Theo Hiddema veegt de vloer aan met DENK: ‘Heb schijt aan die opdringerige zieligheidsapostelen!’

FVD-Kamerlid Theo Hiddema heeft het niet zo op de nieuwe persvoorlichter van DENK, en laat hem dat ook luid en duidelijk weten.

Ooit was er een tijd dat Theo Hiddema met iets van bewondering naar de in 2017 eveneens voor het eerst gekozen partij DENK keek. Ruim drie jaar geleden gaf hij het drietal Kuzu, Öztürk en Azarkan lovende kritieken: “Het zijn kwajongens, maar ze maken er wat van,” aldus de eminence grise van FVD destijds: “Die drie rakkers hebben mijn hart gestolen. Het zal me een worst wezen wat voor kleur ze hebben, ik voel me prettig bij dat trio.”

Dat prettige gevoel is er medio 2020 wel vanaf, getuige een venijnige aanval die de parlementariër gisteravond plaatste op de nieuwe persvoorlichter van de DENK-Kamerfractie. De man – die zich simpelweg slechts ‘Abdellah’ noemt – schreef namelijk dat hij er naar uitkijkt “om mee te strijden tegen racisme, seksisme en uitsluiting op basis van andere gronden.” Je moet “niet langer je hoofd buigen maar je plek opeisen,” en dat met een ‘rechte rug’.

Hiddema nam aanstoot aan die tekst en besloot niet alleen Abdellah, maar de hele partij met de grond gelijk te maken. Vrije geesten in de samenleving moeten zich de onzin van “zich opdringende zieligheidsapostelen” niet laten aanleunen, vindt de strafpleiter. Of zoals hij het zelf noemt: schijt hebben.

Theo Hiddema:

““Uitsluiting op basis van andere gronden”: ondoorgrondelijke kletspraat voor een doelgroep die uitsluiting moet worden aangepraat. Degenen die zich onbevangen in onze samenleving willen ontwikkelen moeten schijt hebben aan deze zich aan hen opdringende zieligheidsapostelen.”

Zo. Die kunnen de DENK-‘rakkers’ en hun nieuwe persvoorlichter mooi in hun zakens teken…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Kleurloos

  Nou nou dat valt me tegen van Hiddema..
  FvD vecht tog ook voor het behoud van het zogenaamde Nederlandse identiteit dat wordt toch ook niet gekwalificeerd als zielig

  1. Oepsie

   Kleurloos? Niet echt hè?

  2. Joeriyego

   Pfff, oh ga lekker de hele dag los met berichtjes schrijven blij hoofd. Ga lekker met je botte linkse hersens ketsen met wat nog te redden valt.

 2. CLoVis

   
  Wat gaan we nu beleven?

  Wordt een reactie met een link
  naar een uitzending van RTL Late Night nu ook al geweigerd?

  1. CLoVis

    
   En het gaat toch echt over DENK;

   een mening van Jan Jaap van der Wal
   bij de oprichting van deze partij:

   https://www.youtube.com/watch?v=bUgQKyRfQ5Y

 3. Duckday

  Volkomen juist zielig troepje die niet NEDERLAND dienen maar het land van het eerste paspoort

 4. Buzz68

  Juist gezegd!

 5. sonny

  “schijt hebben aan deze zich aan hen opdringende zieligheidsapostelen”
  Dat had ik al!

 6. Pauline Kummer

  Hiddema heeft het ook niet. Maakt zijn positie zwakker en kan met een gerust hart afscheid van de politiek nemen. Een aderlating voor Baudet

  1. Rood

   etc

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.