Maurice de Hond pakt de corona-tunnelvisie van Rutte en de GGD aan: “Dank je de koekoek!”

In een vraag-en-antwoordsessie op YouTube heeft opiniepeiler Maurice de Hond hard uitgehaald naar de GGD en Mark Rutte. De sociale geograaf, die de laatste maanden als corona-expert door het leven gaat, is bijzonder ontevreden over het rapport dat de GGD uitbracht over een uitbraak in Maassluis. In een videogesprek met influencer Vincent Everts licht hij het toe.

Vanochtend heeft corona-onderzoeker Maurice de Hond nogmaals flink uitgehaald naar de GGD en de overheid, die als het aan hem ligt nog altijd niet voldoende willen erkennen dat een gebrek aan goede ventilatiesystemen bijdraagt aan de verspreiding van het coronavirus.

In een video die hij opnam als vraag-en-antwoordsessie met influencer Vincent Everts haalt De Hond een recent rapport van de GGD aan, dat heeft gepoogd te onderzoeken hoe het kon dat COVID-19 zo massaal uitbrak in verzorgingstehuis De Tweemaster in Maassluis. Volgens De Hond moest de gezondheidsdienst zich in allerlei bochten wringen om de besmetting te verklaren zonder daarbij ventilatie te willen meenemen als mogelijkheid. Het rapport concludeerde dat het personeel met mondkapjes rondliep, maar dan in de kantine besmet moet zijn geraakt omdat daar de gezichten werden ontbloot.

De Hond steekt in de video fel van wal tegen de redenatie: “Als je het gewoon niet wil zien dan vind je het ook niet. En het blijven maar negeren wat daar kan gebeuren. En dat zie je nog bijna elke twee, drie dagen. Dan komt er weer een zorginstelling waar vijf, zes mensen zijn overleden.” Die grote sterfte “kan het bijna niet anders zijn dan door ventilatie waarbij bewoners lange tijd dat virus hebben ingeademd.”

Verder: “Als je dat maar blijft ontkennen, terwijl het bewijs voor je ogen ligt, dan ben je medeverantwoordelijk.” Even later in de video trekt De Hond de discussie iets breder: “Wat er steeds gebeurt, en dat is standaard en dat doet Rutte ook: als we besmettingen krijgen houden mensen zich niet aan de anderhalve meter, als het beter gaat houden we ons wel aan de anderhalve meter. Het maakt niet uit: het is altijd de anderhalve meter.”

Ten slotte vindt de opiniepeiler nog dat de GGD er onjuiste redenaties op nahoudt, omdat de overheidsinstelling beweert dat je niet exact kan construeren of ventilatie een doorslaggevende rol speelde. “Ja, dank je de koekoek. Je kan het nooit exact construeren. Het gaat erom hoe sterk de aanwijzingen zijn.” En die zijn sterk, vindt De Hond. Want de microbiologen die het onderzoek uitvoerden hebben zich van de GGD-conclusies gedistantieerd.

Kortom, lijkt De Hond te zeggen: het is nog altijd een grote bende met de overheidsreactie op het coronavirus. Vooral daar waar het de afdeling ventilatie betreft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. RPML

  Toegeven dat het klopt zou betekenen dat je verantwoordelijkheid neemt en leert van het verleden en moet handelen naar de toekomst; dat is véél te veel gevraagd van ambtenaren wiens salaris nog altijd onverkort wordt doorbetaald en die geen centje pijn hebben van de crisis.
  Veel beter is stug vasthouden aan oude mantra’s en straks de schuld geven aan het RIVM, die dan weer de schuld geeft aan de minister, die dan weer de schuld geeft aan het RIVM en die dan weer de schuld geeft aan het WHO. Uiteindelijk is het allemaal de schuld van Trump toch?

 2. Blondie

  Inderdaad De Hond, het is één grote bende deze Rutte Clan.

  Jij mag als vakman gerust een mening hebben die heb ik als oudje ook.

  Mijn mening is, dat zelfs een tunnelvisie een visie is, maar deze Rutte Clan aangevuld met Bilderberg napraters heeft geen visie, hun opdracht hebben zij verkregen van de club van Opa Bernhard.

  De ophokplicht van de burgers, aangevuld met de opschoon cultuur in de verzorgingshuizen, heeft in Nederland een angstcultuur geschapen, aangevuld met elke dag een kruiwagen leugens en Rutte heeft zijn opdracht volbracht.

  1. HierBenIk

   We staan zelfs pas aan de beginfase, maar zijn al aardig op weg. Je moet alle maatregelen in een veel, veel, breder perspectief zien. Luister maar eens goed naar de plannen van het WEF. En nee, dit is GEEN complottheorie. Alles wordt ‘keurig’ open besproken maar de naïeve burger realiseert zich het niet, of beter gezegd is te lui om zich hierin te verdiepen en schreeuwt maar wat in het rond over “eikel Hugo dit en Rutte zo”. Deze mensen hebben geen verborgen agenda, maar voeren geleidelijk ‘gewoon’ een visie uit, die door alle landen wordt uitgevoerd in diverse tempo’s. Ik ga hier niet beweren of strijden dat bijvoorbeeld Corona bewust is ‘los gelaten’. Doet er ook niet meer ter zake. Het is er, bewust of onbewust, en het past perfect in de plannen van het WEF voor een ‘big reset’.

   1. HierBenIk

    En nee, dit is geen complottheorie. Alles wordt ‘keurig’ open besproken maar de naïeve burger realiseert zich het niet, of beter gezegd is te lui om zich hierin te verdiepen en schreeuwt maar wat in het rond over “eikel Hugo dit en Rutte zo”. Deze mensen hebben geen verborgen agenda, maar voeren geleidelijk ‘gewoon’ een visie uit, die door alle landen wordt uitgevoerd in diverse tempo’s. Ik ga hier niet beweren of strijden dat bijvoorbeeld Corona bewust is ‘los gelaten’. Doet er ook niet meer ter zake. Het is er, bewust of onbewust, en het past perfect in de plannen van het WEF voor een ‘big reset’.

    1. HierBenIk

     Nogmaals ga hier niet roepen dat ik onzin ‘poep’. Je kunt letterlijk de interviews en presentaties van het WEF volgen en inzien. Laat elke malloot die denkt dat onze overheden het goed met het volk voor hebben, dit eerst maar eens bestuderen en dan discussiëren we verder. Eerst kennis vergaren over wat er echt in onze wereld gaande is en dan de huidige situaties/ongeregeldheden in de wereld daar eens bij plaatsen. U zult versteld staan hoe de stukjes op zijn plaats vallen van deze puzzel.

     1. Blondie

      Kijk HierBenIk, jij mag gerust de naam WEF noemen, om de club van Opa Bernhard uit de wind te houden.
      Kijk de club van Opa Bernhard vergadert achter gesloten deuren en de deelnemers in die jaren waaronder bv Bernhard , Beatrix en nu WA hebben een geheimhoudingsplicht.
      Hebben wij ook op de soos, we vertellen echt niet, wie er wel of niet kan biljarten.

 3. Heras

  Misschien zijn de Rutte mensen wel miljonair geworden door deze crisis.
  Tja, dat dit ten koste gaat van 280.000 bedrijfjes…who cares.

  En als dit tuig niet herkozen wordt, krijgen ze gewoon een ander lucratief baantje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.