NPO-vehikel NepNieuwsuur geeft ruimbaan aan knettergekke corona-complottheorieën: ‘Vaccin bestaat allang!’

Kijk, daar betalen we met z’n allen de NPO voor. Om bewust foutieve en schadelijke informatie over COVID-19 te verspreiden. Onweersproken. De journalisten van Nieuwsuur mogen trots zijn op zichzelf.

Het lijkt nog zo’n onschuldig item: in 2018 interviewde Nieuwsuur enkele 18-jarigen, en nu ze “20 in 2020” zijn doet het NPO-programma dat opnieuw. Niets mis mee, op het eerste gezicht. Totdat blijkt dat één van de gevolgde meiden inmiddels een geharde complotdenker is geworden.

Kimberley uit Tilburg slijt haar dagen met het lakken van nagels en het googlen naar de meest onzinnige verhalen over het coronavirus, naar aanleiding van hersenscheten die ze op Facebook gelezen heeft. Er circuleren een hoop bullshitverhalen over het coronavirus – dat Bill Gates er achter zou zitten, dat het eigenlijk een stralingsziekte is die veroorzaakt wordt door 5G en meer van dat soort hoaxes van, voor en door simpele zielen.

Maar nagelverver Kimberley denkt dat er allang een coronavaccin is, maar dat het alleen nog een jaar wordt achtergehouden. Waarom, dat kan ze niet duidelijk maken (het slaat ook nergens op, er is een economisch én gezondheidstechnisch belang het zo snel mogelijk op de markt te brengen), maar wel dat ze er heilig in gelooft. Samen met haar vriendinnetjes en klanten die ze ook heeft weten te indoctrineren met deze wazige quasi-Viruswaarheid-rommel.

Daarnaast probeert ze hoog te houden dat de overheid de coronacrisis uitbuit om geld te verdienen. Kimberley heeft kennelijk niet door hoeveel geld er verloren gaat dankzij de crisis, en met hoeveel tientallen miljarden het begrotingstekort momenteel oploopt. Maar hé, zo hier en daar een extra boete van €100 wegens het schenden van de coronamaatregelen, dat tikt “lekker” aan hoor!

Dat er mensen zoals Kimberley bestaan, weten we. Meestal hebben ze alleen gesjeesde dansscholen in plaats van nagelstudio’s, maar dat is een onbelangrijk verschil. Wat wél belangrijk is: is dat NPO-programma Nieuwsuur gisteren heeft verzaakt deze wilde onzintheorieën tegen te spreken. Ze waren zonder context of disclaimer te zien, waarmee deze troep zich ongehinderd verder kon verspreiden. Erg treurig, Hilversum.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Iedereen mag stemmen: wie is de grootste mafklapper?

  Janet Ossenbaard
  Lange Frans
  Willem Engel
  Kimberley

  🤦‍♂️

  1. Forlan

   Het valt me op dat Jensen er niet bijstaat? Of ben je stiekem tot de conclusie gekomen dat er toch wel een aantal dingen juist zijn die hij zegt?

   1. Meriadoc Brandebok

    Die schoot me te binnen, maar toen had ik al op “plaats reactie” geklikt. 🤷‍♂️

    1. Heras

     …als..wat als die “complotdenkers” toch gelijk krijgen, en we in de eeuwige lockdown blijven. Biedt iedereen, die hen wegzette, hun excuses aan? Ook de msm??

     1. Rene van den Grijp

      Dan wel, ik wel in ieder geval.
      Maar dat is net zo waarschijnlijk als de theorie dat vlak voor de overgave van de nazi’s aan de geallieerden een klein groepje nazi’s met een raket ontsnapt is en en zich nu nog steeds schuil houdt op de donkere kant van de maan.

   2. ervi

    Iedereen mag stemmen :wie is de grootste janksnor?

    Brandebok;
    Beukman;
    Piet 51;
    Hu.t.t.en.

    1. Beukman

     Zo te zien ben jij de grootste jankerd, ervi. Gefeliciteerd!

     1. ervi

      Beukman voelt zich aangesproken en wint de verkiezing.

  2. Maurits Dekker

   MB

   Ik kan niet stemmen. Want ik ken hen niet.
   Ik ken hun namen, maar ik verdom het om naar hun waanzin te luisteren.
   Ik heb wel wat beters te doen.

   1. Meriadoc Brandebok

    “maar ik verdom het om naar hun waanzin te luisteren.”

    Heel verstandig van u.

    1. SubTec

     Je hebt wel door hoe dom je praat, toch?
     Laat eens zien waar bv Willem Engel onzin roept.
     Kom eens met een bewijs.

  3. SubTec

   Voorlopig hebben “Complot gekkies” als Willem Engel en Jensen wel steeds gelijk gekregen. Wat je van Rutte en zijn RIVM absoluut niet kan zeggen.

 2. Kretoloog

  Niet om het 1 of ander, Engelbart, maar als er 1 instantie is die foutieve en schadelijke informatie heeft verspreid over Corona, dan wel het RIVM (staat voor RIJKSinstituut voor Volksgezondheid en Milieubeheer).

