Seksistisch links prulblaadje NRC Handelsblad schrijft dat vrouwen ‘met hun vagina stemmen’

Het NRC Handelsblad is in opspraak gekomen vanwege een tendentieuze, seksistische kop boven een column waarin wordt gesteld dat Sigrid Kaag probeert alle vrouwen van Nederland op D66 te laten stemmen. “Sigrid Kaag en haar strijd om de vagina vote,” kopte de krant tot grote verbijstering.

We weten dat het NRC Handelsblad zo’n beetje de ultieme graadmeter is voor grachtengordelstemmend Nederland: als deze krant het afdrukt, dan moet het wel goed zitten en krijgt het definitief het stempel ‘woke‘. Dus de verbazing was groot toen bleek dat de krant een nogal platvloerse uitglijer had begaan vanochtend, in de vorm van een column van ene Mark Kranenburg. Nee, wij weten ook niet waarom de teksten van deze man interessant genoeg zijn voor “enkele columns op deze plek tijdens de zomer”, maar dat is natuurlijk slechts een detail.

Wat telde is dat het NRC het nodig vond om de keuze van vrouwen bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen te reduceren tot hun geslachtsdeel. Specifiek ging het om Sigrid Kaag van het bij NRC-schrijvers en -lezers geliefde D66. Zij zou azen op de ‘vagina vote‘. Een nogal seksistische typering, natuurlijk. Want wat hebben voortplantingsorganen nu helemaal te maken met de keuze bij de stembus?

Rare zaak, dus. De krant maakte het zelfs zo bont dat linkse partijcoryfeeën het officieuze clubblad terechtwezen. “Ziet u het voor zich?,” schreef oud-D66-europarlementariër Marietje Schaake: “‘De Jonge gaat voor de penis stem’?” Ook Rob Jetten, die zijn eigen partijleiderschap beëindigde om de troonsbestijging van Sigrid Kaag mogelijk te maken, spreekt er met een vleugje sarcasme schande van: “Iedereen weet inderdaad dat mannen met hun hersens stemmen, maar vrouwen met hun vagina!”

Uiteindelijk haalde het NRC bakzeil, en moest de krant diep door het stof voor het eigen tentoongespreide clickbaitseksisme. “Veel mensen vallen over deze kop, die doet inderdaad geen recht aan de inhoud van de column. We hebben ‘m aangepast,” schreef de krant omstreeks half twaalf.

Jetten: “Ik zou bijna zeggen: wat een gelul.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. combat le pelicule

  Het klopt…

 2. CLoVis

   
  Rob Jetten heeft toch meer gevoel voor humor
  dan ik van hem verwacht had.

 3. Bolland

  Wat een onzinartikel , waar blijft uw onderzoek richting Corona gezant Feijke Sijbesma en aankoop van Hugo de Jonge(300 miljoen euro) bij broer van bovengenoemde Feijke ??

  In plaats van Willem Engel, Lange Frans aan te pakken wellicht wat nieuws over Maxwell ?

 4. Heras

  Walgelijk. Vrouwen worden weggezet als hersenloze types.
  Vrouwen beschikken over een scherper intuïtie.
  Het zegt meer over de schrijjver van dat artikel en de krant, dan over vrouwen.

  1. Shadow1100

   Intuïtie is een ingeving, een vorm van direct weten, zonder dat dit beredeneerd is. Er zijn verschillende definities die geïnterpreteerd moeten worden naar de visie waaruit deze voortgekomen zijn. Oftewel, het resultaat van 10.000 jaar niet nadenken……………

 5. Ernest Stern

  Goede zaak dat Tim ferm stelling neemt tegen seksisme. Ik neem aan dat we dat in de komende bijdragen over Sylvana Simons, Femke Halsema, Kasja Ollongren en Sigrid Kaag gaan merken.

  1. NEXIT.

   gaan we verstand uitdelen dan aan die hersenloze schepsels ? anders verandert er helemaal niets aan de bijdragen over die linkse feministische leeghoofden

  2. Rood

   en etc

   1. Bloemkust

    en nee.

  3. omniscius

   Sylvana Simons, Femke Halsema, Kasja Ollongren en Sigrid Kaag zitten in een vliegtuig. Kasja en Sigrid natuurlijk stevig aan de stuurknuppel. Het vliegtuig raakt in de problemen en dreigt neer te gaan storten. Helaas zijn er maar drie parachutes in het vliegtuig, één te weinig om iedereen veilig te laten landen. Wie springen er uiteindelijk met een parachute?

   Antwoord: niemand, want de parachutes werden na uitgebreide discussie te wit bevonden. Zij zijn allen tot het einde blijven zitten en jammerlijk te pletter gevallen. Wat een mooi uiteinde! Zo inclusief en divers ook.

 6. NEXIT.

  Zit een grote kern van waarheid in , woutertje bos kreeg veel vrouwelijke kiezers omdat ie een lekker kontje had. Uit diverse interviews is gebleken dat vrouwen stemmen op het uiterlijk en niet op inhoud.

  Het valt dus niet te ontkennen dat vrouwen stemmen op figuren waar ze jeuk van krijgen

 7. Blondie

  Het Linkse clubje is tevreden, als je maar met Links je zelf bevredigd.

  1. Ab Infinitum

   Dat doe je met een T volgens de taalregels, oliedomme @Blondie.

   1. Rood

    t a a l n a s i

    1. Shadow1100

     En taalnaZi schrijf je met een Z

 8. Rood

  Klopt, zo kwam Wouter Bos ook aan zijn stemmen.

 9. Lucky Luke

  Ja en mannen met hun L**

 10. Pierre Tombale

  Toch benieuwd waar Rob Jetten dan mee stemt.

  1. combat le pelicule

   Dat weten ze op de (k)anaal parade natuurlijk wel..

 11. M. Brandenburg

  Krant publiceert algemeen bekend feit, immers geslacht is bij veel vrouwen belangrijker dan kwaliteit. Vervolgens valt iedereen over het gepubliceerde feit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.