Ondanks dreiging repressies gaan Wit-Russen massaal de straat op!

Ondanks de dreigingen van Loekasjenko gaat Belarus massaal de straat op. De president/dictator had eerder nog gedreigd om in klassieke Sovjet-stijl betogers het leven zuur te maken. Massaontslagen, represailles van het leger en bezoekjes van de veiligheidsdiensten. Toch hebben de mensen er meer dan genoeg van en besluiten ze weer de straat op te gaan. Hoe lang zal dit goed blijven gaan? Vandaag trekt het volk van Belarus weer massaal de straat op. Even ‘leek’ het erop dat Loekasjenko weer wat meer goodwill had gecreëerd onder het volk, maar dit was alleen maar schijn. Het volk van Belarus heeft meer dan genoeg van het Sovjet-fosiel.

Het is een indruk beeld, duizenden, tienduizenden Wit-Russen zijn de straat op gegaan om hun stem te laten horen. Loekasjenko zien zij liever vandaag nog, dan morgen vertrekken. De grote vraag is: hoe hard zal Loekasjenko optreden. Hij heeft afgelopen dagen flink wat bedreigingen geuit tegen iedere vorm van protest.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Chee

  De EU heeft mogelijk geleerd van Ukraine.
  Niet mee bemoeien en laat het volk het zelf oplossen.
  Tot nu toe drijft het volk daar loekasjenko tot wanhoop.
  Hopen dat het leger ,als hij opdracht geeft om op het volk te schieten ,daar niet naar luisterd.
  Het is nu afwachten totdat loekasjenko beseft dat hij beter kan vluchten of eerlijke verkiezingen uitschrijft met eerlijke uitslag.
  Ik denk dat hij binnenkort eieren voor zijn geld kiest.

 2. gustav

  Het Wit-Russisch volk wilt net zo uitgeknepen worden als de EU bevolking?
  De multiculturele geld rondstrooiende EU huldigt immers de immigranten invasie, de groenfanatici en de zuidelijke potverterende landen!
  Zouden ze er niet even bij stilstaan waarom de Britten persé uit de EU wilden?

  1. Chee

   @gustav loekasjenko is echt daadwerkelijk een dictator.
   Tot nu toe zie ik nog geen inmenging zoals in Ukraine ,u wel?
   Toen in Ukraine was net een hele slechte b-film met van Baalen en Verhofstadt aldaar op het plein ,met schutters waarvan het zo goed als overduidelijk ingehuurde waren die op eigen volk schoten….zie de talrijke filmpjes op YouTube.

 3. Drollevanger

  Wit-

 4. Drollevanger

  Wit-Rusland heeft een werkloosheid van 2% onder de huidige leiding. Ze zouden wel gek zijn als ze nu die leiding wegsturen.
  De grootste schreeuwers lopen nu door de straten. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze de meerderheid vormen.
  Willen ze ook een Oekraine worden onder leiding van van Baalen.

  1. Nanko

   Daar heb je weer zo’ n door Moskou aangestuurd zetbaasje dat alles in twijfel trekt wat ook maar enigszins tegen de belangen van Poetin ingaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.