  Daar blijven de nu als complottheorieën betitelde opvattingen echt kinderspel bij.

  Om er een paar te noemen (uitspraken van RIVM-directeur Van Dissel):
  * Corona is niet schadelijk
  * Corona zal ons land niet bereiken
  * Ventilatie is geen factor van betekenis voor de verspreiding van Corona
  * Zorgpersoneel in ouderen- en verpleeghuizen hoeft geen beschermende kleding te dragen.

  En zo heeft het RIVM nog wel meer quatsch verspreid. Gelukkig was daar Maurice de Hond (ook door jou verketterd trouwens!) die de grootste larie van het RIVM aan de kaak heeft gesteld.

  Helaas heeft de regering blind gevaren op de koekenbakkers van het RIVM. En dat doen Rutte en De Jonge nog steeds…the horror!

  1. Bunky01

   Kretoloog en Blondie ; Duim omhoog. Thats the truth en niets anders.

 3. Shadow1100

  Dit is de ultieme natte droom voor D666 en “ons” kabinet. Alle te verzorgen zieken, zwakkeren en 67+ers gaan stilletjes de pijp uit. Hele verzorgingstehuizen besmet en veel patiënten overleden.
  Dus daar hoeven geen hoge ziekte- en verzorgingskosten meer aan uitgegeven te worden. Daarom worden er ook GEEN mondkapjes en andere beschermingsmiddelen voor de verzorgers van dementen en bejaarden ter beschikking gesteld door onze roverheid!
  Want…….. geen AOW-uitkeringen meer aan deze door de babyboomers decennia lang betaalde oudedagsverzekering en geen uitbetalingen van jaren ingehouden achterstallige salarissen, ook wel pensioen genoemd.
  Alle pensioen-€Uro’s gaan naar Brussel en dus naar Zuid-€uropa.
  De leeggekomen kamers in de verpleeg- en verzorgingshuizen kunnen zo ingenomen worden door de asieleisers. De meubeltjes kunnen gewoon blijven staan. Wel een nieuwe Miele er in natuurlijk.
  De leeg gekomen huurhuisjes kunnen dan direct naar de statushouders.
  Dit gaat nog mooier en sneller dan euthanasie, de pil van Drion, palliatieve sedatie of voltooid leven. Niemand nu verantwoordelijk. En dan eerst nog even de bruikbare orgaantjes er uit roven.
  Dan komt er nog een kapitaal aan erfbelasting aan.

  België 24.05’20:
  Als het van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs afhangt, komt er een internationaal strafhof “die de zaak tot op het bot uitspit en mensen voor de rest van hun leven achter tralies zet”. Hij wil dat alle maatregelen meteen stoppen, liever vandaag dan morgen. “Die maatregelen hebben geen énkel leven gered”, aldus Hoeyberghs tegen HLN. “Dit was een georganiseerde uitroeiing van de bejaarden in de woonzorgcentra. Ik geef het u op een briefje:
  “De helft van de bejaarden die overleden zijn in de woonzorgcentra zijn doelbewust vermoord. Ze zijn platgespoten met overdosissen morfine en bewust uitgedroogd”, aldus de bekende chirurg. “Dat is een gevolg van paniek door het gebrek aan personeel en materiaal. De verantwoordelijken hiervoor moeten in de cel.”

  AMSTERDAM (18.06’20) Tussen 9 maart tot en met 24 mei zijn in totaal 5224 meer mensen overleden in verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg dan wat er gemiddeld kon worden verwacht op basis van de voorgaande weken in 2020. Hoeveel mensen daarvan aan corona zelf zijn overleden, is niet uit deze cijfers af te leiden.

  In juni bleek dat de helft van de corona-doden in een verpleeghuis woonde!

  ENSCHEDE (18.06’20) Verpleeghuis De Cypressenhof is zwaar getroffen door het coronavirus. Bijna een kwart van de 25 oudere bewoners met dementie is overleden. „Het was een heel heftige tijd voor iedereen”, zegt bestuurder André Kok.

  En nu blijkt dat “ze” nog niet allemaal overleden zijn, dus hebben de verzorgingshuizen nog weer een troefkaart uit de mouw getrokken:
  De ventilatoren mogen NIET aan boven de 30 graden! Die kunnen het virus verspreiden(?). Nee laat ze maar bezwijken dan aan de hitte…….!

  “Onze overheden zeggen nu dat er een nieuw virus is dat zo gevaarlijk is dat er miljoenen doden zullen vallen, tenzij wij u beschermen. Wij weten wat goed voor u is, want wij beschikken over de kennis en de experts. U kunt niet voor uzelf beslissen. Daarvoor bent u veel te dom. We moeten u isoleren, uw rechten afnemen en u de mond snoeren, maar dit doen we natuurlijk alleen maar voor uw bescherming.”

  1. Blondie

   Inderdaad Shadow1100.

