedingskampen in Nederland eigenlijk?

  1. Rood

   enz

  2. Oepsie

   Blablabla, dom speklapje.

 7. Maurits Dekker

  “R de Mos heeft ook vast wel een probaat middel tegen corruptie, omkoping en lekken van politici…”

  U sympathiseert dus met de aso’s, het tuig en uitschot van onze samenleving!
  Hebben er, daar bij u in het PBC, meer mensen last van deze afwijking?

 8. Telex

  Inderdaad Eppo, het blijft bij verontwaardiging, hopen, mopperen, en tegen beter weten reageren op iets dat te gek is voor woorden. What’s next?

 9. Maurits Dekker

  WAARSCHUWING

  Dit forum wordt geteisterd door een aantal sujetten (waarschijnlijk één of twee personen met een groot aantal nicknames) die als TR0LLEN bestempeld kunnen worden.

  Dit zijn de namen welke zij gebruiken zijn:


  Che
  Ernest Stern
  Charles Bingley
  Meriadoc Brandebok
  Gebande3
  Namo Saya
  DubbelZout

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.