Maurice de Hond erg teleurgesteld dat Rutte en De Jonge niet spraken over ventilatie: ‘Lopen achter de feiten aan!’

Maurice de Hond is buitengewoon teleurgesteld dat premier Rutte en minister De Jonge het bij de veelbesproken persconferentie van gisteren niet hebben gehad over ventilatie. De opiniepeiler categoriseerde ze als ‘RIVM-timmerlieden’ en komt met een deprimerende voorspelling: “Nu gaan we nog meer achter de feiten aanlopen.”

De coronapersconferentie van premier Rutte was zeker niet wat de tot corona-deskundige uitgegroeide Maurice de Hond ervan verwacht heeft, zo moest hij gisteravond toegeven. De gehele toonzetting van de premier en zijn adjudant De Jonge spitste zich toe op één maatregel: de anderhalve meter. En die is echt maar van betrekkelijk belang gezien de meeste besmettingen plaatsvinden via zwevende microdruppels – aerosolen, zo betoogt De Hond al een tijd.

Aerosolen die ook nog eens worden rondgepompt door gebrekkige ventilatiesystemen. En over dat laatste hebben de premier en de vice-premier eigenlijk zo goed als niks gezegd. Een grote fout, zo stelt De Hond in een drietal tweets:

“Meer dan 75% van de besmettingen geschiedt via aerosolen! Doordat Rutte en De Jonge het weer niet over ventilatie hebben gehad, maar alleen over 1,5 meter houden, laten ze zien te behoren tot de groep timmerlieden van WHO en RIVM.

“Als je enige instrument een hamer is, dan is elk probleem een spijker”. Als je alle problemen die er zijn toeschrijft aan het niet houden van 1,5 meter afstand en niet onderkent dat clusters met name door aerosolen ontstaan, kom je niet met de juiste maatregelen.

Je moet ten eerste de volgende 3 dingen doen: Ventilatie, Ventilatie, Ventilatie (in openbare besloten ruimtes). Hadden ze maar het Deltaplan Ventilatie overgenomen dat ik al in juni heb voorgesteld. Nu gaan we nog meer achter de feiten aanlopen.”

De omineuze De Hond verwacht dat zijn tweets later nog wel relevant worden, als blijkt dat de ventilatie in Nederlandse gebouwen toch eerder op peil had moeten worden gebracht. “Bewaartweet,” stelt hij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. NEXIT.

  Achter de feiten aanlopen is het handelsmerk van prutte om dan vervolgens te janken ” maar met de kennis van nu was de beslissing van toen ……………. ”

  Schijnheilige prietpraat maar het electoraat smult ervan getuige de peilingen.

  stem sociaal , stem PVV

  1. AS210854

   Maar als bet gaat om de nederlanders de knip leeg te plunderden om de lang leven de lol landen de kont vol te stoppen , loopt hij nooit achter de feiten aan. Zum 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

   1. AS210854

    Bet moet natuurlijk het zijn.

 2. Rood

  Rutte wil alleen maar vaccins, al het andere is toneel.

  Minister De Jonge vertelde tempo te willen maken met een vaccin. Daarom wordt er in Europees verband onderhandeld over ’kandidaat vaccins’. „Het zou geweldig zijn als we in het begin van volgend jaar een vaccin hebben.”</b<
  Telegraaf 6-8-2020

 3. Maurits Dekker

  Over een paar jaar zal men zeggen:
  “Hadden we maar beter naar Maurice de Hond geluisterd, want dan waren er geen 30.000 mensen onnodig gestorven.”

  1. JochemX

   Over een paar jaar? Het is NU al echt duidelijk.

 4. 56RdK

  Ja Maurice, Rutte met zijn VWS-clown blijft aan de leiband lopen van dat fake-instituut met dat complete faalfiguur, die Van Dissel aan het hoofd.

  Is ongelooflijk, maar weer genoeg basis voor een strafrechtelijk onderzoek als deze Corona-cricis eindelijk voorbij zal zijn.

  En zo en zo genoeg stof voor in het stemhokje straks, als men weer voor vier jaar mag kiezen. Alleen ben ik bang dat velen, ook dan, maar een zeer kort geheugen hebben!!

 5. Bilderberg

  Niet alleen ventilatie, maar ook reinigen, reinigen en nog eens reinigen van filters in de ventilatiesystemen, ook de uitblaasventielen reinigen van de balansventilaties en WTW installaties.

 6. rexm

  Ja Maurice, hoe kan nou een slager schoenen lappen, op het gebied van ventilatie kun je met schuim op je mond praten met het Rutte kartel, zal je niet helpen.
  Ze hebben zich nog niet eens de moeite genomen om bij specialisten te raden te gaan, aangaande ventilatie techniek.
  Ze hebben de mentaliteit van: Na ons de zondvloed.

 7. Cycle25

  Maurice, bij deze weet je gelijk hoe de oude dag er uit gaat zien, het ventilatiesysteem kan vrij gemakkelijk ontsmet worden door UV filters te plaatsen maar daar willen de populistjes niet aan : h*tps://www.freshaireuv.com/coronavirus-update/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.