   Mijn idee is al sinds het ontstaan van de Corona hype, dat er wat is, de griep is ook iets.
   Maar deze hype hadden de meeste overheden nodig.
   Iedere burger weer terug in zijn hokje.
   Klaar met vormen van groepen die zouden kunnen ageren tegen de overheid.
   Opsluiting met voorbedachte raden van de oudere in hun opvanghuizen.
   Heel lang wachten met meten.
   En als er behoefte is aan hogere aantallen besmettingen gaan we volop meten.

   Rutte en Co hebben gekozen voor een manier, die voor hun wenselijk is.
   Beginnen met afromen van boven af en ze sluiten maanden lang grote delen van de ziekenhuizen, voor onze normale zorg.

   Bedankt Rutte, voor jouw waardeloze inbreng.

  2. Bunky01

   Goed en raak verwoord!

 4. JBoul

  Een hoop woorden van de auteur, inhoudelijk wordt er niks gezegd, Tim komt niet veder dan de termen“komplot denken” en “simpele zielen”… Vind het zelf nogal van “simpelheid” getuigen om een ander te betichten van het zijn van simpel zonder ook maar 1 inhoudelijk argument te geven

  1. Lotje Tik

   Als je niet eens in staat bent om elke zin van een gemiddeld lang artikel te lezen in plaats van selectief dat uit te pikken wat precies in jouw straatje past is er maar een conclusie mogelijk:

   de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!

 5. NO8DO

  Vervelend, de staatsomroep hoort eenzijdig het overheidsstandpunt te brengen.
  Althans, daar beschuldigen DDS en haar reageerders de NPO altijd van.

 6. ReJa

  Toetsenbordridder Tim (dichterlijke vrijheid naar zijn nagelverver Kimberley) denkt dat de overheid zijn gezondheidstechnisch (mooi woord, dus even geleend uit zijn artikel) belang boven alles stelt en is ervan overtuigd dat Gates een nobelprijs verdient omdat die zijn miljoenen belangeloos weggeeft (en dat is volgens de toetsenbordridder ‘DE waarheid’). En de heer Engelbart kraamt die, in mijn ogen, onzin hier ook zonder disclaimer uit.

  1. Lotje Tik

   Fantasietje fantaseert er de helft weer bij…

   Waar heeft Tim opgeschreven dat Bill Gats de Nobelprijs verdient??

 7. Mondo

  En weer een bericht die meer uit mening dan uit feit bestaat..erg jammer..

  ik sluit me volledig aan bij kretoloog.als iets misleidende,onjuiste en onvolledige informatie heeft verspreidt dan is het het rivm wel.

  En of dat bewust of onbewust was laten we dan even in het midden…wil niet weggezet worden als een comlotdenkende mafklapper…want dat ben je kennelijk zo in tijden als deze.

  Maar dat het riekt lijkt me inmiddels wel duidelijk toch?

  Maar niets aan de hand hoor tim..the rivm has our back!

 8. Doperwtje

  Dit is een heel goed voorbeeld van framing door de media: Professoren en artsen worden aan het woord gelaten, om ten gunste van de maateregelen te betogen. Maar voor het weerwoord worden de Roelvinkjes en de locale nagelstudio mevrouw aan het woord gelaten.

 9. Morgan4321

  Rusland heeft vandaag een vaccin geregistreerd dus is er nu inderdaad een vaccin. En als Putin het laat toedienen aan z’n eigen dochter zal het ook wel niet zo heel onveilig zijn. In het westen zijn er ook al vaccins, al doet men daar nog iets meer testwerk voor ze op de markt komen.

 10. legalblond

  Jensen wordt door de domme linkse tokkies beschouwd als een van de conspiracy theorist, maar als we naar de feiten kijken heeft Jensen in 98% van al zijn “complotten” gelijk gekregen. Maar zulke domme figuren als Tim Engerdbart is intellectueel niet in staat om dat in te zien en/of emotioneel niet bereid om dat toe te geven. Hij is een journalist, of eigenlijk niet echt, want een echte journalist doet onderzoek naar de feiten. Hij is een linkse activist, die ongetwijfeld wordt aangestuurd en betaald door de belgische Media-groep. Helaas snappen steeds meer mensen hoe leugenachtig, vals en hypocriet dit soort landverraders als Tim Engerdbart zijn en komt er een tijd dat dit soort leugenaars publiekelijk aan de schandpaal worden genageld voor hun hele duidelijke intentionele publieke volksverraad.

  1. Piet51

   @legalblond
   Zou je een paar van die complotten van Jensen kunnen noemen die uitgekomen zijn? Dan weten we allemaal waarover we het hebben.

   1. DubbelZout

    Dat lijkt me reuze interessant
    Voor de draad ermee !

    1. Lotje Tik

     Krijg je toch geen antwoord op.

    2. Piet51

     @DubbelZout
     We moeten legalblond wel even wat tijd gunnen, want het is wel even zoeken tussen al die uitgekomen complottheorieën van Jensen. Onderschat dat niet, s.v.p.

 11. Maurits Dekker

  Canta,
  Als je jezelf vrijwillig bij een partij aansluit en deze ook weer vrij kunt verlaten kan er nooit sprake zijn van ‘dictatuur’.
  Een beetje dom om een democratische partij hiervan te beschuldigen, vind jezelf ook niet?