Sylvana Simons pakt bodyshamende moslim hard en publiekelijk aan: ‘Giftige mannelijkheid!’

BIJ1-kopstuk Sylvana Simons heeft dit weekeinde op haar Facebook-pagina korte metten gemaakt met een man die ongevraagde adviezen gaf aan het raadslid met betrekking tot haar voedingspatroon. Sylvana noemt het “giftige mannelijkheid” en stelt de man openlijk terecht.

Op Instagram is te zien hoe BIJ1-raadslid Sylvana Simons zichzelf onderwerpt aan een fitnessregime. Ze wil een “fitte vijftiger” worden, schrijft ze. Haar beslommeringen worden op de voet gevolgd door meer dan 17.000 volgers, onder wie ook ene Sergen Wolf. En deze man acht het nodig om Sylvana te vertellen dat ze te weinig voedsel binnenkrijgt: “Iets meer eten Sylvana,” schrijft hij.

Het raadslid blijkt niet gediend te zijn van deze opmerkingen. “Dit soort ongevraagd advies mag je bij je houden,” antwoordt ze enkele minuten later: “Tip: nooit meer doen, bij niemand.” Wolf is dan echter in zijn wiek geschoten, en begint er op los te beledigen. Hij noemt Sylvana een “raar wijf” en dat het “zwaar kut” is om in haar schoenen te staan. Ook is ze een “kwal” en nadat Sylvana hem daarop een “cliché” noemt gaat Sergen helemaal los. Hij betrekt haar etniciteit erbij en noemt haar een “anorexiapatiënt,” een “walgelijk mens” en iemand die er “gewoon om vraagd getrolld te worden”. Ook lijkt ze op “een junk”, vindt de kerel en kan hij haar botten zien.

Ook gooit hij het over de racistische boeg: zwarte mensen moeten niet zeuren en zou het credo niet ‘Black‘, maar ‘All Lives Matter‘ luiden, want “wij moslims hebben meer shit over ons heen dan jullie.”

Op dat punt besluit Sylvana screenshots te maken van de hele conversatie en er een openbare les van te maken:

“Onze partij adresseert regelmatig het fenomeen ‘giftige mannelijkheid’. Het soort overtuigingen over ‘mannelijkheid’ die leiden tot een juk voor mannen en gevaar voor vrouwen. Het kent vele gradaties. Van ‘mansplainen’ tot femicide. In deze reeks screenshots zien we het in actie. Ga er even voor zitten, zou ik zeggen. “

Bij de opmerking toont ze ook een pyramide, die aan de voet opmerkingen zoals die van de bovengenoemde bodyshamer weergeeft, maar in de top eindigt in moord.

Dat ze Sergen Wolf met naam en toenaam noemt, is overigens een bewuste keuze van de politica: “aangezien hij zich op een openbaar medium uit. Ik wens hem verder ook niets slechts toe, slechts inzicht.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Blondie

  Is dit niet gewoon S.S. ten voeten uit.??

  1. Che

   Grappig, Blondie was de naam van Hitlers trouwe viervoeter.

   1. Maurits Dekker

    Idiot

  2. Che

   Grappig, Blondie was de naam van H1tlers trouwe viervoeter.

   1. Maurits Dekker

    idiot

 2. P.Sisterons

  Als dat gratenpakhuis saampjes met die moslim optiefen wordt NL weer een heel klein stukje leuker. Een gratis tochtje in de tjoekie tjoekie boot is toch niet te min zeker.

  1. Che

   Daar kan de Combat l-ugar Clan een puntje aanzuigen.

   DDS heeft wel veel aanzuigkracht voor deze figuren, bij wie gaat er een lichtje branden?

 3. Aborifa

  Geweldige vrouw die Sylvana. Ze volgt Geert: minder, minder, minder.
  Ze is niet kapot te krijgen. Misschien dat deze zelfdestructie helpt.

  1. Maurits Dekker

   Ze is wel kapot te krijgen.
   Duidelijk te zien is dat ze een tekort aan spiermassa heeft, dit wordt veroorzaakt doordat zij geen eiwitten (vlees etc.) binnen krijgt.
   Is ook prima zo.
   Op deze manier gumt zij zichzelf uit.
   Iedereen blij!

 4. Vanduinen

  Onze steun heb je, Sylvana. 🔔👍

 5. HD

  Misschien weer naar Suriname, zonder wachtgeld.
  Kan ze zich inzetten voor de geweldige cultuur.

  1. Che

   @HD
   Hee, krijgen raadsleden weer wachtgeld?

 6. Logica

  Dat wijf wordt op DDS met de dag belangrijker.

  1. Jack Flash

   “Haar beslommeringen worden op de voet gevolgd door 17000 volgers”
   En Tim staat achteraan in de rij bij de ‘gangbang’.

 7. M. Brandenburg

  “Ook gooit hij het over de racistische boeg: zwarte mensen moeten niet zeuren en zou het credo niet ‘Black‘, maar ‘All Lives Matter‘ luiden, want “wij moslims hebben meer shit over ons heen dan jullie.””

  Nu heb ik helemaal niets met moslims en hun alles vernietigende levensopvattingen vanuit een ziekelijke ideologie, echter wat de man hier zegt is totaal niet rascistisch hij zegt immers ALLE LEVENS DOEN ER TOE en weigert mee te gaan in de samenleving ontwrichtende oplegging dat alleen zwartelevens er toe doen. Dat hij vervolgens in de slachtofferrol duikt na 1400 jaar moordlust, venietigingszucht en overheersing van andersgelovigen is dan wel weer lachwekkend, helemaal omdat die opvattingen van de voorgaande 1400 jaar nog steeds leidend is voor de islam.

  1. Maurits Dekker

   Helemaal mee eens.
   Wij zullen in Berlijn een ‘Tor’ voor u oprichten!

 8. Cycle25

  Grote bek Sylvana, nu nog eens…lekker keihard demonstreren op de Hoefkade, geef ze er van langs !

 9. perry

  Een geluk voor SS dat ze niet leeft tussen streng orthodoxe moslims, maar in ons tolerante “alles mag” landje, immers aldaar was ze allang gestenigd!

  1. Ab Infinitum

   Al lang voor de intrede van de Islam (=vrede) was steniging usance voor het corrigeren van wangedrag binnen woestijn volkeren. Orthodoxie heeft daar niets mee te maken.

   1. Maurits Dekker

    “Al lang voor de intrede van de Islam (=vrede) was steniging usance voor het corrigeren van wangedrag ………”

    Helemaal fout.
    Islam betekent het tegenovergestelde van ‘vrede’.
    Islam betekent ONDERDRUKKING

 10. Broodnuchter

  Ze had zeker niet door dat het een moslim was?

  1. Maurits Dekker

   🙂

 11. ManusR

  Een zieke geest in een gezond lichaam?, ja dat kan ook.