Sylvana’s BIJ1 roept “vrouwxn” en prostituees op om gratis werk te verrichten voor de partij

Opnieuw is BIJ1, de partij van Sylvana Simons, op zoek naar mensen om het campagneteam te versterken dat een Kamerzetel moet zien te realiseren in maart 2021. Eerder al kwam de partij in opspraak wegens onderbetaling van een campagnemanager, maar nu worden ‘gemarginaliseerde’ groepen opgeroepen om het gewoon gratis te doen.

Een maand geleden raakte BIJ1, de lokale partij van Sylvana Simons, in opspraak. Men wilde namelijk een campagneleider aantrekken, maar was niet bereid daarvoor een fatsoenlijk salaris of pakket arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Onder publicitaire druk heeft de partij toen de werktijden van de functie flink moeten verkorten.

Of er inmiddels een campagnemanager gevonden is, is onbekend. Maar wel heeft de partij een nieuwe vacaturetekst online gezet. Voor een vrijwilligersfunctie, welteverstaan, waarvoor “ervaring met social media” een keiharde vereiste is. Het doel? “Je gaat content schrijven voor de website en onze nieuwsbrieven.”

Werk zonder loon dus. En wie mogen dat gaan opknappen? Precies, reeds groepen die al “gemarginaliseerd” zijn. Dat laatste is een term die rechtstreeks uit de BIJ1-vacaturetekst komt. Men schrijft letterlijk:

“BIJ1 is gebouwd op intersectionaliteit en representatie van mensen die in de samenleving gemarginaliseerd worden. Daarom nodigen we nadrukkelijk niet-witte mensen, vrouwxn, en mensen uit andere gemarginaliseerde posities, bijvoorbeeld wat betreft seksuele voorkeur en genderidentiteit, beperking, religie, sekswerkers en voormalige vluchtelingen uit om te solliciteren.”

Nog even los van dat kolderieke “vrouwxn” (een zelfverzonnen verzamelterm voor ‘biologische vrouwen’ en man-naar-vrouwtransgenders): BIJ1 wil dus gebruikmaken van de diensten van mensen die al, naar eigen zeggen, slechts wankel in de maatschappij staan. Dat is nog één ding: maar om tegen deze mensen dan te zeggen: sorry, we betalen jullie helemaal noppes…?

Het riekt nogal naar uitbuiting, ja. En dat is, zoals gezegd, niet voor het eerst bij een functie van Sylvana’s BIJ1-partij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Mariposa78

  Slavernij is toch voorbij?

 2. Mariposa78

  Ga er zelf zitten dan doe je nog wat goeds voor de maatschappij .

 3. P.Sisterons

  @Mariposa78
  tja, het maakt doorgesnoven niknokkers en naffers geen moer uit waar de kloris ingaat, ze zorgen wel voor de toekomstigste schooispotjes op tv waar uitgemergelde kindjes, die beter niet geboren zouden worden, als koopwaar worden aangeboden.

  1. werikke

   ik zit op uw lijn. groet

  2. SilverFox

   Mede daarom heb ik de coax kabel al jaren geleden uit de muur getrokken. Als je wat voor de wereld wil betekenen moet je de handen uit de mouwen steken in plaats van schuldgevoel afkopen door lui geld over te maken.

 4. P.Sisterons

  toekomstigste = toekomstige

 5. Kretoloog

  Het nog levende, lichtelijk debiel lachende, geraamte met neppruik op die foto is dus Sylvana Simons?

  Dat mens is niet gezond. Weet ze dat zelf al?

 6. Yoyo

  Wie wil er in godsnaam GRATIS voor deze rariteiten-verzameling gaan werken?

  Ik vind het wel wat voor Jan Roos….oh nee , roomblank , hetero enz enz….geen kans daar….

  Maar hij zou het goed kunnen!

 7. Maurits Dekker

  Sylvana lijkt te lijden aan anorexia.
  Dan weten we de einduitslag al.
  Alleen jammer dat het een langzaam proces is.

 8. P.Sisterons

  @Maurits Dekker.
  Simons is onderdeel van sektarisch gedoe wat “tsantsa” genoemd wordt.
  Dat gaat over het afsnijden van het hoofd om het vervolgens te verkleinen en op een stok te spietsen. Een mooi afscheid van deze pruiken fetisjist voorop in een religieuze fakkeloptocht door Paramaribo. Er kunnen gemakkelijk 5000 vreugdebroodontvangers uit de Bijlmer mee op deze trans-atlantische tocht met de tjoekie tjoekie boot.

 9. Duckday

  Laten we eens stoppen de media blijft maar deze persoon naar voren te halen.Denk daarbij dat de media niet iets intresant zou hebben maar steeds van die bagger vrhalen van deze haatzaaiende vrouw steeds maar in het nieuws te brengen. Zoudem er bij het ad nog verslagevers zijn die een goed verhaal naar kunnen zetten

 10. ReneR

  We nodigen expliciet niet witte mensen uit?.!.? W.T.F.? Wat zijn dit voor racistische discriminerende opmerkingen. Dit mens is ziek in haar hoofd. Tijd voor gedwongen opname …

 11. P.Sisterons

  @Duckday
  Helemaal met je eens. In NL krijgen de mensen dag in dag uit hun dosis naffers en niknokkers toegediend. Zwarte nieuwslezeressen, zwarte acteurs in reclamespotjes en zielige zwarte kindjes want de geesten dienen rijp gemaakt worden voor het feit dat de Nederlanders door het linkse gedram binnen de korste keren een minderheid in eigen land worden en diienen te dansen naar de pijpen van het laaggeletterde importcrapuul. Timmermans wil graag een gemende bevolking en de gewone Nederlander is niet racistisch maar begint in toenemende mate last van xenofobie te krijgen. Lijkt me een logische reactie, dus stop de sadistische staatsterreur en sluit de grenzen. Genoeg is genoeg.

  1. Oepsie

   Juist! En het eigenlijk een zielig mens. Zo veel haat en boosheid, dat kan niet goed blijven gaan. Ik zou haar kinderen wel eens willen spreken hoe zij dat vinden. Oh wacht even, die zitten bij pappa natuurlijk, want die heeft geld.

 12. Aborifa

  Dunner, dunner, dunner……

 13. Kristalix

  Dus de grootste zwarte snol haarzelve gaat nu gratis werken? Goh. Geen hond die er op wil in letterlijke zin. Misschien kan ze dit met terugwerkende kracht doen. Tengunste van de belastingbetaler.

 14. Tinspees

  Het uitsluiten van blanke mensen is racisme.

 15. ManusR

  Jammer dat haar moeder zich niet liet steriliseren meer dan 50 jaar geleden.

 16. Sando

  Dit is slavenarbeid maar dat maakt NU niets uit. Wat een boef!!

 17. Cycle25

  Epstein had ook z’n mensen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.